Понеделник- гърди, вторник- рамо

Прескочи до:

25.06.25
14:27

казано от Любомир на 24.06.25, 13:53:

Димо, много ти благодаря, но няма да се възползвам. Това със снимките не е моето, а и да се напъвам- от цървул трендафор не става, та се е видяло, че трябва да продавам с резултати, а не с визия и поведение. Иначе, ако заменим снимките с бира и студиото с кръчма- веднага идвам 😂😂

Любо, добрият фотограф може да направи чудеса. Аз бих се възползвал от предложението, а бирата може да остане за след това.  :)

25.06.25
19:13

Днес:
Зерчер клек- до 3*125, изхвърляне от вис- до 2*75, военна- 2*85, набирания- 3*/+45 кг/, обръщане от вис- до 2*105, кофички- до 3*/+70 кг/, тяга надхват- до 3*160, 3*162.5, горен лег- до 1*100, раменна с дъмбели- 2*75, силово гребане с дъмбел- по 4*70 кг на ръка, рамена на машина- 20, 10, 10, борческо въртене с пудовки- по 12*16 кг на ръка, теглото 93.7 кг. Щангистките, набиранията и кофите леки, хватът позаяква, но раменните и лега са много зле- телесна рекомпозиция, кво да го правиш..

26.06.25
08:26

казано от Boby_ на 25.06.25, 14:27:

казано от Любомир на 24.06.25, 13:53:

Димо, много ти благодаря, но няма да се възползвам. Това със снимките не е моето, а и да се напъвам- от цървул трендафор не става, та се е видяло, че трябва да продавам с резултати, а не с визия и поведение. Иначе, ако заменим снимките с бира и студиото с кръчма- веднага идвам 😂😂

Любо, добрият фотограф може да направи чудеса. Аз бих се възползвал от предложението, а бирата може да остане за след това.  :)

Бате Любо го е страх да не засенчи Кузман Илиев, че после от предавания, подкасти и партии време за щанги няма да остане :D

Мнението беше редактирано от Боян на 26.06.25 09:32.

26.06.25
17:07

Кузман е ниска топка, сега като отслабвам в третата възраст целя изтънчената визия и емперично синтезираната житейска мъдрост на Киро Брейка!

26.06.25
22:37

казано от Димо на 24.06.25, 10:22:

казано от Любомир на 12.05.25, 13:38:

Малко минути за лична реклама, извън темата на форума :D :D

https://www.investor.bg/a/538-pazari/413143-lyubomir-lambrev-ochakvam-balgarskiyat-kapitalov-pazar-da-prodalzhi-da-raste-makar-i-po-bavno

Нищо не видях за най-добрия асет - биткойн. Няма нещо, което да го бие по доходност от другите активи – акции, облигации, злато, имоти...В дългосрочен план спрямо него всичко се е запътило към 0.

27.06.25
01:06

Биткойн вече е наложен клас актив и има своето място в микса. Това, ако погледнем последните поне 5 години, означава, че той вече не генерира алфа и основното, с което е привлекателен за масата е експлоатирането на неговата бета. Това само по себе си е достатъчно интересно, ако стоим на базовата хипотеза, че дългосрочно политиките на количестени облекчения са безалтернативни. Най-вероятно е активът, който ще генерира най-високата възвръщаемост и занапред, но това е за сметка на риска, който носи на държащите го. Всяко активизиране на инфлацията и съответно- затягане на ликвидността ще смаже биткойн/както и другите активи, но в по-малка степен/. Това означава, че във всеки момент си носиш едни 20-30% вероятност след година биткойна да е спаднал с 70-90%. Срещу това стои и съответният потенциал от свръхвъзвръщаемост и очаквана дългосрочна възвръщаемост от да речем 15% годишно. Основните ми притеснения, които ме държат настрани от него са, че е непропорционално силно представен в портфейла на масовия инвеститор- в крайна сметка маркеткапа му е 10 пъти по-малък от този на златото и 50 пъти по-малък от този на публичните компании и второ- не мисля, че все още има “фед пут” за биткойн, а това за мен е изключително важно.

Аз пък, даже без да ме питат, ще кажа, че биткойна е една от най-големите схеми измислени някога - идеята всички транзакции да се мъкнат вовеки е обречена в зародиш, а цената на енергията, консумирана от копачките на койни и за валидиране на транзакциите вероятно надхвърля себестойността на 80% от самите транзакции. Да не говорим за идеята за децентрализирана монетарна система - това никога не е било и вероятно никога няма да бъде в историята.  Доста утопично - като комунизЪма - на теория звучи примамливо ( за някои ), на практика - всички опити да се реализира са завършили с посиране.
Който успя да направи пари там - похвално, мен ме е яд, че не успях да се включа рано и да направя кинти на гърба на балъците :D

27.06.25
15:16

казано от Любомир на 27.06.25, 01:06:

Биткойн вече е наложен клас актив и има своето място в микса. Това, ако погледнем последните поне 5 години, означава, че той вече не генерира алфа и основното, с което е привлекателен за масата е експлоатирането на неговата бета. Това само по себе си е достатъчно интересно, ако стоим на базовата хипотеза, че дългосрочно политиките на количестени облекчения са безалтернативни. Най-вероятно е активът, който ще генерира най-високата възвръщаемост и занапред, но това е за сметка на риска, който носи на държащите го. Всяко активизиране на инфлацията и съответно- затягане на ликвидността ще смаже биткойн/както и другите активи, но в по-малка степен/. Това означава, че във всеки момент си носиш едни 20-30% вероятност след година биткойна да е спаднал с 70-90%. Срещу това стои и съответният потенциал от свръхвъзвръщаемост и очаквана дългосрочна възвръщаемост от да речем 15% годишно. Основните ми притеснения, които ме държат настрани от него са, че е непропорционално силно представен в портфейла на масовия инвеститор- в крайна сметка маркеткапа му е 10 пъти по-малък от този на златото и 50 пъти по-малък от този на публичните компании и второ- не мисля, че все още има “фед пут” за биткойн, а това за мен е изключително важно.

