15.06.17
22:11
Събуждаш се и си мериш пулса в легнало положение. После ставаш и пак си го мериш. И ако разликата е 7-12 удара за минута, то значи, че не си се възстановил от тренировките. Това важи за активно трениращите.
15.06.17
22:14
Да,да,ясно,благодаря,още утре сутринта ще извърша наблюдение.
Когато се събудя винаги щом стана ми се разблъсква яко сърцето,мислех,че е стрес от алармата.
Но сега като се замисля при този сън няма какво възстановяване да се очаква.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.06.17 22:27.
15.06.17
22:18
А я,чакайте да ви попитам и още нещо,имам устно лично разрешение да пиша тук,макар да е несвързана с предходните теми тази.
Константен ли е процента мазнини,при който се показва вената на бицепса или е строго-индивидуално?
15.06.17
22:24
И на мен ще ми е интересно да прочета отговора на този въпрос 🙂
15.06.17
22:27
според мен, има пропорционална зависимост
15.06.17
22:29
Защото преди седмица като я видях моета(макар и на определена светлина)така се въудошевих,че си купих бутилка вино и не съм близнал биричка,б#х, много ми липсва пущинята,но плочки ще има.
15.06.17
22:30
казано от Carbohydrate на 15.06.17, 22:27:
А именно?
15.06.17
22:38
казано от Bart Simpson на 15.06.17, 22:30:
А именно?
))))бал. му м.мата))))
ама някъде съм чел нещо...утре ще потърся
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 15.06.17 22:40.
15.06.17
23:25
Ми аз като виждам 2 вени на бицепса, кво правим? 😄
15.06.17
23:32
Ми земи си две бутилки вино да го еВа.....
Ама сега като казваш и тук са две..
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.06.17 23:33.
четвъртък 15.06.2017
Храна: 2,151
АКТИВНОСТ:
- 20км велосипед
- 15-20 мин фитнес
= 612 Kкал
Дефицит за деня: 731
Общо дефицит: 4362
Храната малко повече, ама имам толкова работа, която ми е толкова досадна и втръснала, макар и супер добре платена, че се заседях на масата в жалък опит да отдалеча във времето изпълнението ѝ и калориите минаха 2К.
Тренировката уж много набързо в залата за едни гърди и бицепс (от толкова приказки за сгъване за бицепс ми се досгъва, а и исках да видя къде се класирам според таблицата за бицепс, че не съм пробвал колко ми е макса, който мога да сгъна), обаче срещнах случайно един колега фотограф от далечното минало и тренировката се проточи - ай това, ай онова, къде готино, къде кофти (разбрах че един общ приятел от онова време, по- малък от мен, бил починал... баси... беше толкова готин пич... ама тя Онази не пита...).
Между приказките успях да направя:
лежанка хоризонтална за гърди 7х2@95;
полулег за гърди с дъмбели 5х5@32.5
кофи 4х8@+20
Накрая айде да пробвам за бицепса и нещо ме заболя китката - миналата седмица на бокса явно съм я контузил, защото ме наболяваше след това чат- пат и явно още не ми е минала, а и вече се бях настроил философски и си викам: “НОТ ТУДЕЙ!”
Мнението беше редактирано от Димо на 16.06.17 07:15.
16.06.17
06:44
А именно?
Няма обща зависимост, защото:
Мъжете и жените трупат мазнини на различни места по различен начин. Това важи и само за жените и само за мъжете също, поради различна структура. Някои трупат мазнина в горната част на тялото, накои, в долната.
Отслабването започва винаги от горе на долу. Вените на бицепса се виждат вече и на 20-25% мазнина.
По-интересното е това, че има зависимост между различните видове тренировки/промяна на телосложението/развитието на кръвоносната система 🙂 това малко хора го знаят!
16.06.17
10:03
Благодаря за рисърча,който си направил.
16.06.17
10:10
казано от Carbohydrate на 15.06.17, 22:11:
Събуждаш се и си мериш пулса в легнало положение. После ставаш и пак си го мериш. И ако разликата е 7-12 удара за минута, то значи, че не си се възстановил от тренировките. Това важи за активно трениращите.
