Прегърбване

Здравейте! Тренирам не малко и съм на 16, но съм малко прегърбен. Главата ми е малко издадена напред. Дайте съвети или упражнения за изправянето на гърба ми.

BigLamer

20.08.16
19:01

Първо трябва да промениш навиците си на положението на тялото пред компютъра и мобилния телефон... Предполагам, немалко време прекарваш пред тях. Няма да ти е удобно, но всяко нещо си има своята цена. Когато стоиш прав/седнал, не отпускай раменете си. Тренирай гърба. Спазвай стриктните форми в упражненията на всичко. Което упражнение можеш да правиш прав, прави го прав, не седнал. Тренирай кръст и корем. Не мога да ти кажа с какво ще си оправиш стойката, но тези неща ще помогнат да не се изгърбваш още повече и малко или повече ще оправят осанката ти.

А някой знае ли упражнения, които да ми помогнат , защото се опитвам сам да си променя стойката, но няма голям ефект особено за положението на главата?

20.08.16
19:45

Препоръчвам този клип, мен ми помогна.
https://youtu.be/TQqgf8kB6R8

Carbohydrate

22.08.16
13:55

НАБИРАНИЯ.
Като станат силни мускулите, ще почнат да дърпат раменете назад, а горната част на гръбнака - назад. Заедно с упражнения за разтягане, ще е много ефективно. Трябва постоянство!
https://lifehacker.ru/2015/12/18/uprazhnenija-dlja-osanki/

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 22.08.16 14:04.

24.08.16
16:15

Има най - различни упражнения за гръб, които помагат за тази цел / тягата е кралят тук, поне за лордоза /, както и различни разтягания / като overhead squat /. Както писаха по - горе, силни мускули и добра мобилност вършат чудеса.

26.08.16
14:49

Тяга, набирания, клек, гребане.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1