Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

19.01.17
12:42

казано от Димо на 19.01.17, 12:04:

18.01.2017 - сряда

Храната доста, добре че направих повечко със СТ в офиса поне да не съм назад.

Трябва с теб да се хванем да направим специализирана програма за такива офис картофи като нас :D Като се замисля, че точно преди година и половина работех по 11 часа на крак, влачеща едни кофи по 15-20кг....

Едит: Айде, честита ти страница! (sun)

Мнението беше редактирано от BGDN. на 19.01.17 12:43.

19.01.17
13:01

Че аз я разработвам и разширявам програмата постоянно. В едното фото-студио имам лост за набирания, в другото има пейка за коремни и дървени палети за  възкачвания и отпади,  в дизайн- студиото имаме поставки за лицеви опори да не слагаш ръцете на пода, може и за горна част гърди и предно рамо да се ползва- с краката качени на високо, имаме йога мат за планкове и колелце за корем, имаме въже за скачане и няколко вида ластици - за бицепс основно, че ги е страх да не ги изпуснат и да ударят някой или да счупят нещо ако дърпат докато не държиш другия край. Като за раздвижване в офиса докато работата си върви става. Давай идеи от твоята практика да обменяме опит.

Иначе днес ми се налага да си тръгна по- рано че ще обикалям по институции, а и времето се позатопли и мисля днес вече да стигна до боксовата зала. Да видим как ще мине с обикалянето преди това де...

23.01.17
16:22

Последните няколко дни нямам с какво да се похваля или толкова да докладвам, доста въглехидрати наядох - седях си вкъщи или имаше разни семейни и несемейни поводи, та тортички, бисквиДи, портокали, ябълки, мюслита, кексчета - доста си угодих на психиката. Като смятам по майфитнеспала съм на кантар някъде, кантара и той тази сутрин така каза - колкото си бях преди 2 седмици, толкова съм и сега - съвсем малко надолу. 90 кг. Ще чакам да ми дойде вдъхновението да почна да кътвам пак. Надявам се да е скоро.

Иначе вече не се чувствам дебел и тъп - само дебел се чувствам, защото май успях да попреборя уърдпреса :D Надявам се съвсем скоро ще ми е готов сайта живот и здраве. Но дънките още ми стягат на баджаците. Надявам се да е заради клековете, които правя напоследък сравнително редовно - почти всеки ден по 300 със СТ. Иначе колана е една дупка по- тесен даже, но в огледалото ми се вижда че съм омазнен. Трябва да се премеря с метъра накрая, че образа в огледалото може да е субективен, а колана като е нов да се разпъва :) Метъра е обективен.

Само една колежка се запали сериозно по клякането и кляка до някое време с мен, и още една друга когато минава оттук и тя кляка, но сравнително рядко, че не е от нашия отдел.

Лицевите не съм ги спирал нито за ден, даже ги комбинирам с клековете в суперсерии, или с набирания или с бокс на круша вкъщи, или пък просто правя по 2 пъти “300” ако имам повече време. Ще ми е интересно след месец- два ако отида в зала с добър спотър и наяден с въглехидрати, да пробвам макса на лежанка как ще ми е след като от 2 месеца почти не ходя на фитнес, но пък правя лицеви всеки ден. На 106 кила ЛТ бутах 120 единица. Последно на 90 кг бутах 110 за единици- двойки. Доста ми се напомпват ръцете от тея лицеви и по- специално предмишниците.

С тези снегове и поледици съвсем ми е паднала мотивацията да спортувам сериозно. То и няма много как де - навън нищо не е изчистено - не става за колело, не става за бягане, рейса закъснява вечер след работа и не мога да хвана бокса без да търча и да закъснявам... Вчера потичах 2.5 КМ в парка, ама не е много добре - все внимаваш да не се утрепеш и стъпваш с вдървен крак. Иначе голяма красота като беше пекнало слънчицето. Маратонките учудващо добре се представиха на снега.

Мнението беше редактирано от Димо на 23.01.17 16:23.

Еййй, снимката на ръката е трепач!

23.01.17
21:15

:) Благодаря, нали се издадох че съм фотограф и си викам: трябва малко старание да вложа в селфитата.

24.01.17
11:18

казано от Димо на 23.01.17, 16:22:

Ще чакам да ми дойде вдъхновението да почна да кътвам пак. Надявам се да е скоро.

Тадааам! Ето че ми дойде пак вдъхновението! Това беше бързо, а? :D

Сега остава и да стигна заветните 82 кг, където се надявам да ми се случат плочките.

