Не виждам ефект от режима

На 32 съм, 178 см. и 82 кг. От около 2 седмици ходя на фитнес по около 3 пъти в седмицата. Като добавки пия Л-карнитин, фет бърнър и протеин на прах. На ден изяждам калории в интервала 2000 - 2200. Храната я разпределям в пропорция:
Въглехидрати: 45%
Протеин: 35%
Мазнини: 20%

Първите дни ми беше доста трудно да спазвам пропорцията, но последни 2-3 дни ги докарвам с точност от +/- 1-2 процента. Уж спазвам всичко, което се препоръчва и каквото ми казва инструкторът, но нещо не виждам резултат. Килограмите ми не падат, дори си мисля, че съм качил 1 кг. Като се погледна в огледалото също не виждам някаква разлика.

Иначе почти всеки ден ходя пеша около 1 час и 10 минути, отделно когато съм на фитнес правя по 4 силови упражнения за около 25-30 минути и около 25 минути ходене по пътека, като следя пулсът ми да е около 145 - 150 удара в минута.

Не разбирам защо нищо не става. Преди да тръгна на фитнес и да пия добавки само с ходене и по-малко калории килограмите падаха.

Дайте съвет - къде бъркам? Има ли нещо, което може да не правя както трябва и от там да ми се саботират нещата?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 13.09.16 12:18.

13.09.16
13:13

Ще започна с това, че 2 седмици са прекалено кратък период за да си правиш заключения.

Знам, че че ще ти се стори налудничево това което ще кажа, но може да ядеш по-малко и затова да не отслабваш.

Другото ми предположение е, че че не тренираш адекватно и, ако преди си свалял килограми само с ходене, то с напредване на времето тялото ти е свикнало и се е адаптирало към съответният стрес.

И в двата случая стрелям напълно на сляпо.
Просто ти давам идеи за размисъл.

Имаш инструктор/треньор. Сподели си притесненията с него и виж какво ще те посъветва.

Мнението беше редактирано от Fallen на 13.09.16 13:15.

Carbohydrate

13.09.16
14:44

казано от Тодор Димитров на 13.09.16, 11:46:

На 32 съм, 178 см. и 82 кг. От около 2 седмици ходя на фитнес по около 3 пъти в седмицата. Като добавки пия Л-карнитин, фет бърнър и протеин на прах. На ден изяждам калории в интервала 2000 - 2200. Храната я разпределям в пропорция:
Въглехидрати: 45%
Протеин: 35%
Мазнини: 20%

Преди да тръгна на фитнес и да пия добавки само с ходене и по-малко калории килограмите падаха.

ето го отговора, но....сега не гледай, че килограмите ти не падат, гледай да не се качват...защото режима ти е не за сваляне на килограми, а за трансформация, по-скоро ;) и става много по-бавно...

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 13.09.16 14:46.

Понеже нямам опит с храненето ме притеснява и нещо друго - дали ям различните видове храни в правилното време от деня. Примерно въглехидратите чух, че било хубаво да се ядат след тренировка, а моите тренировки все вечер късно (от 21 до към 22:30) чак след това като се прибера към 23:00 - 23:30 ям примерно 100 г. макарони, които ми набавят доста от въглехидратите за деня.

Другото, което леко ме притеснява е дали с това ходене пеша през деня не се изтощавам много и да не ми остават достатъчно сили за силовата тренировка и за кардиото и от там пак да идва някакъв проблем.

Може и наистина периодът, за който ходя все още да е много малък, но все се надявах, че ще усетя някаква разлика.

13.09.16
17:05

Ако говорим чисто и просто за сваляне на килограми, не е от съществетно значение кога какви макронутриенти приемаш, стига приетите ти калории за деня да са по-малко от изразходваните. Според мен също две седмици не са достатъчни, за да се заяви, че режимът ти не работи.

13.09.16
17:39

Две седмици са малко за видима промяна. Освен това, не гледай само кантара, мери си и обиколките - талия, ханш, гръден кош, ръце, крака.
Дори да приемем, че си на точно толкова калории, колкото казваш, при твоите кила и активност, това не е някакъв огромен дефицит, най-вероятно е нещо от сорта на 300-400 ккал, т.е., за да изгориш едно кило мазнини, ще трябват около 3 седмици. Тренировките да ти горят едни 300 калории допълнително, това са 900 калории на седмица, или не повече от 150 дневно. Не казваш колко по-малко си ял преди, но ако си бил на нещо от сорта на 1800 калории, а сега си на 2200, е нормално свалянето да се забави. Също така, силовите тренировки могат да направят разлика във водния баланс и т.н.
Но като цяло, две седмици са малко, за да правиш генерални заключения.

