Лаф моабет - девета серия

Прескочи до:
Закрит Акаунт

09.11.16
15:57

Аз пък няма да прибързвам със заключенията, а ще приложа мисълта на Левски: “По делата им ще ги познаете”.
Иначе казано, нека да изчакаме, да видим какви ще ги върши и свърши. Може пък да се окаже добър президент за САЩ и/или (казвам “или”, защото не винаги доброто за САЩ е добро и за останалия свят) да е фигура, която с действията си ще влече повече към позитиви, от колкото негативи в световен мащаб.

09.11.16
16:28

Политиката е ясна отсега, няма какво да чакаме. Въпреки всички холивудски филми, в САЩ президентът е обвързана фигура и няма кой знае колко място за маневри. Републикаците са спонсорирани от определен кръг компании, чиито интереси Тръмп ще защитава. Демократите също. И никъде не пише, че това са различни компании. 
Онзи ден четох отчет на фирмата, за която работя аз пред акционерите за похарчените за кампаниите на двамата средства - почти по равно с микроскопичен превес на единия (няма да казвам кой от двамата).
Тръмп няма с какво да ме изненада. Предпочитания не съм имал, защото разликите между двамата кандидати са козметични. И там изборите тази година бяха пародия с предизвестен край, както в България.

Dizzy

09.11.16
18:40

Аз много се кефех на скечовете с дебатите между Тръмп и Хилари.

09.11.16
19:24

Тук има едно сравнително кратко и разбираемо обяснение защо Тръмп печели
http://imgur.com/gallery/SxpJC

и от март http://imgur.com/gallery/HO5TT

казано от Boby_ на 09.11.16, 14:38:

Няма нужда да ви припомням с подобно говорене какви хора са идвали на власт.

Тръмп е глупак. Говорят за него като за успешен бизнесмен, но дори това не отговаря на истината. Ако беше сложил парите, наследени от баща му, на банков депозит, сега щеше да има около четири пъти повече.

Боби,прав си по отношение на това,че Тръмп не е бизнесмен(незнам кой го е казал).Той е борсов инвеститор,борсов ‘играч’,автор/съавтор на няколко книги свързани с инвестирането.Инак по отношение за парите(наследствените),които не е внесъл на депозит-такива хора не разсъждават така.За тях е рискован ход да си дадат парите в ръцете на други хора,с идеята в утрешния ден да им се върнат с прилежащите дивиденти.Такива хора обичат да са ‘господари’ на парите си.
Инак съм чел,че били добри приятели с Путин(каквото и да значи това)...........Ще видим какво ще излезе от цялата работа.На мене ми ‘намирисва’ на втори JFK.

09.11.16
22:04

А, JFK..едва ли. За какво и на кого ще му е нужно това.
Играчите са същите, пионката е нова :)

казано от 6th на 09.11.16, 22:04:

А, JFK..едва ли. За какво и на кого ще му е нужно това.
Играчите са същите, пионката е нова :)

Имах в предвид за външната политика-не за убийството(ако това се разбира-то и аз не поясних).

10.11.16
15:51

В България продават ли се fat gripz ? някой да знае

10.11.16
16:06

казано от Boby_ на 09.11.16, 16:28:

Предпочитания не съм имал, защото разликите между двамата кандидати са козметични. И там изборите тази година бяха пародия с предизвестен край, както в България.

Интересно ми е според теб победа за кой е предизвестения край в България?

10.11.16
16:12

казано от Димо на 10.11.16, 16:06:

Предпочитания не съм имал, защото разликите между двамата кандидати са козметични. И там изборите тази година бяха пародия с предизвестен край, както в България.

Радев, разбира се. Тиквата издигна Цецка с цел тя да загуби, за да може по този начин да има на този пост човек на заплата от Кремъл, а в същото време самият Боко да не се е обвързал пряко с Путин. Продължава да изпълнява поръчки, човечецът.

Закрит Акаунт

10.11.16
16:28

казано от Boby_ на 10.11.16, 16:12:

Радев, разбира се. Тиквата издигна Цецка с цел тя да загуби, за да може по този начин да има на този пост човек на заплата от Кремъл, а в същото време самият Боко да не се е обвързал пряко с Путин. Продължава да изпълнява поръчки, човечецът.

А не е ли именно за да има повод да подаде оставка и да си осигури още от сега 4 г. управление. Защото той нови парламентарни избори, ако се проведат сега, вярвам пак ще си ги спечели.
И за какво му е на Кремъл Радев - президентската институция не провежда нито държавна политика, нито нищо.  С какво ще им съдейства.

