Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от Splash на 14.02.25, 15:45:
Колко па да е лесно да си силен, б@си и логиката :)
Искам да кажа, че като занимание повишаването на силата е по-лесно постижимо, от колкото да изглеждаш като културист. Като цел за постигане, а не самото вдигане да е лесно. Защото и бодибилдърите или трениращите с цел визия също бримчат тежко и целят силова прогресия /почти всички от тях, които са натурални и повечето, които не са/, но освен това условие следва да изпълняват и много други.
Мнението беше редактирано от D_M на 14.02.25 15:51.
казано от Splash на 14.02.25, 15:45:
Зависи с какъв аршин мерим :). Дидо е по-близо до плочките на Брад Пит, отколкото който и да е от форума е близко то тягата на Бьорнсон или изхвърлянето на Карлос Насар.
казано от D_M на 14.02.25, 15:34:
Да, много хора са с плочки, но малко са тези, които са с плочки на 100 кг. лично тегло при ръст около например 180 см.
Е то това натурално, ако не си някой генетичен фрийк, си е почти мисия невъзможна.
Говорим за напълно изчистена преса (т.е. под 10% БФ).
казано от nervak на 14.02.25, 15:50:
казано от Димо на 14.02.25, 14:41:
Кое те дава 15%?
Я снимай да видим, че аз в тоя форум съм виждал 2-3 души да са наистина по плочки като за фотосесия.
Браво, тигър си. Снимай и по-отблизо пресата че ти направо от съседната стая все едно си снимал.
А къде те дава 15% БФ ?
казано от Димо на 14.02.25, 15:51:
Зависи с какъв аршин мерим :). Дидо е по-близо до плочките на Брад Пит, отколкото който и да е от форума е близко то тягата на Бьорнсон или изхвърлянето на Карлос Насар.
Хахаха, верно ретуша ти е скучен, страшни паралели :)
Мисълта ми беше, че се изисква работа, отдаденост и не се получава еднкаво за всички... Те тъй де, както каза Сашо, марш в залата.
казано от Димо на 14.02.25, 15:53:
Браво, тигър си. Снимай и по-отблизо пресата че ти направо от съседната стая все едно си снимал.
А къде те дава 15% БФ ?
Да, много е нацепен.
казано от NeDD на 14.02.25, 15:53:
Е то това натурално, ако не си някой генетичен фрийк, си е почти мисия невъзможна.
Говорим за напълно изчистена преса (т.е. под 10% БФ).
Така е, но добре-нека бъдат 90 кг ЛТ. Пак са рядкост.
Мнението беше редактирано от D_M на 14.02.25 15:59.
казано от Димо на 14.02.25, 15:53:
казано от nervak на 14.02.25, 15:50:
казано от Димо на 14.02.25, 14:41:
Кое те дава 15%?
Я снимай да видим, че аз в тоя форум съм виждал 2-3 души да са наистина по плочки като за фотосесия.Браво, тигър си. Снимай и по-отблизо пресата че ти направо от съседната стая все едно си снимал.
А къде те дава 15% БФ ?
Вярно е отдалече...и съм я увеличил за скрийншот.
Не помня точно ама помня че и Дони го изкара толкова.
казано от nervak на 14.02.25, 15:59:
Не помня точно ама помня че и Дони го изкара толкова.
Еми според мен на тая снимка (сега ли си се снимал или е от преди?) си по-малко от 15%, но не си чак под 12%, камо ли 7%. Според това, което съм гледал, под 15% вече става много малка и трудна разликата дори с 1 процент да мръднеш. Но както и да е де, адмирации за формата ако наистина ядеш и пиеш редовно по колкото последния път беше описал. Май наистина ежеднението ти наистина е адски натоварено и напрегнато. Не подминавам и тренировките ти, просто само с такова трениране и такова ядене не може да стоиш по плочки според мен.
Като ей тоя,най долу в ляво...само подходящо осветление и съм същия...да не кажа и по .
А тия в дясната снимка ич не ги бива.
Мнението беше редактирано от nervak на 14.02.25 16:34.
Е може, както казах под 15% вече е тънка разликата и трябва да се гледа внимателно, от една снимка не може да се даде твърдо мнение. Или с калипер да се щипе. А най-добре декса скан за да е сигурно.
А снимката ти настояща ли е?
Преди....45 дена.
Сега съм две кила надолу,та може и по добре да хвана светлината)))
Мнението беше редактирано от nervak на 14.02.25 16:49.
казано от nervak на 14.02.25, 16:48:
Преди....45 дена.
Сега съм две кила надолу,та може и по добре да хвана светлината)))
Бах, ашколсун.