Преди гледах да ям около 1500 калории като дните в които ходя телефонът ми сам обръща крачките в допълнителни калории и в такива дни ядях по около 1800 калории. С такъв режим падах почти всяка седмица по килограм. Бях 88 кг., когато започнах да се боря. Стигнах то 82 кг., но нещо не бях сериозен много по едно време и за това реших да се захвана с тренировки. Първо правех в къщи 1-2 седмици и след това реших, че ще е по-добре и се записах на фитнес.

Наистина обиколки не съм мерил, но и на око не виждам някаква разлика да има. Сигурно сте прави, че 2 седмици са много малко, за да си проличи нещо така, че ще продължавам пък ще видя какво ще излезе. Просто се чудех дали не правя нещо погрешно.

Ето и калориите, които съм изял през последните 5 дена:
8-ми: 2153
9-ти: 1994
10-ти: 1802
11-ти: 1723
12-ти: 2238

Значи средно са около 2000, като надеждата ми е, че изразходвам средно поне по 2500 за този период.

Carbohydrate

13.09.16
18:38

казано от Pleasure на 13.09.16, 17:05:

Ако говорим чисто и просто за сваляне на килограми, не е от съществетно значение кога какви макронутриенти приемаш, стига приетите ти калории за деня да са по-малко от изразходваните. Според мен също две седмици не са достатъчни, за да се заяви, че режимът ти не работи.

бол шииииит)))ама изобщо не си прав!!!!

14.09.16
00:54

Айде бе :) Значи съм някакъв нереален, щом точно така съм свалял. Като контрираш се аргументирай. И дай малко с по-малко удивителни, няма нужда да ми се караш :) Наблегни на “ако говорим чисто и просто за сваляне на килограми”, преди да пишеш каквото и да било в отговор.

Мнението беше редактирано от Pleasure на 14.09.16 00:57.

Carbohydrate

14.09.16
07:30

какво и как си свалял, само ти си знаеш....свалянето на килограми не е синоним на името ти)))...Ако поне беше се позаинтересувал, как работи човешкият организъм, физиология, то щеше да знаеш, чи има значение: как, кога и колко ;)..Що се касае аргументите ми))...ми да беше чел статиите във форума, а не само дневниците и да си чатиш )))...прочети поне биология за 7-ми клас, можеш да научиш нещо ;).....
ти си написал това: правете химиотерапия и ще отслабнете...убийте половината здрави клетки на организма и ще свалите килограми.

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 14.09.16 07:37.

14.09.16
08:34

казано от Carbohydrate на 14.09.16, 07:30:

свалянето на килограми не е синоним на името ти)))...Що се касае аргументите ми))...ми да беше чел статиите във форума, а не само дневниците и да си чатиш )))

Каза едно голямо нищо, усещаш ли? Не знам какъв ти е проблемът, ама нито си чатя, нито вися по нечии дневници :) Също така никога не говоря за неща, които аз лично да не съм пробвал :)

Ако поне беше се позаинтересувал, как работи човешкият организъм, физиология, то щеше да знаеш, чи има значение: как, кога и колко ;)..

Ако си профи, може и да си усложняваш живота допълнително с въпроси като “как и кога”. За колко е ясно. Ако си любител, едва ли ще забележиш разликата. Като се поддържа 500 калории дефицит, слабо е от значение какво си вечерял. Щеш, не щеш - ще сваляш. Отново да подчертая, че говоря само за сваляне на килограми.

ти си написал това: правете химиотерапия и ще отслабнете...убийте половината здрави клетки на организма и ще свалите килограми.

Отново, нямам представа за какво говориш :) Написал съм, че ако говорим само и единствено за сваляне на килограми, в основата стои калорийният дефицит. Имах предвид, че дали ще яде въглехидрати вечер, както пишеше авторът, не е толкова от значение, стига да е в дефицит. За никакви убийства не съм говорил :)

Мнението беше редактирано от Pleasure на 14.09.16 10:12.

