13.10.17
23:03
Зависи колко процентен е бил разтвора 🙂 Дали е перхидрол или кислородна вода 😄 Въпросът е как обувките ти са влезли в контакт с този разтвор 😄
Aми разтвор, да 70% вода.
Има и сапун в схемата и то става една пяна такава хвърчаща навсякъде. Понеже опитът е ефектен и го показвахме, само че вторият път нещо много силно реагира и отиде навсякъде. Момчето, което правеше експериментите е лауреат по химия - 99/100т. на национална олимпиада, и прави някакви екстремни магийки 😄
14.10.17
10:54
Не ме разбра... 3% разтвор на водороден пероксид се нарича кислородна вода. 30% разтвор е перхидрол и с него се изрусява коса и съответно е много силен 🙂
При този експеримент се смесват перхидрол и течен препарат за миене на съдове, добавя се концентриран разтвор на калиев перманганат и при разпада на кислородната вода кислородът издува верото/шампоана във вид на голяма пяна. И останалото го свърши вятъра.
Или аз не съм разбрала. (На това бях само зрител, аз се занимавах с нещата по физика)
Мнението беше редактирано от Ади на 14.10.17 11:22.
казано от Херцог Трън на 14.10.17, 10:54:
Не ме разбра... 3% разтвор на водороден пероксид се нарича кислородна вода. 30% разтвор е перхидрол и с него се изрусява коса и съответно е много силен
И в крайна сметка и двете са водороден пероксид, 30% е концентриран☠️, 3% - разреден 🤓
Ади много готино, че сте се забавлявали с такива опити. Пробвахте ли слонската паста за зъби?
14.10.17
15:56
а при смесване на калиев перманганат и глицерин какво става , хаххахаха
Да, пробвахме я 🙂
Вчера:
Кръгова:
1.Разгряване
2.Три кръга:
Клек 10,8,10@35,40,40
Румънска тега 10,8,10@35,40,40
Изтегляне от вис 10,8,10@25,30,30
Военна 10,8,10@20,25,25
Лицеви опори х10
Американски подскоци 10@,0,5,5
3.Упражнения за корем;
Храната днес:
-ръжени филийки с моцарела и домат;
-половин крушка;
-къри пиле, ориз басмати, броколи и карфиол;
-малко извара и ягоди;
-червена и кафява леща с подправки и зеленчуци; броколи и карфиол;
-слънчогледов тахан;
Вчера си поканих гости и им сготвих индийско (или поне с дъх на индийско). Много им хареса 🙂
Мнението беше редактирано от Ади на 15.10.17 21:35.
Здравейте! 🙂
Последните дни имах кошмарна болка в кръста. Не съм тренирала от 4 дни..
И понеже много ми се опява как това, което тренирам ще ми докара дискова херния, ако вече не съм имала ( -.- ), вероятно за 1-2 месеца докато се поуспокоят нещата ще тренирам само плуване и може би аеробика...
Храната си остава хубава, то това няма отношение, просто като калории напоследък беше по-малко..
Ще почна в скоро време пак да я описвам, а и като плувам, също тренировките.
Мнението беше редактирано от Ади на 22.10.17 11:52.
Здравейте!
🙂
Понеделник и вторник:
-550м. крол
-250м. гръб
//щото друго не мога
Днес:
-550м. крол
-150м. гръб
25.10.17
11:56
казано от Ади на 22.10.17, 11:46:
Здравейте!
Последните дни имах кошмарна болка в кръста. Не съм тренирала от 4 дни..
И понеже много ми се опява как това, което тренирам ще ми докара дискова херния, ако вече не съм имала ( -.- ), вероятно за 1-2 месеца докато се поуспокоят нещата ще тренирам само плуване и може би аеробика...
Ролер, разтягане пробвала ли си? Напълно е възможно да е нещо твърде натегнато, при мен така се е случвало 2-3 пъти, до степен невъзможност да ходя, но тези неща са помагали.
Нямам фоумролер :(
Храна:
-малко грозде, парче шоколад, кафе;
-овесена каша с какао и рикота, зелена ябълка;
-броколи, свинско контрафиле на кюфтета, филийка хляб;
-сливи;
-омлет с малко кашкавал и авокадо; салата кореноплодни с шарлан;
-тиква с тахан;
Понеделник:
750 крол; 250 гръб;
Вторник:
750 крол; 50м. гръб;