Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

15.01.25
16:21

Кво има да си измислям? Питай някой психолог какво означава фиксация и преброй колко пъти си дошъл да ми се буташ и сам си отговори имаш ли или нямаш.

И мисля че за никого не е тайна кое е озлобеното и нещастно човече, който всичко го дразни и на всички намира маана вместо да си гледа животеца.

15.01.25
22:12

Сашо, “да ми лапаш хуя” не е мъжка приказка, хич даже. Със здраве!

15.01.25
22:25

Нервака и бомбъра назад не дават :)), особено последния. Въобще не е чувствителен, просто характер и според мен не обича да чете празни приказки и откровени глупости.

На вас двамата ви пожелавам успех с тази нелека задача. Докато Димо каза че било много лесно да се свалят килограми, аз не мисля че е точно така. При мен нещата хич не стават толкова лесно, не само с килограмите, но и въобще с някаква конкретна цел с която се захващам, които да са свързани с тренировките.

Изчакайте със сериозните неща поне малко да затопли ...  :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 15.01.25 22:31.

16.01.25
08:02

казано от Brown Bomber на 15.01.25, 22:12:

Ибах та в специалния мъжкар. Сигурно  във вашта махала си свикнал да викаш на хората прости щото си те знаят и те търпят. Ся вече нова фиксация пък с хуя ми разви.

16.01.25
08:04

казано от kaloyan на 15.01.25, 22:25:

Докато Димо каза че било много лесно да се свалят килограми, аз не мисля че е точно така.

Това мислех че се подразбира че е малко (само)ирония.

16.01.25
08:14

казано от kaloyan на 15.01.25, 22:25:

според мен не обича да чете празни приказки и откровени глупости.

Ми и аз съм точно така, ама ако смятам нещо за такова, или си правя труда да оборя тва, което смятам за глупости, или подминавам. Иначе всеки може да обяви всяко нещо за глупост. Все пак тва е интернеда. Тук е пълно , с плоскоземци, с уринопийци, с антиваксъри, сега вече и с антиантрополози.

Иначе знайш кога последно съм чел дневника на някой дето не ме кефи поради някаква причина?

казано от Brown Bomber на 15.01.25, 22:12:

Ти буквално ли приемаш всичко, което ти се каже? Нали си спортист, в мъжка съблекалня не си ли влизал? Докато играех баскетбол, след мач в съблекалнята най-честото обръщение бе “педал”, “гей”, “жена”, а “да ми лапаш хуя” по принцип е израз на интимност и доверие, възможни само мъже мухаха

16.01.25
10:48

В обичайното си общуване предпочитам да не използвам профанизми, но някои говеда не разбират от човешка дума. Няколко пъти се опитах по-възпитано, ама то възпитаното поведение е за възпитани хора.

16.01.25
10:57

Димо, тегли, мери и пиши :-) ........че старта вече е факт!

16.01.25
11:43

казано от D_M на 16.01.25, 10:57:

Димо, тегли, мери и пиши :-) ........че старта вече е факт!

Айде, ейсега ще премеря и ще пиша.

16.01.25
11:57

Това е положението в момента. Преди десетина дена се изтеглих 116 кг, има напредък.

Снимки ще кача може би уикенда, че много работа тея дни.

16.01.25
11:59

Само да кажа, както вече написах. Снимки аз на този етап няма да качвам. Със сигурност ще кача снимки “след”, като в зависимост как вече изглеждам може да кача чак тогава и “преди”.
Казвам ти го, та ако вземеш да качиш, а аз не, да не стане все едно съм те подвел.

16.01.25
12:08

Ти измери ли се?

16.01.25
12:18

казано от Димо на 16.01.25, 12:08:

Ти измери ли се?

E в дневника си описах още сутринта. Като гледам, еднакво почти вървим. През пъпа меря с изпуснат въздух, но без гълтане на корема. Така според мен най-трудно може да има отклонения, тъй като не всеки път може да надуеш и да глътнеш еднакво. А така просто стягаш и си издишал.

ПС, а защо ти ги дава от 2024 г., не си настроил добре приложението ли. Или без да исскаш си сложил стари данни.........или просто и в момента си така с тези мерки.

Мнението беше редактирано от D_M на 16.01.25 12:20.

16.01.25
12:28

Лявата колонка в черно болд са последния път когато съм логвал, вдясно в правоъгълниците в сиво са новите измервания. Скриншотнал съм преди да натисна копчето за въвеждане, за да се вижда разликата, иначе ще покаже само данните, които последно съм въвел.

