Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

16.12.17
10:02

казано от SimplySatisfying на 16.12.17, 00:42:

Никой не ти казва да се пънеш в малките повторения да вдигаш силата. Ти и с 10-ки можеш да я вдигаш, просто като стоиш на едно място и визуално ще си останеш така - примери в залите точно такива има, години наред си цъкат едно и също, килограмите изобщо не ги вдигат и визуално си седят така. Аз в момента най-добър визуален прогрес виждам точно само от базовите, като въртя подходите/комбинирам малки с високи повторения.

Къде си ме видял да сгъвам за бицепс? Правя и тяга, и военна преса и греба и клякам, и лег, и тръстъри, и обръщам и се набирам и то много често доста от тях в една тренировка. Но наред с тях и бягам и карам колело и боксирам и правя и лостове и със СТ. Има и лостаджии по плочки и добра физика, и бегачи по плочки, и колоездачи и такива дето си правят 4х8 на машините във фитнеса с женски килограми. Да не продължавам с изброяването, щото има и скиори и плувци и боксьори и баскетболисти и кви ли не още. Ще кажеш за спортистите “ама те тренират и силово”. Може и така да е, аз също тренирам силово.

Нещото, в което аз твърдо вярвам е че няма един верен и задължителен начин да изглеждаш добре, особено ако не искаш да си много масивен, а аз не искам (дори и да мога) Всеки си гледа от неговата си камбанария. Повечето младежи искат да са огромни за да интимидират другите мъже и да впечатляват момичетата демонстрирайки добри гени, които да искат да предадат. И това е ОК, просто не е това, което аз искам и не искам да ми се натрапва. Аз си го решавам тоя проблем с алтернативни средства.

Наистина става всеки път голяма говорилня с моите плочки. Все пак мисля че имаме качествен напредък де - сега обсъждаме как се правят, преди масовата настройка беше: “Ама закво са ти тея плочки, не ти трябват” 😄

В подкрепа на вярването ми че няма един единствен правилен начин ще цитирам няколко души, които наскоро дадоха съвет за плочките:

казано от James Hinks на 30.09.17, 10:25:

Чисто теоретично става всякак - и само с тежки щанги, и само с бодибилдинг и стриктна диета, и само с лостове и бягане, и само с бокс и кондиции,

казано от Boby_ на 09.12.17, 16:36:

казано от Bart Simpson на 09.12.17, 13:31:

2. Смених програмата и няма да преживея ако някой,  някога каже-ето, плочките стават от тяга и клек.

Хаха. Не, полочките стават от диета.  Яката коремна преса с дълбок релеф също помага, но не е основна.

Мнението беше редактирано от Димо на 16.12.17 10:02.

ДЕ

16.12.17
10:15

Аз като те гледам, Димо, ти даже имаш доста по-голям общ обем като физическо натоварване, хайде да кажем по някакъв критерий-примерно на седмична база, сравнено с по-голямата част от занимаващите се със спорт любители.

Мнението беше редактирано от Деян на 16.12.17 10:15.

16.12.17
10:23

казано от Димо на 15.12.17, 17:07:

Може и повече да са, ама не трябва ли всички да са по плочки ако това е начина? Всеки има различни цели, и то не по една, ами по няколко, ето го - Илиян иска да е голям и силен, ти искаш да си силен и издръжлив и не ти пука за плочките, аз искам да съм издръжлив и по плочки и не ми пука за силата.

Не, защо пък всички да са така? Всъщност само Горби, Ронката, Илиян и Доктора не са. И при всеки има допълнителен фактор.
Илиян и той не знае какво иска, сменя си приоритетите през месец, на мен не ми пука за плочките и съм на две седмици диета от пълното нарязване, а ти само си мислиш, че си издръжлив, защото се сравяваш с посредствени мерни единици. Имаш някаква издръжливост и сила, която е много повече от тази на компанията, с която си обикалял баровете и до там. Ако се сравниш с прилично натрениран човек, забележи, не със сериозен атлет, ще видиш, че си доста под критерия издръжливост. Пък и за каква издръжливост да говорим, ти явно се задоволяваш с тази на “шишарка кросфитър” - меткон до откат и 6 мин/км скорост на крос.

казано от Димо на 15.12.17, 18:09:

Виждам връзката между това да съм 84 и нагоре кг изчистен, ще трябва да сложа някое кило мускул, за което ще трябва да вдигна и силата, но аз даже не държа да съм 84 кг мускули.

Обаче си 90+ кг, а съдейки по снимките си някъде около 170-те см. Тоест пропорция, в която би трябвало да вадиш много повече постижения килограм за килограм.
А в какво твърдо вярваш и какво е действително постижимо и как, са различни неща. Все едно аз твърдо да вярвам, че с Р 9-ката симам по-добре от теб с професионалната ти техника...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 16.12.17 10:39.

16.12.17
11:00

Разбира се че се сравнявам с посредствени (по моите разбирания бих ги нарекъл “нормални”) хора. То и аз съм “нормален”, не съм състезател. Всеки път казвам че за моите си нужди и ежедневие съм доволен от издръжливостта и силата си. Иначе наистина всичко зависи от това с кого се сравняваш. Има различни нива. На ниво обкръжението ти - социалния кръг, форумно ниво, градско ниво, национално ниво, световно ниво... Ако се сравнявам с атлети, много ясно че ще издишам. Както и всеки от форума без изключение ще издиша до някой олимпиец например. Не знам закво изобщо ги говорим тея неща, аз мисля че са общоприет камън сенс.