казано от Димо на 14.02.25, 16:51:
казано от nervak на 14.02.25, 16:48:
Преди....45 дена.
Сега съм две кила надолу,та може и по добре да хвана светлината)))Бах, ашколсун.
Благодаря ,но други са ми целите в момента, и тия кила надолу, ми бъркат работата.
казано от D_M на 14.02.25, 15:50:
Искам да кажа, че като занимание повишаването на силата е по-лесно постижимо, от колкото да изглеждаш като културист. Като цел за постигане, а не самото вдигане да е лесно. Защото и бодибилдърите или трениращите с цел визия също бримчат тежко и целят силова прогресия /почти всички от тях, които са натурални и повечето, които не са/, но освен това условие следва да изпълняват и много други.
Не мога да се съглася тук - жертвите, които се изискват за да прогресираш силово на високо ниво не са малко и не всичко се свежда до ядеш и тренираш. Ако сравняваш чистене за състезание по културизъм и достигането на 2хЛТ тяга е ясно кое е по-лесно де
Като станеш прилично силен и с натрупаната умора 1-2 седмици преди състезание сутрин се чудиш да ставаш ли от кревата или няма проблем да си лежиш цял ден.
Друг забавен момент е като се мачкаш с тренировки да прогресираш ама силата пак не върви и се чудиш защо въобще се занимаваш.
И двете са трудни занимания и такива сравнения са като да сравняваш ябълки с портокали.
Edit: И не, не съм се засегнал 😂
Мнението беше редактирано от Ivan на 14.02.25 18:04.
Е, Иване ти говориш за крайности.......силен на високо ниво. Имах предвид, че ако хванеш например един средностатистически човек, нетренирал и който кляка макс да кажем 50-70 кг. много по-бързо ще стигне до 150-160 (та сигурно и доста повече) и с много по-малко ОБЩИ усилия, сравнено с това, ако целта му е да натрупа по-значимо количество чиста ММ, та да заприлича на бодибилдър. И според мен това е така, защото ако е натурал пак трябва да тренира тежко, плюс много други неща, които да спазва стриктно. Така си мисля.
Не, че и силачите не са сериозни, не полагат усилия и не изглеждат също много от тях доста добре.
Ми нито едното не става...ей ме на.
Ни културист,ни вдигам нещо особено.
Съвсем скоро ще нагазя лука...че ми писна да натискам и все скарида ... слаба.
Мнението беше редактирано от nervak на 14.02.25 18:27.
казано от nervak на 14.02.25, 18:25:
Ми нито едното не става...ей ме на.
Ни културист,ни вдигам нещо особено.Съвсем скоро ще нагазя лука...че ми писна да натискам и все скарида ... слаба.
Напротив силен си и то според мен доста не само за твоето ЛТ, изглеждаш си топ. Който пример точно с теб обаче потвърждава факта, че ММ се изгражда по-трудно. Тренираш, напредваш и бая атлетично изглеждаш, но за да натрупаш солидни или хайде повече мускули, ще ти е трябвало още нещо, което години да спазваш.
Но пък аз съм от тия дето са най-зле. Години по залите......вече ще станат 9, но слаб на фона на по-сериозно трениращите и купища лой за сваляне. След които се не знае какво ще се пръкне от долу 🤣 Ако въобще стигна до там.
Мнението беше редактирано от D_M на 14.02.25 18:45.
казано от D_M на 14.02.25, 18:23:
Е, Иване ти говориш за крайности.......силен на високо ниво. Имах предвид, че ако хванеш например един средностатистически човек, нетренирал и който кляка макс да кажем 50-70 кг. много по-бързо ще стигне до 150-160 (та сигурно и доста повече) и с много по-малко ОБЩИ усилия, сравнено с това, ако целта му е да натрупа по-значимо количество чиста ММ, та да заприлича на бодибилдър. И според мен това е така, защото ако е натурал пак трябва да тренира тежко, плюс много други неща, които да спазва стриктно. Така си мисля.
Не, че и силачите не са сериозни, не полагат усилия и не изглеждат също много от тях доста добре.
Е ти какво каза - по-лесно е да имаш посредствени силови резултати отколкото да заприлича на профи културист. 😂
В такъв случай - да, по-лесно е.
150 клек на над 75кг ЛТ е сравнимо с това да изчистиш до 15-20% мазнини, не да приличаш на билдър
Мнението беше редактирано от Ivan на 14.02.25 18:54.
казано от nervak на 14.02.25, 17:54:
Благодаря ,но други са ми целите в момента, и тия кила надолу, ми бъркат работата.