Днес сутринта направих измерването,никаква разлика......много е интересна тази зависимост ще продължа наблюдението върху себе си.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.06.17 10:27.
16.06.17
10:12
казано от Carbohydrate на 16.06.17, 06:44:
А именно?
Няма обща зависимост, защото:
Мъжете и жените трупат мазнини на различни места по различен начин. Това важи и само за жените и само за мъжете също, поради различна структура. Някои трупат мазнина в горната част на тялото, накои, в долната.
Отслабването започва винаги от горе на долу. Вените на бицепса се виждат вече и на 20-25% мазнина.
По-интересното е това, че има зависимост между различните видове тренировки/промяна на телосложението/развитието на кръвоносната система това малко хора го знаят!
Сега като го чета,съм сигурен,че е така,защото всички мацки,кооито познавам и отслабват се оплакват,че веднага им улеква сутиена и до последно се оплакват от дупе и бедра.
16.06.17
10:38
имаше една смешка.....една девойка си татуира на гърдата лицето на Сталин)))...и колкото повече отслабвала, Сталин все повече се усмихвал)))))
16.06.17
10:40
казано от Carbohydrate на 16.06.17, 10:38:
имаше една смешка.....една девойка си татуира на гърдата лицето на Сталин)))...и колкото повече отслабвала, Сталин все повече се усмихвал)))))
Има логика също и да заприличва на азиятец на този татус.
Хахахахах
16.06.17
10:57
казано от Carbohydrate на 16.06.17, 10:38:
Една баба решила да слага край на живота си, като се простреля в сърцето. Попитала доктора къде се намира сърцето и той отговорил “2 пръста под лявата цица”. И бабата се простреляла в лявото коляно :( 😄
Васко, всъщност отслабването не върви отгоре надолу, а по-скоро започва на местата, където сваляш най-лесно и е по-бавно там, където качваш най-лесно. Причините за това, както и за самите местоположения на най-голямо натрупване на мазнини, са отчасти хормонални и сравнително добре известни.
Чрез определени типове тренировки наистина може да се въздейства на секрецията на някои хормони и съответно да се промени донякъде структурата на омазняването, но това няма много общо с кръвоносната система. Броят мастни клетки е определен още през първата година на детето, а по-късно се променя само обемът им. Нищо (е, освен липосукция) не може да промени този факт.
16.06.17
12:57
казано от Boby_ на 16.06.17, 11:43:
Васко, всъщност отслабването не върви отгоре надолу, а по-скоро започва на местата, където сваляш най-лесно и е по-бавно там, където качваш най-лесно. Причините за това, както и за самите местоположения на най-голямо натрупване на мазнини, са отчасти хормонални и сравнително добре известни.
Чрез определени типове тренировки наистина може да се въздейства на секрецията на някои хормони и съответно да се промени донякъде структурата на омазняването, но това няма много общо с кръвоносната система. Броят мастни клетки е определен още през първата година на детето, а по-късно се променя само обемът им. Нищо (е, освен липосукция) не може да промени този факт.
Боби, имаш още за попълване на информация,...като виждам, попълнил си от постовите ми доста)))
16.06.17
14:33
И Барт Симпсън повежда с едни полу-плочки......
16.06.17
14:51
казано от Bart Simpson на 15.06.17, 18:00:
Аз сега отказах малко плуването,ама някай като преплува 16 мили да си поговорим за издръжливост.
Аз пък отдавна отказах борбата, ама някой като бори 30 минути нонстоп да си поговорим за издръжливост.
16.06.17
14:56
казано от James Hinks на 16.06.17, 14:51:
казано от Bart Simpson на 15.06.17, 18:00:
Аз сега отказах малко плуването,ама някай като преплува 16 мили да си поговорим за издръжливост.
Аз пък отдавна отказах борбата, ама някой като бори 30 минути нонстоп да си поговорим за издръжливост.