Този път ще си дам повече време, вместо Коледа, си поставям 30-ти април за краен срок, което е 2 пъти по- дълъг от последния път. Тогава е маратона. Сигурен съм, че ще ми допадне да бягам с десетина кг мъртъв товар по- малко :)

8 кг мазно са 8*7900=63200 Ккал. 

96 дни до 30-ти април. 71100/96=658 Ккал дневен дефицит трябва да имам за да сваля 8 кг мазно за 96 дни.

2200 Ккал БМР 2200-660=1540 Ккал трябва да ям на ден нетно. Нетните калории са изядените калории за деня минус изгорените в допълнителни тренировки през деня.

Тук идва елемента с калориите от упражненията. Трябва по- консервативно да си ги пиша, защото имам чувството, че от там имам грешка при сметките. Един приятел ми подари пулсомер със страп за гърдите, който има функция да отчита изгорени калории на база на промяната в пулса за периода на тренировката. Попрочетох и се оказва че не са супер точни, особено за силови или ХИИТ тренировки, но поне за колелото и за бягането ще ми дадат представа.

24.01.17
11:39

Димо, направо разбиваш с тия точни сметки! :D Трябва да ям толкова, пък нетни калории, пък чудеса... :)
Ако това работи за теб, давай в същия дух! Чета ти дневника и го намирам за много интересен.

24.01.17
11:39

казано от Димо на 23.01.17, 16:22:

Един приятел ми подари пулсомер със страп за гърдите, който има функция да отчита изгорени калории на база на промяната в пулса за периода на тренировката. Попрочетох и се оказва че не са супер точни, особено за силови или ХИИТ тренировки, но поне за колелото и за бягането ще ми дадат представа.

Линк?
По моите впечатления чест страповете са доста точни при правилно калибриране. С каква марка си се сдобил? Полар? Модел?
Аз съм с Wrist-based HR и те наистина издишат при силови, с интервалите се справят прилично в зависимост от очакванията. При мен отчитат промяната в пулса, макар и с 15 сек закъснение, което всъщност е някак удобно, защото мога да си проверя пиковия пулс в почивния интервал :D Пък и аз го ползвам само обща насока. Точността е около +/- 5-7 BPM спрямо чест страпа. На интензивно, но монотнно кардио се справя по-добре.

Може да погледнеш ревютата и съветите на DC Rainmaker, доста са обширни и могат да дадат насоки как да извлечеш максимума.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 24.01.17 11:40.

24.01.17
16:17

Благодаря Елена за отзивите :) А сметките са такива, по няколко причини. Едната е че вярвам в науката. Специално за храната работата е донякъде праволинейна според мен - ядеш - качваш, ядеш по- малко - сваляш. Другата причина е че съм лакомник и обичам храната ( и всички други удоволствия в живота), също съм и с “широки пръсти” и ако не виждам в конкретно цифрово изражение някои неща се увличам. Така в цифри е ясно. И третата е че обичам да си поставям цели.

Пулсомера ми е някаква неизвестна (поне за мен) немска марка. Beurer - модел 25. Няма опция за въвеждане на VO2max и максимална сърдечна честота, което било сериозен минус за точността според статията, която четох, иначе пулса си го мери доста добре поне доколкото мога да преценя. Може да се въвежда възраст (предполагам от там си взема макс ХР), килограми и ръст (от тук предполагам прави предположение за VO2max). Може да му се задава таргет ХР - долна и горна граница и ако падаш или надхвърляш зададеното те предупреждава на дисплея и със звуков сигнал. Помни до 24 часа тренировъчна сесия. Смята колко минути си бил в зоната, колко под нея и колко над нея, среден пулс и изгорени Ккал за тренировъчната сесия.

Сложих си го да го пробвам да видя в покой какво ще ми отчете и ми отчете доста висока стойност - 250 Ккал/час изгорени. Може и да съм го подвел леко, защото бях пил кафета и нещо ме беше изнервило и превъзбудило допълнително, та държах пулс 70-73 през повечето време, като нормално ми е 58-60 в покой. После му зададох да ми измери докато правих 15 серии по 20 лицеви през 3.5 минути и ми отчете 350 Ккал.

Искат се още тестове. Може да го пробвам докато спя какво ще отчете или докато гледам телевизия на дивана.

Това е статията, която четох за точността на устройствата. http://www.myfitnesspal.com/blog/Azdak/view/the-real-facts-about-hrms-and-calories-what-you-need-to-know-before-purchasing-an-hrm-or-using-one-21472

Ще погледна и Рейнмейкъра какво казва, мерси за насоката. :)

Доста често в интернета като се заговори за точност на подобни устройства за мерене на изгорени калории и се споменава един модел, който бил спрян от производство - Jawbone ги били купили и ги закрили да не им се пречкат :) Казва се Bodymedia+Bodybugg. Погледнах в щатския е-бей, имаше няколко такива устройства, включително и още в кутийка на цена около 100 лева с доставката. 100 лева са нищо, но пък се замислям дали не са грешни пари. Кво има да си меря толкова. Като ям правилно и тренирам, с постоянство рано или късно вярвам че ще ми се получат нещата :)

25.01.17
00:16

24.01.2017 - вторник 1/96

ХРАНА:
Храна за деня:  1,137 Ккал
Дефицит за деня:  1,564
Общо дефицит:  1,564 Ккал

АКТИВНОСТ:
- “300”
- бокс круша вкъщи

Храната добре, заредих онзи ден мръвчици от метрото и фураж от лидъла.

Активността 300 лицеви в суперсерия с бицепс с ластик в офиса и вкъщи 6 рунда круша. Пиша си 300 Ккал за офисните занимания. При боксирането вкъщи се мерих с пулсомера. Показа ми 307 Ккал изгорени за 25-те минути, което е двойно над това, което МФП ми дава, но и аз блъскам доста по- енергично от повечето които съм виждал да блъскат чувал.  Писах на МФП-то цифрата де, нали консервативно ще пиша тренировките. 25 минути, 141 пулс средно, 175 макс, бил съм си в таргета 17 минути и нещо, което отговаря на 6-те рунда по 3 минути, в почивките нормално падам под таргета.

Четох някъде че възстановяването на нормален пулс след усилие е много добър показател за натренираността. Трябва пак да погледна какво възстановяване се гонеше и да видя в коя графа попадам. Засяках си от 172 пулс за една минута (колкото е почивката) ми пада до 107. Ще се следя.

Много пъргаво мери пулса тази машинка и си стои на гърдите съвсем стабилно, а бях готов да се обзаложа че на десетата секунда ще ми се смъкне от гърдите на кръста (щото нали ми е като изсечен гръдния кош :D )

25.01.17
00:48

казано от Димо на 24.01.17, 16:17:

Сложих си го да го пробвам да видя в покой какво ще ми отчете и ми отчете доста висока стойност - 250 Ккал/час изгорени. Може и да съм го подвел леко, защото бях пил кафета и нещо ме беше изнервило и превъзбудило допълнително, та държах пулс 70-73 през повечето време, като нормално ми е 58-60 в покой. После му зададох да ми измери докато правих 15 серии по 20 лицеви през 3.5 минути и ми отчете 350 Ккал.

Смятам, че тези показания са значително завишени. За пример на мен ми показва толкова за 250ккал за 30 минути интензивни интервали. (Дори предвид значителните разлики между нас, 250 са доста за покой, при мен са около 60.)

Съгласна съм, че ако храната и тренировката  са изпипани, джаджите са ненужни, така е. Аз си обичам моята, защото ме мотивира да се раздвижа дори когато ме домързява след работа. :)

25.01.17
00:52

Дублаж, извинявам се.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 25.01.17 00:53.

25.01.17
09:05

казано от BGDN. на 25.01.17, 00:48:

Смятам, че тези показания са значително завишени. За пример на мен ми показва толкова за 250ккал за 30 минути интензивни интервали. (Дори предвид значителните разлики между нас, 250 са доста за покой, при мен са около 60.)

О, да - със сигурност са много за покой - де да беше толкова наистина - 24*250=6000Ккал БМР :D. Но аз бях подготвен за нереалния резултат, защото преди това бях чел в интернета че пулсомерите не били много добри в смятането на калории в покой. Ще го пробвам пак, довечера в лениво състояние на дивана, даже може после да преспя с него :D

Друго нещо, което да пробвам с него е да бягам. Там мисля че е доста по- предвидим резултата предвид че се знае колко килограма съм, какво разстояние съм минал и за колко време, имам база за сравнение с показанията на  найкплюса на телефона. Булевардите покрай нас май лека- полека се размразяват, а и забелязах една велоалея, под която явно минават тръбите на топлофикацията и е направо суха в един участък - може там да повъртя още довечера колкото за раздвижване и за проба на новия гаджет.