Carbohydrate

14.09.16
12:05

точно там ти е проблемът, ти не знаеш как работи организма и твърдиш, че с 500 калории по-малко ще сваляш, даже ако изядеш калориите на 1 път...А това не е така изобщо, да не говорим, че даже при дефицит, след 2 седмици организма ще се адаптира и ще забави метаболизма, а след това процеса ще се забави и в крайна сметка ще спре ;)..но ти това не го знаеш)), как то и това, че даже да си на дефицит, ако се наедяш след тренировка, то процеса на топенето на мазнини спира......При така написано от теб, ще сваляш всичко, но не и мазнини!!!
П.П. Отслабването, далеч не е само дефицит на калории ;)

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 14.09.16 12:08.

Закрит Акаунт

14.09.16
12:20

казано от Carbohydrate на 14.09.16, 12:05:

........как то и това, че даже да си на дефицит, ако се наедяш след тренировка, то процеса на топенето на мазнини спира......При така написано от теб, ще сваляш всичко, но не и мазнини!!!....

Аз пък точно в рамките на един час след тренировка, ям. Основно гледам да са протеинови храни плюс салата. Правя го не за друго, а защото четох на няколко места, че така се правело именно заради това, при отслабването да не ти яде и от мускула. Заради това пия и БЦАА-т.е. да си има анаболен ефект и сваляне на мазнини, като се пазел уж мускула.
Хм (dull)

14.09.16
12:24

точно там ти е проблемът, ти не знаеш как работи организма и твърдиш, че с 500 калории по-малко ще сваляш, даже ако изядеш калориите на 1 път...А това не е така изобщо, да не говорим, че даже при дефицит, след 2 седмици организма ще се адаптира и ще забави метаболизма, а след това процеса ще се забави и в крайна сметка ще спре ;)..но ти това не го знаеш)), как то и това, че даже да си на дефицит, ако се наедяш след тренировка, то процеса на топенето на мазнини спира......При така написано от теб, ще сваляш всичко, но не и мазнини!!!

Я ка’жи как точно се адаптира организма за две седмици с 25% по- малко калории, ще пробвам да науча магарето си да не яде за 2 месеца с постепенна адаптация :)

Мнението беше редактирано от Димо на 14.09.16 12:25.

Carbohydrate

14.09.16
12:27

казано от Dydo на 14.09.16, 12:20:

........как то и това, че даже да си на дефицит, ако се наедяш след тренировка, то процеса на топенето на мазнини спира......При така написано от теб, ще сваляш всичко, но не и мазнини!!!....

Аз пък точно в рамките на един час след тренировка, ям. Основно гледам да са протеинови храни плюс салата. Правя го не за друго, а защото четох на няколко места, че така се правело именно заради това, при отслабването да не ти яде и от мускула. Заради това пия и БЦАА-т.е. да си има анаболен ефект и сваляне на мазнини, като се пазел уж мускула.
Хм (dull)

Само БЦА е достатъчно преди и след тренировка. Храна - не!
С 1500 ккал, при нормално 2000 и при какви то си искаш тренировки, мога да направя тялото да изглежда и като кофа, и като обърната такава....само като манипулирам режима на хранене и нутриентите!
П.П. Вие просто не обръщате внимание на постовете...вие четете, но не анализирате и не вниквате в нещата....До като не започнеш да не спиш нощем и да си задаваш въпроси, на които искаш да намериш отговорите, няма да разбереш нищо...важно е и да имаш информация, за да анализираш, разбира се. Форума е пълен с хора, които на дефицит не отслабват и това се вижда от всекидневните теми....

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 14.09.16 12:31.

14.09.16
12:31

Забавянето на метаболизма, измерено и наблюдавано в лаборатория, при здраво и продължително гладуване, е някъде от порядъка на 15%. Т.е., на практика, при нормален дефицит, нищо не се забавя, още по-малко пък за няколко седмици. Трябва да минат месеци здраво гладуване, че да се получи нещо такова, и дори тогава се оправя за 2-3 седмици нормално хранене.

