Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

23.01.25
17:06

Това е твоята версия, нека Сплаш да каже. Затова питам:

Колко кила свали тогава и от колко?

Това преди или след свалянето в което си хакал бири и си ял квото ти падне?

23.01.25
18:33

Давам повече инфо веднага, но имай предвид че е анекдотично (тоест с нищо не помага) и осново си чешем езиците :)

- на 27 свалих 34 килограма с много строга диета и почти никакви тренировки, резултата не ми хареса и почнах да тренирам. Минах през всички простотии от списанията, билдърските култове, и т.н.т. Занимавах се с йога година, две.

- някъде около ковида (мисля че го има във форума), свалих 22 килограма и тренирах яко (като за мен си) но не съм спазвал режим, пиех бира и без контрол на храната. Като цяло, аз се храня сравнително качествено, но ми е любимо и прекалявам

- сега се пробвах с предния подходод но не мърда положението, за това стягам храната и продължавам да тренирам яко (отново като за мен си)

В цялото това нещо, има здравословни порболеми + като малък паднах от мотор, та едното ми коляно е робокоп.

П.П. Да кача снимка от най-добрата форма която съм постигал, надявам се и на басейна юни, пак така.

Мнението беше редактирано от Splash на 23.01.25 18:40.

23.01.25
19:07

Сплаш, ти направо си си бил за конкурс мъжка физика (тия с дългите гащи до около коленете), като ги знам как изглеждат по нашите издания. Ооооще една идея да е било мазното надолу, да си заучил гъзуренето и чупенето на стойки и каквото стане с класирането. Ама на, не сме познавали по-рано та да съм те амбицирал да се явиш 😀

23.01.25
19:07

Еее, супер форма си тука на снимката.

Знам много добре какво е анекдотичен пример. Твоя пример наистина е класически пример за анекдотичен пример хаха. Според теб на какво се дължи че едва 3-4 години по-късно вече не работи това с яденето и пиенето на корем и якото трениране, освен ако не са се обострили някакви здравословни проблеми и вече да не можеш да тренираш както преди?

Интересно че казваш че си бил освободен от физическо и си програмист от 15. Аз също програмирам и седя пред компютър от там някъде - 14-15. Но не можах да го превърна в професия и после също като теб работих много години графичен дизайнер и предпечатар и все съм пред компа толкова години.

При мен имаше сблъсък с реалността и малко да влезна в час по физическо като влезнах в казармата. Като ми казаха първия път че ще бягаме 1 километър аз питах: ама наведнъж ли? хаха. И както се чудех защо има толкова повръщано покрай спортната площадка, където въртим кръгчета да бягаме, като стигнах някъде към единия километър и разбрах от първо лице. След година и половина кашик накрая бягах 16 километра марш на скок в пресечена местност с пълно бойно.

Някъде към 35 при мен се появи желанието да отслабна и да влезна във форма, тръгнах на фитнес, почнах да бягам и т.н., останалото в голяма степен съм го описал в дневника.

23.01.25
19:14

казано от Димо на 23.01.25, 19:07:

Според теб на какво се дължи че едва 3-4 години по-късно вече не работи това с яденето и пиенето на корем и якото трениране, освен ако не са се обострили някакви здравословни проблеми и вече да не можеш да тренираш както преди?

Дам, от здравословна гледна точка, не мога да тренирам като преди. Предполагам и от там и съм зациклил стабилно, но сменям подхода, действам и ще видим. Ще стане де, нали сме се хванали :)

23.01.25
21:59

Май добре ми се отразява това предварително писане на храната. Днес каквото написах,  това си и сготвих и друго не съм ял - 300 грама пилешко филе на грил, 500 грама варени картофи и 700 грама зелева салата с карфиол и моркови. Даже имах 2 купи супа писани, супата е готова в хладилника от завчера, но ме домързя да я топля и да я ям. Храната без супата става към 1000 ккал. Също следобеда направих малко крака и рамо.

