12.08.20
16:30
Не бързай, аз я превъртях преждевременно с дясното.
казано от Brown Bomber на 12.08.20, 16:30:
Не бързай, аз я превъртях преждевременно с дясното.
Ако продължавам да не ходя в зала и да ям толкова въглехидрат до година ще ги докарам до 10*10/на поне 100 талия разбира се ??/
И като стана дума за въглехидрати- ето го и бай Ганьо на плаж в съответната форма ??
Мнението беше редактирано от Любомир на 13.08.20 16:20.
Днес засега- изхвърляне + тръстър- по 2*6*40 кг на ръка, първото лежерно за 2:50, второто понапънах за 2:30 мин, един ден ако позаякна може и да падна под 2, но няма да е скоро.. Клек в рак позиция- по 15*40 кг на страна, лег- по 2*12*40 кг на ръка.
Мнението беше редактирано от Любомир на 17.08.20 22:17.
Днес- 30 лицеви опори с малкия/+20 кг/, раменни преси с дъмбел- по 4*6*40 кг на ръка, изхвърляне от вис- по 2*7*40 кг на ръка, гребане с дъмбел- по 40*40 кг на ръка. Мисля плавно да минавам към по-обемни тренировки, когато имам време за това, когато нямам ще правя по една серия до отказ на 2-3 движения.
казано от Любомир на 13.08.20, 16:19:
И като стана дума за въглехидрати- ето го и бай Ганьо на плаж в съответната форма ??
Екстра ти е формата, какво се оплакваш? :)
Днес- 100 клека с малкия/+20 кг/- не напъвах, карах го с комфортни паузи и не вдигнах много пулса, но одървих краката и кръста, раменна преса с дъмбел- по 3*7*40 кг на ръка, и десерта- няколкостотин суинга с малкия, защото му се скачало високо :) - тук вече раздишвах доста, хвърлих литър пот и направих кръста леш.., предстои хват.
Днес- доста суингове с малкия, изхвърляне от вис- по 3*8*40 кг на ръка, гребане с дъмбел- по 3*20*40 кг на ръка.
Днес засега- раменна преса с дъмбел- по 3*8*40 кг на ръка, предстои хват. Нещо пресолявам общия обем на раменната преса и изхвърлянията и дясното рамо започва да алармира.
Вчера- изхвърляне от вис- по 8*3*40 кг на ръка.
Днес- раменна преса- по 2*9*40 кг на ръка, гребане- по 3*25*40 кг на ръка.
Днес- раменна преса с дъмбел- 12*40 кг с дясна, 9*40 с лява ръка, 10*40 с лява, 10*40 с дясна ръка, клек в рак позиция- по 16*40 кг на страна, лег с дъмбел- по 21*40 кг на ръка, предстои хват.
Днес- тяга на един крак- по 3*12*40 кг на страна- ЕМОМ, гребане с дъмбел- по 5*15*40 кг на ръка- ЕМОМ, 16 минути, но ми дойде леко, трябва да вдигна бройките за другия път.
Днес- раменна преса с дъмбел- по 8*3*40 кг- ЕМОМ/лява+дясна ръка в една минута/, последната серия с лявата едва направих две, доста по-слабо е от дясното, с него всичко беше леко.., предстои хват.
Днес- 60 лицеви опори с малкия/+20 кг/, суингове с малкия, клек в рак позиция- по 5*5*40 кг на страна- ЕМОМ/лява+дясна страна в една минута/, гребане- по 3*20*40 кг на ръка- ЕМОМ. Леко се поозорих, но нищо прекалено..
