19.07.17
11:10
Ми казанче ще си го пиша в дневника,много добре влиза в страните.Отива малко и в рамото,но не е като пулоувъра,който категорично спрях.
В последствие рамото не ме боли както преди.
сряда 19.07.2017
ден 31/180
Храна: 1,287 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 20 КМ велосипед
- фитнес
- 5 КМ бягане
= 1,124 Kкал
Дефицит за деня: 2,057
Общо дефицит: 27333
Храната - ябълка през деня и малко джанки, за вечеря след тренировката една моя страхотно вкусна измишльотина с много фибри и малко калории - пиле с гъби, зеленчуци и доматен сос на тиган и за десерт кисело мляко с извара и замразени горски плодове.
Фитнеса гърди и корем в дълги суперсерии. Бягането отначало много тегаво, но към края като ми се отвориха чакрите и кра’чката, направо не ми се прибираше, ама окъснях, а и мръкна и наизлезнаха комарите. Установих, че над 10 км/ч вече не могат да ме следват и ме губят 😄
Мнението беше редактирано от Димо на 20.07.17 22:49.
четвъртък 20.07.2017
ден 32/180
Храна: 2,498 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 20 КМ велосипед
- фитнес
= 904 Kкал
Дефицит за деня: 626
Общо дефицит: 27959
Храната - малки ябълки, много джанки през деня, вечерта след фитнеса като се прибрах нямах готов план за храната, бях запланувал пилешка супа със зеленчуци, но сготвих и пиле с ориз за семейството и той стана пръв, а и изглеждаше и ухаеше страхотно и се наядох с ориз и някакви други неща и супата артиса. Нищо, утре ще си я ям.
Фитнеса гръб и корем в дълги суперсерии - тяга, набирания с тежест и без (опитах да ползвам българската торба 17 кг, но някак не се получи много добре и пак се овързах с колана със синджира, който прискрипва и дупчи тениски - имам вече 4-5 резилосани по тоя начин), скрипци няколко вида, пак набирания, корем от наклон с диск, сгъване крака от вис, гръбна преса с диск, суингове с 36 кг и още някакви неща (а да, едното беше че се учих да скачам на кутия - не е лесно да преодолея психологическата бариера). Накрая щях уж да правя стеърмастър, но се спънах в два уреда, които не ги бях отразил досега че ги има изобщо и направих 8:30 минути за 2000м гребен тренажор на последна степен.
Вчера получих необичаен комплимент за 41 годишен с прошарваща се брада. Една от пухкавите ми много отдавнашни колежки ме среща и ми вика: “Димо, гледах ти снимки от морето - много си възмъжал!” И аз прихнах да се хиля, а тя се смути че нещо ме е засегнала и почна да се обяснява какво имала предвид. Днес пък един приятел видял едни други снимки дето съм се снимал и ми пише: “Майна, станал си като от някое списание!” хахах И после да сме се чуели - викам си какво се е присетил, а той ме пита в кой фитнес да се запишел, бил решил да почва фитнес и искал консултация.
Лазар от ливтулифт ми праща втори мейл днес като иска да се включа в кампанията им, в която аз още миналия път като ми пратиха покана с ентусиазъм се включих и даже им писах че познавам и известни спортни личности, че работя във фирма, която може да ги спонсорира и да ги популяризира и така и не ми писаха обратно. Нещо им се губи връзката.
За тениските...ако прекараш веригата два пъти през едната халка ,няма да захапва тениската...Аз от кофите и набиранията що тениски съсипах,докато съобразя...
21.07.17
09:21
Абе лесни сте вие.. аз паласките и шкембака си скъсах..такива синки имах на корема, че все едно ме беше хапала дива лама.
Ти ли си с паласки -нали те видях на клипчето с клека?!
Аз слагам веригата под паласките и под корема...в опасна близост до....ама нали деца вече имам ,та не се притеснявам особено.
Да бе, измислих и аз вариант с втори карабинер и вече като знам че къса тениските внимавам, ама пак е тъпа работа. Като ми дойде “бронежилетката” ще я оборудвам да могат да се закачат и дискове на нея.
21.07.17
11:03
Лазар от ливтулифт .......