Няма пълно щастие явно.
1600 ккал днес от домати с извара, пилешко филе и зеленчуков микс за 800 ккал дефицит.
Тъпото е че цял ден не мръднах от стола. Вечерта докато гледах предаването с дебеците раздвижих малко с дъмбелите и толкоз.
1800 ккал от лембас, домат с извара. 2 купи телешко варено и малко снаксове за 600 ккал дефицит.
Движението само 2 часа шопинг. Шопинг ама какъв! Не знам как е било на 13-ти, щото не бях с кола, но днес беше ад и в кауфланга и в лидела. Досега не бях плащал паркинг пред супермаркет, два часа не мога да напазаря и да се изчеша.
Мнението беше редактирано от Димо на 15.02.25 19:40.
1500 ккал от телешко варено, кисело мляко със замразени вишни, половин кило варени свински сърца, ориз с гъби и броколи, кисело зеле и парченце кекс.
Движението 1500 метра с количката със строителни отпадъци и 4000 крачки бързо ходене с кучето по къра. Такива тлъсти фазани вдигахме от едни ниски трънки - направо като орнитоптери - ако бях с пушката, поне 4 щях да донеса вкъщи, че почти на 10 метра от тях стигах преди да литнат. Ама сърце не ми дава да ги убивам тея разкошни животни.
Днес се теглих и мерих, няма промяна в килограмите, сантиметрите едва - едва. Както често ми се налага да казвам - свалянето на килограми рядко е линеен процес.
А какво стреляш с тази пушка тогава ?
Мнението беше редактирано от kaloyan на 16.02.25 20:49.
казано от Димо на 15.02.25, 19:40:
1800 ккал от лембас, домат с извара. 2 купи телешко варено и малко снаксове за 600 ккал дефицит.
Уот’с ъ лембас, прешъс? Така си отбелязваш хляба или нещо специално?
казано от T. Toчка на 17.02.25, 15:19:
Уот’с ъ лембас, прешъс? Така си отбелязваш хляба или нещо специално?
Лембас викаме вкъщи на едни питки от овесени трици, които аз си правя. Като хляб, ама с повече влакнини, по-малко калории и като цяло по-магически и със суперсили като елфическия хляб :D
Сега пак ми се прияде и трябва да си правя хаха.
Мнението беше редактирано от Димо на 17.02.25 16:45.
Да беше споделил как ги правиш, какво се скръндзиш 🙄
Аз правих едни долни имитации от яйце и хуск, и не помня какво беше третото, но като че ли и панкреасът ми не си струва тая жертва. :D
Иначе така по властелински наричаме домашните хлебчета вкъщи, ама стилизиран вариант - ‘питки дембас’, щото котката е Демба. :D
Пека го във фурната на хартия за печене на по-дебело или на незалепващ тиган тънко като палачинка. Може и само предварително добре накиснати трици с вода, но най-добре и вкусен става с кисело мляко и яйце. Примерно 100 грама трици, 200 грама вода, 100 грама кисело мляко и едно яйце.
1700 ккал от мюсли с кисело мляко, ябълка, свински език, кисело зеле, телешко варено (нямат свършване, ей), лембас - (пак си правих като се заговорихме), домати с извара.
Правя тук един проект за сайт дето хич не ми се прави, ама вече отдавна обещах да го направя и след 3 седмици отлагане седнах днес сериозно да го свърша и цял ден все нещо влача да ям от прокрастенация и за лесен допамин. Дано го довърша и да се свърши вече с тая мъка, че ми влияе зле на хранителния режим.
Движение нищо. Сега като го написах и се засрамих и ще направя някоя серия с дъмбелите нещо.
Снощи на 4 часа сън, днес цял ден фаст и храната 1600 ккал от ориз с броколи и гъби и свинските сърца, огромна салата домати с листни салатки и извара, десерта ябълка с кисело мляко, замразени вишни и овесени трици.
Не съм подвил крак днес цял ден, но съм много доволен как ми се получават нещата.
1800 ккал от скумрия с варени картофи и кисели краставички и после някави снаксчета. Тренировка няма, но цял ден съм на крак в един ужасно студен склад, кожата на бузите ме болеше и пламтеше на края на деня. Доста е изтощително да мръзнеш цял ден. Скапан съм все едно са ме били и съм носил камъни цял ден (имаше и разнасяне на блиндирани пожароустойчиви врати, ама основно е от студа).
Вчера 2700 ккал храната, с 300 над таргета макс, който съм си задал. Пак в този мразовит склад цял ден, направо се скапах, боли ме цялото тяло от стискане. Нямах и време да си готвя, ядох каквото жената беше сготвила. Днес повече ще внимавам.