31.08.20
09:53
казано от Любомир на 30.08.20, 22:18:
Днес- 60 лицеви опори с малкия/+20 кг/, суингове с малкия
Ти от толкова подмятане на малкия или ще му развалиш вестибуларния апарат или ще е готов за космонавт и за претоварвания от няколко G :D
казано от Alexander Krastev на 31.08.20, 09:53:
Ти от толкова подмятане на малкия или ще му развалиш вестибуларния апарат или ще е готов за космонавт и за претоварвания от няколко G :D
Или като порасне да вземе той да го размята)))
казано от Alexander Krastev на 31.08.20, 09:53:
Не е моя инициативата, и аз като Гешев съм само инструмент :)) Нервакът обаче е прав, че ще ми го връща- понеже се очертава същия некоординиран мързел като баща си от известно време го тормозя с качвания по стълбите до шестия етаж, американски подскоци, коремни преси, опити за лицеви опори и две еднокилограмови гири, та на моменти в погледа му се чете отчетлива закана :)))
01.09.20
11:28
казано от Любомир на 31.08.20, 11:56:
понеже се очертава същия некоординиран мързел като баща си от известно време го тормозя с качвания по стълбите до шестия етаж, американски подскоци, коремни преси, опити за лицеви опори и две еднокилограмови гири,
Това едно, че е много, много голяма грешка, второ, че е много, много опасно. Тренирането на деца е много тънко нещо, а каквито и да било силови елементи нямат място там.
Ако искаш нещо да се движи, спортува, развие някакви моторни умения - плуване, гимнастика, джудо. Но по спомен май е още малък и за тях.
На 3 години и 1 месец е, гледам да подхождам изключително внимателно, коремните преси, хиперекстензиите, клековете и частичните лицеви опори бяха част от гимнастиката, на която беше още 8 месечен в ДКЦ 1 и която ние правихме още 6 месеца в домашни условия, доста трудно се изправяше в седнало положение и трудно проходи, но слава богу се оказа единствено халтавост на ставите. Реално единственото, което съм добавил от мен е изкачването по стълбите преди около два месеца за да компенсирам частично сравнително малкото му движение след карантината и почти веднага стана доста по-енергичен.
п. Вчера само раменни преси- по 6*3*40 кг на ръка- ЕМОМ.
Мнението беше редактирано от Любомир на 01.09.20 12:16.
01.09.20
12:45
Води го да играе, да бяга, да скача, да се катери, да хвърля, хваща и носи топки, не се занимавай с неща, които не са му нужни. Може спокойно да ходи на плуване, пък след година - две и на другите неща.
казано от James Hinks на 01.09.20, 12:45:
Води го да играе, да бяга, да скача, да се катери, да хвърля, хваща и носи топки, не се занимавай с неща, които не са му нужни. Може спокойно да ходи на плуване, пък след година - две и на другите неща.
Водим го за 2 часа вечер по площадките, просто ми се струва недостатачно, сега като тръгне на градина и по цял ден е с децата предполагам ще има доса повече активност. Иначе като направи 5-6 години гимнастиката и джудото няма да му се разминат, засега гледам да не изостава физически, защото темперамента му и това, че в дълги периоди беше изолиран от други деца предразполагат и е факт, че координацията му при бягане и скачане е по-лоша от тази на другите деца по площадките.
01.09.20
13:24
Не се притеснявай, на детото му трябва само да се движи и играе свободно, нищо друго. А за след време - специално джудото прави чудеса с координацията, силата и гъвкавостта при децата.
Днес- 50 лицеви опори с малкия/+20 кг/, тяга на един крак- по 20*40 кг на страна, лег с дъмбел- по 2*15*40 кг на ръка, пендлей гребане- по 2*25*40 кг на ръка. ЕМОМ ги оставям засега, за раменните преси натоварването идва прекомерно и със сигурност ще изгърмя, при останалите упражнения вероятно ще се адаптирам, но ще ми трябва време да напасна точният обем при ежедневни тренировки, засега ще карам на по-обемни серии и се надявам занапред да имам повече време, а не както сега набързо и да се чудя какво да направя и какво да отрежа..
Мнението беше редактирано от Любомир на 01.09.20 22:39.
Днес- раменна преса с дъмбел- по 6*6*40 кг на ръка, лег с дъмбел- по 2*12*40 кг на ръка.
Днес- клек с малкия/20 кг/- 2*70/с комфортни паузи/, доста за рамената с ластика, че нещо ги усещам претоварени, лег с дъмбел- по 3*15*40 кг на ръка.
Мнението беше редактирано от Любомир на 06.09.20 22:43.
