24.06.16
00:33
Здравейте. Начинаещ съм и за първи път ще опитвам хранителна добавка и искам да попитам дали ако приемам креатин заедно с алкохол (само през уикендите) ще си навлека здравословни проблеми?
Креатина който съм намислил да си закупя от тук е следният: http://shop.bb-team.org/scitec-100-creatine?sku=1798
Алкохол употребявам само през уикендите (по 250-300г макс домашна ракия, възможно и бира) и въпроса ми е дали е безопасно. Виждам и че през нетренировачните дни препоръчват прием от 10 грама и един от нетренировачните ми дни е в Неделя точно когато все още може да имам алкохол в организма.
Някои опитвал ли е? До колкото съм чул е възможно да намали ефекта тъй като алкохола обезводнява организма но ако приемам повече вода предполагам че няма да имам проблеми с ефективността на продукта? Най-вече обаче, ме интересува дали няма да си повреда черния дроб например.
Темата беше редактирана от Dfgf Dg на 24.06.16 00:35.
Черния дроб ще ти се повреди от алкохола, не от креатина. Креатина е безопасен (освен ако нямаш някакъв сериозен проблем с бъбреците). Не очаквай нищо като ефект, това е креатин (с него и без него разликата е минимална).
ПС: 300 грама ракия не е малко количество. И аз бих приемал креатина всеки ден по 5 грама (без зареждащи и други измислени фази).
Мнението беше редактирано от Devastion на 24.06.16 10:01.
24.06.16
11:31
казано от Dfgf Dg на 24.06.16, 00:33:
...
Някои опитвал ли е? До колкото съм чул е възможно да намали ефекта тъй като алкохола обезводнява организма но ако приемам повече вода предполагам че няма да имам проблеми с ефективността на продукта? Най-вече обаче, ме интересува дали няма да си повреда черния дроб например.
Опитвал съм и продължавам да експериментирам, макар и само за да мога да отговарям на такива въпроси.
Алкохола е диуретик - обезводнява, а креатина привлича вода в клетките; така че, да, има риск от обезводняване, което натоварва повече бъбреците, а не черния дроб. Колкото е по-концентриран алкохола, толкова повече дехидратира.
24.06.16
14:53
Така както си го описал излиза, че ще забъркваш креатина в алкохола :D
Креатина е просто хранителна добавка. Креатин се съдържа и в месото което ядеш. Айде, едвали само чрез храната си набавяш достатъчно креатин, но все пак... Абе все едно да питаш- мога ли да ям месо и да пия ракия.
Като бях първи курс студент, пийвах повечко, едновременно с това приемах и креатин монохидрат. Негативни ефекти нямах, освен махмурлук от време на време- но той е само и единствено от алкохола, а не от хранителната добавка.
Там е работата, че приемаш или не приемаш нещо, алкохола трябва да е в умерени количества, особено ако искаш да прогресираш в дадения спорт.
Пак добре, че пиеш домашен алкохол, а не ментетата от магазините. Напоследък сякаш доста от бирите почнаха да ги развалят, нещастници.
24.06.16
18:44
казано от avitohol на 24.06.16, 17:59:
Напоследък сякаш доста от бирите почнаха да ги развалят, нещастници.
Кажи коя не е развалена да знам
казано от Куматецу на 24.06.16, 18:44:
Сигурно ще се приеме за спам, офтопик или както там се нарича. Коментара ми няма да е свързан с темата и сигурно ще бъде изтрит, ама карай.
Сякаш бири като Старопрамен, Старобърно, Туборк и Бекс са с една идея по- добре от типичните Каменица, Ариана и тн.
Въпреки, че последният пък като си взех Бекс, имаше вкус на престояла Каменица.
През последните няколко години, сякаш повечето бири ги бъркат в един казан. Отделно когато си доизпивам чашата, та била тя налята от ПВЦ, кенче или наливна в заведение, винаги в устата ми остава един леко спиртен- гаден и “евтин” вкус. А сякаш до преди няколко години това вкусово усещане го нямаше.