Скарах се на дъщеря ми че от две седмици не ходи на карате и се зарекох да я карам вече утре с мен, съответно и аз да направя една тренировка в залата, че той месеца почти си мина. С тея студове и тъмници никъде не ми се мърда :( Иначе новоинсталираната боксова круша вкъщи е истински хит. Дано не се чува много у съседите.

25.01.17
13:51

8-) (muscle)

казано от Димо на 25.01.17, 00:16:

Четох някъде че възстановяването на нормален пулс след усилие е много добър показател за натренираността. Трябва пак да погледна какво възстановяване се гонеше и да видя в коя графа попадам. Засяках си от 172 пулс за една минута (колкото е почивката) ми пада до 107.

Your recovery rate number is the difference between the two heart rates divided by 10. It’s four if your exercise heart rate is 120 and your recovery heart rate is 80. Your physical condition is outstanding if your recovery rate number is above six, excellent if your recovery rate number is between four and six, good if the number is three to four, fair if the number is two to three, and poor if the number is less than two.

Яко.

25.01.17
14:26

Този формула е сложна и не много коректна от гледна точка на спорта. И не засичай за минута, нито през минута.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 25.01.17 14:27.

25.01.17
14:37

На няколкото сайта, в които гледах беше все тази и приех че е стандартна. А как е по- правилно да се смята и засича?

25.01.17
14:46

За 10 секунди и през 3 минути.
Не знам къде си гледал, но да засичаш за минута е неточно, а разликата за една минута не е показател, който да е независим от типа на натоварването например.

25.01.17
14:54

Е, къде - в няколкото сайта, които ми излезнаха първи като питах гуглето за формула.

Може ли формула за десет секунди и за през три минути? Интересно ще ми е да видя как се представям.

Засичаш ударите за 10 секунди и умножаваш по 6, за да установиш пулс. Правиш същото 3 минути по-късно (10 секунди засичане и умножаване по 6), за да установиш възстановяването (разлика между веднага след натоварване и 3 минути по-късно).

25.01.17
16:50

Благодаря за методиката, но как се интерпретират резултатите - ако е 10 какво значи, ако е 110 какво значи (освен че едното е по- малко от другото :D ) Колко е нормалното и колко е за тройка и колко за отличен?

25.01.17
23:22

25.01.2017 - сряда 2/96

ХРАНА:
Храна за деня:  1,728 Ккал
Дефицит за деня:  1,027
Общо дефицит:  2591 Ккал

АКТИВНОСТ:
- “300”
- бягане

Храната добре, писах си днес 2 неща, които бях забравил от вчера, а и писах в горната граница за неща, които ядох днес и не знаех точно колко тежат, та стана малко повечко.

Движението 300 лицеви в суперсерия с флайс с ластик. Лицевите си ги разнообразявам - или вдигам единия крак за повече тежест в гърдите и стягане в корема и бедрото, или пък в горна част извивам гърба максимално нагоре - четох че активирало сератусите така. Флайса с двоен ластик зад гърба. И вечерта побягах малко по снега. Аз се притеснявах че е под нулата и горната част на отъпкания сняг ще е на стъкло, но нямах проблеми - отлично сцепление, просто в завоите внимавах повечко. Сложих си и пулсомера да го пробвам какво ще покаже. Показа ми 270 Ккал, а найкплюса - 240. Минимална разлика, като имах спиране за слагане на ръкавици, качване стълби, слизане, селфита, та нормално пулсометъра да се е объркал. После и няколко серии набирания докато стане вечерята.

Днес шефа ме среща в коридора и ми вика от нищото: “Колко лицеви правиш?” И аз спичам, явно ме е видял на камерите и реших че ще ме заяде защо тренирам в работно време и вече съм си приготвил защитната пледоария как по часовник точно 6 минути ми отнемат на ден, бля-бля, докато един пушач ползва поне 30-40 минути на ден да пуши. “Поне 300 на ден”, а той: “Не, нее - в една серия колко можеш?” Аз:“65” и той: “Ееее, добър си. Браво!” и ме подмина с потупване по рамото и широко ухилен.