Вчера храната под 1000 ккал от 3 купи супа пилешки дробчета с ориз, гъби и джоджен и малко кисело мляко с овесени трици и ябълка за десерт. Като си готвя нещата се получават.
Движението две изкачвания и слизания на Бунарджика докато чаках жената от зъболекар. Първото по черните пътеки на най-стръмното от източната страна, второто по пътя. И вечерта докато гледах реалитито с дебелаците няколко серии гръб, рамена и гърди с дъмбели с СТ.
Днес храната 1300 ккал от принцеса с кайма, супичка от дробчета и манжичка със свинско с картофи и грах.
Движението час разходка с кучетата сутринта по къра в разкошното слънчево време.
Днес неделя, ден за теглене и мерене. Килата 109 - с едно надолу, обиколките с метъра по половин-един см надолу, щипането с калипера - по 1-2 мм надолу, но при тези големи дебелини, грешката може да е сериозна, защото няма как да се хване всеки път еднакво добре кожната гънка.
Забави се темпото на сваляне и вече съвпада почти на 100% с писания дефицит. Продължавам с упорство и постоянство, може би трябва и малко повече нарочни тренки да вкарам. Шкембето все още си стърчи напред, но поне вече не прави гънка надолу :) Намерих си снимки от морето, където съм бил в най-дебелата си форма на 121 кила, баси.
Днес храната 1850 ккал. Направи ми впечатление като си смятах дефицита от последните 2 седмици че поне в половината дни не съм си достигнал таргета за протеина от грам за килограм ЛТ и днес даже го преизпълних съвсем съзнателно. А аз така и не тренирам достатъчно, ако и протеина не осигурявам достатъчно ще си изгоря и малкото останали мускули с дефицита. Според формулата за калипера като съм бил 93 кила съм имал 78 кг лбм. А сега на 109 имам едва 70 кила.
Днес си инсталирах дръжките за свободно коригиране на ъгъла на лоста за набиране и направих малко набирания. Тройки - четворки, толкова можах. Верно че съм с 20 кила по-тежък от нормално, ама тогава правех лесни петици с 20 кила и гранични тройки с 50 кила ако правилно си спомням. Тоест съм загубил 2 повторения или 30 кила като сила. Трябва да се поровя назад в дневника да видя дали пък паметта ми не ме лъже. Ще видя, а може и да е и загуба на тренинг, не съм се набирал от месеци или направо години. Малко е неудобна в момента постановката на лоста, това също може да оказва влияние някакво.
Движението час разходка с кучето и жената, следобеда набиранията и дърпане с едни имровизирани колани като тези купешките TRX. Събрах материали за лежанката, утре ако ми остане време ще я сглобя.
Може и повече да си загубил. Веднъж отворих темата и мненията (а и не само тук по нея) бяха, че ако например някой тежи 80 кг. и се набере 5 пъти с прикачени 20 кг. е по-трудно и е по-силен, сравнено с тежащия 100 кг., който също се набира 5 пъти с ЛТ.
Не знам така ли е, просто споделям. За мен да си дебел и да се набираш е по-трудно.
Мнението беше редактирано от D_M на 23.02.25 21:31.
Няма причина да е така както казваш. Имаш едни мускули, които трябва да вдигнат Х допълнителни килограми. Дали ще са ти по цялото тяло разпределени като мазнини или вързани дискове на кръста с верига - каква е разликата?
казано от Димо на 23.02.25, 21:32:
Няма причина да е така както казваш. Имаш едни мускули, които трябва да вдигнат Х допълнителни килограми. Дали ще са ти по цялото тяло разпределени като мазнини или вързани дискове на кръста с верига - каква е разликата?
Ами точно за дисковете се даваше пример, че нещо ти измествали центъра и трябва по-голямо усилие, не помня точно. Вече с жилетка с тежести, логично не би следвало да има разлика.
Но това е труднодоказуема теория, защото трябва да се пробва от един и същ човек. Но той докато кътва може да продължава да тренира и да надобрява или да не тренира и това ще даде отклонение вече когато с по-ниско ЛТ опита с прикачена тежест. Или пък при бълк и после да види колко ще направи с например 20 кг. по-голямо ЛТ без прикачена тежест.
Мнението беше редактирано от D_M на 23.02.25 21:41.
Бая бая по-зле съм явно. Поразрових се и преди точно 6 години ето как съм се набирал на третия ден от тридневен фаст:
“Направих 10-8-8-8 @+20кг”
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече