Едно ново начало!

Прескочи до:

Здравейте! Всъщност, аз не съм нов във форума. Не искам да разказвам всичко от начало, ето общо взето, с две приказки за мен http://www.bb-team.org/forums/viewthread/79643
Така, миналото на страна, гледаме само напред, нали така?
Закуска:Омлет от 190 гр яйца и 50 гр кашкавал, запечен на кирамичен тиган. Добавих само една капка олио, колкото да не залепне+200 мл прясно мляко 3% масленост, колкото да прекарвам омлета защото без мазнина е доста сух+30 гр фъстъчен тахан.
Обяд:300 гр пилешки дробчета на фурна, не съм слагал олио, само подправки и малко водичка+ една  малка краставица+за десерт една кофичка (400гр) 2% масленост кисело мляко. Това е за сега от мен! :)

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Здравейте отново. Почуствах глад към 17:00 и похапнах три чушки пълнени със сирене, отново ги приготвих, както дробчетата само с водичка, на фурна+400 гр кисело мляко 2% масленост. Ако по късно, огладня ще изям още две-три чушки със сирене и може около 20-30 гр фъстъчен тахан! Това е за сега от мен! :)

Здравейте отново. След малко мисля да хапна още две чушки със сирене и може би 20-30 гр фъстъчен тахан. Нека си кажа и целите ми за момента. Височина 172, тегло 65 кг, гръдна обиколка 96 см, обиколка на кръста 76,5 см, раменна обиколка 111 см,  ръка 35,5 см, предмишница 28 см, бедро 50 см, прасец 31 см целта ми е просто добра кондиция, нищо особено. За в момента, просто тренирам с лицеви опори, набирания, клекове със собствено тегло и много разходки, понякога ходя пеша около 12-13 км на ден. Не се храня с джънк фоод, единственото газирано, което пия е газирана минерална вода с изстискан сок от лимон в нея. Не тренирам с тежести, поради здравословни причини. Това е от мен! :)

Добре дошъл отново и успех! :)

Здравейте извинявам се, че не писах, няколко дена. Бях възпрепятстван! Вчера тренирах гръдно-трицепсовата  мускулатура, тренировката ми беше следната: лицеви опори 3х макс, 1 по 11, 2 по 7, 3 по 6. После правих, лицеви опори с крака поставени върху стол, за да акцентирам, горната част на гърдите, 3х макс, 1 по 5, 2 по 5, 3 по 5. И за финал довърших трицепса с едно упражнение. Правих лицеви опори с ширината на раменете, 3 по макс, 1 по 5, 2 по 5, 3 по 5. Днес се събудих с мускулна треска в трицепса, горната част на гърдите и предното рамо. Днес тренирах гръбната мускулатура. Започнах с 3 серии набирания с раменен надхава, 3 по макс 1 по 5, 2 по 4, 3 по 4. После правих едностранно гребане с дъмбел 1 по 12, 2 по 11, 3 по 9. Но усетих натоварване в кръста при това упражнение, за следващата тренировка мисля да го заменя с нещо. Какво предлагате, аз мисля да правя, като второ упражнение или хоризонтално набиране или пък да включа, като второ набирания с раменен подхват или пък да увелича сериите на раменния надхват, например 5-6 по макс, какво бихте ме посъветва ли? Иначе сега храната: Събудих се и се разходих на гладно 2 км. После хапнах 2 филийки пълнозърнест хляб, препечен и намазан с около 15 гр краве масло+ една плочка кашкавал 40 гр. Не бях много гладен, после тренировка, после след тренировка, 4 км разходка, после вече огладнях сериозно изядох половин печено пиле на грил с една филийка пълнозърнест хляб, после се разходих още 2 км за да ми се слегне храната. Днес съм ужасно жаден. Жегата+ лекасрствата които приемам, ужасно ми обезводняват тялото, до сега съм около 3-4 литъра вода. Ръката ми е спаднала с един сантиметър, не знам на какво се дължи. Това е за сега от мен! Успешен ден на всички! :)