Ман,ние с теб сме в различни категории тотално,диаметрално и каквито още искаш отдалечаващи ни величини.Да се сравнявам с теб е равносилно на глупост неприсъща дори за мен.
Аз също съм ужасно издражлив,но при мен е повече(както много са го забелязали)краен инат.Аз постигам някакви неща и после плащам прескъпо,прескачам границите си.
Затова ме е страх от клековете и тягите,защото се познавам,ще вдигна нещо и няма да мога да го сваля освен по врат и с лице в пода.
П.п.тъй като не познавам натоварването от борбата,не мога да коментирам кое е признак на по висока издръжливост-почти девет часа плуване с две почивки или 30 минути борба.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.06.17 15:02.
16.06.17
15:11
3 рунда бокс)))
16.06.17
15:14
Боби,аз щесе съглася с теб,защото тялото при нужда първо “складира”в най-важните за него депа и при топене ги задържа най-дълго тъй като са най-важни за него.
Но от тук идва въпроса как се степенуват по важност?
И при всяко тяло ли са еднакви?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.06.17 15:17.
16.06.17
15:16
казано от Bart Simpson на 16.06.17, 15:14:
Чрез определени типове тренировки наистина може да се въздейства на секрецията на някои хормони и съответно да се промени донякъде структурата на омазняването, но това няма много общо с кръвоносната система. Броят мастни клетки е определен още през първата година на детето, а по-късно се променя само обемът им. Нищо (е, освен липосукция) не може да промени този факт.Боби,аз ще си позволя да ти противореча,защото тялото при нужда първо “складира”в най-важните за него депа и при топене ги задържа най-дълго тъй като са най-важни за него.
няма смисъл да се спори))) просто отслабването си започва от горе първо....и това е (визуалното отслабване)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 16.06.17 15:17.
16.06.17
15:20
Така,две различни мнения от мен,но обърках писането,после коригирах,съгласен съм с Боби е становището ми,но въпросите са същите,еднакво важни ли са различните депа за всяко тяло и кои са с приоритет за запазване при започване на изпразването им?
П.п.ако въглехидрата казва,че е от горе надолу и най-вероятно има обосновка за това,то не е в разрез с казаното от теб,факт е че има приоритети,но какви са те,бих се радвал да разбера.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.06.17 15:23.
казано от Carbohydrate на 16.06.17, 12:57:
Боби, имаш още за попълване на информация,...като виждам, попълнил си от постовите ми доста)))
Всъщност, Васко, твоите постове са последното място, от което черпя информация.
Имаш известен опит и понякога имаш попадения - това е така. Дотук добре.
Следващата част не ми е особено приятно да я напиша. Липсват ти базови познания за биологията и биохимията, четеш хаотично и предубедено, не подбираш добре източниците си (тоест подбираш ги на база само географския им произход, но не и достоверността им) и резултатът е хаос от обосновани твърдения, псевдонаука и откровено наивни вярвания, който може и да е от полза за някого, който цял живот се е хранил с боклуци и не е тренирал, но не и за човек спортуващ и с известна двигателна и хранителна култура.
16.06.17
15:43
Всъщнос, имам много повече практика, от колкото предполагаш...но като почнах да чета за медицина, всичко си дойде на мястото....всеки прави изводи на база информацията, която притежава и колкото тя е повече, толкова си по-компетентен. Нищо работа....)
16.06.17
16:09
То с тази информация и компетентността можем да поспорим.
Ако вземем за отправна точка думите на Сократ - “Знам, че нищо не знам”. И ги разтълкуваме с теорията на кръга на познанието и стигнем до ефекта на Дънинг-Крюгер, ще стане ясно, че сам себе си, човек не може да има за компетентен, ако има голям набор от информация и познания.
16.06.17
16:13
казано от Gogo на 16.06.17, 16:09:
То с тази информация и компетентността можем да поспорим.
Ако вземем за отправна точка думите на Сократ - “Знам, че нищо не знам”. И ги разтълкуваме с теорията на кръга на познанието и стигнем до ефекта на Дънинг-Крюгер, ще стане ясно, че сам себе си, човек не може да има за компетентен, ако има голям набор от информация и познания.
