Премахване на мазнини от корема?

03.07.05
19:01

знам че има много подобни теми, прочетох доста от тях но така и не разбрах с какви упражнения да премахна мазнините в областта от пъпа надолу. От пъпа 5-6см надолу имам една ивица с мазнинки и искам да ги стопя. Малко странно звучи че имам мазнини (185см, 60кг) но е така :( Правя си коремни преси в нас, или на една “скамейка” за коремни преси в фитнеса.

03.07.05
19:10
#1

ами преминаваш на режим за маса и правиш мускул така че мазнините да не ти личат и догодина пролетта чистиш което ти препоръчвам или почваш да правиш кардио и минаваш на диета за отслабване

03.07.05
19:17
#2

ами ще правя мускули ...малко кардио и се надявам че ще се стопят, все пак са малко. А освен коремните преси и повдигане на крака от лег/сгъване от шведска стена, има ли и други упражнения за корем.

03.07.05
19:23
#3

има вариации примерно коремни с усукране или пък едновременно повдигане на крака и труп и може би най ефективните при мен-качваш ки лракатана леглото като ъгълът м/у трупа и бедрата е 90 градула и така правиш коремни ако не разбираш кажи ще се опитам да ти намеря картинка

03.07.05
20:09
#4

от личен опит ти казвам не си заслужава за малко сланинки да минаваш на режим за сваляне !

03.07.05
20:57
#5

Е кво ше сваляш на 185/60 ??!?!? Освен да правиш коремни преси друго какво ?

IA
ianchov

03.07.05
21:04
#6

Независимо дали се си в процес на качване или на сваляне, ти трябва да имащ подходящата диета, след това упражнения и евенуално накрая на веригата стероиди.
Подчертавам кое е най-важното - диетата.

За да ти се помогне, трябва и ти да си помогнеш.
Първо кажи как тренираш и ядеш......

04.07.05
17:24
#7

Здрасти J`E`K`O
Туй дето го казваш 185/60, нали не е майпат. Ако е така, не се обиждай, ама аз си те представям като точилка. А за въпросната “коремна джувфка”, мисля че просто трябва да започнеш работа по цялостната си мускулатура и тогава тази “мазнина” сама ще се скрие между другите мускули. Навремето когато bb все още прохождаше, но имаше спорта вдигане на тежести, за този спорт съм чувал да казват, че ако го тренираш , ако си слаб - ще напълнееш, ако си дебел, ще отслабнеш. С други думи, ще направиш готено тяло. Че и твоята работа. Почвай яко тренинг. :roll:

04.07.05
19:35
#8

[quote author=“J`E`K`O”]знам че има много подобни теми, прочетох доста от тях но така и не разбрах с какви упражнения да премахна мазнините в областта от пъпа надолу. От пъпа 5-6см надолу имам една ивица с мазнинки и искам да ги стопя. Малко странно звучи че имам мазнини (185см, 60кг) но е така :( Правя си коремни преси в нас, или на една “скамейка” за коремни преси в фитнеса.

какво савпадение по4ти сащитете сме до сушт само дето си 1-2см по висок и 5кг по слаб сигурно си про4ел и моята тема имам сащия проблем!
Някои ако се навие да ни изготви диете ще сам му много благодарен знам 4е сам нахален но просто и понятие си няям макар и да са 4ел по4ти си4ко си4ко от саи за НВД и за храните плс помогнете ни ???

11.07.05
09:46
#9

тичане. тичане тичане и балансирано хранене за да не изгубиш и малкото маса, която имаш :)

11.07.05
21:22
#10

Kang, J`E`K`O пояснете, искате да махнете “мазнинката” и да останете на същите килограми или искате да правите bb :?: Да стане ясно в каква насока да бъдат съветите, които търсите тук. :wink:

14.07.05
11:06
#11

ами ако трябва да съм честен... до момента не съм спазвал никаква диета. Останалите в фитнес залата само ми казваха да съм хапвал стабилно след тренировка и това е. За височината и теглото си не се базикам. Бицепса ми е едва 29(беше 24 преди да почна с фитнеса),а бедрото-48см. От няколко дни започнах да бягам сутрин към 8:30. Тренировката ми е от 3 до около 4:30. За т.н. тлъстини по корема - това е съвсем тънък слой,нямам предвид нещо голямо.Имам стегнат корем,но просто искам да се очертаят и виждат тези мускули по корема,а тези тлъстинки пречат за това. С повече тренировка и тичането се надявам това да стане. Иначе по принцип целта ми е да кача килограми - вие го казахте че съм като точилка горе долу :) След малкия ми опит с фитнеса -около 2 месеца, разбрах, че не само кога, но и какво ядеш също е изключително важно. Ще прочета още веднъж внимателно статиите в сайта и ще си избера някой хранителен режим. А и едно въпросче по което чувам противоречиви мнения - по време на тренировка кое е по-добре - да се пие много вода, или колкото се може по малко (не взимам никакви химии, препарати и т.н.)?