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/80010 Това е темата, заради, която реших отново да започна дневника си, ето и на кратко, храненето днес: Закуска:100 гр овесени ядки накиснати в 350 мл прясно мляко 2%+6 белтъкака (235гр). Междинно хранене, 400 гр кисело мляко 2%, обяд: 350 гр салата от зеле и морков подправена с нерафинирано слънчогледово олио и ябълков оцет+ 150 гр пилешки гърди на скара+100 гр извара+една зелена ябълка, междинно хранене 400 гр кисело мляко 2%, вечеря, изпитах вълчи глад, за това си сипах 500 гр салата от зеле и морков за да мога да се натъпча с зеленчуци, подправих я с нерафинирано слънчогледово олио и ябълков оцет+зелена ябълка+250 гр скумрия на скара. Предложете, нещо за по късна вечеря, имам в хладилника пакетче овче сирене, пакетче извара, домати краставици и още 250 гр скумрия отново на скара. Храната ми е ниско мазнинна защото когато ям жълтъци, краве масло, свинско месо, получавам киселини и тежест в стомаха, може да прочетете в темата, какви мерки ще предприема. Това е за сега от мен! :)

Здравейте, отдавна не съм писал, реших днес да споделя, как е преминало ежедневието ми. Като начало, ще започна дневника си с храненията си до този момент, ако по-късно ми дойдат, някакви мисли, ще ги споделя:
Закуска:Парче кашкавал (40 гр), 25 гр сурово кашу, 25 гр сушени червени боровинки, 25 гр сушен ананас
Обяд:175 гр пилешки гърди на скара, една филийка пълнозърнест хляб (50 гр)
Това е за сега, не съм тренирал от месец, през тази пауза, спряха болките в ставите, поради което се страхувам, да започна от начало за да не се върнат обратно!

Здравейте! Въпреки, че от доста време не съм активен във форума, доста статии прочетох, наистина полезни са, но така и не можах да намеря точни синхром в храненето си. Не знам, кой хранителен режим е подходящ за мен, висок съм 172, тежа 62 кг. Имам леко отпуснато коремче, слаби крака, долу-горе оформени ръце и гърди, като цяло може би съм скини-фат, какъв хранителен режим според вас е подходящ за мен? Активността ми напоследък не е голяма, може би нямам голяма нужда от калории или пък обратното доста съм объркан, бих бил доволен на всякаква помощ и всякакъв съвет, благодаря предварително! :)

17.01.17
22:15

Здравей, пишеш че не знаеш кой хранителен режим е за теб, а какви са ти целите?

Благодаря за отговора ти Димо! Целите, като цяло са ми оформено тяло. Не искам да бъда едър, нито пък отпуснат. Просто искам да съм в добра кондиция, от днес започнах вм-нвд и за сега се чувствам добре, ето като цяло и менюто ми за днес:
Закуска:50 гр овесени ядки, 250 гр кисело мляко 3,6% масленост, 4 цели яйца, 50 гр кашкавал от краве мляко, 20 гр краве масло
Обяд:250 гр салата от зеле и морков, 25 гр сурови белени слънчогледови семки, 20 гр нерафинирано слънчогледово олио, 50 гр авокадо, 100 гр скумрия на скара
Вечеря: Същото, като обяда
Ако по късно изгладнея: Мисля да хапна 50 гр сирене и 50 гр кашкавал и 50 гр маслини и това, ще е за деня.

Здравейте, ето го и менюто за днес:
Закуска:50 гр овесени ядки, 250 гр кисело мляко 3,6% масленост, 15 гр мед, 4 цели яйца, 50 кр кашкавал, 10 гр краве масло
Обяд:250 гр настъргани моркови, 20 гр нерафинирано слънчогледово олио, 100 гр маслини, 180 гр скумрия на скара
Вечеря:250 гр настъргани моркови, 20 гр нерафинирано слънчогледово олио, 100 гр маслини, 200 гр дробчета задушени на фурна с вода, подправки, бяло вино и краве масло.
Това е за днес, днес имах запек, ако утре същото се повтори, мисля между 50 гр овес да включа 100 гр леща, в сурово състояние на два пъти, към обяда и вечерята.

