В търсене на "идеалното" тяло..

Темата е заключена.

28.09.16
08:34

Здравейте и от мен!
Първо нека се представя - Гери на 25 години от Варна :)
Историята ми няма да е нищо ново,но ще споделя за да е ясно откъде тръгнах и докъде искам да стигна. Последните 10 години от живота ми бяха едно лутане между килограми,диети,глад и търсене на “идеално” тяло. Бях пълно дете от малка,като някъде на 14 години стигнах заветните 96кг. Почнах диета само с плодове и зеленчуци и за около 2 месеца бях 70 кила. Доста отпусната ( не спортувах) и с проблеми с хормоните и имунитета. (Незнам къде ми е била главата тогава !? )
Задържах това тегло до преди година. Естествено е варирало от 63кг. ( с диети,където калориите са били символични ) до най-много 75кг. Като цяло изглеждах добре с дрехи,но не и без.
Преди година се наложи да отида за няколко месеца в София. Бях депресирана,работата ми не изискваше голямо движение. Килограмите ми стигнаха 83… Междувременно се запознах с приятеля ми (който се занимава професионално с кросфит) и почнах да научавам много неща от него. За спорта,за калориите,за храненето,за разликата да сваляш мазно и да сваляш вода и мускули и т.н и т.н.
В края на това лято дойде и точката на пречупване в мен... Не се харесвам и реших да се взема в ръце.От 20 дена съм на режим. Следя си калориите да не превишават 1200-1300. Оказа се,че  преди съм поемала повече от 2000 всеки ден и се чудех защо съм качвала.
Старая се да ям повече протеини,въпреки че не обичам особено месо и яйца. Спортувам 3-4 пъти седмично. Харесвам много различните тренировки на PopSugar fitness. С тежести на този етап не тренирам,защото флексабилноста ми е под всякаква критика. На следващ етап може да ги включа. Чувствам се добре на сегашните калории,нямам пристъпи на глад и не правя чийтове ( досега винаги съм била постоянно гладна когато съм на режим ). Не мисля,че килограмите са ми мръднали. Свалила съм 1 см. от талията,ханша и краката.
Доста се отнесох май,извинявам се :) Целите ми на този етап са :
1.[color=red] Това да не е диета,а цялостна промяна в начина на хранене[/color]
2.[color=blue] Да си стегна и тонизирам тялото.[/color]
3.[color=purple] Естествено да сваля килограми. [/color]
4.[color=green] Да се чувствам добре. :)[/color]

Темата беше редактирана от Смайли на 28.09.16 09:57.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

28.09.16
09:55

Преди да напиша отчета за вчера,искам да споделя един проблем,който имам от доста време - енергичността. По принцип се чувствам най-добре сутрин и на обяд и само тогава тренирам. Късния следобяд и вечер  нямам енергия и мотивация за  нищо. От много време насам чувствам една хронична умора,а не е като да ми е натоварваща работата (нито физически,нито психически ) и незнам на какво се дължи. През седмицата ставам в 7 часа за работа,а в 10 вечерта вече страшно ми се спи... Приемала съм кофеин на капсули,но нямаше особен ефект. Ще съм благодарна за някой съвет :)

А ето и храната за вчера:
8.00h - кафе (пия или 3в1 или еспресо с 2гр.кокосово масло и оризово мляко) , 10 гр. ленено семе , 350мл фреш ябълка и портокал , 20гр. сурово барче  с бадем,боровинки и тиквено семе
10.00h - 5-6 солетки от лимец

обяд - (който не беше вкъщи и не можах да измеря храната ) купичка пилешка супа,1 магданозено кюфте, 10гр. суров шоколад с конопен протеин

вечеря - 120гр. пилешко месо от бутче с кожата,салата домат и краставица,300гр. ризото със зеленчуци
след час някъде 200гр. печена тиква без добавки (захар или мед) и 20гр. протеин