Сега има някаква бира “Бритос”. Горе- долу ми харесва, ама сякаш и те я евтенийка. Преди месец, на един купон си взехме “Балканско”... баси отровата чУек.
Преди около 2-3 години на пазара се появи някакво “Царско”. Ей тая бира вече беше тоталната е*авка с народа. Задържа се няколко месеца и после я спряха, или просто й смениха името.
Имам чувството, че всеки втори паралия в България може да стане производител на нещо си. Плаща си на съответните комисии, и си бърка в казана каквото си поиска.
24.06.16
19:16
казано от avitohol на 24.06.16, 19:07:
казано от Куматецу на 24.06.16, 18:44:
Сигурно ще се приеме за спам, офтопик или както там се нарича. Коментара ми няма да е свързан с темата и сигурно ще бъде изтрит, ама карай.
Сякаш бири като Старопрамен, Старобърно, Туборк и Бекс са с една идея по- добре от типичните Каменица, Ариана и тн.
Въпреки, че последният пък като си взех Бекс, имаше вкус на престояла Каменица.
През последните няколко години, сякаш повечето бири ги бъркат в един казан. Отделно когато си доизпивам чашата, та била тя налята от ПВЦ, кенче или наливна в заведение, винаги в устата ми остава един леко спиртен- гаден и “евтин” вкус. А сякаш до преди няколко години това вкусово усещане го нямаше.
Сега има някаква бира “Бритос”. Горе- долу ми харесва, ама сякаш и те я евтенийка. Преди месец, на един купон си взехме “Балканско”... баси отровата чУек.
Преди около 2-3 години на пазара се появи някакво “Царско”. Ей тая бира вече беше тоталната е*авка с народа. Задържа се няколко месеца и после я спряха, или просто й смениха името.
Имам чувството, че всеки втори паралия в България може да стане производител на нещо си. Плаща си на съответните комисии, и си бърка в казана каквото си поиска.
Oбщо взето не остана .. всичко е спирт в леки количества, овкусители и въглероден двуокис от марковите... И ми е много смешно като чуя нещо от рода.. “Загорката е най хубавата бира.” xDDDDD
24.06.16
19:19
Авитохол,не че съм фен на бирата(много рядко пия бира),но имам наблюдение,че зимно време бирата е по-хубава,отколкото лятото.Може би се дължи на факта,че лятно време консумацията и(на бирата) е по-голяма,и от там-голямо произведено количество= на лошо качество.Незнам,не съм специалист,но такива наблюдения имам.
24.06.16
20:02
Креатинът и българските бири са за балъците . Тайната се крие в квалитетната бира и качествената храна! В големите вериги много често пускат промоции на хубави бири. По-добре една добра бира, отколкото две гадни. Да не говорим, че само в България и РАсийка се пие бира в ПВЦ бутилки. Отварям си едно Столично Вайс ... тс-с-с-с-с-с
24.06.16
20:39
казано от ME4O_TURIST на 24.06.16, 20:02:
Креатинът и българските бири са за балъците . Тайната се крие в квалитетната бира и качествената храна! В големите вериги много често пускат промоции на хубави бири. По-добре една добра бира, отколкото две гадни. Да не говорим, че само в България и РАсийка се пие бира в ПВЦ бутилки. Отварям си едно Столично Вайс ... тс-с-с-с-с-с
Мечони,даваш повод са спорове(относно креатина и балъците),тъй като доста хора ползват тази добавка(аз не съм от тях,но все пак...).Инак казваш тази бира е хубава.Така ли?Питам да знам,ако ми се препие-да я пробвам.За Столично Вайс говоря.
Щом и креатина отхвърлихте... смятай :D
Според мен пък креатина е най-добрата добавка, евтин е и наистина има ефект от него.
27.06.16
16:20
казано от deqn91 на 25.06.16, 00:20:
Щом и креатина отхвърлихте... смятай :D
Добавките като цяло :)