Говорейки си за издръжливост, на мен разбира се ще ми е интересно да видя как се представям срещу форумните дружки в нещата, които си тренирам - например един трибой от 20К колоездене после Фран/ или 20 кръга Синди и накрая 5К бягане (може на финала да включим изкачване до Альошата за по- интересно 😄), но знам че никой няма да се навие да се пробваме.

1.75 съм.

16.12.17
11:21

казано от Joe Musashi на 16.12.17, 00:44:

. Може да сложа и едно набиране с 2/3 ЛТ, така за украса, та да имаш още мегдан за развитие

Малко ме подценяваш с развитието,но така или иначе раменна преса с ЛТ е далеч от далечното,а плочките са ми на примерно...две седмици без бира.А що не слагате кофа с ЛТ...за минимум?

Мнението беше редактирано от nervak на 16.12.17 11:22.

ДЕ

16.12.17
12:20

Аз пък не знам защо все се натъртва, че ако не си достигнал или минал въпросните показатели за тяга, клек, раменна и лег, все едно нищо не правиш. Ако това е показател, та да имаш претенции за сила-ок, приемам, че нищо не си достигнал, но в конкретния показател-СИЛА и претенции за такава. Че за да имаш прогрес в дадена насока-примерно в ББ, трябва да вдигаш и силата-така е, спор няма.  Обаче ти силата пак я вдигаш, ако тръгнеш от някакви кила на базовите, които кила периодично ги повишаваш, макар да не си стигнал заветните изисквания за 2.5 ЛТ на тяга, ЛТ на раменна преса и т.н. Имаш стимулация за растеж на мускула, след като увеличаваш натоварването-така ли е, така е.
Всеки е прав за него си, но говорим за различни приоритети. Един иска да е в кондиция и тонус, друг да вдига сила, трети да изглежда като културист и т.н. Има момчета, да не кажа, че е масово явление, които си прогресират визуално и силово, изваяли са тела, но са още далеч от визираният минумум на базовите.
Какво искате да ми кажете, че аз както съм 101-102 кг., ако тръгна да правя тяга със 120 кг.,  после качвам постепенно през 130, 140, 150,....180 и раменна от 50, 60, 70, 80, 90 и т.н. не прогресирам силово и това няма да окаже влияние на визията ми, докато не направя тяга поне 250 кг. и раменна поне 100 кг. ☺
Без да имам претенциите на кой знае какъв разбирач твърдя.....а и то какво да го твърдя-вижда се постояно по залите, че може да изградиш тяло без въобще да си достигнал до заветните показатели, а от някои да си даже много далеч.
И за да бъда разбран правилно-говоря единствено за цел-визия, както и не оспорвам необходимостта от силова прогресия за постигане на тази цел. Същата обаче и без да е покрила критериите, пак ще доведе до значително визуално подобрение, здравословно такова и т.н.
Така и не разбрах какъв е предмета на спора. Димо си твърди, че така го кефи, че това му носи ползи в различни насоки, че по редица показатели е по-добър от маса хора /не от някакви атлети или силачи/ и толкоз. Ама сега, дали така ще извади плочки - явно тук е заровено кучето, т.е. спори се, че така нямало да ги извади. Щото аз друг спор не схващам да има и не е даван повод за такъв.
И с най-добри чувства към всички спорещи и уважавани от
мен съфорумници ☺

Мнението беше редактирано от Деян на 16.12.17 12:43.

16.12.17
12:58

казано от Димо на 16.12.17, 11:00:

Говорейки си за издръжливост, на мен разбира се ще ми е интересно да видя как се представям срещу форумните дружки в нещата, които си тренирам - например един трибой от 20К колоездене после Фран/ или 20 кръга Синди и накрая 5К бягане (може на финала да включим изкачване до Альошата за по- интересно ), но знам че никой няма да се навие да се пробваме.

1.75 съм.

Аз съм навит, даже ще ти дам време до Април да се подготвиш. Ама знам, че ще стане като с бирите след Конър срещу Мейуедър 😄

16.12.17
13:58

казано от CottageCheese на 16.12.17, 12:58:

казано от Димо на 16.12.17, 11:00:

Говорейки си за издръжливост, на мен разбира се ще ми е интересно да видя как се представям срещу форумните дружки в нещата, които си тренирам - например един трибой от 20К колоездене после Фран/ или 20 кръга Синди и накрая 5К бягане (може на финала да включим изкачване до Альошата за по- интересно ), но знам че никой няма да се навие да се пробваме.

1.75 съм.

Аз съм навит, даже ще ти дам време до Април да се подготвиш. Ама знам, че ще стане като с бирите след Конър срещу Мейуедър

Що, кво стана с бирите от облога? Притесняваш се че няколко пъти ще идвам до Гребната и няма да има с кого да се състезавам ли? 😄

Не ми трябва април да се подготвям, аз както казах съм си готов всекидневно. Още утре можем да го направим ако има желаещи. Април може пак. Да видим има ли движение от настоящото състояние.

16.12.17
14:19

казано от James Hinks на 16.12.17, 10:23:

А в какво твърдо вярваш и какво е действително постижимо и как, са различни неща. Все едно аз твърдо да вярвам, че с Р 9-ката симам по-добре от теб с професионалната ти техника...