Carbohydrate

14.09.16
12:32

казано от Петко К на 14.09.16, 12:31:

Забавянето на метаболизма, измерено и наблюдавано в лаборатория, при здраво и продължително гладуване, е някъде от порядъка на 15%. Т.е., на практика, при нормален дефицит, нищо не се забавя, още по-малко пък за няколко седмици. Трябва да минат месеци здраво гладуване, че да се получи нещо такова, и дори тогава се оправя за 2-3 седмици нормално хранене.

тук говорим за конкретни неща, не размивай темата.

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 14.09.16 12:34.

Закрит Акаунт

14.09.16
12:42

Ок, тогава колко време след тренировка да ям. Също така, аз тренирам вечер и не следва да е пък и много близо до преди лягане. Обикновено по-рано от 24.00 не лягам, като ставам 06.30 ч. сънят ми е малко, но не ми се спи, не зависи от мен.

14.09.16
12:51

Яж когато искаш. Нищо не пречи и да е веднага след тренировка, не пречи и да е час-два след това. На практика няма никакво значение, колкото и разни “гурута” да се опитват да те убеждават в противното.

казано от Carbohydrate на 14.09.16, 12:27:

Форума е пълен с хора, които на дефицит не отслабват и това се вижда от всекидневните теми....

Напротив, няма такива хора и няма как да има.

Carbohydrate

14.09.16
12:54

Ако потърсиш малко инфо за диетите на сумистите, няма да мислиш така вече))) - жокер давам)

14.09.16
13:04

Не става въпрос за мои наблюдения, а как работят реално нещата и какви са фактите.

Carbohydrate

14.09.16
13:12

казано от Петко К на 14.09.16, 13:04:

Не става въпрос за мои наблюдения, а как работят реално нещата и какви са фактите.

Петко, не знам какви са твоите факти, но аз си работя по моите факти и всичко си е наред. Виж, далече съм от заяждане или там друго, ако си мислиш....Има разбира се еднакви неща - физиология, и има и частен случай - кой на какво ниво е и какви са му началните дани.

14.09.16
13:37

Чета коментара ти с усмивка, тъй като е абсолютно несъстоятелен :) Но, пак казвам, може би аз съм нереален, че свалих до 5-6% мазнини по начина, по който споделям :) Спирал процесът... да не се храниш след тренировка... приказки от 1001 нощ не ми се четат...

Разбира се, че ще сваляш с 500 калории по-малко, що за пълни безсмислици... Теб ако те кефи да вдигаш тежко и да бачкаш цял ден на 1500 калори, аз не съм от тия, нито пък гоня 2 месеца да отида на плаж. Пак ми се получват нещата, но, все пак съм “нереален”, простено ми е :)

ББ-тийм администраторите да вземат да измислят една значка в профила “Форумно гуру”, щото в България всеки разбира от политика, коли и спорт, като последното важи в пълна сила за форумните гурута тук. Усложнявайте си живота колкото искате и превръщайте любителския фитнес в ракетна технология, ваша си работа :)

Мнението беше редактирано от Pleasure на 14.09.16 13:44.

Carbohydrate

14.09.16
14:11

казано от Pleasure на 14.09.16, 13:37:

Чета коментара ти с усмивка, тъй като е абсолютно несъстоятелен :) Но, пак казвам, може би аз съм нереален, че свалих до 5-6% мазнини по начина, по който споделям :) Спирал процесът... да не се храниш след тренировка... приказки от 1001 нощ не ми се четат...

Разбира се, че ще сваляш с 500 калории по-малко, що за пълни безсмислици... Теб ако те кефи да вдигаш тежко и да бачкаш цял ден на 1500 калори, аз не съм от тия, нито пък гоня 2 месеца да отида на плаж. Пак ми се получват нещата, но, все пак съм “нереален”, простено ми е :)

ББ-тийм администраторите да вземат да измислят една значка в профила “Форумно гуру”, щото в България всеки разбира от политика, коли и спорт, като последното важи в пълна сила за форумните гурута тук. Усложнявайте си живота колкото искате и превръщайте любителския фитнес в ракетна технология, ваша си работа :)

не, че нещо, но стажа ми е от 90-та година...имам завършен ВИФ зад гърба си....2-ро място на 100 м)) в градско в град с 350 хил. население....не съм взимал никога допинг или хормони...правя хранителни режими и тренировъчни програми.....имам няколко лични достижения))....ми.....нали казах, не че нещо ;).....изглеждам повече от добре на 43 години,....Това, което наричаш “ГУРУ”)))...точната дума е опит ;), стаж, практика, теория и още много любов към това с което се занимаваш (това ми е хоби)))....та така...))..гуру) засмях се .....