Вчера- 2 изхвърляне от вис + 2 раменна преса- по 6 пъти на ръка с 40 кг. Влезнах в цикъл/не от онези с боцкането :))/ без свободна минута и тренировките са когато и колкото мога, разреждането им е добре за лявото рамо, че то почна хич да не държи и да хрупа зловещо.. От предните дни имам един неописан тест за макс на раменна преса- по 9*40 кг на ръка, като се пооправя ще гоня по 15*40 кг на ръка, до края на годината мисля, че ще станат.
Вчера- клек в рак позиция- по 15*40 кг на страна, лег- по 15*40 кг на ръка, гребане- по 30*40 кг на ръка. Малко, но почти без накъсване и ме поизпоти..
казано от nervak на 10.09.20, 13:31:
А кога с 40+40))
Когато прежаля още 2++ лв :))/не че не отиват много повече за абсолютни глупости/ :))
По-скоро по някое време ще се върна във фитнеса и дъмбела ще го ползвам само за раменни преси и по-голям обем гребане, само трябва да го сменя с 50 килограмов, че иначе ще заприлича на кардио :)))
Вчера- раменна преса с дъмбел- по 4*6*40 кг на ръка, тяга на един крак- по 15*40 кг на страна, гребане- по 2*30*40 кг на ръка. Имам и неописани раменни преси- по 10*40 кг на ръка отпреди 3 дни.
Днес- тяга на един крак- по 21*40 кг на страна, раменна преса- 12/+0/*40 кг с дясна ръка, 10*40 кг с лява, 9*40 с лява ръка, 7*40 с дясна, гребане- по 33*40 кг на ръка.
14.09.20
22:50
Не знам защо, но имам някакво странно усещане, че следващата ти тренировка ще е раменна преса с 40кг дъмбел :)
Днес- лег с дъмбел- по 2*20*40 кг на ръка, гребане с дъмбел- по 41*40 кг на ръка, по 30*40 кг на ръка, и накрая разбира се раменна преса с дъмбел- по 1*40 кг на ръка, колкото да не разочаровам Бомбъра :))
Днес- изхвърляне от вис- по 10, 8, 8*40 кг на ръка, раменна преса- по 8*40 кг на ръка.
Днес- 70 клека с малкия/+20 кг/- с комфортни паузи, 61 лицеви опори с малкия/+20 кг/, раменна преса с дъмбел- по 2*6*40 кг на ръка, клек в рак позиция- по 12*40 кг на страна, лег с дъмбел- по 15*40 кг на ръка, гребане с дъмбел- по 30*40 кг на ръка. Взех си дискове 2*2.5 кг, сега трябва да видя как да ги прикрепя към дъмбела, така че да оцелее паркета, покрай тях взех и щипка за стискане/55 кг натоварване/, надали ще ми заякне хвата от нея, но поне малко хипертрофия може и да докара :))
Вчера- клекове с малкия, лицеви опори с малкия, бърпи, клек в рак позиция- по 15*40 кг на страна, тяга на един крак- по 15*40 кг на страна, лег с дъмбел- по15*40 кг на ръка, силово гребане- по 2*20*40 кг на ръка.
Вчера- само раменни преси- 3*6*40 кг на ръка.
Пак вчера:
-Малкият: Тате, пусни ми пак “Моторхед”!
-Жената: Не, вече не го понасям това!
Аз пускам “П.И.Ф”.
-Жената: Вени, това е българският “Моторхед”.
-Малкият крещи през сълзи: Не, това не са “Моторхед”!
22.09.20
13:27
казано от Любомир на 22.09.20, 13:15:
Вчера- само раменни преси- 3*6*40 кг на ръка.
Пак вчера:
-Малкият: Тате, пусни ми пак “Моторхед”!
-Жената: Не, вече не го понасям това!
Аз пускам “П.И.Ф”.
-Жената: Вени, това е българският “Моторхед”.
-Малкият крещи през сълзи: Не, това не са “Моторхед”!
Така отрано ще развие предразсъдък относно всичко произведено в БГ :D
(което не казвам , че е лошо)