Kang, и аз до март месец бях 55кг, но тогава почнах фитнес и за 1-2 седмици стигнах 60!! След това май-юни поради лични проблеми и доста работа спрях фитнеса за 2 месеца, и сега отново съм се заел,този път най-сериозно.

мисля че просто трябва да започнеш работа по цялостната си мускулатура и тогава тази “мазнина” сама ще се скрие между другите мускули.

сетих се за още едно въпросче като каза това - фитнеса в който ходя всеки тренира дадена мускулна група различен ден. Примерно днес гърди, утре гръб и рамо и т.н. Та така ли е по-добре, или всеки ден(или  когато ходиш в залата)  да се натоварват всички мускулни групи ?

14.07.05
11:51
#12

При тези данни по - добре зарежи тичането. За да ти изпъкнат плочките прави коремни преси с тежко, за да развиеш коремните мускули. Аз се съмнявам, че мазнините ти пречат, едва ли имаш чак толкова, че да ти пречат на плочките. По - скоро нямаш плочки ;) Все още не тренирай отделните мускулни групи, а прави основни тренировки. Не тренирай повече от 3 пъти седмично.

14.07.05
14:05
#13

аха, значи ще ходя понеделник сряда и петък примерно и всеки път ще правя упражнения за всички мускулни групи. Ще си избера някоя от програмите на сайта. А по-нататък ще тренирам по отделно мускулните групи. За коремните преси...бях видял едно момче с 5кг зад главата да ги прави, явно ще последвам примера му. А за приема на вода да кажете нещо?

17.07.05
17:46
#14

Аз няма да се уливам в обяснения. Опитай се да ходиш 1-н 2-а пъти седмично на комбинирана аеробика и пилатес. Ще се учудиш колко бързо ще се изтъниш. :roll:

18.07.05
11:04
#15

ами това за аеробиката и пилатес няма да стане поради 2 прости причини - 1. нямам достатъчно финанси, 2. живея в 25 хиляден град, тук нямаме подобни екстри :(

18.07.05
20:24
#16

Тогава наблегни на коремните преси, но да ти кажа честно, то си е до ген, аз също имам части от тялото, които изкам да изчистя, но уви. Колкото може, толкова. Но действително за размерите, които даваж, такъв дефект не мисля, че при теб ще е най-сериозният ти проблем. Мое мнение :?

19.07.05
00:11
#17

`J`E`K`O` от кой град си ?

21.07.05
11:17
#18

Здравейте.
Първо искам да се извиня че няма да пиша някакъв съвет по темата, а точно обратното.
Но не исках да пълня форума със още една тема по абсолютно същият проблем.
Аз също искам да сваля мазнинките под и около пъпа.Затова в събота и неделя попрочетох доста теми и достигнах до извода че тая част се “премахва” с каране на велоергонометър,тичане и много коремни преси(специално за долната част на корема).
От понеделник до днес тренирах като в понеделник направих две тренировки, а в сряда почивах( незнам дали това е правилно надявам се да ми кажете).
Но се породиха някой въпроси (ако приемем че този вид тренировка е подходящ за дадената цел).
1ви въпрос: Карането на велоергонометър трябва да:
а. да е продължително и натоварващо
б. продължително но не особено тежко
в кратко по време но особено тежко.

2.въпрос:
Положението на тялото при каране на велоергонометър?
а. изправено
б.полегнало напред
Този въпрос може да ви се стори тъп, но забелязах, че като се наведа напред мога да подържам по-висока скорост а и (по-важното според мен) така се раздвижват тия мазнини който основна са цел на заниманието.
Благодяря предварително за всеки отговор и пак се извинявам че не съм отговорил по темата.
А и още един въпрос:
Днес си извъртях на велоергонометъра и си направих коремните преси(който са ми по план) но ми се прииска да направя още една врътка на велоергонометъра с по-малко минути но на по-тежка степен(не го направих).Щеше ли да е грешка или не?