14.09.16
14:21

Няма спор, завидни постижения и изглеждаш страхотно. Но това не означава, че само един път води до крайната цел, нито пък че крайната цел на всеки е една и съща. В крайна сметка, всеки решава кой да хване :)

Мнението беше редактирано от Pleasure на 14.09.16 14:28.

Carbohydrate

14.09.16
14:35

казано от Pleasure на 14.09.16, 14:21:

Няма спор, завидни постижения и изглеждаш страхотно. Но това не означава, че само един път води до крайната цел, нито пък че крайната цел на всеки е една и съща. В крайна сметка, всеки решава кой да хване :)

Прав си! Пътища много, но само един е оптималния! Ако го знаеш, разбира се! Иначе, как то си го написал, ми тръгвай, кой те спира да се луташ и да отслабваш, като губиш и ММ и здраве и т.н...след като заветната цел е постигната))....а дали е за постоянно и как да стане за постоянно)).... и т.н. Успех

Carbohydrate

18.09.16
16:08

казано от Димо на 14.09.16, 12:24:

Я ка’жи как точно се адаптира организма за две седмици с 25% по- малко калории, ще пробвам да науча магарето си да не яде за 2 месеца с постепенна адаптация :)

не четеш форума, само чатиш, повтарям!
По темата: Пресмятане на калории Базов метаболизъм се умножава на коефициента на активност:
За твоето магаре, ако стои цял ден в стаята ти: Базовия го умножаваш на 1,2
Ако го впрягаш да орете: Базовия го умножаваш на 1,725
Ако се разхождате заедно по селото, можеш да умножиш по 1,55 и т.н. ))) ;)

29.09.16
07:23

казано от Тодор Димитров на 13.09.16, 11:46:

На 32 съм, 178 см. и 82 кг.
около 25 минути ходене по пътека, като следя пулсът ми да е около 145 - 150 удара в минута.

И как така на 32 години само с ходене вдигаш 145-150 пулс? Това значи, че си силно обездвижен. Трябва да включиш по-натоварващи движения, например качване на стълби, качване по склон (събота и неделя си прави преходи сред природата, изкачвай планини)...Пробвай това ходене на пътеката да го замениш с тук-там тичане колкото можеш, останалото ходене. Може да вдигнеш още малко пулса, на 32 години, спокойно до 180 можеш да качваш за кратки периоди.

Ами комбинирам ходене + наклон. Не знам дали всички пътеки показват еднакво, но вчера правих 35 минути кардио на скорост 5.2 и наклон 9. През цялото време пулсът ми беше около 150. Не би трябвало да съм чак толкова обездвижен, защото цяло лято ходих пеша на работа и почти всеки ден правех по 8 000 - 10 000 крачки.

Иначе пробвах и момента с интервалното кардио, но би ми беше много трудно. Като започна да тичам едва издържах 2 минути тичане. Все пак мисля пак да го пробвам - знам, че е за предпочитане пред обикновеното ходене.

30.09.16
20:27

казано от Carbohydrate на 18.09.16, 16:08:

казано от Димо на 14.09.16, 12:24:

не четеш форума, само чатиш, повтарям!
По темата: Пресмятане на калории Базов метаболизъм се умножава на коефициента на активност:
За твоето магаре, ако стои цял ден в стаята ти: Базовия го умножаваш на 1,2
Ако го впрягаш да орете: Базовия го умножаваш на 1,725
Ако се разхождате заедно по селото, можеш да умножиш по 1,55 и т.н. ))) ;)

Намери се точно най- големия форумен чукча- писател да ми каже че не чета внимателно. Може да не чета всичко във форума, но поне когато пиша имам консистентност на мислите и тезите. Като ти чета писанията, имам чувството че до акаунта ти имате достъп и пишете няколко души, които иначе не си говорите помежду си много- много.

Какво намесваш коефициенти, когато репликата ми беше към твърдението ти че даже и да си на 500 Ккал дефицит, след 2 седмици организма щял да се адаптира и щял спре да сваля ?!?

Мнението беше редактирано от Димо на 30.09.16 20:28.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1