А тоя аргумент с техниката ми е любимия. Все едно аз да кажа: Барти, с тея яки тенджери много ясно че ще готвиш хубави манджи. Или “Витане, с тея ранърки много ясно че ще бягаш като вятъра” 😄

Инструмента има значение разбира се, при равни други условия, но най- важното е опит, талант, умения, желание, воля, нужда.. и така...

Мнението беше редактирано от Димо на 16.12.17 14:20.

16.12.17
15:46

. Има момчета, да не кажа, че е масово явление, които си прогресират визуално и силово, изваяли са тела, но са още далеч от визираният минумум на базовите.

Имаш ли представа колко масово се взимат стероиди сред младежите към днешна дата? 😄

Какво искате да ми кажете, че аз както съм 101-102 кг., ако тръгна да правя тяга със 120 кг.,  после качвам постепенно през 130, 140, 150,....180 и раменна от 50, 60, 70, 80, 90 и т.н. не прогресирам силово и това няма да окаже влияние на визията ми, докато не направя тяга поне 250 кг. и раменна поне 100 кг.

Ами ще окаже, ама за да си изчистен на 100кг трябва да си доста силен.

И за да бъда разбран правилно-говоря единствено за цел-визия, както и не оспорвам необходимостта от силова прогресия за постигане на тази цел. Същата обаче и без да е покрила критериите, пак ще доведе до значително визуално подобрение, здравословно такова и т.н.

Да, тук ставаше въпрос за плочки , демек за процент мазнини под 12%,  и то на опредлено тегло, да кажем. Ако искаш просто да си чист , без оглед на масата- ми бягай само ултрамаратони в пресечена местност и тва е.

Нервак ,нито те подценявам нито се заяждам с теб, но  аз така и не разбрах какво искаше да кажеш - съгласен ли си или не си съгласен че натуралния трениращ има нужда от силово трениране, за да изглежда добре - ти самия тренираш така , и каза че си близо до плочките , а това ако ти заякне раменния пояс ще ти подобри визията - ами ще ти я подобри разбира се, къде изобщо има спор.

Димо, остави го тоя Альоша (него може с бърпита да го качваме, някой път 😄)  , пробвай истински баир - ако беше в София щях да те заведа от Драгалевци до върха да бягаме. ( има няма 1200 метра денивелация)

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 16.12.17 15:48.

16.12.17
16:03

Без трибойски амбиции, допреди няколко месеца вдигах такива тежести на базовите при лично тегло 80-83кг, при 3 до макс 4 тренировки седмично, без силова програма и предимно по усет, без стероиди разбира се. Това се постига лесно и не е сериозно дори за аматьор. Следващото ниво е 3СТ тяга, 2.5СТ клек, 1.75СТ лег и 1.25СТ военна, но там трябва вече да почнеш да се раздаваш и да тренираш правилно, но всеки с приоритетите си.

п.с. 1.5СТ на военна и 2СТ лег ми се стори прекалено сериозно за натурални аматьори и го редуцирах

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 16.12.17 16:39.

ДЕ

16.12.17
16:38

Мусаши, не се съгласявам единствено с това, че за да направиш що годе някакво тяло следва да си стигнал коментираните показатели. Какво общо имат тези показатели, които някой някога ги е определил за стандарт, с мускулното разкъсване и възстановяване, с намаляване на подкожните мазнини и т.н. Какви ли не изследвания и тестове, и опити са правени, за установяване на причините за мускулна хипертрофия при натурално трениращи. Например (не помня точно какви серии и по колко на седмица са тренирали), но едната група тренира тежко в по-ниски повторения, а другата с по 15-20 повторения и при еднакъв калориен режим. Накрая хипертрофирали еднакво като обем почти. Също така, не говоря за качество на хипертрофията, повишена сила и т.н.
Мислех да не го пиша, за да не ме нападнат, да мислят, че лъжа и др. Но когато бях около 22-23 годишен, една зима в продължение на 2 м. тренирах единствено с пружина вкъщи 3 или 4 дни седмично. Правех само по едно упражнение за бицепс и едно за трицепс в 4 или 5 суперсерии по 12-ина повторения. За този период ръцете ми пораснаха с близо 1.5 см. и не съм тренирал нищо друго. Може да е било гликоген и други течности, може да е било временно и ако така продължа, растежът да спре, не знам, но теглото ми не бе мръднало. Ами немските протоколи 10х10…..или и те са за химици.
Пак повтарям-ясно, че трябва силова прогресия, но не е казано да достигнеш стандартите, за да пооформиш тялото и да качиш мускулна маса. Пример за това са и лостаджиите, които масово са си натурали и тренират в много повторения със СТ. Съгласен ли си с това или не........твърдиш ли, че тялото започва да се изгражда, оформя и т.н. визуално едва след преминаване на етапа с показателите въпреки да имаш все пак силова прогресия, но без да си достигнал този етап?

Мнението беше редактирано от Деян на 16.12.17 17:03.

16.12.17
17:08

казано от Deyan на 16.12.17, 16:38:

По принцип мога да ти отговоря детайлно и аргументирано, но това че ти задаваш горните въпроси означава че не си чел какво съм писал, извърташ смисъла на  това което казвам  и няма голям смисъл да продължавам. Една част от аудиторията ме разбра, друга не, оставям го така - моля не адресирай (те) постовете си от тук нататък до мен ,защото ми е ангажиращо да отговарям ,а имам по-полезни (за мен) занимания в събота вечер.