27.07.05
11:11
#19

Kang, ами от Нова Загора съм, това е между сливен и стара загора.
Аз сега си карам с коремни преси на едно “столче” за коремни преси в фитнеса (не знам как се казва,лягаш и главата ти пада назад към земята). Правя и коремни преси с двигнати крака, свити в коленете, правя и привеждане на скрипец. Правя тези неща от понеделник до петък, а почивните дни само коремните преси, вече 3 седмици и усещам как коремните ми мускули се стегнаха малко. Мисля все така да продължа...ще видим след някой друг месец дали ще се очертаят мускулите :)

П.С. А, ще започна и свиване на краката на шведска стена :)

27.07.05
11:48
#20

Ще се очертаят я, де ще идат, че няма да се очертаят. Продалжавай така и всчко ще стане както го искаш :lol:
Но..... след като постигнеш желаното, да не забравиш, да го поддържаш, щото пак ще се върнеш в началното положние и мазнинката ще “цъфне” отново. :twisted:

27.07.05
17:03
#21

Нз колко мазнинки имаш жеко че да ти се оформят но сам чел в много саитове че и да правиш коремни преси много или малко ако имаш доста мазнинки просто ще ти се оформят мускилите но ще останат под коремните мазнини нз дали сам прав но това сам го чел в два саита и в форумите за това аз ще се пробвам да поизчистя малко мазнини и чак тогава ще почна с коремните преси !

28.07.05
18:46
#22

Привет!!!

Аз искам да се вмъкна и да попитам следното:
Ако започнеш да чистиш примерно идната пролет, а сега съм играл за маса, как точно да го направя? До скоро си мислих, че просто сега трябва да направя самите плочки и на пролет с една диета ще ги сваля, но уви един приятел (инструктор в доста известна пловдивска зала) ми каза следното: “...пък на пролет ще чистиш, но изчистване от мазнините без сваляне на масата няма, освен ако не ползваш химия”. Лично аз съм много против ползването на химия (говорим за анаболи и т.н. не за протеин, L-Carnitine (дали тъй се пишеше или не  :roll: )...) и не искам да ползвам. Наистина ли немога да сваля гадните мазнинки без да изгубя маса(все пак аз искам маса)? И още нещо: Един приятел ме съветва “... изчисти сега, отслабни и после качвай начисто...” - той преди беше закръглен, но с помоща на L-Carnitine свали мазнините и през това време направи доста добро тяло, като започна доста след мен. Сега той качва “начисто” и си има плочки =). Въпроса ми е: Това ли е единствения начин да сваля мазнините без да губия масата за която толкова мечтая?

28.07.05
19:36
#23

Абсолютно чисто не може да се качва. Свалянето на мазнините е възможно без химия и без да загубиш мускулна маса (поне не много) ако правиш нещата правилно.

29.07.05
00:29
#24

Премахване на мазнини от корема?

-разделно хранене по режим, евентуално със суплементи
-гимнастически упражнения, гръб, корем , гърди
- яко стречинг и вода

31.07.05
16:30
#25

[quote author=“tpd”]-разделно хранене по режим, евентуално със суплементи
-гимнастически упражнения, гръб, корем , гърди
- яко стречинг и вода

вторите 2 ги правя, почнах доста вода да пия, в това се двуомях, дали почти да не се пие вода, или д асе пие по много :) Разделното хранене... чета статии тук и там. От сайта си харесах Високо Въглехидратната диета за качване на маса.

Kang, ами не са много, а и да ти кажа наистина като правя всеки ден различни упражнения за корема,а и тренировката ми е от 3 до 5 някъде, мазнинките взеха да се губят,виждам как малко по малко изчезват и се показват мускулчетата като се стегна.

И едно въпросче пак. В секцията за упразжнения за “Извивки с дъмбел встрани” отначало пише да се накланяме в посоката на ръката в която е дъмбела, а после при техника на изпълнение пише да се накланяме в посока ръката без дъмбел. Как е правилната техника на изпълнение, на коя посока да се накланяме ?

01.08.05
11:09
#26

J`E`K`O, аз знаеш ли какво правя - гепя по една пудовка във всяка ръка и така започвам упражнението “извивки встрани”. Мисля че вреда няма да има :wink:

Препоръчани продукти
apple-placeholderarrowback-arrowbb-hexbb-lettersbeginner-wizardbodyweight-wizardbookmarkcalendar-foodcalendar-notescalendar-trainingGroupcartcheckoutclosecrossdiarydocumentdumbbell-wizardexpert-wizardfacebook-iconfacebookfemale-wizardfemalefootnotesforum-blockforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-new-postforum-recommendforum-subscribeforumgains-wizardghost-image-squareghost-imagegoogle+gym-wizardhabitinstagramleft-arrowlinkedinlogo-smallloss-wizardmailmaintain-wizardmale-wizardmaleman-placeholdermeasurementsmedium-wizardmessagesmy-bbnewsletterphotosplaceholderpollprofilereaction-greatreaction-negativereaction-neutralread-laterreadingright-arrowsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestarstoresubmit-arrowticktop-arrowtwitterTwitterwoman-placeholderyoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1