Здравейте, отдавна не съм писал в дневника си! Мисля вече да съм по редовен. Ето как седят, нещата при мен, днес беше последната ми тренировка в домашни условия, мисля от другата седмица да започна да ходя на зала. Започнах тренировките си като скини-фет, сега успя да прогресирам, но има още какво да се желае, все още имам мазнини в долната част на корема и долната част на гърдите. Тренирам с базови упражнения, поне до сега в домашния условия. Ще дам пример с днешната тренировка:Набирания с широк хват пред гърди 4х10,8,6,4,бенч преса с дъмбели 2х15, 4х7,6,5,4, гребане с дъмбел 20 кг 4х8,7,6,5, раменни преси от седеж с крив лост 32 кг 4х8,7,6,5, пуловър 18 кг 4х7,6,5,5. Това беше днещната тренировка, нямам достатъчно тежести за тяга и клек, запознат съм с техниката при клека, тягата малко ми убягва, ще използвам двата си почивни дена, да обмисля по каква схема, да тренирам в залата, надявам се и вие да дадете, някакви идеи. Храната за деня е:половин пиле на грил 400гр, 4 цели яйца, 50 гр кашкавал, 100 гр кафяв ориз, 100 гр пчелен мед и около 100 гр фъстъчен тахан. Сегашно тегло 64 кг, височина 173 см, целта ми е покачване на тегло и същевременно, изчистване по проблемните зони. За сега мерките са ми следните 40 ръка, 107 гръдна обиколка, 120 раменна обиколка, 32 предмишница, 83 не знам точно как се казва, най дебелата част на корема, при краката е плачебно липсата на упражнения за крака си казаха думата, но въпреки всичко, нараснаха с 5 сантиметъра, без да съм ги тренирал. И още нещо много важно обмислям от утре окончателно да спра цигарите, пушач съм от 6 години, на 25 години съм сега, спирал съм ги за 6 месеца, надявам се да мога и още веднъж! Успях да ги сваля до минимум, но смятам че напълно трябва да се спрат, това е за сега от мен!

Деян

06.10.17
20:46

За твоите ръст и килограми, което предполага да не си омазнен като цяло кой знае колко, 40 см. ръка бих казал е много добре. Но ръцете не изчерпват всичко де.

Благодаря, така е ръцете не изчерпват всичко!

06.10.17
21:13

На мен при сходен ръст ми трябваха 80кг ЛТ за да стигна 40 см ръце. Или нямаш крака, което е много вероятно щом не клякаш тежко или нямаш маса на гърба щом не правиш тяга или си с изключителен ген за ръце. Не изключвам и в измерването да има нещо нередно.

Ето снимка, която направих току що,

06.10.17
21:37

Тази ръка е значително под 40, сигурно е 5см надолу. Обиколката на ръцете не е от такова значение, просто няма смисъл да се пишат неверни неща тук. Успех!

Деян

06.10.17
21:51

Е така не може да се каже, е ли е, не е ли. Иначе релефен е колегата, чак и фибрите на рамото се виждат и според мен заслужава поздрав за постигнатото 😀

Мнението беше редактирано от Деян на 06.10.17 21:52.

Извинявам се, може аз нещо да не съм я измерил правилно, ако е така, се извинявам още един път! Ето снимка, как я меря!

Bart Simpson

06.10.17
21:57

По мое мнение-37.5-38.

Не споря, може аз да съм с някаква грешка! 🙂

Деян

06.10.17
22:00

Много е под ъгъл. То така моята сигурно 44 ще я изкарам 😄
Но това не е важно, гони си целите!

Мнението беше редактирано от Деян на 06.10.17 22:00.

06.10.17
22:02

Отгоре има един пръст да пъхнеш, а освен това я мериш по диагонал. Така може и 45см да я докараш на 64кг. Тренирай, качи тегло и ще стигнеш 40см наистина.

Извинявам се още веднъж за грешната информация! Мисля, когато посетя зала да започна с големите 5, тяга, клек, лег, раменни преси, набирания, пропускам кофичките заради контузия в рамото!

Bart Simpson

06.10.17
22:16

А за раменните преси ще ти е супер рамото.......

06.10.17
22:23

казано от Bart Simpson на 06.10.17, 22:16:

А за раменните преси ще ти е супер рамото.......

Аз имам проблемно рамо и нулев дискоморт при раменни преси. Виж пуш пресите например ме смазват..

В къщи правя раменни преси с 35 кг, което не е хич много и нямам проблем, надявам се при по високи килограми, да нямам също проблем! 🙂

07.10.17
02:14

Не е лошо да си обърнеш сериозно внимание на рамото, вместо да отписваш упражнения или да ги правиш с болка.

Кофичките наистина може да се пропускат при проблеми с рамото, конкретно ротаторите. Иначе са едно от най-хубавите упражнения.

Здравейте, ето по програма която почнах да тренирам: Бутам, дърпам, крака, рамо
1.Гърди+трицепс-Повдигане на лежанка от хоризонтален тилен лег 3х5-10, кофички 3 до отказ, този отказ представлява, долу горе 6-10, повдигане на дъмбел с една ръка от полу лег 3х6-10 за всяка ръка, получава се и едно добро упражнение, също и за корем, флайс на машина 3х10-12, пушдаун на скрипец за трицепс 3х6-10, пушдаун на трицес с обърнат хват, 3х6-10, френска преса, с удължена амплитуда, като лоста минава зад пейката
2.Гръб+бицепс-Пуловър на горен скрипец 3х12-15, пуловър с дъмбел 3х12-15, набирания 3х6-10, придърпване на горен скрипец с ве образен хват 3х10-12, долен скрипец, 3х6-10, бицепсово сгъване с крив лост 3х6-10
3.Крака-Гоблет клек 3х6-10, ходещи напади 3х6-10, тяга с изправени крака, 3х6-10, бедрено разгъване 3х10-15, бедрено сгъване 3х10-15, изправяне на пръсти на калф машина 3х10-15, суинг с дъмбел 3х20, колело 20 минути
4.Рамо-Раменни преси с дъмбели от седеж 3х6-10, арнолд преси 3х6-10, вертолет, 3х6-10, разтваряния в страни 3х10-15, обратен флайс на машина 3х10-15, заден вертолет 3х6-10, фейс пул 3х10-12
Почивни дни- ходене по лост с тежест, удари с дъмбели в ръце, седене на един крак с тежък дъмбел в едната ръка, фермерска разходка с тежък дъмбел в едната ръка и на прасци, това е като цяло

Днес почивен ден, но не и за мен. Няколко упражнения за кондиция: държане на дъмбел с една ръка (20кг) и стоене същевременно на един край, съответно срещу положния 3х90 секунди за всяка страна, ходене по прав лост, който е на земята с два дъмбела в ръце 2х5, 3х максимално време, не съм засичал, удари с дъмбели в ръце 2х5 в 3х максимално време, + след завършване на серията пускам дъмбелите к започвам да удрям без тежест, скокове от място, старая се да скочат от началото на правия лост който е на земята до край, 2х собствено тегло 1.50 и 2х2 дъмбела х5 1.20, няколко серии ритници и това е за днес 🙂

Днес малка загрявка, преди утрешният буташ ден: Набирания с широк хват пред гърди 5х5, руско разгъване за задно бедро 3х10-12, Флор преса с дъмбели 2х20 за всяка ръка, 4х4-6, ходене по прав лост на земята 3х макс врене с 2х5 вдигнати, като за раменни преси, скок от място 3х1.50см, скачане над няколко дюшека 3х около 60см, удари с два дъмбела в ръка 2х5 за всяка ръка и 3хмакс време няколко серии ритници на високо и една серия околко 50 усукванкя в страни с лост прекрепен към ъгала на пода, утре ако не ми мине котка път, ме очаква, хеви пуш дей, това е за сега от мен! 🙂