ДЕ

16.12.17
18:05

Чел съм какво е писано (постът ми е адресиран до форума)....и особено казаното към Нервака. Съгласен съм, а и вече го упоменах, че принципно натуралът следва да тренира силово, за да има прогрес. Но същевременно казвам:
1. че хипертрофия може да има и при други не чак толкова силови протоколи, при които постоянно да следва да има силов прогрес;
2. че когато тренираш за да прогресираш силово, не е необходимо чак да стигнеш “стандартите”, за да си променил визия, мускулен обем, повишил силата от преди да започнеш да тренираш и т.н. и т.н.

Естествено, че не е нужно да отговяряш. Млад човек си, енергичен и със сигурност не само имаш по-приятни занимания през уикенда, а искрено ти желая таз енергия да я излееш (ама яко) там, където би ти било най-приятно в тазо топла декемврийска вечер 😉😉😉

Мнението беше редактирано от Деян на 16.12.17 18:08.

Barberian

16.12.17
18:27

Фран съм я таковал още 98ма, Синди малко по- късно, със Стелето най- се разбираме.

Мнението беше редактирано от Barberian на 16.12.17 18:28.

16.12.17
18:33

Според мен е възможно да се постигне атлетично тяло  от натурално и  не силово спортуващ . Особено при тинейджърска възраст. Може да се развие и гръб само от машини, може да се развият и краката без клек и т.н. Иска се ген и дисциплина при храненето. Отбелязвам, че не говоря за културистични форми и за високо лично тегло. Добре оформено тяло може да се направи исъс скрипци и машини, при положение че си дисиплиниран  с храната и тренировките. С годините естествено става по-трудно и не само от възрастта, а  и поради обременеността с най-различни проблеми, което води до стрес.
Определено обаче при натурално трениращите много по-подходящи и ефективнибиха били  комплексните базови движения и силовия подход, а и  в дългосрочен план считам, че резултати ще са много по -големи. Отделно се допринася и за общото физическа подготовка, освен визуалният ефект. Това си е мое лично мнение изградено в годините.

Мнението беше редактирано от I`M на 16.12.17 18:35.

16.12.17
22:32

казано от Никой на 16.12.17, 18:27:

Фран съм я таковал още 98ма, Синди малко по- късно, със Стелето най- се разбираме.

Ти н’дей много са отваря пред целия интернет за бившите си, да не би жена ти да ти види писанията, че после ще има да обясняваш “Ама миличко, това са кросфит комплекси, не са жени, нищо не съм крил от теб, трябваше да е шега, ти прекалено буквално си го приела”, ама по телефона от стаята за гости на някой приятел, че социалните в Обединеното Кралството и те много буквално ги приемат скандалите между съпрузи и хич не гледат с добро око изгонените съпрузи да търсят личен контакт с половинката си преди изслушването в присъствие на адвокатите 😄

16.12.17
23:13

Покрай теорията за малко да не остане време да опиша практиката.

Храната е ОК вчера, както и днес, не съм сметнал калориите още, но съм на минус със сигурност и двата дни, дори след днешното посещение у майка ми. 😄

Тренировката вчера след колелото беше с чука на площадката по начина, по който Мусашито показа в клипа с оня бабанка от предишната страница. Бях уморен веднага след колелото (носих си чука с мен в раницата до работа и минах през площадката без да се прибирам до вкъщи). Направих десетина кръга, засичах си време само за чукането - може би трицепсите не ми бяха възстановени от Синдито предишната вечер, но парене имаше много. Все пак, според зависи колко засилвам чука надолу, колко високо го вдигам нагоре преди да го стоваря надолу и дали удрям на място, където отскача, та да не ми се налага и да го вдигам изцяло аз нагоре, успявах да направя 30 удара за средно 24-25 секунди, най- малко 20, най- много 31-32. Редувах с по 80 подскока на въже. Опитах в първата серия дабълъндъри и от 30-40 опита успях точно един хахах... Ще ги уча. Скокове не правих тоя път, уморени си чувствах краката, а и не съм много сигурен как се правят Американски подскоци. Гуглето май и той не е сигурен, сигурно само ние им викаме така, а в Америките им викат иначе (като руската салата, дето в Русия ѝ викат Френска, а във Франция - Германска или нещо подобно беше). По този начин чукане ми се натовариха много ръцете, пулса не съм го мерил, но се вдигна добре. Като цяло не се уморих толкова колкото със засилка през рамо с чука, може би защото нямаше и подскоци на височина на гумите.

Днес сутринта (към 12 наобяд хаха) съботен 5К крос, после поне 10К ходене за около 5 часа в молове, магазини, хипермаркети, паркове и други предколедни и семейни занимания. Към 6 във фитнеса да пробвам Кхтулу или както беше тоя комплекс със стоте тръстъра 😄 Още на първата серия от 5 тръстъра на 60 кила разбрах че няма начин да завърша 100 със същата тежест и посмалих на 40. Дори и на 40 100 тръстъра ми се видяха доста зор. За пореден път ми се потвърди приказката че кой квото тренира това може и колкото го тренира толкова го може. Макар и да ми бяха уморени краката още на почване, до към 50-тия тръстър нещата бяха ОК (свързах го с на Фран 45-те), после доста по - трудно, като последния стотен едва- едва с викове го заключих. Бях с пулсомера, но не си спомням съвсем точно показанията - нещо като 170 макс, средно 155, добре ми се стори. Имам още хляб да ям докато го сглобя целия комплекс и на реалните килограми. Въздуха ми стигна, краката ясно че ми се напрегнаха почти до предела, особено след бягането и цялото обикаляне на крак, но и трицепса и той аха- аха да откаже.

