Съвет за гърди!

09.06.16
21:26

Здравейте,

дайте съвет какво да променя за гърдите.

В момента ги тренирам 2 пъти в седмицата :
1- Вдигане от лежанка
2- вдигане на наклонена лежанка
3.флайс
4.кофички

Втората тренировка сменявам флайса със дъмбели и вкарвам и обратна лежанка.


Храненето ми е почти всеки ден:
закуска - яйца, сирене, домат, сок от грейпфрут
обяд - пилешка пържола със салата
следобедно- протеинова вафла
вечеря - предимно месо или риба
преди лягане - извара или малко сирене
Пия аминокиселини и протеин след тренировка

Съвети?

09.06.16
21:27

Да кажа , че тренирам от 2 години с кратко прекъсване. Бях в началото на годината 76 кг. а сега съм 70 кг

09.06.16
21:31

Хубаво е да има , както серии с повече повторения и малка тежест, така и тежки серии . Можеш да стресираш мускулите с кратки почивки при флайса и кофите. Другото, което ми идва на ум са суперсериите . Лег + 15-20 повторения кросоувър , кофи+ кросоувър . Тренирай усърдно и останалите мускулни групи

11.06.16
13:39

казано от nikolay metodiev на 09.06.16, 21:26:

Здравейте,

дайте съвет какво да променя за гърдите.

В момента ги тренирам 2 пъти в седмицата :
1- Вдигане от лежанка
2- вдигане на наклонена лежанка
3.флайс
4.кофички

Какво не ти харесва в сегашната ти тренировка?

11.06.16
20:58

Ето и моето мнение, спрямо нещата които съм виждал по залите и съответните изводи, които съм си извадил.
Много хора с цел наблягане на определени мускулни групи, започват да ги тренират с по- голям обем. Увеличават броят на сериите или броят на самите упражнения. Така виждаме как хора правят по 4-5 различни упражнения за гърди, ръце и тн.
Обаче виждам как повечето такива хора всъщност не прогресират много.
Явно не винаги истината се крие в броя и разнообразието на упражненията.
Някои от нещата, които според мен водят до прогрес са следните.
- Оправяне на техниката- ако изобщо е имало някакви проблеми с нея. Еми просто като не правиш съвсем правилно движенията, не очаквай голямо развитие.
- Силова прогресия. Тази седмица да вдигаш по- голяма тежест от миналата. Не може да очакваш гърди като на Арнолд, а да вдигаш едва 60кг. за 5 повторения /примерно говоря/.
- Хранене/ качване/ сваляне на килограми. Трябва да си поставиш ясна цел. Ако искаш да покачваш мускулна маса и сила, много по- лесно е да си на калориен излишък и съответно да прогресираш.
- Честота на трениране на определената мускулна група. Гърдите, както и останалите мускулни групи може да ги тренираш 2-3 пъти седмично.
- Наблягане не само на гърдите. Тренирай цялото тяло както трябва. Няма как да очакваш развити гърди, ако всичко останало изостава визуално и силово.

12.06.16
13:11

Да не отварям нова тема, правя Клек -  Тяга  - Лег, обаче гърдите ми станаха едри и мазни, пробвах да правя вместо Лег, Полулег, обаче разлика няма, един мъж ме посъветва да спра временно с Лег с щанга и да започна хоризонтален лег с дъмбели 3-4 серии по 20 повторения, това би ли ги стегнало и оформило?

12.06.16
13:49

Не. Ако са мазни, значи си качил мазнини, и за това причината е в диетата ти. Упражненията няма да ги оправят.

казано от nikolay metodiev на 09.06.16, 21:26:

Здравейте,

дайте съвет какво да променя за гърдите.

В момента ги тренирам 2 пъти в седмицата :
1- Вдигане от лежанка
2- вдигане на наклонена лежанка
3.флайс
4.кофички

Втората тренировка сменявам флайса със дъмбели и вкарвам и обратна лежанка.

Остави само две упражнения в тренировка:
1. Лег с щанга и полулег с дъмбели - първото тежко (3-5 п.) в 3-4 серии, второто в 6-8+ повторения, 2-3 серии
2. Наклонен лег (щанга) и кофи - полулега в 6-8 п., кофите в 10+. Ако си от тези, които не могат да изпълняват кофи безопасно, смени го с преси с дъмбели.
Концентрирай се върху силовия прогрес - ако не прогресираш с тежестите, няма да качиш мускулна маса. И си прегледай техниката на упражненията, за да си сигурен, че гърдите работят максимално при изпълнение на дадените упражнения.

Мнението беше редактирано от Петко К на 12.06.16 13:50.

12.06.16
16:33

Започвай с тежки, базови упражнения (лежанка, наклонена лежанка) с малко повторения 5-8, прави на края на всяко от тези упражнения по една изпомпваща серия от по 15-20 повторения, а по-изолиращите упражнения като флайс, пек дек, ако ги изобщо ги правиш, ги прави при 10+ повторения и най важното-пускай щангата/дъмбела докато не опре гърдите ти.
С тези 4 упражнения, които си посочил, че правиш според мен 1 тренировка в седмицата за гърди ти е достатъчна, а не две.

Мнението беше редактирано от Gainz Gainz на 12.06.16 16:45.

А защо не, вместо да изпълнява 30 упражнения, да прави само хоризонтален лег? Или само кофички? И да се старае да прогресира Progressive Overload :O Или той ще става културист и някой ще гледа дали има сепарация на Clavicular Pectoralis :D :D
В залата където тренирах имаше едно момче, което 2 години е тренирало само на успоредка. Кофички, кофички и пак кофички.... Имаше такива гърди, каквито някои анаболни говеда с 10 годишен стаж нямаха. А те си помпаха доста сериозно.... флайсове, горни лежанки, долни лежанки.... бе направо си имаха специален ден за гърди ( май Понеделник беше?? ).

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1