24.06.16
17:22
Здравейте :)
Има няма няколко месеца ходя на фитнес и сичко върви добре със сички групи,но без една и това е гърба. Днеска за пръв пат отидох да го правя,но беше тотален фал и си тръгнах. Тренировката ми беше гребане с щанга от наклон напред с надхват, мъртва тяга и хоризонтално гребане на скрипец от седеж, но като почнах още с първото разбрах че няма да мога нещо направих го обаче, но със второто направих 1 серия и се отказах и минах на следващото но и с него не се справих. Мисля вместо да ходя за гръб на фитнес да ходя на лостове ама не знам къде има :D
Ще ми кажете ли нещо за гръб ама за начинаещи, ако може :)
24.06.16
17:33
Фитнеса не е за теб.
24.06.16
20:01
Защо...
Ходи да правиш гръбнак ама постепенно увеличавай товара и храната за да можеш да вдигаш тежката щанга.Ще ти се наложи и на лост и успоредка да помпиш,обаче добавяй допълнително съпротивление ,иначе не става!Ако те интересува повече ,пиши ми съобщение и ще ти разясня нещата!
Мнението беше редактирано от shtangata на 24.06.16 21:55.
Добре, а ти с колко прави гребането и мъртвата тяга? Упражненията отначало дори и без сериозна тежести (само техника) ще имат ефект. Сложи мъртва тяга 2 петички, гребането може и без тежест, дърпането на скрипец сложи нещо от сорта на 5-10кг и гледай максимално техника.
Мнението беше редактирано от Tony Leen на 25.06.16 09:25.
28.06.16
10:13
казано от deqn91 на 24.06.16, 23:31:
Вземи си едни шах.. по-лесно е :)
Не мерси, не ми е нужен :D
Не си казал нищо за физиката си, но за лостове се иска вече развит донякъде гръб. Ако можеш да се набираш, значи не ти е слаб гърба. Започва се с четвъртинки, половинки, някой да ти помага отначало да те повдига, с подскоци да се издърпваш до горе, всичко върши работа.
Иначе за фитнеса, слагай малки тежести и упорствай. Постоянството се отплаща.
05.07.16
13:44
Не знам дали мога да се набирам, не съм пробвал до сега .Предпочитам да ходя на лостове за гръб отколкото на фитнес за него, защото там няма много за него, а тези четвъртинки и подскоци изобщо не схващам какво са.
05.07.16
14:01
казано от Симон Петров на 05.07.16, 13:44:
Не знам дали мога да се набирам, не съм hiпробвал до сега .Предпочитам да ходя на лостове за гръб отколкото на фитнес за него, защото там няма много за него, а тези четвъртинки и подскоци изобщо не схващам какво са.
Има предостатъчно упражнения, които може да изпълняват, това, че не можеш да ги изпълниш правилно е друг въпрос.
05.07.16
23:34
казано от Симон Петров на 24.06.16, 17:22:
Здравейте :)
Има няма няколко месеца ходя на фитнес и сичко върви добре със сички групи,но без една и това е гърба. Днеска за пръв пат отидох да го правя,но беше тотален фал и си тръгнах. Тренировката ми беше гребане с щанга от наклон напред с надхват, мъртва тяга и хоризонтално гребане на скрипец от седеж, но като почнах още с първото разбрах че няма да мога нещо направих го обаче, но със второто направих 1 серия и се отказах и минах на следващото но и с него не се справих. Мисля вместо да ходя за гръб на фитнес да ходя на лостове ама не знам къде има :D
Ще ми кажете ли нещо за гръб ама за начинаещи, ако може :)
Каква тежест, какви серии, какви повторения? Какво означава, че не можеш да го направиш? И защо имаш три упражнения за гръб, които са много сходни? Тягата ти покрива т.нар. хоризонтално дърпане, добави набиране, по - добре две упражнения, но добре изпълнявани и с добър прогрес от тренировка на тренировка.