28.09.16
19:03
Здравейте, искам да попитам би ли имало ефект ако тренирам събота и неделя само с базови упражнения? И как да ги разпределя за най-голяма ефективност? Също така колко повторения би бил най-оптималния вариант за мускулен разтеж?
Наясно съм, че при кофичките и лег пресата се натоварва и трицепса, но никога не мога да го усетя напомпан както като след тях съм направил две изолирани упражнения за трицепс и се чудя дали тренировка по този начин би била “плодородна” и ми се искаше да събера малко мнения преди да се хвърля да я пробвам.
За мен: Аз съм на 27г, висок 1.96, тегло 80кг. Имам възможност да тренирам само събота и неделя и не тренирам крака, защото не остава време от другите 23423894 упражнения, което е реално и причината да се интересувам от тази програма, тъй като ще мога да ги включа, защото знам, че допускам грешка, но просто няма как... Тренирал съм 3-4 години, (без никаква диета, с алкохол, никакви знания за храненето общо взето свинщина) тогава имах и известно количество мускули, но бях и много мазен (разбираемо) сега се изчистих и след 2 години пауза тренирам сериозно от февруари като от 69кг станах 80кг, но за съжаление освен мускули натрупах и малко корем и паласки, защото структурата ми е такава. Тънки китки, глезени, прасци, предмишници, врат и рамене и като качвам мазно е предимно по корема и бедрата. Като кореме ми не дебелее като на мъжете да се издува и да е твърд ами си стой плосък, но като седна е мек и на паласки.
28.09.16
19:39
Така няма да имаш време за почивка, но щом няма друг вариант освен двата поредни дни, по-добре е от без хич.
Аз бих ги разпределил по начин, да не участват едни и същи мускулни групи и двата дни, до колкото е възможно, макар с базови участват.
И с лег пресата не натоварваш трицепса, това е упражнение за крака :) Имаш предвид очевидно повдигане на щанга от хоризонтален лег на лежанка.
Нека и други да дадат акъли :)
28.09.16
20:11
Щом искаш маса, то едно основно многоставно упражнение и 2-3 изолирани, е идеален вариант, да не кажа, че това е начина...Например, след кофичките (”лег пресата ти”), направи разтваряне с дъмбели и после трицепс на уред....и т.н.
29.09.16
14:21
Не съм най-големия специалист но под базови упражнения разбирам лежанка, тяга... клека не го казвам защото каза че няма да тренираш крака. За два пъти седмично трировка задължително ги прави