Следващия час 10-12 упражнения по 4-5 серии по 8-10 повторения - гърди хоризонтален лег и долна част, гръб хоризонтален скрипец, екстензии, т-бар дърпане с прави ръце надолу и набирания, нормални коремни с тежест и с висене с главата надолу, трапец и прасец със щанга, още някакви неща правих май, не помня, но със сигурност без участие на краката 🙂 Налага ми се да правя повече групи, защото съм си решил по веднъж седмично да ходя на фитнес само за в момента и трябва да гледам да ги изкарам уж основните групи.

Не че много крака и рамене ми бяха останали, но имах време (нали почивен ден) и направих 6 рунда круша в боксовата зала, защото им е много по- подвижна от моята вкъщи и става по- различно (по- дълги въжета, по- висок таван, връща се, бяга повече, не е като месомелачката вкъщи)

И след всичките технически подробности, да кажа едно свое наблюдение от общ житейски характер от вчера за да спазим традицията на сладките приказки. Събудих се много рано (след случката със сблъсъка с шефа и демонстративния му поглед към безбожноскъпия му часовник предишната сутрин) и без да бързам си карам аз колелцето към работа и ми прави приятно впечатление колко са учтиви шофьорите - пускат ме да мина, не ми бибиткат, изчакват ме някъде вместо да ме притиснат и да минат на 1 педя без да ги е еня че ако кривна за миг и ми закачат кормилото ще ме потрошат, и си викам: “ейй, глей кво нещо е стреса значи, обикновено като съм съвсем в час пик, ще ме смачкат за едното нищо без да им мигне окото, а днес, както аз не бързам, хората явно и те като не бързат - рано е, още не са на пътя тея дето са се успали и закъсняват и са стресирани и затова придвижването е направо песен - толерантност и любов към ближния”.

И си карам и си се кефя и на едно кръстовище където за пореден път ми правят път шофьорите аз поглеждам да видя през стъклото физиономиите на милите хора, които така любезно ми правят път, да установя очен контакт да прочетат в очите ми човешката ми благодарност... и кво да видя - те хората гледат някъде 2 педи над очите ми. И аз се усещам че 2 педи над дясното ми рамо от раницата стърчи дръжката на чука ми 😄 Кво ли си викат: чай да го пуснем тоя лудия дето го е помъкнал тоя чук ли е, брадва ли е, кирка ли е, че в тея задръствания даже не можем и да му избагяме, кой го знае - сякви луди ги има 😄

Та така, аз толкова искам да вярвам в благородните подбуди на хората и изведнъж ококорените им погледи леко ми разклатиха вярата в доброто и неподправената човечност.

16.12.17
23:32

И аз преди мислех, че чук се удря по гума така чобански, както го прави това назобано яко говедо на клипа, но това няма нищо общо с правилното изпълнение. Силата се генерира идвайки от крака със завъртане и се пренася през цялото тяло до ръката. Все едно удряш десен прав. Нали ходиш на бокс, тренера ти трябва да знае и да ти покаже.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 16.12.17 23:39.

16.12.17
23:42

Според мен са две различни упражнения с чук.

Истината е че аз се поинтересувах как се удря чук като си го купих, гледах клипчета, слушах обяснения и допреди Мусашито да ми каже че ми е лек чука и да пробвам така да чукам като оня мечок, точно както казваш като кроше през рамото на водещата ръка, с приклякане и засилка още от крака и с рамото напред си чукам всеки път. По- изморително за цялото тяло ми е така. Явно трябва с по- тежък чук просто да го правя.

16.12.17
23:47

казано от Димо на 16.12.17, 23:42:

Според мен са две различни упражнения с чук.

Истината е че аз се поинтересувах как се удря чук като си го купих, гледах клипчета, слушах обяснения и допреди Мусашито да ми каже че ми е лек чука и да пробвам така да чукам като оня мечок, точно както казваш като кроше през рамото на водещата ръка, с приклякане и засилка още от крака и с рамото напред си чукам всеки път. По- изморително за цялото тяло ми е така. Явно трябва с по- тежък чук просто да го правя.

Не като кроше Димо, а като десен прав (ако си прав гард), експлозията идва отдолу и със завъртане в петата. Тоя глиган в клипа не го коментирам... сериен убиец с чук.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 16.12.17 23:55.

16.12.17
23:57

Да, може би по- скоро е като десен прав. Иначе въртя от коя страна чукам през десетина удара да не си направя дисбаланси развивайки само дясната страна. Трябва да се снимам как чукам някой път 😄 ако ходя през деня.

Този (наистина има физиономия на масов убиец) чукайки така прави просто друго упражнение. И Мусашито май беше показал как чука така бързо без да превърта през рамо по изправена гума с една обикновена тръба. Други мускули се напрягат, по- интензивно е и пулса и дишането са други.