Тези нещо като кросфит ли изповядват, гледал съм им сайта?
21.07.17
12:54
Да бе, измислих и аз вариант с втори карабинер и вече като знам че къса тениските внимавам, ама пак е тъпа работа. Като ми дойде “бронежилетката” ще я оборудвам да могат да се закачат и дискове на нея.
Аз много ги гледах жилетките,внимавай само да не си поръчаш такава с пясък защото няма пране.
21.07.17
13:07
набирания с тежест и без (опитах да ползвам българската торба 17 кг, но някак не се получи много добре и пак се овързах с колана със синджира, който прискрипва и дупчи тениски - имам вече 4-5 резилосани по тоя начин)
Колана може да къса и панталони, даже и месо, но това е само ако не съобразиш как да го слагаш. Освен това на колан може да сложиш сериозна тежест, на жилетка това няма как да се случи. И възможно най-добрата и тежка да си купиш, което лично мен ме съмнява понеже цената и беше последно над 150$ без доставката, пак повече от 45 кг няма да събереш на нея. А това със закачането на дискове по жилетката по-добре не го пробвай.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.07.17 13:08.
21.07.17
13:27
Аз най-голямата,която намерих беше с 30кг.
Лазар от ливтулифт .......
Тези нещо като кросфит ли изповядват, гледал съм им сайта?
Хахахаха... “изповядвам кросфит”, хареса ми, супер алюзия се е получило 🙂 Еми де да ги знам ся дали точно такова изповядват, но да, имат такива “функционални” елементи в тренировките - въжета, пудовки, скачат, клякат... Като цяло ме кефи този пич Лазар, пише хубаво. А и с ортака му за Пловдив Данчо се запознах - изглежда ми много спокоен и уравновесен тип.
Аз много ги гледах жилетките,внимавай само да не си поръчаш такава с пясък защото няма пране.
Тя май жилетката, която поръчах е само с пълнителите, без пълнеж - трябва ти да си ги напълниш, а вече дали с пясък, чакъл или оловни съчми или подходяща форма метални слитъци ще го напълниш си е твоя работа. Но да, предполагам, че ако просто сипеш пясък ще се процежда през материята на плата или през шевове/капаци.
Колана може да къса и панталони, даже и месо, но това е само ако не съобразиш как да го слагаш. Освен това на колан може да сложиш сериозна тежест, на жилетка това няма как да се случи. И възможно най-добрата и тежка да си купиш, което лично мен ме съмнява понеже цената и беше последно над 150$ без доставката, пак повече от 45 кг няма да събереш на нея. А това със закачането на дискове по жилетката по-добре не го пробвай.
С 40 кг си направих една сериозна щипка по слабините, та вече внимавам много 🙂 Относно жилетките, един братушка ми показа как си е обшил с камионджийски колан да я подсили и каза че я е пробвал с петдесет и няколко и е правил преход и е нямало проблеми. Ще видим как ще стане като я получа, ще се похваля и ще покажа ако стане добре.
Идеята ми със закачането на дисковете е да мога да си сложа празната жилетка в раницата и да си я разнасям до фитнеса, където да закача там с колкото килограма дискове ми се прави, да помпам и после да си я разкача. Иначе пълнителите с тежести за лост и лицеви вкъщи или най- много до близката площадка на лостовете и на успоредката. Или пък ако катеря някъде по баир. И едни от тези каиши с ръкохватки мисля да си поръчам или направя - мисля че ще дават доста възможности комбинирани с лоста и жилетката.
21.07.17
14:11
Те баирите и без жилетка са си тегави , по-добре си носи раница с вода и храна вътре.
Те баирите и без жилетка са си тегави , по-добре си носи раница с вода и храна вътре.
Да бе, така е, имам си супер туристическа раница и обожавам преходи, ако е за преход да стигна до конкретно място, много ясно че с раницата с провизии. Но ако примерно искам да кача няколко пъти Янкова могила в Тракия или Альошата ейтака за фитнеса, с жилетката може да е по- добре балансирана тежестта като е на гърди и на гръб.
21.07.17
14:21
имат такива “функционални” елементи в тренировките - въжета, пудовки, скачат, клякат...