Аз лично не вярвам, че количествените облекчения ще спрат. Те са по-скоро симптом на задлъжнелия свят. Ниска инфлация, високи лихви и силен растеж никога не са били устойчиви в дългосрочен исторически план. Затова фиксираното предлагане си остава основното предимство на биткойн.
Относно прогнозата за спад от 70–90%, съм скептичен, че ще се реализира в бъдеще. В момента сме едва в началото на институционалното приемане, а с нарастващата ликвидност спадовете според мен ще са значително по-малки. Както се видя наскоро, дори събития като новите мита и напрежението в Близкия изток не оказаха очакваното негативно влияние върху цената и последва бързо възстановяване.
По повод опасенията за прекалено голяма експозиция в портфейлите на масовия инвеститор — доколкото знам, средната е под 5%, а при институциите е дори по-ниска засега.
Що се отнася до „Fed put“, именно силата на биткойн е в това, че не разчита на централни банки да го спасяват. А когато централните банки се намесват при всяка криза, дългосрочният резултат е инфлационна политика. В такъв сценарий едно от малкото неща, които имат смисъл да се държат, е именно биткойн.
В крайна сметка всеки сам преценява в какво да инвестира и колко риск е готов да поеме, но за мен няма съмнение в нарастващата роля на биткойн като средство за съхранение на стойност и пари в бъдеще🙂.

Мнението беше редактирано от Дидо на 27.06.25 15:18.

NVIDIA харесва това :D

Много наивно вярване, че някаква стойност се съхранява в биткойн... Зад долара стоят сумати самолетоносачи и бомбардировачи на САЩ и при нужда могат да “убедят” в стойността му, а биткойн зависи от няколко производителя на полупроводници.
Исторически пари са имали право да печатат само силните на деня - дали ще са монети, банкноти, облигации.
Аз ще кажа нещо скандално сигурно, ама най-сигурния начин да съхраняваш стойност е ... земеделска земя.

27.06.25
17:08

И аз все съм се чудил какво покритие стои зад тази виртуална валута. А и подобни. Някой бил измислил.

27.06.25
17:22

казано от Alexander Krastev на 27.06.25, 13:32:

мен ме е яд, че не успях да се включа рано и да направя кинти на гърба на балъците :D

Аз знаех за биткоин когато струваше 10 цента и си виках: кой балък ше даде истински пари за нечия виртуална хрумка. :(

27.06.25
17:39

казано от D_M на 27.06.25, 17:08:

И аз все съм се чудил какво покритие стои зад тази виртуална валута. А и подобни. Някой бил измислил.

Веднага ти отговарям, адаш. А какво покритие стои зад лева, долара и другите “официални” валути? Държавата ти налага да плащаш данъците си в определената валута, постигнат е някакъв социален консенсус, че тя има стойност и хората вярват в нея, въпреки че това са просто безполезни обезценяващи се хартийки поради все по-голямото печатане на още и още. Биткойн обаче е нещо друго и има уникални свойства: оскъдност, делимост, лесна преносимост, децентрализация и непроменимост. Той решава реален проблем – прекалената инфлация и централизацията в паричните системи.

Както Сашо правилно отбеляза - “Зад долара стоят сумати самолетоносачи и бомбардировачи на САЩ и при нужда могат да “убедят” в стойността му”.
Като не могат с икономика, помагат си със сила в налагането му. Признавам си, че доскоро не ми беше известен интересния факт, че всеки поданик на САЩ е длъжен да плаща данъци върху доходите си независимо къде живее и в коя държава ги е спечелил.

“Исторически пари са имали право да печатат само силните на деня - дали ще са монети, банкноти, облигации.”
И тук е прав Сашо, това наистина е така и точно в това е силата на биткойн - за първи път в историята никой не може да „печатa“ повече, бройката е лимитирана до 21млн. Няма значение колко  ти е силна армията.

27.06.25
17:39

казано от Alexander Krastev на 27.06.25, 16:33:

NVIDIA харесва това :D

Nvidia няма много общо с биткойна, за копането се ползват asic miners, не видео карти.

На теория BTC покрива доста добре sound money критериите, пък и напоследък доста institutional adoption има, но за мен 2 момента все още не можеш да го ползваш в ежедневието за разплащане, та си е спекула отвсякъде засега.

Аз лично отделих малък % там, малко moonshot - или ще умре или ще избухне

Nvidia не правят само видеокарти.

А когато биткойн успее да направи толкова транзакции в секунда, колкото правят мастеркард и виза се обади да те черпя една бира, не виртуална. Ама май ще почакам ...

28.06.25
20:27

Днес:
Зерчер клек- до 3*127.5, изхвърляне от вис- до 2*77.5, военна- 1*85, 3*80, набирания- до 3*/+46.25 кг/, обръщане от вис- 2*100, 0*105, 2*105, лег- до 3*110, тяга надхват- до 3*165, кофички- до 2/+0/*/+71.25 кг/, борческо въртене с пудовки- по 2*14*16 кг на ръка, раменна с дъмбели- 1*70, теглото 95.8 кг. Дясното рамо е зле и ме лимитира на всички бутащи, като нищо ще го облекча минавайки от женски на детски тежести..

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1