Утре пак ще пробвам да си представя какво точно ще ям вечерта и да го напиша предварително. Стремя се да ям по веднъж на денонощие. Не за някакъв фастинг ефект, ами просто ако ям 3 пъти, калориите ще са по 3 (поне).

23.01.25
22:12

Добре де,тия картофи за какво са ти?

23.01.25
22:23

За гарнитура на месото, ял съм достатъчно само месо със салата, по-засищащо ми е така с въглехидрат.

23.01.25
22:38

Не знаех,че гарнитурата се пада повече от основното.

23.01.25
22:56

Като грамаж ли? Салатата ми е даже повече и от гарнитурата.

23.01.25
23:31

Стартираш от веднъж супер драстично. Няма лошо, но дали ще можеш да издържиш достатъчно дълго на подобно хранене?

23.01.25
23:33

Салатата си е салата .. .не е ядене.
Но гарнитурата да е повече от основното ми е странно.
Не съм свалял целенасочено никога,но не мисля ,че е правилен подход.
При мен е обратно ....чудя се ,как да вкарам примерно хляб в храната...
Обикновено слагам повече мазнина и добавям предварително направени крутони....
Иначе само хляб ,обаче хубав мога да ям много...но само с вино - с храна  ,не мога .
Примерно днес едно сърце,два езика и една голяма пържола на ситно с лък масло и крутони...

23.01.25
23:36

казано от Петко К на 23.01.25, 23:31:

Стартираш от веднъж супер драстично. Няма лошо, но дали ще можеш да издържиш достатъчно дълго на подобно хранене?

Какво е драстичното в половин кило картофи?
С Ей тоя хляб отиват 1,3л вино:

23.01.25
23:44

Драстично малко калории. Половин кило картофи са под 500 калории, месото му и то толкова.

23.01.25
23:49

казано от Петко К на 23.01.25, 23:44:

Драстично малко калории. Половин кило картофи са под 500 калории, месото му и то толкова.

Много сте по сметките ....не знаех ,че са толкова...за мен това да ненужни въглехидрати.
Кило месо минимум на ден с колкото дойде салати и толкоз(виното бирата и виното са за напреднали)))) без да броя и смятам.
На краката са повече вените

24.01.25
00:16

Е нормално е да не можеш да качиш кила с подобно хранене. Ако не беше алкохола, щеше да си в як дефицит.

24.01.25
00:23

Офффф какво пък ми носи алкохола???-освен леко раздразнение  от теории.
Искаш да кажеш ,че ако го удвоя,че и утроя(не е проблем)))),ще кача???
Килото месо е в приготвен вид ...най често телешки ростбив...

Мнението беше редактирано от nervak на 24.01.25 00:26.

24.01.25
01:15

Носи ти празни калории. Ясно ми е, че си фен на алкохола, просто не ми се струва нормално въглехидратите да ти се струват “излишните” и “вредни”, а алкохола не. 
Ако го утроиш, ще развиеш алкохолизъм и прецакаш черния дроб. Предполагам де, може и да успееш да качиш междувременно нещо.
Кило готвено месо пак е под 2000 ккал, а на теб ти трябват поне 2500 за поддържане (даже повече, ако приемаш много протеин). Добавена мазнина, сосове, салати ти дават още нещо,  плюс алкохола, затова и не сваляш, но не си и в някакъв голям излишък, че да почнеш да качваш видимо. А ако спреш алкохола, и останеш само с това кило месо и салата на ден, най-вероятно ще почнеш да сваляш.

Мнението беше редактирано от Петко К на 24.01.25 01:21.

24.01.25
01:19

Аз алкохолизма и сега си го имам...
Значи да ям картофи за да качвам,а Димо за да сваля?

24.01.25
01:31

Стига да харесвате картофи и да не ви омръзнат.
Това, че ядеш едно и също всеки ден си има и плюсове - като добавиш нещо допълнително, ще видиш какъв е ефекта. Аз като ям всеки ден различни неща, трябва да смятам и следя калории.