Калориите бяха 1248

Тренировката ми беше 15min Fat burning Sugarfit

28.09.16
10:02

Добре дошла и успех с целите!
За енергичността - в променливите сезони - пролет и есен имам сходен проблем - за себе си открих Левзея, която ми се отразява доста добре.
Успех

28.09.16
13:25

Благодаря за съвета,ще потърся информация за левзеята :)

Храната днес (да не пропусна нещо :)
3 в 1
Зак.  -  100гр овесени ядки,  5 гр. Годжи бери, 5 гр. Чия,  20гр протеин

Обяд - купичка пилешка супа, 100гр салата гриловани зеленчуци с киноа

Сутринта правих 10min Sugarfit Cardio sweat на гладно

Тц тц тц току що чийтнах с 300 калории. И не от рационален глаад,a защото ми се ядеше сладко... Супер разочарована съм от себе си. Ще намаля вечерята явно...
15гр. Суров шоколад с протеин
45гр. Сурово барче
350мл фреш ябълка и портокал ( с арония и шипка на прах)
Слагам снимки на виновниците за чийта ми :D

Вечерята ми беше 130гр. пилешко бутче,салата домат,краставица и малко сирене и 50гр. пълнозърнест хляб.
1 праскова за десер.

Калориите ми надвишиха 1200,но поне бях активна през деня.

После ще дописвам храната

Мнението беше редактирано от Смайли на 29.09.16 08:01.

28.09.16
14:31

Здрасти, Гери на 25 г. от Варна :)

За липсата на енергия може да има много причини (като изключим смяната на сезоните):
Очевидните:
- недостатъчно сън
- недостатъчно храна
По-скритите:
- хроничен недостиг на вит. Д (тества се)
- нарушен чревен дисбаланс (четяйки историята с диетите ти, твърде вероятно)—-> прием на солидни дози пробиотициза известно време
- дефицит на желязо
- глутенова или лактозна непоносимост

Ако не ти се тестват, можеш просто да добавиш вит Д, пробиотици , повече зеленолистни в ежедневните си храни/ добавки
Ако това не подейства, можеш да пробваш с елиминиране на глутен/ лактоза от менюто си за месец.

28.09.16
14:54

Хей Лимка мерси за включването. :)
Мисля,че мога да изключа почти всичко от списъка ти. Спя достатъчно и ям достатъчно. Проблеми със стомаха имах преди,но след курс с пробиотици вече е минало. За другите неща незнам. Може и всичко да е просто в главата ми.

28.09.16
15:08

ти си знаеш :)
пробиотиците и стомаха нямат много общо. Чревните бактерии живеят в червата и пробиотиците помагат там. Можеш да имаш идеално храносмилане и тотално прецакана чревна флора, която да пропуска в кръвообращението ти вещества, които нямат работа там.
Няма симптоми, докато не стане много зле. Но като цяло...глад, изключване на определни храни за дълъг период от време, ядене на сладки и тестени неща, прием на антибиотици (не само хапченцата, които пием, но и с месото, което ядем) са все неща, които водят до чревен дисбаланс. Отново....там нещата са без особено силна симптоматика :)

Успех :)

29.09.16
11:52

Здравейте :)
Днес станах,пих кафе и потренирах.
10 min belly fat blastening sugarfit
Издържах до 7мата минута,дишането ми не беше ок и мн се изморих
10 min upper body workout sugarfit с дъмбели по 5кг
5 минути от нея защото закъснявах за работа

Зак. - 3в1 ; 130гр. Пълнозърнест хляб с мн малко масло и мн малко сирене (не повече от 15грама).  1 варено яйце

11.30h - 120гр смути (тиква,морков и праскова) с 10гр. Пакетче витамин С (съдържа шипка,ацерола,арония и каму каму)

обяд : 300гр. боб салата
вечеря : 130гр. пилешко бутче ,салата от домат и краставица, 1 филия ръжен хляб Вита
20гр. протеин

В началото опитвах да правя фастинг по 4 часа след сън (защото 6 часа не мога да издържа), но доста често огладнявам след сутрешната тренировка на гладно и корема ме боли леко като при гастрит. Извинявам се ако говоря глупости не съм мн запозната с темата. Както и да е...най -вероятно ще опитам отново с фастинга,тъй като със закуската си надвишавам калориите

Мнението беше редактирано от Смайли на 30.09.16 08:16.