И една смешна история пак от днес: единия от шефовете на производството ни срещнал една от шефките на външнотърговския, която е известна че е доста люта и също се знае че ходи на фитнес, и я питал: Гери, ти от Димо ли се надъха да ходиш на фитнес? А тя как ще каже че следва някой и не се усетила че е подвеждащ въпрос и веднага се изцепила: “Кой бе? Аз ходя на фитнес много отпреди Димо!” (не че е вярно, но за целта на въпроса даже е по- добре че се е изцепила така) и тук този вече я закопава: Ами защо на Димо му личи а на теб не?!? :D

26.01.17
09:41

Не съвсем така както ти го обясни Тръна.
Засичаш за 10 секунди веднага след натоварването и 3 минути след това и не умножаваш по нищо, интересувате разликата. Няма отличен, среден или слаб, има състояние. 12 разлика за 3 минути показва отлична сърдечносъдова издръжливост, 11 е добра, но не спортна форма, 10 вече трябва да те кара да се замислиш за състоянието си, 8-10 е слаба поносимост на натоварвания, а при под 8 трябва да предприемеш спешни мерки за здравето си. Разлика над 12, някъде 14-15, показва състезателна форма.
До тук е за разликите, от друга страна тези разлики е важно и при какъв % от МСЧ си ги постигнал. Общо взето при стойности под 30, а по-коректно и под 32 на първото измерване за 10 секунди, само си раздвижвал, не си работил там, където е нужна сериозна СС издръжливост, не си напъвал на макс, а и като цяло си пропуснал и други неща, които идват с високия % МСЧ(те нямат чак пряка връзка със СС издръжливост, има с други физически показатели). Под 20 пък въобще не си загрял дори. 25-28 е “зоната на комфорта”(там където всички обичат да киснат и да си викат, че са натренирани, пък всъщност не са напънали кой знае колко).
Трети въпрос е с какво натоварване си постигнал %-та от МСЧ и възстановяването, като в това “какво” се включват много неща - времетраене, интензивност, плътност, видове движения...Ама тия неща не смятам да ги развивам, че то и до тук един малц си трябва :) А пък ако ги развия публично, току виж някой производител на пулсомери изтрепе пазара с моите разработки ;)
Та за това ти казах, че не си чел на правилното място...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.01.17 09:46.

26.01.17
10:03

Какво е  МСЧ ?

26.01.17
10:07

Максимална Сърдечна Честота, тоест максималния достижим пулс.

26.01.17
11:15

казано от James Hinks на 26.01.17, 09:41:

Не съвсем така както ти го обясни Тръна.
Засичаш за 10 секунди веднага след натоварването и 3 минути след това и не умножаваш по нищо, интересувате разликата. Няма отличен, среден или слаб, има състояние. 12 разлика за 3 минути показва отлична сърдечносъдова издръжливост, 11 е добра, но не спортна форма, 10 вече трябва да те кара да се замислиш за състоянието си, 8-10 е слаба поносимост на натоварвания, а при под 8 трябва да предприемеш спешни мерки за здравето си. Разлика над 12, някъде 14-15, показва състезателна форма.

Сега разбрах, и да, така няма умножаване пък после делене, по- просто е. Съответно и времето за възстановяване е по- дълго де. Довечера ще пробвам по твоя метод какво ще покаже :)

До тук е за разликите, от друга страна тези разлики е важно и при какъв % от МСЧ си ги постигнал. Общо взето при стойности под 30, а по-коректно и под 32 на първото измерване за 10 секунди, само си раздвижвал, не си работил там, където е нужна сериозна СС издръжливост, не си напъвал на макс, а и като цяло си пропуснал и други неща, които идват с високия % МСЧ(те нямат чак пряка връзка със СС издръжливост, има с други физически показатели). Под 20 пък въобще не си загрял дори. 25-28 е “зоната на комфорта”(там където всички обичат да киснат и да си викат, че са натренирани, пък всъщност не са напънали кой знае колко).

Да, предположих и аз че от 30 удара за 10 секунди (пулс 180) до 18 (пулс ~110) например не е съвсем същото като от 22 (пулс ~130) до 10 (пулс 60), нищо че разликата и в двата случая е 12. Но също и “30” (пулс 180), за един е 100% МСЧ, за друг може да е 80% МСЧ.

Стойност над 32 на първото измерване, означава пулс около 200 а аз май никога не съм си виждал пулса над 185.  Ето ми и ново предизвикателство :)

Трети въпрос е с какво натоварване си постигнал %-та от МСЧ и възстановяването, като в това “какво” се включват много неща - времетраене, интензивност, плътност, видове движения...

Относно как съм стигнал до този пулс, в моя случай мерих веднага след края на шестия рунд круша, като между рундовете правих по 1 минута почивка. Играех свободно през повечето време със съвсем малко движение в краката - няма място в коридора, като в последните 20-30 секунди на рунда включвах само прави на максимална скорост както в залата ни карат. Реално е с един вид интервално кардио вдигнат тоя пулс.