16.01.25
12:37

А защо ти е на теб дневника на някво никво място? Що са цепиш от колектива?

Аз казах че отделна тема не ми се прави, ама може ако направя, да стимулирам останалите проявили желание да се запишат и да са по-отговорни?

Сашо, Сплаш? Някой друг ентусиаст?

16.01.25
12:47

казано от D_M на 16.01.25, 12:18:

През пъпа меря с изпуснат въздух, но без гълтане на корема. Така според мен най-трудно може да има отклонения, тъй като не всеки път може да надуеш и да глътнеш еднакво. А така просто стягаш и си издишал.

За мен има някаква логика да меря и в крайно свито и в крайно издуто положение. Защото нормалното е малко на усет, докато да свия или раздуя повече корема от максималното не мога.

Имам полета и за щипане с калипера, което е най-доброто и показателно. Аз искам малко подкожни мазнини, не да тежа едисиколко точно кила или обиколката на бедрото ми да е едисиколко. Разбира се че ако свалям мазнините и качвам мускули няма да се оплаквам, дори и да не мърдат много обиколките или килограмите. Но за в момента не мога да си намеря калипера, а и няма голям смисъл от него, че има кожни гънки, където не ги хваща хаха.

Както и да е, всеки да мери както му е удобно, стига да е консистентно и разбира се да има прогрес.

16.01.25
12:56

Вчера 15-01-2025 храната купа леща, две кюфтета с кисело зеле и варени картофи, десерт 2 бисквити с течен шоколад, грейпфрут и кисело мляко с мюсли и замразени вишни за 1900 ккал, 500 дефицит. Тренировка йок, движението напред-назад от тъмно до тъмно и цял ден на крак и на студено. Да стоиш на студено доста изморява.

казано от Димо на 16.01.25, 12:37:

Сашо, Сплаш? Някой друг ентусиаст?

Аз съм 102 кила сутрин, мерки не съм взимал, не мисля и да взимам, защото основно критериите ща са ми
1. тегло <= 90кг
2. сила/издръжливост да са горе долу ок

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 16.01.25 13:20.

16.01.25
13:11

Е аз мерки взимам само където може да се мери движението на мазния слой. Такива бицепси и т.н. не ме интересуват много. Меря движението на количеството мазнини, защото понякога кантара не показва прогрес, седи си и не мърда и на мен поне ми действа демотивиращо. Също така голяма част от мотивацията ми да сваля мазнините е естетическа, демек чиста суета, да изглеждам по-фин и пак да мога да си нося нормалните дрехи.

16.01.25
13:15

казано от Димо на 16.01.25, 12:47:

Разбира се че ако свалям мазнините и качвам мускули няма да се оплаквам, дори и да не мърдат много обиколките или килограмите.

Това може да важи /за липса на оплакването/, ако на този ръст си най-много 85-90 кг. Даже и това е много. При нашия ръст и хайде дори и години, и при 100 кг. ще си дебел. Т.е. за да изглеждаш добре на 100 кг., т.е. що годе атлетично, направи сметка каква ММ трябва да имаш и при какъв % мазнини. Демек 100 кг. натурален човек нетренирал, ако тепърва започне няма да може да си поддържа теглото горейки мазнини и изграждайки мускули едновременно, но същевременно да стигне до нивото да изглежда и повне малко изчистен. Ще трябва да отслабне доста. Какво остава ако тежиш 115 кг. и нагоре.

16.01.25
13:16

Аз съм горе-долу в Сашовата позиция, с тази разлика, че той поне прилича на спортист и вдига като такъв. Иначе целите са ни еднакви- тегло под 90 кг и някаква форма на атлетичност. Стартирам от 99 кг, талия 89-90, врат 41-42, което пак е по-добре в сравнени с преди 3 месеца на 109 кг, 96-7 талия и 42 врат.

16.01.25
13:27

казано от Любомир на 16.01.25, 13:16:

Аз съм горе-долу в Сашовата позиция, с тази разлика, че той поне прилича на спортист и вдига като такъв. Иначе целите са ни еднакви- тегло под 90 кг и някаква форма на атлетичност. Стартирам от 99 кг, талия 89-90, врат 41-42, което пак е по-добре в сравнени с преди 3 месеца на 109 кг, 96-7 талия и 42 врат.

Еми добре си дошъл на неформалния ни чалъндж. Групичката се заформя силна.

Аз предлагам всички, които се запишат да се ангажираме като отворят басейн Нептун - мисля че на първи юни ли го отварят или там някъде - да направим един басейн цялата задруга през деня и после се местим на двора у нас на скара и бира, може и нещо тренка който има мерак на сортната площадка, която ще съм изградил надяваме се до тогава. Мисля че перспективата да те видят съмишлениците в бийчбоди чалъндж по бански ще е отличен стимул да се постараем да сме в най-добрата възможна форма, кой слаб, кой як, а за отличниците - и двете (дядо попе) :D. Бирата и скарата са от мен, има и къде да се спи за непловдивчаните.

16.01.25
15:25

Имаше две момчета в основното училище, за които научихме, че си лапали палките в междучасията, ей така по мъжки като вас.
Къде ще съм влизал в мъжка съблекалня, аз ползвам съблекалнята за чувствителни антиваксъри.

Обсебеният от фантазии по девствени баби правещи анален секс и самозадоволяващи се маймуни пак се е разпенил от хейт и тъпота.

16.01.25
15:43

Ооо, детствотооо... Значи ето откъде са ти неизлекуваните травми и проблемите със сексуалността. Много често децата се травмират като заварят майка си и баща си да правят секс, а ти си заварил приятелчетата си.

Като споменаваш детството, имам един въпрос. Не го приемай като някаква обида към майка ти, правя си едно проучване. Майка ти големи гърди ли имаше?

Мисля че си бил хлапето, което като го заведат на плажа вместо да си цамбурка в морето и да си гледа кефа е дебнел и ходил да тъпче пясъчните замъци и да им рита кофичките на другите деца.

Дори Калоянчо, който често ги говори едни такива малко отнесени и неутрални те е претеглил: “Той си е такъв” ОК. На мен ми е ясно къв си, ама айде отивай да си гъз някъде другаде ако обичаш.

казано от Brown Bomber на 16.01.25, 15:25:

Имаше две момчета в основното училище, за които научихме, че си лапали палките в междучасията, ей така по мъжки като вас.

И кво стана? Накараха ви и вие да лапате и замалко да станете геьове ли? То от един път не се ставало казват :D

Имам приятели, с които се поздравяваме на “какво става скъпа”, за които заравям човек жив, както и те биха сторили същото ( и почти сме го правили :D ). Може би съм гей, де да знам и аз вече, тряя да питам жената.

16.01.25
15:54

Пребозал или недокърмен извратеняк, пробутвай евтината си псевдопсихоанализа другаде.

16.01.25
15:56

казано от Alexander Krastev на 16.01.25, 15:48:

казано от Brown Bomber на 16.01.25, 15:25:

И кво стана? Накараха ви и вие да лапате и замалко да станете геьове ли? То от един път не се ставало казват :D

Имам приятели, с които се поздравяваме на “какво става скъпа”, за които заравям човек жив, както и те биха сторили същото ( и почти сме го правили :D ). Може би съм гей, де да знам и аз вече, тряя да питам жената.

Не, казваха се Сашо и Димо.

Сам си го изпроси.😁

казано от Brown Bomber на 16.01.25, 15:56:

Не, казваха се Сашо и Димо.

Сам си го изпроси.😁

Това беше много добро, искрено ме разсмя :D

16.01.25
16:12

казано от Brown Bomber на 16.01.25, 15:54:

Пребозал или недокърмен извратеняк, пробутвай евтината си псевдопсихоанализа другаде.

Чак пък да пробутвам... Ти зорлем идваш за още. Или за пред хората се дърпаш.

16.01.25
17:25

Ай яж печурки и не ме занимавай със себе си.

16.01.25
18:42

Бегай да се фиксираш върху чуждите пишки някъде другаде, латентен.

18.01.25
01:38

Четвъртък 16.01.25
Храната 400 гр пилешко филе на скара, половин кило картофи на микровеле, кисело зеле, 2 бисквити с нутела и кисело мляко с овесени трици и ябълка за 2000 ккал, дефицит 400 ккал. Не знам Дидо какво приложение ползва, но на мен майфитнеспала с 400 калории дефицит на ден ми казва че ще съм 111.5 кг след 5 седмици, което е по половин кило на седмица. До първи юни има точно 19 седмици и ако продължавам така ще съм свалил 9-10 кила и ще съм 105-104 кила прогнозно. Трябва да вкарам някакви тренки за резултат под 100.

Петък 17.01.25
Днес почти същата храна като вчера, но доядох на жената лазанята докато ми се изпече пилешкото филе и съответно дефицита е едва стотина калории. Нот грейт, нот терибъл ида. В лидъла има примоция пилешко филе за 9 лева килото в някакви найлонови пакети.

18.01.25
13:26

казано от NeDD на 18.01.25, 10:58:

Това не е точно така. Да, с годините се наблюдава лек спад на BMR-a, НО.. това основно се дължи на намаляването на чистата маса (т.нар. lean mass)

Имаш ли под ръка изследването?

18.01.25
15:00

Ами общо взето рязане на около 500 кк на ден го дава като макса за да не губиш мускули и да имаш що годе някаква енергия.....уж. Ако си и затлъстял де, а не просто да свалиш още мазнините или ако вече са ти ниски.
Абе каквото такова- кк с рязането и при тази моя активност и ЛТ го дава около почти 2 200 на ден. Т.е. и 2500 да изям, пак съм в дефицит. Но гледам да съм в най-лошия случай на макса, та ако има грешка да не надскоча баланса.

Мнението беше редактирано от D_M на 18.01.25 15:01.

18.01.25
20:32

Днес готвих и цял ден бях навън и храната е добре. 3 купи супа от пилешки дробчета с ориз, маслини, кисело зеле, кисело мляко с мюсли и ябълка за 900 ккал, дефицит 1500.

19.01.25
12:26

казано от Димо на 18.01.25, 13:26:

казано от NeDD на 18.01.25, 10:58:

Това не е точно така. Да, с годините се наблюдава лек спад на BMR-a, НО.. това основно се дължи на намаляването на чистата маса (т.нар. lean mass)

Имаш ли под ръка изследването?

Бяха някакви метаанализи от доста изследвания. Ще ги потърся и ще ти ги пратя.

23.01.25
13:10

4 дни хранене на баланса по около 2300-2400 ккал на ден. Не че съм искал да съм на баланс, ами така се получава. Нормалната храна добре и после нещо за десерт уж малко и то излиза 500-1000 ккал. Даже не ям вафли, но 1 кофичка кисело мляко с овесени трици и 1 банан или ябълка и 2-3 бисквити и дефицита изчезва. Днес се теглих и мерих и седмица по-късно от предишните мерки и закономерно даже кантара показа 1 кг повече. Мерките с шивашкия метър  са горе-долу същите.

Днес си разписах храната 1200 ккал предварително и казах на МФПто че съм приключил за деня, може би така ще ми е по-лесно да си стоя на каквато храна съм си намислил и да не си добавям някакви непредвидени снаксчета, които накрая излизат колкото нормалната храна, че и повече. Пак си напомням да почна нещо да тренирам, макар че аз и не съм стоял на компа тези дни само. Шпакловам и боядисвам апартамента в който бях на квартира и по няколко часа на ден съм нагоре-надолу на стълбата, също снимам почти всеки ден на събития или в студиото и това са много хиляди крачки, навеждания, приклякания и т.н.

Положителното е че водя отчетност на храната, макар и цифрите в отчета да не са такива, каквито ми се иска.

Мога да ви черпя с името на една мацка, която ѝ следях рийлсовете щото е яка и все се снима в някакви фитнеси, но и както се оказа (след едно проучване със строго академична цел) била най-успешната онлифенка в историята на приложението с 10 милиона лайка или каквото имат там. Също била спечелила 6 500 000 долара за 2023, а дори няма големи цици. Браво на момичето, да е жива и здрава да подмята щангите. Казва се Брайс Адамс.

23.01.25
16:42

Тук пренасям дискусията.

казано от Splash на 23.01.25, 15:19:

казано от Димо на 23.01.25, 15:14:

Тук масово битуваше поне до скоро някаква мегамачо позиция, че видиш ли пий бири, жули уискита, хакай яко квот ти са яде и само да тренираш яко и правилно и някакси магически ще влезеш във форма.

Лично съм го правил

Колко кила свали тогава и от колко?

казано от Splash на 23.01.25, 15:19:

но се иска здраво стискане

Това преди или след свалянето в което си хакал бири и си ял квото ти падне?

Не си ли противоречиш? Или със стискането не си тренирал и само на стискане си свалял?

23.01.25
16:55

Няма противоречие. Има предвид, че е бил все още млад, т.е. малко над 30 г., когато е ял, пил, тренирал здраво и е влязъл във форма, но не от такава лоша позиция  от към наднормено тегло и форма, т.е. храната и алкохола не са пречили да е във форма. Отделно от това и в един друг момент е свалял от по-лош старт, но вече се е наложило въздържание от горните яденета и пиенета.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1