10.11.16
16:34

И аз смятам че и магаре да беше сложил Бойко, пак щеше да спечели, само не и Цецка. не мога да си представя по- слаба кандидатура. Толкова ли пък нямаше някой що- годе подходящ друг... Не знам...

Иначе да, президента няма кой знае каква реална политическа роля, ако някоя империя иска да дърпа конците в България, президента не е много добра инвестиция.

10.11.16
16:39

Ами и Болен Сидеров не провежда държавна политика, но плямпа глупости, насажда омраза и създава нестабилност и напрежение. Президентът е в много удобна роля за това. А политиката на Путин и обкръжението му е да финансират подобни политически субекти в цяла Европа. Той има личен интерес от нестабилен ЕС, а при сегашната ситуация му е достатъчно да побутне тук и там - получава много помощ от самия Брюксел и не му се налага да плаща много.
Освен това президентската институия в Българя не е толкова немощна, колкото много хора си мислят, особено ако президентът реши да действа в негативен план.

Ето ви готов план : спретват пак едни протести ала-2013 ( този път примерно темата ще са бежанците ), правителството ( което и да е то ), подава оставка и Радев назначава удобно служебно правителство, което може достатъчно поразии да направи.

Хлебен Културис

10.11.16
17:04

Лафа върви, а

10.11.16
17:58

казано от Хлебен Културис на 10.11.16, 17:04:

Лафа върви, а

Не.

казано от Dydo на 10.11.16, 16:28:

А не е ли именно за да има повод да подаде оставка и да си осигури още от сега 4 г. управление. Защото той нови парламентарни избори, ако се проведат сега, вярвам пак ще си ги спечели.

Аз не съм сигурен,че сега ако има Парламентарни избори,предвид победата на Патока Донълд,бюлетините ще бъдат преброени в полза на ГЕРБ.
Да не забравяме сентенцията на ‘вожда на народите’:’Не е важно кой как гласува.Важното е кой как брои’

Димитър Станчев

15.11.16
09:33

Много поучително (wait)

15.11.16
11:03

(nstick) и лош пример:

24.11.16
10:23

Кларънса не ядял животински продукти от 9 месеца.......... бати не-човека...
https://youtu.be/cKiGjQvFN44?t=293

Мнението беше редактирано от ddd на 24.11.16 10:24.

ДЕ

24.11.16
10:42

казано от ddd на 24.11.16, 10:23:

Кларънса не ядял животински продукти от 9 месеца.......... бати не-човека...
https://youtu.be/cKiGjQvFN44?t=293

Абе не яде, както и не изглежда да е нещо особено, но ми се види, че вдига яко :) Апропо, кой е той, някакъв известен ли е сред средите-нищо не намерих в нета. Като търсих обаче за него, попаднах на инфо за Джон Гримек-много силен, много добре изглеждащ, но нещо като му видях описаните мерки, викам да не е станала грешка- ръка 44.5 см., бедро 63 см., гърди 119 см. Много малко бе. То ясно, че за онова време е било друго, но съдейки по снимките изглежда къде къде по-брутален на размер. Да, висок е бил 174 см., но пак е малко на фона на визията му.

Мнението беше редактирано от Деян на 24.11.16 10:46.

24.11.16
10:59

Жива легенда :Д
Дидо, виж му клипчетата в канала, от линка горе, ако не ти стане ясно, значи още не си повдигал достатъчно :Д

ДЕ

24.11.16
11:52

Поразгледах клиповете, даже и задни салта прави 8-) Четох и някакво интервю, нещо бил в Полша на обучения, упоменава и Абаджиев как бил приятел на еди кой си, не разбрах точно и не знам дали е имал предвид нашия треньор по щанги.
Но като го загледах, млад мъж ми ми изглежда, дали има и 30 г. За първи път го чувам де, очевидно не съм толкова навътре с известните в тези среди, както казах (nod)

Мнението беше редактирано от Деян на 24.11.16 11:53.

24.11.16
12:06

Той е ирландски национал по вдигане на тежести, освен всичко останало  :Д На 23 е :)

24.11.16
12:38

Бтв, Дидо, да ти кажа и за Абаджиев, за да ти е готино :)
За него говори, да :) В което няма нищо чудно, когато стане въпрос за щанги, той си е световно светило :) В трибоя също е доста познат и като цяло, в силовите среди, с водените от него тренировки. Викат им “Bulgarian method”, което е общо взето яко трениране, всеки ден, че и по няколко пъти :Д
Та така... свързват ни с корави копелета :)

ДЕ

24.11.16
12:44

Да, сега гледах клип на Абаджиев, дето на 80 г. вдига 50 кг. в изхвърляне. Като го гледах как вдига, можеше и повече. Клипа е сниман очевидно в САЩ, в някакъв гараж  .......... Елейко при това гледам се размотаваха някакви дискове 8-) Първоначално си казах, бре тия не ги ли е страх, че ще ги окрадат :D, ама после като загледах автомобилите отпред и се сетих, че прочетох за работата му в САЩ, загрях 8-) А и някои, да не кажа всички май дето им се чуват гласовете, говорят на английски. Всъщност ето го клипа: https://www.youtube.com/watch?v=tUuxcaDNNqQ

Само да допълня мнението си:

Четох за този БГ метод - много сме известни бре (muscle) За 3-4 седмици увеличават макса с по 20-30 кг. на клека. Само не разбрах, тъй като го четох на няколко места, защо освен БГ метод някои го наричат и БГ -  Николов метод. Явно и този Николов има пръст в метода или пък да е негов автор (wasntme)

Мнението беше редактирано от Деян на 24.11.16 13:04.

За любопитните, нещичко от човек тренирал по системата на Абаджиев около 11 години. :)

Беше ми интересно тази карта да бъде играна от ГЕРБ-ерите, ама как точно човек толкова пряко свързан с НАТО и САЩ е “човек на заплата от Кремъл” ? :) Работил в НАТО (Брюксел), 2 пъти минал през една от най-елитните ВВС академии в САЩ, завършил с academic distinction и прочие хвалебствия от висшестоящи :) Просто ми е интересно :)

01.12.16
12:47

казано от Херцог Трън на 30.11.16, 21:15:

Беше ми интересно тази карта да бъде играна от ГЕРБ-ерите, ама как точно човек толкова пряко свързан с НАТО и САЩ е “човек на заплата от Кремъл” ? :) Работил в НАТО (Брюксел), 2 пъти минал през една от най-елитните ВВС академии в САЩ, завършил с academic distinction и прочие хвалебствия от висшестоящи :) Просто ми е интересно :)

Че той и Бареков е в Брюксел. Значи ли това, че е човек на Брюксел? :)

Откъде ти дърпат конците няма пряка вързка с това къде си завършил и с какъв успех.

01.12.16
14:31

...

...., ама как точно човек толкова пряко свързан с НАТО и САЩ е “човек на заплата от Кремъл” ? :) Работил в НАТО (Брюксел), 2 пъти минал през една от най-елитните ВВС академии в САЩ, завършил с academic distinction и прочие хвалебствия от висшестоящи :) Просто ми е интересно :)

Няма противоречие за съжаление. Това е директно последствие от политиката на договорки и компромиси на няколко кабинета на демократите в САЩ. Идеите и ценностите останаха на заден план, докато далаверите станаха с предимство (в смисъл повече от нормалното). Теми като човешките права се оказаха по-маловажни за Вашингтон от това да можеш да напрвиш нещo, някъде за 1 долар благодарение на евтина работна ръка и да го продадеш за 100. Съдата на една малка държава без силно лоби няма как да е повод за сблъсък на руските и американските интереси. Или поне така беше през последните 20-тина години.

Ако искаш литературна аналогия - все едно портите на Гондор са рухнали, орките са в града, паникьосаните защитници се лутат уплашени, но нямаме Гандалф, а Теоден води важни търговски преговори със Саруман и не му се занимава с чужди проблеми.

казано от Boby_ на 01.12.16, 12:47:

Откъде ти дърпат конците няма пряка вързка с това къде си завършил и с какъв успех.

Боби, нали разбираш, че аналогията ти между избираем пост чрез избори и пост, на който те назначават е неприложима? :) Въпросът не е наистина с какъв успех си завършил, но нали разбираш, че там няма да вземат кого да е ? :)

Соломоне, прочетох 3 пъти мнението, но не разбирам - как човек очевидно имаш връзки към САЩ/НАТО ще е човек на Кремъл? Малко ми звучи като Волен е човек на Ердоган...

Това, че съдбите на малките държави се решават от големите е ясно и винаги е било така. Колкото до демократите/републиканците в САЩ - общо взето няма особено значение, всички са в джоба на някоя компания или компании :)

Просто се надявам на някакво разумно обяснение какво по-точно води към извода, че Радев е човек на Кремъл. Засега единствените аргументи са “БСП го издигна”, което за мен не е аргумент, а просто добър избор (а и да не говорим, че на няколко пъти Радев леко зашлеви БСП, макар и тактично в пресконференции).

02.12.16
15:22

казано от Херцог Трън на 02.12.16, 11:21:

...
Соломоне, прочетох 3 пъти мнението, но не разбирам - как човек очевидно имаш връзки към САЩ/НАТО ще е човек на Кремъл? Малко ми звучи като Волен е човек на Ердоган...

Това, че съдбите на малките държави се решават от големите е ясно и винаги е било така. Колкото до демократите/републиканците в САЩ - общо взето няма особено значение, всички са в джоба на някоя компания или компании :)

Просто се надявам на някакво разумно обяснение какво по-точно води към извода, че Радев е човек на Кремъл. Засега единствените аргументи са “БСП го издигна”, което за мен не е аргумент, а просто добър избор (а и да не говорим, че на няколко пъти Радев леко зашлеви БСП, макар и тактично в пресконференции).

Очевидно, колко да е очевидно? :) Прегледай хронологията на последния филм около Нинова-Радев-Решетников и може да си промениш мнението. Има големи разминавания в позицията на Радев от “атлантическия” му период, от времето преди оставката на правителството и от времето на кампанията. С действията си от последните седмици Радев се обособява като функция на БСП и Нинова. Появата му на Конгреса на БСП съвсем развали интригата.

Той и Гулмурод Халимов е ходил 4-5 на обучения в САЩ, описван е като обещаващ кадър от преподавателите си там, но това не му попречи да изживее катарзис и да стане военен министър на Ислямска държава.

ДЕ

02.12.16
15:33

казано от Solomon Kane на 02.12.16, 15:22:

Той и Гулмурод Халимов е ходил 4-5 на обучения в САЩ, описван е като обещаващ кадър от преподавателите си там, но това не му попречи да изживее катарзис и да стане военен министър на Ислямска държава.

Ако версията, че США са създали ИДИЛ е вярна, подобна развръзка е напълно логична, т.е. слага се техен обучаван кадър, който да спомага за реализирането на целта.  Демек реално не се обръща срещу США и интересите им, а работи в посоката.

Мнението беше редактирано от Деян на 02.12.16 15:45.

02.12.16
15:46

казано от Daffy Duck на 02.12.16, 15:33:

казано от Solomon Kane на 02.12.16, 15:22:

Ако версията, че США са създали ИДИЛ, подобна развръзка е напълно логична, т.е. слага се техен обучаван кадър, който да спомага за реализирането на целта.  Демек реално не се обръща срещу США и интересите им, а работи в посоката.

Да, ама факта че американски дрон го уби в къщата му разваля драмата :)
ИДИЛ е дефект на системата, а Вашингтон е виновен за появата му по ред други линии - основно за грешки и глупави решения. Цялата идея за реформа на Ирак след войата бешегрешна, но слабата позиция на администррацията на Обама направо стимулира събуждането на злото по света. ИДИЛ е само една от многото прояви на злото.

ДЕ

02.12.16
15:56

Както казваше един бивш колега - фен на США: “Бог да пази Америка, та да има кой да контролира идиотите” :D
Да ти кажа, понякога, колкото и да говорим за “виновника и агресора” США, се замислям: “Ами ако ги нямаше” (shake) Нищо чудно, в Лисабон паричната единица отдавна да бе станала рубла или пък юан. Кой да знае.

Мнението беше редактирано от Деян на 02.12.16 15:56.

02.12.16
17:08

Ники, не виждам какво толкова има за обяснение. Това, че в един момент си ял от нечия паница и си играл по нечия тояга, не означава, че ще го правиш все така цял живот. Генералите сменят тоягите така, както курвите сменят шиша, на който се въртят. Общо взето в съвременния свят е важно чия държанка си сега и чии интереси защитаваш, а не кой те е направил образцова курва, ако продължа с тази аналогия.

Малко ми звучи като Волен е човек на Ердоган...

С оглед на скоростта, с която се затоплят отношенията между Путин и Ердоган, и това скоро не би било изненада. :)

Политиката никога не е била игра на принципи, а само на интереси.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.12.16 17:19.

05.12.16
22:26

10.12.16
22:45

Просто се надявам на някакво разумно обяснение какво по-точно води към извода, че Радев е човек на Кремъл. Засега единствените аргументи са “БСП го издигна”, което за мен не е аргумент, а

Бооожеее! Още не е встъпил в длъжност и вече започна антирадевската кампания. На “ранобудните” и къснозаспалите ни сънародници. Те нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили. Все същите мурафети. И ако Радев е агент на Кремъл какъв е проблема? А ако е агент на Белия дом някой от къснозаспалите ще раздухва ли тоя проблем? А къде е Америка на хиляди км, къде е Русия?
Забавлявам се с тъй наречените русофоби, които налазиха като хлебарки и тоя сайт. Проблемът с русофобията е много интересен. В Замундата и други сайтове има стари книги със стария правопис отпреди 1944 г, история на България. Има стари вестници от времето на войната 1941-44 г. Били сме съюзници на Третия райх. И никъде няма да прочетете една дума против руснаците. Изтеглете си книгите и четете, ако се съмнявате. Откъде дойдоха след 1989 г тия войнствени русофоби в една страна освободена от Русия направо се чудя.
Впрочем, ако отворите някой учебник по психиатрия за медицинските вузове ще прочетете, че фобията е болестно състояние, психично заболяване. Което, ако навреме не се лекува се задълбочава и усложнява все повече. Тъй че хората смятащи (с гордост) самите себе си за -фоби са едни болни мозъци. Това и медицината го е доказала. Та в тоя ред на мисли, Херцог Трън напразно търси някакво логично обяснение. Няма да намериш такова логично обяснение, защото просто не съществува такова!
Някои хора се ръководят от своето ирационално мислене или от идеята внушена им от някой друг отгоре. Която те повтарят и подесеторяват като папагали. Очевидно като индианските шамани, повтарянето на една мантра ги довежда до душевен комфорт и транс.

10.12.16
22:54

казано от Миро на 10.12.16, 22:45:

Просто се надявам на някакво разумно обяснение какво по-точно води към извода, че Радев е човек на Кремъл. Засега единствените аргументи са “БСП го издигна”, което за мен не е аргумент, а

Бооожеее! Още не е встъпил в длъжност и вече започна антирадевската кампания. На “ранобудните” и къснозаспалите ни сънародници. Те нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили. Все същите мурафети. И ако Радев е агент на Кремъл какъв е проблема? А ако е агент на Белия дом някой от къснозаспалите ще раздухва ли тоя проблем? А къде е Америка на хиляди км, къде е Русия?
Забавлявам се с тъй наречените русофоби, които налазиха като хлебарки и тоя сайт. Проблемът с русофобията е много интересен. В Замундата и други сайтове има стари книги със стария правопис отпреди 1944 г, история на България. Има стари вестници от времето на войната 1941-44 г. Били сме съюзници на Третия райх. И никъде няма да прочетете една дума против руснаците. Изтеглете си книгите и четете, ако се съмнявате. Откъде дойдоха след 1989 г тия войнствени русофоби в една страна освободена от Русия направо се чудя.
Впрочем, ако отворите някой учебник по психиатрия за медицинските вузове ще прочетете, че фобията е болестно състояние, психично заболяване. Което, ако навреме не се лекува се задълбочава и усложнява все повече. Тъй че хората смятащи (с гордост) самите себе си за -фоби са едни болни мозъци. Това и медицината го е доказала. Та в тоя ред на мисли, Херцог Трън напразно търси някакво логично обяснение. Няма да намериш такова логично обяснение, защото просто не съществува такова!
Някои хора се ръководят от своето ирационално мислене или от идеята внушена им от някой друг отгоре. Която те повтарят и подесеторяват като папагали. Очевидно като индианските шамани, повтарянето на една мантра ги довежда до душевен комфорт и транс.

Още един наивник, който смята, че Русия = руснаците = Путин.  Не че конкретно в този случай това е изненада, разбира се.

11.12.16
17:52

казано от Boby_ на 10.12.16, 22:54:

Още един наивник, който смята, че Русия = руснаците = Путин.  Не че конкретно в този случай това е изненада, разбира се.

Е, това е интересно! Все едно да кажеш, че Борисов, Плевналиев и Радев не са България, а Обама, Хилари Клинтун и Доналд Тръмп не са Америка. Руснаците са си избрали своя държавен глава, независимо дали на някой чужденец му харесва Путин или не.

А за уравнението, има едно друго, неоосманизъм=русофобия. Много интересно! Колкото повече  се възражда едното, толкова повече  се засилва второто. Ако някой смята, че няма никаква връзка между двете страни на уравнението, значи той наистина е наивник :)

А за Русия ще ти препоръчам да прочетеш една книга от библиотеките. Цикъл лекции, изнесени от професор Александър Цанков (да,да, онзи същият) пред студенти от Софийския университет през 1941-1943 г. В които между другото предвижда, че комунизмът в Русия ще рухне. Но обърни внимание какво следва след това. Според професора, посткомунистическото бъдеще на Русия е (познай какво!) като лидер на славянския и православния свят. Така си представя нещата и бъдещия свят професора, без грам русофобия въпреки, че е най-големият антикомунист в България.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1