Каквото съм чел, скъпите пулсомери си имат функции и алгоритми за тестове за определяне на нивото на натренираност и даже VO2max, използвайки подобни замервания, та можеш да си продадеш разработките, има си разработен сегмент където ще се използват по предназначение :)

26.01.17
11:25

32 е 192 пулс, което е нещо не чак толкова високо. 34 е 204, добър висок пулс, и по-скоро това би трябвало да ти е предизвикателство, а за сериозно високоинтензивно натоварване и 36 е постижим.

Бих ги продал разработките, ама нещо не познавам никой производител на пулсомери :)

26.01.17
11:59

Да, 32 е 192 пулс, но моментно, а в рамките на 10-те секунди за измерването съм вече в покой и пулса почва да пада, т.е. на практика ще трябва повече от 192 да е бил в началото за да може като спадне до 170 примерно на десетата секунда и да има 32 удара в 10-те секунди отрязък, т.е. да стане средно 192 с падналия до десетата секунда пулс. Иначе пулсомера ми актуализира отчитането някъде през 2-3 секунди.

Аз все съм се водил по “220-възрастта” за МСЧ и на пътечка или кростренажор (доколкото мерят точно) гледам над 180 да не отивам, може и да е само психологическа граница, трябва да пробвам физиологично как стоят нещата, сега вече с пулсомер на чиито показания вярвам ще е лесно да проверя на практика.

А за възможностите в бизнеса е така - може да имаш най- добрата стока, но като нямаш достъп до подходящ пазар не става.

26.01.17
12:29

Явно идея си нямаш как спада пулса ;) За 10 секунди е напълно достоверно практически измерване, за разлика от това да мериш за минута.
Формулата за МСЧ не е императив, дори и в по-спортния и вариант 220-0.8х възрастта в години. Но пък е добро оправдание за комфортната зона :)

26.01.17
12:38

Ама аз никога не съм броил ударите на сърцето за минута, казвам че пулсомера опреснява през 2-3 секунди, а отчитания взех веднага след края на тренировката и после още веднъж на първата минута от края на тренировката. И гледам как веднага след края на тренировката ми показва 172, 2-3 секунди по- късно опреснява и показва вече 169, после 162 и т.н. т.е. в рамките на първите 10 секунди ми падна пулса от 172 до примерно 160 (не помня съвсем точно цифрите).

188 ме устройва като спортен вариант на МСЧ. :)

26.01.17
12:49

Не мисли, че тоя тип пулсомери са свръхточни, все пак не са за медицинска диагностика.

Не си слагай спортни и неспортни %, просто следи на какво натоварване как реагираш, какъв максимален пулс и възстановяване даваш.

26.01.17
13:53

Още довечера ще се измеря (на 3 часа сън от снощи :( )

26.01.17
21:34

Направих си теста. 6 рунда круша по 3 минути с по минута почивка помежду им. След края на последния рунд си преброих 29-30 удара за 10 секунди, 3 минути по- късно 17-18 пак за 10 секунди. В най- лошия случай разлика 11, в най- добрия 13. Доволен.

Храната и сладките приказки за по- късно, че направо лепна по бюрото :)

Мнението беше редактирано от Димо на 26.01.17 21:35.

27.01.17
00:03

26.01.2017 - четвъртък 3/96

ХРАНА:
Храна за деня:  1,496 Ккал
Дефицит за деня:  1,199
Общо дефицит:  3790 Ккал

АКТИВНОСТ:
- “300” лицеви
- 300 клека
- бокс круша

Направих грешката да се тегля тази сутрин, никога повече до края на Април. Да се меря с метъра може.

28.01.17
18:56

27.01.2017 - петък 4/96

ХРАНА:
Храна за деня:  3,149 Ккал
Дефицит за деня:  няма
Общо дефицит:  3790 Ккал

АКТИВНОСТ:
- “300” лицеви
- бокс в Ботев

Храната много, но имах нерви на работа, а и извън нея. Наложи ми се да седя пред компютъра до 4 сутринта и си изядох дневния дефицит :D

Лицевите в СС с бицепс с ластик.

Бях с колата, та най- накрая сколасах да отида до Ботев за бокс след работа. Студено си е. Щом свалих термоблузата с дълъг ръкав чак като влезнахме в ринговете за спаринг. Сашо ми измисли нов прякор - Димо Чука :D Иначе бая бой ядох де, добре че тоя пич с който играх е готин и не си пускаше ръката много силно. Истината е че мен още малко ме е страх да се отпусна да играя много- много да не ядосам нещо някой от пичовете с много по- голям опит и да решат да ми играят като с равен и тогава вече да видя кво е истински бой. Разбирам че трябва да си променя настройката ако искам да напредвам. Ще работя над тези си задръжки.