Което няма общо с функционалността. Но пък от друга страна нали сега на всичко, що не е щанга и дъмбел му се вика функционалност... 😄
Идеята ми със закачането на дисковете е да мога да си сложа празната жилетка в раницата и да си я разнасям до фитнеса, където да закача там с колкото килограма дискове ми се прави, да помпам и после да си я разкача.
Разбрах ти идеята, но явно и това ще го направиш по възможно най-трудния начин.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.07.17 14:27.
имат такива “функционални” елементи в тренировките - въжета, пудовки, скачат, клякат...
Което няма общо с функционалността. Но пък от друга страна нали сега на всичко що не е щанга и дъмбел му се вика функционалност...
Аз затова съм го сложил в кавички. То всяко нещо има функция. Ся вече каква е тая функция е отделен въпрос.
За коланите за тежести - ми не ми съм открил още начин по който да ми е удобно. Преди ме прерязваше на кръста, вече намерих начин поне това да ми е удобно. Дори и да не ми прерязва кръста, ходенето напред- назад с тея дискове да ти се лашкат в коленете и като се заклати по- силно да ти смаже топките ... мани тая работа... Ако с жилетката видя че не става да закачам дискове, ще си я ползвам вкъщи с пълнителите или пък в парка.
21.07.17
14:38
Значи аз с моета раница без да искам съм напипал някакво що-годе, не лошо решение.
Като разбира се остава килограмовото ограничение.
21.07.17
16:40
Е, то е хубаво и колана да е качествен все пак, не куче марка и модел, а и в крайна сметка пълно щастие няма и няма да да се чувстваш все едно нямаш нищо закачено по теб.
Пък и къде се разхождаш с колан с дискове? Те се слагат само пред уреда, не да обикаляш залата с тях.
В Авангарда е най- хубавия колан за тежести, който съм срещал, в повечето други са супер зле - катарамите лепени с лейкопласти, или дупките разнищени и ти изпадат от кръста с дисковете. Но дори и той не е идеален. И да не късат цапат с ръжда или смазка, абе шибана работа.
Иначе разбирам че пълно щастие няма, но не пречи да търся най- малко неудобния за мен вариант.
21.07.17
19:35
Какво толкова го обсъждате тоз колан - една верига, малко градински маркуч и един карабинер и за 15лв. става колан-чук
21.07.17
21:37
А ако му закачим едно дилдо, какъв колан става? 😄
Ако го закачим да виси като скалп на колана е едно, ако го монтираме да сочи напред е друго 🙂
22.07.17
01:28
Еб#хти бруталистите сте хахахахах.
22.07.17
16:17
Което няма общо с функционалността. Но пък от друга страна нали сега на всичко, що не е щанга и дъмбел му се вика функционалност...
На Лазар тренировките са с друга таргет-група. Ако си ояден, застоял програмист, с болки в гърба и нулева двигателна култура - стават, но ако искаш нещо повече от това - забрави. По-добре от типичния бро-сплит, но все пак далеч от някакви сериозни тренировки за сила, издръжливост и кондиция. За рехабилитация на някакви хронични проблеми също стават, доколкото могат да те научат на някакви шано разтяжки и мачкане и малко делоуд от тежка щанга 🙂
24.07.17
10:48
На Лазар тренировките са с друга таргет-група.
Познавам го от повече от 10 години, Адаш. Всичко, което има пари му е таргет група.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.07.17 11:08.
24.07.17
11:01
На Лазар тренировките са с друга таргет-група.
Познавам го то повече от 10 години, Адаш. Всичко, което има пари му е таргет група.
Ей сега в съботата го даваха мисля по БТВ или НТВ, не помня. Пуснал брада, организираха някакви мероприятия за спорт на открито по парковете, правиха там лицеви опори и т.н. Но понеже се зачекна темата за него, а и сайта им съм гледал, та го познах.
24.07.17
11:09
Е, той обича изявите по ТВ-то 😄
24.07.17
11:13
Е, той обича изявите по ТВ-то
Скоро го гледах в предаване за политика...