24.01.25
07:04

казано от nervak на 24.01.25, 01:19:

Аз алкохолизма и сега си го имам...

Важното е че го осъзнаваш. И аз съм го осъзнал, затова че последната година съм го намалил. Не че не пия всеки ден :).. Щях да дам една подсказка на колегите за свалянето ама .... те си знаят.

24.01.25
07:28

казано от Петко К на 23.01.25, 23:31:

Не е като да свалям за пръв път, правил съм и тридневни фастове, нямам никакъв проблем, основно психологически глад изпитвам, физиологически много много рядко. Знам какво е, просто много рядко го изпитвам. А колко ще издържа - ще видим, то не е казано че трябва всеки ден по толкова, макар че се надявам наистина така да я карам известно време. За мен всяка спестена калория е файда - не съм забелязал такава зависимост че днес ако ям по-малко утре ще ям повече, даже съвсем обратната зависимост имам. Почна ли да ям по много, ми идва апетита. Затова по веднъж на ден, по-обемно, с много вода и така.

24.01.25
07:37

казано от nervak на 24.01.25, 01:19:

Както повечето неща в тоя живот - дозата прави лекарството и количествените натрупвания след определен момент се превръщат в качествени промени. Някои имат повече пари, купуват имоти викат инвестиция и забогатяват. Други имат по-малко, плащат наем цял живот и вечно нямат пари да си платят сметките.

24.01.25
07:46

казано от nervak на 23.01.25, 23:49:

казано от Петко К на 23.01.25, 23:44:

Много сте по сметките ....не знаех ,че са толкова...за мен това да ненужни въглехидрати.
Кило месо минимум на ден с колкото дойде салати и толкоз(виното бирата и виното са за напреднали)))) без да броя и смятам.
На краката са повече вените

Това е като Венци Даймага (къде е той впрочем). Той ми се хвалеше как пиел всяка вечер минимум половин кило ракия и какви мезета ядял и т.н. и как сметките ми за калориите не важали и седял целогодишно по плочки. Като го накарах да ми опише точно какво е пил и ял предишните няколко вечери и като го разписах и му сметнах калориите, ми той няма 2000 ккал на ден. Голям мъж и тренира всеки ден,  никога не е бил дебел да има много празни мастни депа, които да искат да се напълнят, защо да не стои по плочки целогодишно? Математиката си излиза, просто той не я прави, не му се е налагало, налучкал си е емпирично вариант, който работи за него. Както и ти. Ако опишеш всичко което си ял и пил като се сметне ще излезе сметката. Физиката не можеш да я отмениш.

24.01.25
08:06

Венци цяла вечер яде една овчарска салата и близа 100 г  ракия.
Нищо не яде той.

24.01.25
08:10

казано от doni dimitrov на 24.01.25, 08:06:

Венци цяла вечер яде една овчарска салата и близа 100 г  ракия.
Нищо не яде той.

Само приказките му големи, нали съм го виждал на маса колко пъти. Викам му: човек, ако тва ти е многото ядене и пиене, аз значи съм ламя ли пурдот ли кво да кажа. В негова “защита” хаха да кажа, че той беше решил да спира твърдия алкохол по лекарска препоръка, иначе ме уверяваше че нямал проблеми всяка вечер поне по половинка да прави.

24.01.25
08:11

Аз след десетата бира ставам да се изпикая.

24.01.25
09:14

Петко,не знам що реши ,че ям едно и също всеки ден... кулинарията ми е по силна от физиката.
Аз съм един по голям вариант на Ники от Бургас-повече практика..просто щот имам две деца,едното от които цял живот е било активен спортист от 4 годишна,а другото е просто претенциозно))),а той сега набира скорост.
Та обикновено готвя минимум 3 различни неща за вечеря
Разговора тръгна от там ,че въглехидратите са повече от месото...
Ето моето за вечерта:
Докато готвя:
2 мои бири+ 200г кашкавал+ 200г луканка+ ...150г пушени гърди
Вечерята:
300г краставица
300г туршия
300г печен картоф (то половината е кашкавал и св.гърди отгоре)
Едно сърце200г,два езика 400г,пържола 300г,хляб вътре 200г...мазнината нямам идея колко е,но преди да ги сготвя запържвам св.гърди много мазни в масло и зехтин
300мл бяло вино
400мл червено вино
Пак 2 бири
Банан.

През дена 5 кафета с мляко и захарин.

Направих си труда всичко да претегля.

Калоян ,както винаги ме разплака с поста си... благодаря за подкрепата с алкохола))))
Пускам две снимки от принадлежностите ми в кухнята,дали ям едно и също))))

Мнението беше редактирано от nervak на 24.01.25 09:19.

казано от nervak на 23.01.25, 23:33:

Салатата си е салата .. .не е ядене.
Но гарнитурата да е повече от основното ми е странно.
Не съм свалял целенасочено никога,но не мисля ,че е правилен подход.
При мен е обратно ....чудя се ,как да вкарам примерно хляб в храната...
Обикновено слагам повече мазнина и добавям предварително направени крутони....
Иначе само хляб ,обаче хубав мога да ям много...но само с вино - с храна  ,не мога .
Примерно днес едно сърце,два езика и една голяма пържола на ситно с лък масло и крутони...

Рецепта за това със сърцето и езика, моля! :) Вариш ли предварително или направо печеш?

24.01.25
09:49

казано от nervak на 24.01.25, 09:14:

Ето моето за вечерта:
Докато готвя:
Вечерята:
300г краставица
300г туршия
Едно сърце200г,два езика 400г,пържола 300г,хляб вътре 200г...мазнината нямам идея колко е,но преди да ги сготвя запържвам св.гърди много мазни в масло и зехтин
300мл бяло вино
400мл червено вино
Пак 2 бири
Банан.

През дена 5 кафета с мляко и захарин.

Пф, човек, ако това ти е ежедневното меню и не качваш нищо - евала. Това са около 6000 кал. Определено чупиш всякакви представи за енергоразход.

24.01.25
10:01

казано от NeDD на 24.01.25, 09:49:

Пф, човек, ако това ти е ежедневното меню и не качваш нищо - евала. Това са около 6000 кал. Определено чупиш всякакви представи за енергоразход.

То калориите е едно, ама това на едно ядене е около 5 кг. тежест в стомаха :-)

казано от D_M на 24.01.25, 10:01:

То калориите е едно, ама това на едно ядене е около 5 кг. тежест в стомаха :-)

Тежест е, ако цял ден само си седял на стол и си завъртял малко бицепс и трицепс в залата.
Я забъркай 3 кубика бетон на ръка, прекарай ги с количката и ги заглади. После кюфтетата цели ще ги гълташ :D

24.01.25
10:42

казано от NeDD на 24.01.25, 09:49:

Обикновено има и обяд,а и закуска от краставица и моркови в лимон...ама сега не съм на работа,та нямам обедна почивка в която да ям...и пропускам.
За енергоразхода...рядко падам под 10+12К крачки...на работа често губя по 1..2кг за час-тежка физическа работа в неопрен и противогаз...отделно тренировките...често на работа правя упражнения с 10,20 и 30 кг контейнери за да вработя малко преди наряда.

Сашо, субпродуктите са сварени с разни корени))) и къри за аромат,
Запържвам сурово пушени св.гърди после добавям пържолата нарязана като за гирос на ивици подправки като за Чили конкарне,добавям езика и сърцето нарязани на слайдове...масло,чипотле,срирача.,.крутони докато станат златисти....и си наливам вино.

Мнението беше редактирано от nervak на 24.01.25 10:50.

24.01.25
11:07

казано от nervak на 24.01.25, 09:14:

Вечерята:
300г краставица
300г туршия
300мл бяло вино
400мл червено вино
Пак 2 бири
Банан.

Приятна вечеря. Десерта малко скромен, ама кот-такоа.

24.01.25
11:11

Всъщност...направих един хляб с квас и 5-600г сушени плодове всякакви...за вечер с чай, уж да не пия...ама се оказа че почвам да му търся подходящи вина и бири...та съм го оставил за сутрин ...чат чат)))

24.01.25
22:52

Днес 1900 ккал от 350 грама скумрия, 400 грама варени картофи с праз, половин кило салата цвекло и моркови, кисели краставички, кисело мляко със стафиди и кокосови стърготини.  500 ккал дефицит. Много калория тая скумрия, ама ми се прияде.

26.01.25
10:43

Вчера 1600 ккал от 3 купи яхния леща и 300 гр пилешки гърди на грила и чиния зелева туршия за 800 ккал дефицит. Тук влизат и някакви снаксчета за десерт де, чак и малко нутела с лъжицата имаше, иначе съвсем щеше да е дефицита, ама толкоз успях.

Вчера разкошен ден, слънцето грее, разходихме кучето за час сутринта, после продуктивен ден, вечерта на дивана пред телевизора с любимата и кучката. Само по едно време чухме че се бият котки на двора и се изстрелях с фенера навън. Нашия Рижко явно вече съзрява и ще участва в любовния сезон, та се биеше в съседския двор с един огромен бял на рижи петна котарак. Може даже да е баща му хаха. Очаквано, нашия явно е бил пообрулен и с лека раничка на едното краче се завърна суртинта да дреме на дивана на слънце. Но пък не сме видели другия в какво състояние е. Иначе е страшно възпитано коте - не се качва на масата, не събаря някакви неща, като е вкъщи си лежи на дивана и се протяга, а през повечето време обикаля навън. Вече две полски мишки ни донесе, ловджия е. С кучето почти се нагодиха, няма драми.

Малко криво да се тегля да се тегля в средата на седмицата както почнах и реших да се тегля в неделя. Доволен съм, кантара 2 кила надолу до 113. Обиколките и те тук-таме са мръднали леко надолу. Освен че нали имам дефицит последните няколко дни, нещо, което реших да прилагам е да си лягам по нормално време. Вече 4 дни спя по 7 часа, мисля че това е дало отражение също.

26.01.25
22:49

Днес храната 1200 ккал от една пилешка супичка, която жена ми ѝ вика чорбоманджа и малко извара със стафиди. На лидъла изварите са ми най-вкусни. Но такова като едно време когато последно съм броил калории по 2-3 лева извара вече никъде няма. Евтината вече е по 7 лева килото. 1200 дефицит и даже не бях гладен вечерта, явно влизам в релси.

Утре щерката ще води четири нейни състудентки на гости да им показва Пловдив и днес се хванах да пооправя по двора. Целия следобед яко копане с мотиката, носене на някакви неща, схвана ми се задника от толкова бъхтане и разнасяне, ама нали да не се изложим пред чужденците. Вече ще ми трябва камионче за всички строителни отпадъци, които съм строил пред къщата в черни чували.

29.01.25
09:48

Понеделник и вторник хранене на баланса че не планирах храната и готвих доста за гостите - баници, спагети, палачинки, крилца. Пак добре че ги описах след това да видя че не е било толкова зле. Днес ще планирам, а и ще съм навън по работа цял ден и евентуално изобщо няма да се прибера днес, та може и изобщо да артисам без храна.

Реших да спра кафето. Ще видя докъде ще я докарам без кафе. Вчера купих на баща ми ново апаратче за кръвно и да го пробвам си го примерих. 140 на 70, а даже не усещах нищо и бях пил само 2-3 кафета сутринта. Някой път за деня ми се събират 7-8 кафета и то конски дози, в чаена чаша си ги правя. Понякога усещам как ме стяга главата като прекаля с кафетата и направо не ми се мисли тогава колко е било.

29.01.25
11:55

Не вярвам,кафето в нормални дози да влияе на кръвното.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1