29.09.16
21:30

Здравей и от мен :) Забелязвам, че хапваш въглехидрати в първата част на деня. Това теоритично е абсолютно правилно, но ако не ти е ок инсулиновата чувствителност, това може да ти се отрази на енергичността в по-късен етап на деня. Защо не опиташ да караш без въглехидати през по-голямата част на деня и да заредиш вечерта. Така може да имаш повече енергия и да правиш и по-късно тренировката.
Смутитата са прекрасно нещо, но им добавяй и някое зеленолистно и задължително малко ядки или семена.
Идеята ти за фастинга я подкрепям много. Аз лично правя 8-10 часов фастинг всеки ден от 4 години. Просто е въпрос на време да се адаптираш и свикнеш, ако разбира се това е подходящо за теб. Пробвай :)

Мнението беше редактирано от Breaststroke на 30.09.16 12:19.

30.09.16
08:20

казано от Breaststroke на 29.09.16, 21:30:

Здравей и от мен :) Забелязвам, че хапваш въглехидрати в първата част на деня. Това теоритично е абсолютно правилно, но ако не ти е ок инсулиновата чувствителност, това може да ти се отрази на енергичността в по-късен етап на деня. Защо не опиташ да караш без въглехидати през по-голямата част на деня и да заредиш вечерта. Така може да имаш повече енергия и да правиш и по-късно тренировката.
Смутитата са прекрасно нещо, но им добавяй и някое зеленолистно и задължително малко ядки или семена.
Идеята ти за фастинга я подкрепям много. Аз лично правя 8-10 часов фастинг всеки ден от 7 години. Просто е въпрос на време да се адаптираш и свикнеш, ако разбира се това е подходящо за теб. Пробвай :)

Здравей :)
Благодаря за съветите. Ще ми обясниш ли малко по-подробно как ти правиш фастинга си. В смисъл през тези 8 часа позволяваш ли си някой плод или нещо много ниско калорично? От началото ли започна с 8 часа или ги увеличи постепенно ? Имаше ли ефект това върху редукцията на мазнини и килограми ?
Извинявай,че разпитвам така,но ти си първото момиче което познавам и практикува фаст. ;d

30.09.16
08:37

Това ще ти е от полза http://www.bb-team.org/articles/3992_periodichno-gladuvane-intermittent-fasting
Тук има не малко хора, които правят фастинг. Това, което съм забелязала, че те правят е, че фастинга продължава не по-малко от 16-18 часа, като фаста започва поне 2 часа след последното хранене. През времето на фаста не се яде или пие нищо (не включвам вода или чай), нито плод, няма значение дали е нискокалорично и т.н. Може да не е подходящо за теб, затова трябва да прочетеш и тази статия
Дано маалко съм помогнала и се надявам някой друг да се включи :)

Мнението беше редактирано от Sanya на 30.09.16 08:46.

Закрит Акаунт

30.09.16
09:27

казано от Sanya на 30.09.16, 08:37:

Това, което съм забелязала, че те правят е, че фастинга продължава не по-малко от 16-18 часа, като фаста започва поне 2 часа след последното хранене.

Това с “поне 2 часа” не ми стана ясно. Та нали след като вече си се наял за последно, непосредствено след това като спреш да пиеш /освен вода/ и ядеш, вече си във фаст. Или имаш предвид, че и през тези 2 часа не ядеш и пиеш, но започваш да броиш минималните16-18 часа след като изтекат тези 2 часа. Ами то ако съм решил например за фаст 16 часа, просто след като се нахраня трябва да изкарам 18 часа и толкоз.

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 30.09.16 09:28.

30.09.16
10:23

казано от Dydo на 30.09.16, 09:27:

че и през тези 2 часа не ядеш и пиеш, но започваш да броиш минималните16-18 часа след като изтекат тези 2 часа. Ами то ако съм решил например за фаст 16 часа, просто след като се нахраня трябва да изкарам 18 часа и толкоз.

Това казвам, това знам аз по въпроса. Но както казах нека и тези, които правят фаст да се изкажат, не твърдя че съм 100% компетентна по върпоса :) Но 7-8 часа фаст не мисля, че се води фаст въобще.

Закрит Акаунт

30.09.16
10:40

Ясно, то и аз затова питам, защото от вчера се чудя, дали да не започна през една две семцици да го правя за по минимума часове.

30.09.16
10:41

Щом си нова във фастина - абсолютно започни с комфортни фастове !!! Пропускай хранене или две. 4-8 часа е удачен период, за да се адаптираш.

След това ти препоръчвам да пробваш метода 16/8. За справка погледни гугъл.

Моя любим фастинг е 24 часа. Вечерям днес и след това ям следващия ден отново на вечеря :) Особено удобно и и комфортно.

30.09.16
10:44

Здравейте :) Като имах предвид 8-10 часов беше от времето на ставане, тъй като тя така го беше посочила. Иначе се смята около четири часа след последното хранене и времето за сън ( четири часа за завършване на храносмилането и осем за детоксикация на черния дроб)
Аз още от самото начало започнах с 18 часов, като храненето ми е в 18-20ч, а тренировката около 15-16ч. През останалото време пия само вода и не те съветвам да хапваш плодове в фаста, тъй като една от основните цели е да се държи нисък инсулинът.
Аз се адаптирах много лесно и бързо, но този режим е изключително индивидуален. Трябва да опитваш с различни периоди и храни и да наблюдаваш как ти се отразява.
Има страшно много информация в нета, както и различни методики.
:)
Ето една от любимите ми статии по въпроса- http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.bg/2012/04/blog-post.html?m=1 :)

Мнението беше редактирано от Breaststroke на 30.09.16 13:04.

30.09.16
11:35

Аз дори не бих го нарекъл режим, а мъчение. Не виждам никакъв смисъл от прилагането му, освен ако даден човек няма здравословни проблеми.

30.09.16
17:05

Аз го практикувам основно в leangains протокола му. Понякога ми се получават и 24ч. фаст; знам хора, които не пият и кафе по време на фаста, но мисля, че всичко до 30-50ккал е ок да се приема; Като цяло наблюденията ми са, че по-бързо чистя не от фаста, а от по-лесното справяне с калорийния дефицит..., ако си човек, който обича да хапва повече на 2-3 пъти, а аз съм така, определено е по-добре; впечатленията ми върху себе си са, че просто ми е по-комфортният вариант на хранене; като цяло това мога май да споделя аз от опит...
edit: аз неволно съм практикувала този тип фастинг дълго време, тъй като закуската (особено преди тренировка), често съм я изпускала;

Мнението беше редактирано от RogueOne на 30.09.16 18:33.

Dizzy

30.09.16
17:34

Аз съм практикувала разновидността 5:2 и беше супер. Спрях заради прочетени изследвания на precision nutrition, че на жени може да се отрази зле на хормоналната система. За това писах в един друг дневник, че за мъже върши работа. Ето тук има интересна лекция на д-р Бернарди: https://www.youtube.com/watch?v=-rzx_LAf6dk
От скоро практикувам отново 5:2, но в омекотен вариант. Смайли, предвид това, което си писала, че си имала някакви хормонални проблеми подходи внимателно с този избор.

Мнението беше редактирано от Dizzy на 30.09.16 17:39.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1