Няма нищо лошо в публичността ако ти носи повече пари, а пък ако същевременно не лъжеш и не вредиш на хората, даже напротив - помагаш им да се чувстват и изглеждат по- добре, за мен направо си е уин-уин ситуация. Аз самия не си правя достатъчно реклама в частната ми практика, разчитам на реклама от уста на уста, като резултат нямам обема клиенти, оттам и приходите които бих могъл да имам, но айде да кажем че аз си имам “нормална работа”, на която разчитам да ми плаща сметките и да ми храни семейството, а другото е допълнително. Ако на Лазар или който и да е друг това му е основния източник на приходи е съвсем нормално и даже похвално да иска да се популяризира, казвам му браво на момчето за това, което прави.
Но както и да е.
24.07.17
11:38
ако същевременно не лъжеш и не вредиш на хората
Да вредиш не е много лесно, ама и да не лъжеш също не е лесно.
Пак се насъбра цяла страница писания от последния ми отчет. Затова пък ще напиша цели три отчета накуп 😄 Не че нещо има да се гордея или похваля, но, стореното сторено.
петък 21.07.2017
ден 33/180
Храна: 2,683 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 20 КМ велосипед
- фитнес
= 805 Kкал
Дефицит за деня: 342
Общо дефицит: 28301
Нещо ми беше нервно че доста напрежение на работа и се утешавах с едни ябълки от лидъла. Пак де, имаше някакъв минимален дефицит. Тренировката не помня друго освен раменна и клек.
събота 22.07.2017
ден 34/180
Храна: 4,375 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 1КМ бягане
- фитнес
= 504 Kкал
Дефицит за деня: няма, -1,651 Ккал назад
Общо дефицит: 26650
Храната обилна, пиле с ориз, плодове, много диня и много сладолед.
Тренировката с един отколешен мой приятел (същия дето ми викаше че съм бил станал като от списание миналата седмица), с който толкова барове сме затворили по светло сутринта, поради някаква причина вече му е станало ясно че в навечерието на 40-те не може да се продължава така и е решил да се вземе в ръце - спрял е цигарите от месец и ме потърси да го водя на фитнес. Тренировката ми беше символична, че повече се мотках покрай него да му показвам кое какво е във фитнеса, ама нали за добра кауза. Пак де, направих тяга и набирания и корем и още някакви по- малки. Той милия е пълен дроб - неща, с които аз и не загрявам го накараха да изплези език. Ама е мотивиран и мисля че полека- лека ще станат нещата.
неделя 23.07.2017
ден 35/180
Храна: 4,949 Ккал
АКТИВНОСТ:
- малко фитнес
= 232 Kкал
Дефицит за деня: няма, -2,497 Ккал назад
Общо дефицит: 24153
На вилата на един приятел. Слънце, гледка към Родопите, орехова сянка, тревата окосена. Децата пищят и се пръскат в басейна (на няколко пъти и се сбиха да разрешат практически спора дали джудото или киокушинкая е по- доброто бойно изкуство, на мен ми хареса как се представи нашия каратист 😄 ), мъжете обръщаме скарата и бирите, жените дундуркат бебета и си правят жизненоважни смолтолкс. Идилия. Храната питателна: риба, пиле с ориз, свински пържоли и наденици, плодове от дърветата и накрая още 4 кг диня и доста сладолед.
Фитнеса сутринта набързо (колкото да изнервя обстановката преди тръгването за вилата извън града 😄 ) покляках и малко лег и корем. Този френд отново с мен във фитнеса, редовен е. И колело иска да си купува да си прави сутрин кардио по велоалеите в Тракия.
Дотук добре с мотивацията. Нооо... Снимах аз едно селфи двамата във фитнеса, той се дърпаше, ама го кандърдисах, да го кача във фейсбука и един вид да заживее това свой собствен живот - веднъж изтипосан пред хората че ходи на фитнес, става реалност и вече трябва да се съобразява и да е постоянен, а и да получи малко надъхване и мотивация. Little I knew… такъв шитсторм се заформи покрай тая снимка, че накрая я изтрих. То не бяха подмятания, то не бяха подигравки - къде бил тръгнал на дърти години, сетил се бил и той, кво ми са снимал... Ибаси хейта, ибаси работата... Интересно че от моите приятели, които не го познават всички само лайкове, но от тези, които го познават бяха ужасни повечето. Той си е и бонвиван отвсякъде де, най- тежкото което вдига редовно освен женски крака са стограмките уискита. Както той сам каза, хората са свикнали да го виждат в образа на Чичо Чарли от сериала и им се струва, че няма начин той да се промени и опитите му са комични в най- добрия случай.
