Тренировки при анемия?

Здр.готини,нова съм тук,дано въпроса ми не е глупав,та искам да запитам,тъй като съм с анемия и не мога да се натоварвам кой знае колко,изчетох доста форуми,та искам да попитам и по опитните дали съм на прав път,тренировката ми,ако може така да се нарече е следната:
понеделник,сряда и петък от 8:00-9:10
Кростренажор,60 мин.,като на 30-тата имам леко упражнение с гирички за 10 мин.всичко се случва на гладно(четох,че е най-добре).
Та мисълта ми е правя го само за да поддържам тонуса си и натурално,според мен добрата ми фигура,тъй като зимата бягах усилено,но трябваше да прекратя,заради силни болки верояно от апандисит.
Благодаря,за вниманието :) Поздрави от Варна

Витамини В комплекс + повече въглехидрати и белтъчини.

С подобна на твоята тренировка единствено ще понижиш телесната маса.

Аа мерси за вниманието,все пак съм задала правилно въпроса си,тъкмо се чудех какви витамини да пия

01.08.16
17:55

Каква форма на анемия имаш? Питам защото аз съм с таласемия и нямам проблем с тренировките с тежести. Дори мога да кажа, че ми се отразяват повече от добре и не съм имала неразположения заради анемията откакто тренирам... Като цяло ми е интересно от къде си получила този съвет?
Поздрави :)

П.П. В допълнение те съветвам да приемаш повече червени меса, яйца (цели), ако обичаш също така свински и телешки дроб.

Мнението беше редактирано от Sanya на 01.08.16 17:57.

Здр Сани,аз съм с хетерозиготна бета таласемия,старая се да приемам именно тези продукти,които изброи и ти,отделно приемам и желязо като медикамент,не разбрах само за кои съвет ме попита?

01.08.16
18:27

Питам относно това, че не можеш да се натоварваш много, прозвуча ми като нещо, което ти е казано от  някого. Сама ли установи това за себе си? И аз съм със същата генетична анемия. От личния ми опит бих казала, че няма за какво да се страхуваш да тренираш и по-тежко (стига да го искаш). Доколкото за желязото... да разбирам, че е желязодефицитна, а не дефицит на фолиева киселина, така ли? Питам защото, ако не си се изследвала и всъщност имаш нужда от фолиева киселина, а не от желязо, употребата на медикаменти с желязо е ненужна. :)

Не изследвана ми е,да желязодефицитна е,скоро отново бях на консулт с хематолог,доста често чувствам умора,той твърди че от анемията,именно за това тренирам,защото започвам да се чувствам по-добре,но само леко натоварване,малко да забързам темпото или да остана повече време от час и ми прилушава

Мисля, че няма защо да се притесняваш да вкараш и тренировки с тежести. По-скоро биха ти помогнали, отколкото да навредят, стига да не се прекалява.

Благодаря ви милички за куража,понеже в неделя бях болна и режима ми се обърка,тая седмица ще ходя днес и в четвъртък,отивам днеска и ги отвявам с 200 :D

Таласемията не е ограничение в случая, спокойно можеш да тренираш силово.
Прегледай си храната - много е възможно там да са причините за прилошаванията.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1