IV

17.12.17
00:03

А,при Калсу прави ли бърпита в началото на всяка минута?
Или си направил  само общо 100 тръстъра за време, или без време?

17.12.17
00:08

казано от Димо на 16.12.17, 23:57:

Да, може би по- скоро е като десен прав. Иначе въртя от коя страна чукам през десетина удара да не си направя дисбаланси развивайки само дясната страна. Трябва да се снимам как чукам някой път  ако ходя през деня.

Този (наистина има физиономия на масов убиец) чукайки така прави просто друго упражнение. И Мусашито май беше показал как чука така бързо без да превърта през рамо по изправена гума с една обикновена тръба. Други мускули се напрягат, по- интензивно е и пулса и дишането са други.

Разбира се, че сменяш ръцете. Тоя от клипа не е станал такъв от удряне с чук. И чувал може да удряш така селски, да вдигнеш пулса и да се изпотиш, но изпълнявайки по правилния начин става истинско многоставно упражнение, а не “тупане на килим”.

17.12.17
00:15

казано от Ivaylo на 17.12.17, 00:03:

А,при Калсу прави ли бърпита в началото на всяка минута?
Или си направил  само общо 100 тръстъра за време, или без време?

Деконструирано Калсу правих. Както деконструираната Линда правих. Почнах само с тягите на Линдата 10-1, после само обръщанията 10-1, после само лежанките 10-1, после по две движения като лежанката (щото бутащо, а другите две дърпащи) беше винаги едното, и чак накрая сглобих цяла Линда с трите движения. Та Калсуто ще правя само тръстърите отделно във фитнеса, вкъщи ще си правя 100-те бърпита (четох че Калсу се прави по 2 начина - или отначало правиш по колкото се може повече тръстъри в минутите и после вече да ти останат по- малко за минута като се умориш, или да правиш по 5 (примерно) тръстъра всяка минута след петте бърпита и през останалото време ако ти е останало де, да раздишваш) Та днес правих по 5 тръстъра ЕМОМ, но бърпита не съм правил - хем щяха да ми фалират краката по- рано, хем и нещъ да ме гледат да залягам по пода и да се мяткам и да подскачам в тоя фитнес - те и без тва ме гледат като някъв извънземен като почна да обръщам или да права някви тяги в дълги серии и суперсерии, а те през тва време сгъват непропорционално големите си бицепси бавно и концентрирано скотово от стойка с ръкавици и колани.

Мнението беше редактирано от Димо на 17.12.17 00:16.

Bart Simpson

17.12.17
01:21

Аз започнах бърпита с жилетката, вади ми въздуха.

17.12.17
01:27

казано от Brown Bomber на 17.12.17, 00:08:

казано от Димо на 16.12.17, 23:57:

Да, може би по- скоро е като десен прав. Иначе въртя от коя страна чукам през десетина удара да не си направя дисбаланси развивайки само дясната страна. Трябва да се снимам как чукам някой път  ако ходя през деня.

Разбира се, че сменяш ръцете. Тоя от клипа не е станал такъв от удряне с чук. И чувал може да удряш така селски, да вдигнеш пулса и да се изпотиш, но изпълнявайки по правилния начин става истинско многоставно упражнение, а не “тупане на килим”.

Две различни упражнения са, като удряш с вертикално сечене тип “субури”  пак ползваш цялото тяло и краката  ( справка клипът ми с тръбата, която между другото е дебелостенна и тежи 3кг някъде) въпросът е че изисква малко практика , за да го направиш камшично с достатъчна скорост и с фокус.

казано от Deyan на 16.12.17, 18:05:

. Млад човек си, енергичен и със сигурност не само имаш по-приятни занимания през уикенда, а искрено ти желая таз енергия да я излееш (ама яко) там, където би ти било най-приятно в тазо топла декемврийска вечер

благодаря!

17.12.17
04:10

Началото на всяка минута 5 бърпита после са тръстърите. Може и да имаш минути без теъстъри, но задължително правиш бърпити те.
Опитай оргинала с лост само. ИКарай го за 20 минути, постепенно качвай.

казано от Иван Марков на 16.12.17, 18:33:

Според мен е възможно да се постигне атлетично тяло  от натурално и  не силово спортуващ . Особено при тинейджърска възраст. Може да се развие и гръб само от машини, може да се развият и краката без клек и т.н. Иска се ген и дисциплина при храненето. Отбелязвам, че не говоря за културистични форми и за високо лично тегло. Добре оформено тяло може да се направи исъс скрипци и машини, при положение че си дисиплиниран  с храната и тренировките. С годините естествено става по-трудно и не само от възрастта, а  и поради обременеността с най-различни проблеми, което води до стрес.
Определено обаче при натурално трениращите много по-подходящи и ефективнибиха били  комплексните базови движения и силовия подход, а и  в дългосрочен план считам, че резултати ще са много по -големи. Отделно се допринася и за общото физическа подготовка, освен визуалният ефект. Това си е мое лично мнение изградено в годините.

Зависи какво се разбира под “атлетично”.

За някои е достатъчно да изкарат пресата, на 70 кила и 12% подкожни мазнини и пак ще изглеждат “добре” и “aesthetic” и ще събират влажни женски погледи на плажа. Затова не са нужни силови тренировки, а малко по-строг хранителен режим и каквото и да е усилие.

За мен, атлетично тяло е това на снимката. Ся, колко натурално е постигнато това е отделен въпрос, защото олимпийски шампион без “витамини” не се става, но ако някой иска да изглежда така натурално, няма как да мине без тежка щанга. И тук “витамините” не са били основното, щангата е била основата (за физиката, не за олимпийската титла).

Не става със скрипци-мрипци, не става с кросфит комплекси, става с тежко и интензивно трениране и гонене на силовите показатели, които Мусашито посочи, като абсолютен минимум. Освен това не става за година-две - това се постига за цял живот, ако изобщо се постигне.

Лично при мен забелязвам огромна разлика в структурата на тялото, когато дърпах 140 кила тяга за тройки с клизма, 60 кила раменна за 1-ца и клек на гръб със 130 кила, и структурата на тялото при 250 тяга, 200 клек и раменна преса 85, при все че това са доста посредствени силови постижения за човек с моето тегло.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 17.12.17 10:22.

17.12.17
10:50

казано от Alexander Krastev на 17.12.17, 10:20:

казано от Иван Марков на 16.12.17, 18:33:

Зависи какво се разбира под “атлетично”.

За някои е достатъчно да изкарат пресата, на 70 кила и 12% подкожни мазнини и пак ще изглеждат “добре” и “aesthetic” и ще събират влажни женски погледи на плажа. Затова не са нужни силови тренировки, а малко по-строг хранителен режим и каквото и да е усилие.

За мен, атлетично тяло е това на снимката. Ся, колко натурално е постигнато това е отделен въпрос, защото олимпийски шампион без “витамини” не се става, но ако някой иска да изглежда така натурално, няма как да мине без тежка щанга. И тук “витамините” не са били основното, щангата е била основата (за физиката, не за олимпийската титла).

Не става със скрипци-мрипци, не става с кросфит комплекси, става с тежко и интензивно трениране и гонене на силовите показатели, които Мусашито посочи, като абсолютен минимум. Освен това не става за година-две - това се постига за цял живот, ако изобщо се постигне.

Лично при мен забелязвам огромна разлика в структурата на тялото, когато дърпах 140 кила тяга за тройки с клизма, 60 кила раменна за 1-ца и клек на гръб със 130 кила, и структурата на тялото при 250 тяга, 200 клек и раменна преса 85, при все че това са доста посредствени силови постижения за човек с моето тегло.

Специално този на снимката е с доста маса при нисък процент мазнини, което си е много трудно постижимо натурално.
Както споменах и предния пост определено базовите движения са много по -подходящи при натурално трениращите, а и не само. Резултат при тях ще е по -добър( най-вероятно в пъти), но това не означава,че не може да  се развие визуално дадена мускулна група и при липсата на тяга, клек и прочие. При добър ген и правилен режим тялото реагира добре на всякакви мускулни натоварвания. За мен атлетично тяло е видима мускулна маса, която има някаква дефиниция и е без някакви сериознио диспропорции. Това са ми лични наблюдения през годините и върху себе си и върху разни познати.

ДЕ

17.12.17
11:05

За мен плочките не са водещи, ама грам. Много повече държа на прилични обеми с видима сепарация като за натурално трениращ, относно рамене, трапец, гърди, гръб, ръце и крака. То някой ще каже, че при такава сепарация и плочките ще излязат, но не е задължително. С две думи, дори да си облечен, да си мязаш на занимаващ се с тежести 😄
A пък тоя борец горе на снимката въобще не ми е еталон за визия. Ей като тоя долу (най-големия ми любимец) е по ок. В по-слабия му период естествено. А и такова ниво не пречи да се постигне натурално.......и не казвам, че ще е бързо.

Мнението беше редактирано от Деян на 17.12.17 11:18.

17.12.17
11:37

Тук вече опираме изцяло до лични предпочитания. Кръстев иска да е като оня мутант 😄 Дидо иска да е като тоя тъмнокож хубавец, но според мен и двамата трябва бая сок да изсмучете да го докарате като всеки един от двамата.

Наистина не е лошо всеки като говори да показва и картинки, щото за различните хора явно е много различно понятие “атлетично тяло”

Да не съм голословен, слагам картинка и казвам че мечтания ми тип тяло за мен си е някъде между ripped и built:

ДЕ

17.12.17
11:53

Димо, в най-силния ми период и по потник, изглеждах почти по същия начин. Обемите естествено не са ми били същите, но като форма и разпределение на мускулите, както и сепарацията-почти едно към едно......колкото и за някои тук да изглежда пресилено или изхвърляне и евентуално да събуди смях. Подобна визия не е нещо кой знае какво за постигане, ако си сериозен. Та то в момента има момчета тук, които са с още по-осезаем културистичен вид и тренират натурално. Ако малко смъкнат и подкожните мазнини, даже ще бият любимеца ми от снимката в тази му форма.

17.12.17
11:54

В промишления дизайн има един основополагащ принцип - формата следва функцията.
Димо (а и Деян също), слагаш формата напред, а тя е резултат от функцията на тялото, не обратното. Не можеш да влияеш директно върху формата, без да минеш през функцията.
Както се казва, впрягаш каруцата пред коня. Важно е какво искаш да можеш, а как ще изглеждаш е страничен ефект от това плюс хранененто.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.12.17 11:54.

17.12.17
11:54

Лично при мен забелязвам огромна разлика в структурата на тялото, когато дърпах 140 кила тяга за тройки с клизма, 60 кила раменна за 1-ца и клек на гръб със 130 кила

Аз съм явно малко след тоя твой етап. Колко време след като почна да тренираш в зала го стигна и след колко време стигна следващия?

250 тяга, 200 клек и раменна преса 85, при все че това са доста посредствени силови постижения за човек с моето тегло.

Всичко е супер - и силата, и промените в структурата на тялото, които идват с нея, но кажи ми честно, струва ли си да ходиш като инвалид един месец и да не можеш да си завържеш връзките след като клекна с 200? И да ми отговориш честно и за това - мислиш че в бъдеще по- безопасно и с по- малко потенциални и реални контузии ще ти върви прогреса?

17.12.17
12:00

казано от Boby_ на 17.12.17, 11:54:

В промишления дизайн има един основополагащ принцип - формата следва функцията.
Димо (а и Деян също), слагаш формата напред, а тя е резултат от функцията на тялото, не обратното. Не можеш да влияеш директно върху формата, без да минеш през функцията.
Както се казва, впрягаш каруцата пред коня. Важно е какво искаш да можеш, а как ще изглеждаш е страничен ефект от това плюс хранененто.

Това е вярно ако си машина и трябва да вършиш определена работа по най- бързия и евтин начин, или ако си човек и искаш да се състезаваш или ти се налага да работиш хамалин примерно. Аз 100 пъти съм повтарял че съм сравнително доволен от силата и издръжливостта си и искам да се харесвам повече как изглеждам на плажа или в риза.

За протокола, шеф съм на студио за индустриален дизайн. (Фотографията е част от работата ми, но основно е частна практика).

17.12.17
12:02

казано от Deyan на 17.12.17, 11:53:

Димо, в най-силния ми период и по потник, изглеждах почти по същия начин. Обемите естествено не са ми били същите, но като форма и разпределение на мускулите, както и сепарацията-почти едно към едно......

Дай 2-3 снимки да ти се порадвам.

А колко от младежите, дори и във форума тренират натурално почвам да имам все повече съмнения.

17.12.17
12:06

казано от Димо на 17.12.17, 12:00:

Това е вярно ако си машина и трябва да вършиш определена работа по най- бързия и евтин начин, или ако си човек и искаш да се състезаваш или ти се налага да работиш хамалин примерно.

Важи с пълна сила за всеки човек. Неслучайно несъзнателно съдим за това кой колко е силен по това как изглежда - подсъзнанието ни знае “правилата на играта” и ни ги подсказва.

Аз 100 пъти съм повтарял че съм сравнително доволен от силата и издръжливостта си и искам да се харесвам повече как изглеждам на плажа или в риза.

Ето за това говоря - не искаш да развиваш функция, а искаш да имаш форма, която зависи от тази функция. Няма как да стане, ако не си генетичен изрод или не си “помогнеш” с нещо повече от добавки.

За протокола, шеф съм на студио за индустриален дизайн. (Фотографията е част от работата ми, но основно е частна практика).

Жив и здрав да си. Това какво общо има с темата обаче? 🙂

ДЕ

17.12.17
12:10

Да сме живи и здрави, форума да пребъде, но ми е интересно какво ще е нивото на младите тук, когато станат на нашите години. Общо взето съм забелязал, че едно 90 % от трениращите яко като млади, след като създадат семейство заебават всичко. Някои от тях се завръщат или не са спирали, но са голяма рядкост на фона на цялото. Такива стронгмени (казвам го съвсем сериозно и без капка ирония) на по 40 +, като Сашо, Боби, Нервака, Сапуна и т.н. ..... да не пропусна някой и да се обиди, са едно изключение. Някои даже късно са започнали и да тренират, но в момента са на доста високо ниво.
Баси парцалите заваляха навън 😀
.......
Ами, Димо нямам снимки под ръка, то това бе 93-96 г., но когато ходя в апартамента на майка ще потърся, дали нещо някъде е останало. Не се снимах много-даже от казармата имах 3-4 снимки за цялата ми служба, които и те не знам къде са. Но ще направим друго. Ще се постараем до лятото да изглеждаме по подобен начин, което и ми е целта, макар да не съм сериозен на 100% все още от към раздаване в залата и хранене..........ама нещо се амбицирах!

Мнението беше редактирано от Деян на 17.12.17 12:18.

17.12.17
12:23

Така е Боби, неслучайно съдим по вида, и неслучайно много пъти правим грешки като например да се сбием с някой, който не изглежда много як, пък той много добър точно в биенето без да може да повдига запорожец. Недей така ги опростява нещата силен=функционален=тосевижда.

Относно функция и форма, казах (колко пъти вече) че функцията ми за моите си нужди е задоволителна (ай да не се изхвърлям в суперлативи) стигнал съм нивото, което съм искал, останало е естетиката да дооправя. Жена ти като си слага грим, коя по- точно функция си развива? Или ти като си слагаш костюм вместо ямурлук? Няма ли да ти е по- топло и по- удобно с ямурлука?

Отлично те разбирам, но мисля че ти не ме разбираш. Според мен и за мен си, ако с комбинация от силови, кардио и диета успея да сваля 10 килограма мазно, и без грам да съм си повишил мускулната маса или силата или издръжливостта, ще изглеждам по начина, по който искам.

Обсъждаме индустриален дизайн, исках да уточня нивото си на компетенция.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1