Иначе предишния ден гледах доста мачове Ломаченко как играе и си викам: баси красотата, и аз искам така. И пробвах доколкото мога някои неща, които видях и доколкото схванах от неговата игра. Разбира се, както в много сфери се оказва, и в бокса само когато гледаш брилянтен боксьор да го прави отстрани изглежда лесно. Реално на ринга срещу жив противник (особено пък някой с много по- голям опит от теб хаха) е много трудно.  Май само трика с предната ръка да сваляш ръкавица от гарда на противника и да последваш моментално с кроше ми се получи що- годе :D Също и разбрах по болезнения начин важността на това като почне размяна на удари отблизо да не стоиш прав и на едно място. :D

28.01.17
22:57

28.01.2017 - събота 5/96

ХРАНА:
Храна за деня:  1,752 Ккал
Дефицит за деня:  1,144
Общо дефицит:  4934 Ккал

АКТИВНОСТ:
- “300” лицеви
- 1 час кутия качване и слизане

Цял ден се гласих да тренирам и после да седна да ям нещо нормално и чак по тъмно се наканих за тренировка и цял ден ядох някакви откъслечни неща. Беше късно за фитнес зала и неприятно навън за бягане, затова импровизирах. Направих си 300- те лицеви (които досега пишех като 300 Ккал заради едно изследване, където са ги правили по подобен протокол и са им мерили разход), но след още четене свалих разхода на стотина Ккал за тези 300 лицеви. И за да има някакви калории за да има дневен дефицит направих 1 час качване и слизане на стъпало. Уви, степера го прецаках (ще разкажа за скърцащия степер и какво го правих след като го оправя надявам се), но взех на малкия стъпалото, което ползва като не стига ключовете на лампите и кранчетата на мивките (или горния рафт с бисквитите :D ) и си засякох с пулсомера 600 Ккал за час пъргаво качване и слизане от около 20 см стъпало, което ми се вижда правдоподобно.

Мерих се с метъра (и се теглих, макар че се бях зарекъл да не го правя до май месец, но пък ми трябваше отчитане за да са пълни данните за “преди”). Следващо отчитане - след маратона в края на април :)

29.01.17
22:42

29.01.2017 - неделя 6/96

ХРАНА:
Храна за деня:  2,430 Ккал
Дефицит за деня:  1,012
Общо дефицит:  5946 Ккал

АКТИВНОСТ:
- фитнес в зала
- бокс чувал
- ходене под наклон
- “300” лицеви

Храната доста, и то половината от снаксове, но заседнах пред телевизора следобед. Снаксовете са кисело мляко, стафиди и ябълки де, не са вафли, но пак се събраха доста. Добре че тренирах предиобяд да има какво да пиша за дефицит.

Тренировката беше във фитнеса в Лаута. Викам си предиобяд в неделя на -10 градуса ще е празно, но се оказа доста пълно. Те откакто им направиха новия булевард, който свързва средата на Тракия със стадион Лаута и Ескалибур, се оказаха на доста готино място, не са вече забити в горите тилилейски с подстъпи с автомобил познати само на местни шумкари. Гледам и нова, много симпатична рецепционистка са си взели. :) Сигурно им се е позасилил бизнеса. Направих доста стегната кръгова тренировка гръб, рамо, корем и разбира се няколко упражнения сератуси :) Почнали са да се виждат полека. Пулсомера ми каза 600 Ккал за час и 5 минути и толкова и писах.

Вече доволно поизморен се качих на втория етаж - може би малко известен (поне за мен беше доскоро такъв) факт е че имат голяма приятна светла зала горе с огледала по стените като за танцово студио, но има и боксови чували и круши покрай стените. Обикновено е чисто празна (освен когато има зумби и други такива групови занятия) та може да се блъска на спокойствие и да викаш и даже можеш да си пускаш каквото искаш на озвучителната уредба. 20 минути чувал, пулсомера ми засече среден пулс 157, скапах се.

