17.06.16
22:56
Здравейте . По принцип не се интересувам от протеини , хранителни добавки , фитнес и т.н. ,но стана така ,че от половин година работя във фабрика за производство на протеини и хранителни добавки и ситуацията е следната - ям от всички видове и също така ги вдишвам всички видове по цял ден т.е. когато има прах от някои по-прашливи протеини аз я вдишвам . Дадоха ни маски,но аз с това не мога да работя . В началото не исках и да ги пробвам ,но с времето ми стана интересно и взе ,че ми хареса . Напомнят ми за някогашното мляко на прах което си купувах и ядях с лъжицата у дома . Сега всеки ден пробвам от абсолютно всеки продукт (whey,glutamine,creatine,aspartan,glucol,creatine hcl и т.н.) Просто са ми благи на вкус и ми харесва да ги пробвам . Обаче искам да попитам това може ли да навреди на здравето ми ? Въпроса и темата са сериозни .
17.06.16
22:57
Когато говорим за ползи и вреди задължително трябва да уточним и приеманите количества.
17.06.16
23:02
Ами от WHEY може би ям по 500 грама на ден ,а креатин,глутамин,аспартан,малтодекстрин и т.н. предимно ги вдишвам ! Ям само WHEY и DIET WHEY и от време на време Декстрозазащото е блага като захар !
17.06.16
23:05
Какво е аспартан?
17.06.16
23:08
Не знам . Нали затова пиша тук ! А по принцип самото им дишане може ли да ми навреди на белите дробове или си се разграждат от организма ?
18.06.16
13:05
500 грама протеин на ден определено може и ще ти навреди.
18.06.16
13:40
Аз незнам дали би ти навредило 500гр протеин на ден,но бих те посъветвал,вместо да го консумираш това количество-заделяй го,и го продавай.Незнам,ти си знаеш как го взимаш(как си присвояваш тези 500гр на ден),но явно има как, щом си позволяваш да консумираш......Хем някой лев ще привлечеш към себе си(стига да не го крадеш,разбира се)
Мнението беше редактирано от Марин Димитров на 18.06.16 13:43.
18.06.16
14:45
Ами от WHEY може би ям по 500 грама на ден ,а креатин,глутамин,аспартан,малтодекстрин и т.н. предимно ги вдишвам ! Ям само WHEY и DIET WHEY и от време на време Декстрозазащото е блага като захар !
Много интересно, определено бих искал да науча повече. Ядеш 500 г. сухо вещество? Как? Тези неща които вдишваш, нарочно ли го правиш, или просто работиш в силно запрашена среда без предпазно облекло? Нямате ли специалисти по безопасност на труда? Сподели повече за тази фирма.
за твоя информация, ако искаш прочети това - обяснява какви са рисковете за здравето в подобна среда.
П.С. извинявай, просто не мога да се сдържа :)
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 18.06.16 14:46.
Половин кг протеин на прах= ~16 дози=350 гр. протеин. Как така можеш да си позволиш по половин кило протеин на прах всекидневно? Относно аспартама - подсладител, заместител на захарта. Който е изключително вреден
18.06.16
17:26
На мен това ми се струва някакъв базик.
Много преувеличено ми се струва това 500гр на ден. Един приятел прие 5дози по 50гр един път и се насра....
Първо ако приемем, че средно 1кг произведен от тях протеин струва 60лв, то той “краде” от фирмата 30лв на ден. Това са ~660лв на месец. Кое е това предприятие, което няма да забележи такива загуби, ако ще и държавно да е :D
Всщност може ли да кажеш, коя е тази фирма? ( спокойно няма да кажем на шефа ) :D
18.06.16
22:09
Е не всекидневно половин килограм , но един път ядох доста . Иначе не вдишвам нарочно протеини да не съм луд . Просто е силно запрашено и не мога да работя с маска ! И съм се объркал , не е Аспартам ,а Д-Аспартик . Не крада протеини , просто през мен минават тонове дневно така,че едва ли ги бърка това ,че пробвам по малко от всеки ! Ама се замислям дали не е вредно , ако е ще сменям работата . Фабриката не е в България ,но предпочитам да не я казвам . Темата си е сериозна . А това количество което приемам не съм го мерил ,но го правя на според собствена самооценка !
Мнението беше редактирано от Ivan Petrov на 18.06.16 22:11.
18.06.16
22:19
Дрън, дрън, приказки от 1001 нощ.
Ба’си, почвай да спортуваш - все едно какво. Сгъвай нещо там, разгъвай и дишай ... така и така са аванта :)
19.06.16
00:52
Абе не знам ама вредни ли са ако се ядат ? Мен ме интересува да ми се не прецака нещо черен дроб,бял дроб и т,н, Просто си ми харесват на вкус и затова ги ям . Нямам за цел да тренирам или нещо подобно .
Всичко по теб е протеин - кожа, нокти, коса, мускул. Само че всичко което ти е в повече не можеш да го задържиш - явява се товар за черния ти дроб, който трябва да изхвърли от организма. По-голямо натоварване = увеждане на дроба. Всичко е в количеството и реалната нужда.
Мнението беше редактирано от Dymag на 19.06.16 01:05.
Dosis sola facit venenum!
Да видим сега кой може да ползва гугъл преводача. :)
Dosis sola facit venenum!
Да видим сега кой може да ползва гугъл преводача. :)
Някой знаем латински по рождение. :D