Днес, буташ ден: повдигане на щанга от хоризонтален тилен лег 3х11, 8, 6 с 50 кг, доволен съм, последния път със същата тежест направих, 3х9, 7, 5, явно Флор пресата от вчера си е казала думата, кофички на успоредка 3х9, 9, 8 собствено тегло, повдигане на дъмбел с една ръка от полу лег, като цяло целта на това упражнение е да изравни гърдите, но и много тренира баланса и координацията, като цяло много атлетично упражнение 3х9, 9 с 11 кг дъмбел и 1х7 с 14 кг дъмбел за всяка ръка, пек дек 3х10, 10 с 15 кг и 1х8 с 20 кг в супер серия със свент преса 3х15 с 2.5 кг диск, получи се невероятен пъмп, като за финал и малък бонус лицеви опори 3х10, 8, 8 вече бях скапан, пуш Даун за трицепс 3х11, 9 с 30 кг и 1х7 с 35 кг, френска преса с крив лост с удължена амплитуда, не рагъвам до челотл, а докато лоста е под главата и лежанката 3х11, 9 с 17 кг и 1х6 с 22 кг, едностранно разгъване с дъмбел зад глава, усещам строхотен стречинг в трицепса 3х11, 10, 9 с 5 кг дъмбел за всяка ръка, накрая малко стречинг на гърдите и трицепсите, това е от мен, утре ако не ми мине котка път пул дей и ще се мятам по лоста, това е за сега от мен в момента съм 65 кг. :(

Тренировка:Набирания с широк хват пред гърди 3х11,9,7 (собствено тегло),бенч преса с дъмбели 3х8,6,6 (2х18 на ръка, общо 36), преса над глава прав 3х9,7,6 (35 кг щанга), мъртва тяга 3х9,9,9 (50 кг), кофички, 3х12,12,10 (собствено тегло), пуловър 3х10,10,8 (18 кг дъмбел)
Храна:Закуска:4 сварени яйца+Кисело мляко 2@0 гр
Обяд:250 гр пилешко бутче на фурна с гарнитура от 250 гр картофи на фурна
Вечеря:След тренировачно хранене:250 гр наденица на скара от 50% конско и 50% свинско месо+40 гр черен шоколад линдор 70% какао
Напитки:3 чаши дълго еспресо, една бира, ментов чай без захар и 2.5 литъра вода
Това е за днес, смятате ли че храната ми е твърде много, целта ми е да покача мускулна маса, без да се омазня, висок съм 173 и тежа 66 кг

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 11.02.18 19:49.

Известно време около месец, карах на 5 дневен сплит, сега отново мисля да мина към кръгови тренировки. Нямам специални цел, просто търся разнообрази. Сега съм решил да правя следното:
Понеделник-горна част:Набирания с широк хват пред гърди 2х6-8, повтигане с щанга от тилен лег 2х6-8, раменни преси прав 2х6-8, кофички 2х10-12, пуловър с дъмбел 2х10-12, фермерска разходка 2 до отказ
Вторник-долна част: Заден келк 2х6-8, тяга с прави крака 2х6-8, напади 2х10-12, глутесен мост с щанга 2х10-12, гръбни екстензии 1х20-25, ролер за корем 2х12-15
Сряда:  Джогинк
Четвъртак:Като ден едно
Петък:Като ден две
Събота:  Джогинк
Неделя:Пълна почивка
Смятате ли, че програмата е добра за покачване на тегло?

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 24.03.18 15:31.

Здравейте, днес беше първия ден по който трябваше да тренирам по програмата, която реших, но не искам да спазвам определен вид програма. Реших да тренирам за сила, мускулна маса и кондиция. Смятам да тренирам всеки път с различна тренировка включваща само, базови упражнения. Ето, как протече днес тренировката ми. Набирания с широк хват пред гърди 1х8, 2х6 собствено тегло, лежанка 1х3, 2х3, 3х2, 4х1, 5х2 всичките серии с 60 кг, смятам че като за мен е добре, защото личното ми  тегло е 67 кг, обръщане 1х8, 2х8 с 25 кг днес за първи път го правих но ми хареса, смятам че го изизпълних правилно защото усетих натоварването в прасците, седалището, раменете и трапеца, кофички 1х11, 2х11. Продължителността на тренировката бе 40 минути. Имам две упражнения за маса, кофички и набирания в повторения за маса, 1 за сила, лежанката изпълнена в повторения за сила и едно за експлозивната в случая обръщането, до сега съм ходил 6 километра пеша с бърза крачка, до довечера, не знам колко ще станат, храната довечера ще я опиша, това е за сега от мен. 🙂

Здравейте, казах че по-късно днес, ще напиша храната:300 гр свинско на скара, 300 гр пилешко на фурна, 800 гр кисело мялко 4,5% масленост, около 150 гр бял хляб, един бюрек, един банан и около 45 гр черен шоколад, това е за денс, утре мисля пак да потренирам с базови упражнения! 🙂

Здравейте, не съм писал отдавна, защото нямах много свободно време. Ще впиша днешната ми тренировка и спортните ми постижения до сега, ще впиша и храната, и се надявам за в бъдеще да съм по редовен! 🙂
Спортни постижения до сега:
Лег: 65 кг 3 пъти, клек 50 кг 3 пъти, тяга 80 кг 3 пъти, кофички собствено тегло +20 кг 4 пъти, набирания с широк хват 10 пъти собствено тегло, раменна преса от седеж 42.5 кг 3 пъти
Лично тегло 66 кг
Днес: Лег:1х10 52 кг, 2х8 52 кг, 3х7 52 кг, 4х6 52 кг, 5х5 57 кг, 6х5 57 кг, 7х4 62.5, 8х3 62.5, 9х3 65кг
Кофички:1х10 собствено тегло, 2х10 собствено тегло, 3х7 +10 кг, 4х6+10 кг, 5х5 15кг,  6х5 15 кг, 7х5 15 кг, 8х4 17.5 кг, 9х4 20 кг
кросоъвър с ластици за горни гърди 5х12,10,10,10,10
6 километъра ходене пеша, храна:800 гр свинско, 100 гр оризовки, 250 гр бял хляб, 1 авокадо, 3 кисели млека 3.6%,2 банана, 45 гр черен шоколад, половин лимон
Целта ми е маса и сила, както казах надявам се да съм по редовен, това е засега от мен 🙂

Тренировката, за днес беше следната: Набирания с широк хват пред гърди: 1х8 собствено тегло, 2х8 собствено тегло, 3х7 собствено тегло, 4х6 собствено тегло, 5х5 собствено тегло +7.5 кг, 6х3 собствено тегло +7.5 кг, 7х3 собствено тегло+7.5 кг, 8х1 собствено тегло + 10 кг,  рак пулс1х8 66кг, 2х8 66кг, 3х7 66 кг, 4х7 72кг, 5х6 72 кг, 6х4 77 кг, 7х4 77кг 8х3 82 кг, фейс пул с ластик 4х15, 15, 12, 10, обратни хиперкстензии 4х15, 15, 15, 15. По късно ще опиша храната, това е за сега от мен. 🙂

Раменна пресаса със щанга седнал 1х8 35 кг, 2х6   35кг, 3х4 40 кг, 4х3 40 кг, 5х3 42.5 кг, 6х3 42.5 кг, 7х2 45 кг, разтваряния на дъмбели в страни по 8 кг на ръка, общо 16 кг 6х 8, 8, 8, 8, 7, 7 това беше за днес

Раменна пресаса със щанга седнал 1х8 35 кг, 2х6   35кг, 3х4 40 кг, 4х3 40 кг, 5х3 42.5 кг, 6х3 42.5 кг, 7х2 45 кг, разтваряния на дъмбели в страни по 8 кг на ръка, общо 16 кг 6х 8, 8, 8, 8, 7, 7 това беше за днес

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1