Та тази сутрин се мерих и теглих и се гледах в огледалото и се чувствам ужасно ядосан сам на себе си - пресичката е замазана супер зле само след 2 дни диня и сладоледи. Дейба :(
Мнението беше редактирано от Димо на 24.07.17 12:00.
24.07.17
11:58
Отчета ти ми е изпреварил мнението.
П.с. слава богу не съм чак такъв пропадняк. Докато минавах през каналите го видях и се загледах. Ти сигурно кабеларките си ги изтрил нали...
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 24.07.17 12:04.
Като видя някой да коментира политика по кабеларките и ми става едно такова гнусно.
Няма ли някакво противоречие да зяпаш кабеларки и да се оплакваш от качеството на продукцията им?
Като видя някой да коментира политика по кабеларките и ми става едно такова гнусно.
Няма ли някакво противоречие да зяпаш кабеларки и да се оплакваш от качеството на продукцията им?
П.с. слава богу не съм чак такъв пропадняк. Докато минавах през каналите го видях и се загледах. Ти сигурно кабеларките си ги изтрил нали...
В известен смисъл да. На Виваком устройството за кабелната е доста интелигентно и гъвкаво. Има профили - можеш да си слагаш канали, които гледаш и както и да ги въртиш с копчетата нагоре- надолу, ти се въртят само избраните от теб. Съответно жена ми не ми гледа фешънтивитата и файтнетуъркците, аз не ѝ гледам айексените и нито аз, нито тя, нито пък някое от децата гледа кабеларки или планети, звезди или подобни.
24.07.17
12:15
В известен смисъл да. На Виваком устройството за кабелната е доста интелигентно и гъвкаво. Има профили - можеш да си слагаш канали, които гледаш и както и да ги въртиш с копчетата нагоре- надолу, ти се въртят само избраните от теб. Съответно жена ми не ми гледа фешънтивитата и файтнетуъркците, аз не ѝ гледам айексените и нито аз, нито тя, нито пък някое от децата гледа кабеларки или планети, звезди или подобни.
Жена ми не гледа телевизия, а аз обикновено само новини и спорт или филми късно вечер. Виваков не бих си пуснал дори да беше безплатно.
24.07.17
13:03
На тоя Лазар му бях писал едно време в Даобг. Питах го за някви тренировки, знам ли вече бил сън на 15. После в 11 вечерта ми пишеше смс-и да съм ходил на другия ден в Тракия да ми покажел видел нивото дъра-бъра. Направо изтрих смс-а и го блокирах 😄
24.07.17
13:07
Някак ме трогна историята за този твой отколешен приятел, много ми се иска (въпреки че не го познавам) да се мотивира достатъчно и да “натрие” носовете на хейтърите!!!
Адски позната ситуация, дори подобни коментари от сорта “ти от бутилка не си вдигал по-тежко” съм имал и то от роднини.
Някак ме трогна историята за този твой отколешен приятел, много ми се иска (въпреки че не го познавам) да се мотивира достатъчно и да “натрие” носовете на хейтърите!!!
Адски позната ситуация, дори подобни коментари от сорта “ти от бутилка не си вдигал по-тежко” съм имал и то от роднини.
Да, и аз му казах да канализира правилно негативната енергия, която му изливат да му задвижва мотивацията. Както и друг път съм казвал, вдигането на железа е проста работа и по- лесната част, психологията и мотивацията е сложната част.
Той между другото е програмист метъл-меломан и преди ходеше с дълга коса, виждал съм ти снимки и клипчетата, които постваш и мисля че симпатията би се проявила и на живо.
24.07.17
14:23
Както и друг път съм казвал, вдигането на железа е проста работа и по- лесната част, психологията и мотивацията е сложната част.
Всъщност е точно обратното.