И вече съвсем за доизцеждане обратно долу се качих на пътечка да походя под наклон. Много интелигентни пътечки. Казвам ѝ че искам 140 пулс да поддържам и казвам че искам не повече от 6 км/ч за да е ходене. И тя вече ми мери пулса и регулира сама наклона за да поддържам 140 пулс. То сигурно много бягащи пътечки го имат като екстра, но например в Атлетика пулсомерите им бяха супер зле - ако са ти мокри ръцете и стискаш дръжките отчита 240 пулс, или ако са ти съвсем сухи не може да отчете нищо в рамките на 2-3 минути, или пък ти показва пулс 90, като ти си усещаш пулса в слепоочията и дори без да броиш знаеш че е много по- висок. Та тази машина в Лаута (”фитнес клуб Аполон” се казвала - видях си на картата :D ) според мен мереше съвсем точно и нито за миг не изгуби пулса. Гледах си показанията на пулсомера на ръката и бяха абсолютно същите. Най- много с 1 удар се разминаваха за няколко секунди. Все очаквах да покажат подобни стойности, но такъв синхрон направо ме порази. Като швейцарски часовник, нищо че е германски пулсомер. Добре че се присетих че трябва да взимам щерката от академия, та се изстрелях набързо от фитнеса и не си доизкарах до края всички 40 минути, които бях смело напляскал като цел, че щях да каталясам :D

Следобед като се наплюсках подремах и лицевите сега тепърва ще ги правя.

30.01.17
00:20

Не знам дали работи добре сайта и от това, че съм писал за ядене пред телевизора ми показва съответно съдържание, или е чиста случаеност, но ми излезе статия “Не се хранете, докато гледате телевизия” :D

Ето я и самата статия.

http://www.bb-team.org/articles/5187_ne-se-hranete-dokato-gledate-televiziya

01.02.17
08:42

30.01.2017 - понеделник 7/96

ХРАНА:
Храна за деня:  ~2,430 Ккал
Дефицит за деня:  няма
Общо дефицит:  5946 Ккал

АКТИВНОСТ:
- “300” лицеви
- малко клекове и бицепс

На 3 часа сън толкоз.

01.02.17
08:56

31.01.2017 - вторник 8/96

ХРАНА:
Храна за деня:  ~3,430 Ккал
Дефицит за деня:  няма, 1000 Ккал назад
Общо дефицит:  4946 Ккал

АКТИВНОСТ:
- “300” лицеви

Пак на 3 часа сън, даже с малко се разминах.

Снощи вече се понаспах, днес съвсем нов човек.

Като казах “снощи”, снощи в замътения ми и изтерзан от недоспиване мозък най- накрая връзката 30-ти април - ангажименти - маратони се оформи и като си погледнах календара се оказа, че вече съм поел ангажимент за датата на маратона. То е леко следобеден ангажимента, а маратона е обявен за 8:00, т.е. до 12 вече ще съм си вкъщи и изкъпан, но не знам дали мога да поема такъв риск. Като снимам трябва да съм в отлична физическа форма - има търчане, клякане, висене прав и дупене с часове, а след последния полумаратон понакуцвах осезаемо. Наистина тогава си дадох повече зор и не бях добре подготвен, защото на предишните два маратона чак на другия ден се схванах, а в деня след бягането си бях съвсем адекватен, но все пак не знам... Най- гадно ми стана че ако реша че няма да бягам трябва да кажа на останалите от отбора, а аз съм им капитан. Имам подозрението че ако разберат че няма да бягам и всички ще се откажат. И големия ми син и той се надъха и почва да тренира за полумаратона, и него ще трябва да разочаровам. :( Може да мълча до последния момент да не им прецаквам подготовката и мотивацията и в деня на бягането да си измисля някакво извинение, един вид благородна лъжа. Или пък да пробвам да го избягам 1-2 седмици по- рано и да видя дали ще съм адекватен през останалата част от деня и вечерта... Ще го мисля, но доста ми е минорно.

Мнението беше редактирано от Димо на 01.02.17 08:59.

01.02.17
21:09

01.02.2017 - сряда 9/96

ХРАНА:
Храна за деня:  ~1,831 Ккал
Дефицит за деня:  1,335
Общо дефицит:  6281 Ккал

АКТИВНОСТ:
- “300” лицеви
- тяга+бицепси с ластици
- 6 рунда круша вкъщи
- 1 час стъпало

Храната щеше да е още по- добре ако не бях ходил в обедната до един магазин с оная страхотната извара и хубави ябълки. Активността добре, на понаспано съвсем друго казва. Не си давах много зор на крушата - 123 пулс средно, 150 максимално за 250 Ккал разход. Стъпалото ще пробвам с раница/сак с тежест да видя как е.

В продължение на минорната ми нотка от през деня, новата в отбора по бягане ми показа момичето как си ламинирала програмата, която ѝ принтирах разписано по дни какво и как да бяга и ме добавила в найкплюса. Лицето ми се усмихва за пред отбора, но душата ми се е свила.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1