Еми просто е! преди биопсии, биологични, медицински и други всякакви глупости))) ББ опитно набарали тренировките за мускулен растеж. Сега всички се опитват Опитно да докажат “защо”, но...)))и ко като си толкова вещ в биопсията))...или не вярваш в мускулния растеж...това няма абсолютно никакво значение, ...защото....от ББ метода мускулите растат!))) и те това е))
16.06.17
16:23
Първо,най-логично е да се топят първо най-кръвоснабдените области.
Второ тялото е цедка-подаваш му коктеил от нутриенти,минерали,витамини и др,тялото задържа това,от което си мисли че има нужда и отделя това,което смята за ненужно.Убедиш ли тялото си (чрез системно натоварване)че му трябва по-голяма мускулна маса то ще я натрупа.
Не се ли храниш редовно то ще реши,че му трябват запаси,защото тялото няма от къде да знае кога смяташ да зареждаш отново.
16.06.17
17:22
Аз отслабвам първо от краката и дълбоко се съмнявам те да са ми по-богато кръвоснабдени от торса, където са ми поместени жизненоважните органи като сърце, бял дроб и т.н. Така, че Барт и Карбо, или грешите или аз съм частен случай (всъщност отдавна подозирам, че съм уникална хахаха).
Това, че тялото е цедка няма да го коментирам, но виж това с нередовното хранене има логика и се доближава до наблюденията ми и прочетеното.
16.06.17
17:42
Заключената енергия в мастните клитки се освобождава от адреаналина,а той идва чрез натоварването от тренировката с кръвта-
Заключение:
Повече кръв,повече отключена енергия или стопени мастни клетки.
Абсолютно си права,че торса е много по-кръвоснабден от краката,което според моета логика ако не страдам от Дънинг-Крюугер сидрома,те прави частен случай.
П.п. Може да отслабвашпърво на крака ако несъзнателно или съзнателно ги натоварваш повече и насочваш кръвопотока на там умишлено.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.06.17 17:45.
16.06.17
18:36
Заключената енергия в мастните клитки се освобождава от адреаналина,а той идва чрез натоварването от тренировката с кръвта-
Заключение:
Абсолютно си права,че торса е много по-кръвоснабден от краката,което според моета логика ако не страдам от Дънинг-Крюугер сидрома,те прави частен случай.
П.п. Може да отслабвашпърво на крака ако несъзнателно или съзнателно ги натоварваш повече и насочваш кръвопотока на там умишлено
ГЛУПОСТИ.....
16.06.17
18:51
Бета2 рецепторите +HSL оавобождават мазнините от клетките,защо да са глупости?
Адреаналина не е ли катехоламин?
А тренировките са си стрес за тялото и в кръвта се отделя адреаналин,това е моета логика.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.06.17 19:03.
16.06.17
19:22
Ти виждал ли си дебел нервак-няма тех ги тресе адреаналина по24-часа.
16.06.17
19:28
В бачкането имам няколко примера на дебели нерваци...ама много яко ги друсат нервите. Както мъже, така и жени.
Мнението беше редактирано от Dizzy на 16.06.17 19:29.
16.06.17
19:30
казано от Dizzy на 16.06.17, 19:28:
В бачкането имам няколко примера на дебели нерваци...ама много ако ги друсат нервите. Както мъже, така и жени.
Винаги има изключения,но когато се разглежда общ случей се взема предвид мнозинството.
То няма и дебели италианци ама покойния Павароти си беше едър мъж нали?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.06.17 19:36.
16.06.17
19:39
казано от doni dimitrov на 16.06.17, 18:36:
Заключение:
П.п. Може да отслабвашпърво на крака ако несъзнателно или съзнателно ги натоварваш повече и насочваш кръвопотока на там умишлено
ГЛУПОСТИ.....
Би ли бил така добър да ми кажеш къде греша за да обогатиш общата ми култура,благодаря?