Може ли в период на развитие мускулите да попречат на развитието на скелета ?

03.10.16
21:28

Въпроса може да ви се стори глупав, но не намерих отговор. Та той е следния.....може ли прекалената мускулна маса в раменете да попречи разширяването на ключиците в период на разтеж ?? Същото бих искал да знам за гръдния кош и добре развитите гръдни мускули, понеже баща ми каза да намаля тренировките и да отсавя тялото ми костно да се развие, защото според него мускулите го стягат и пречат разпъването му, това не съм сигурен дали е достоверно. Ако ви трябва на 16 съм и благодаря предварително! :)

Темата беше редактирана от Aleks 240 на 03.10.16 21:44.

Carbohydrate

03.10.16
21:56

мускулите наистина стягат и променят равновесието в костната структура...- дърпат костите в определена посока...например, ако тренираш основно гърди, то е възможно раменете да ти се придърпат напред и така ще се изгърбиш.....Трябва да тренираш задължително антагонистите, за да има равновесие: гърди/гръб; бицепс/трицепс; дългите мускули на гърба и коремната преса и т.н....И най-важното! ДА РАЗТЯГАШ в края на тренировката мускулите, които са работили... Но, ако не тренираш, то нито мускулите, нито костите ще се развиват....

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 03.10.16 21:58.

04.10.16
13:18

казано от Carbohydrate на 03.10.16, 21:56:

нито костите ще се развиват....

Верно?

Carbohydrate

04.10.16
13:28

казано от Станимир на 04.10.16, 13:18:

казано от Carbohydrate на 03.10.16, 21:56:

нито костите ще се развиват....

Верно?

Правиш се на остроумен ли? Ако искаш да кажеш нещо по темата, то пиши. А ако нямаш какво да кажеш просто отмини. Знаеш прекрасно за какво става въпрос (абсурд е да се пише, че който не тренира, няма да го бъде) и буквоядството не е уместно.

Да попитам тогава и аз:

казано от Carbohydrate на 03.10.16, 21:56:

...ако не тренираш, то нито мускулите, нито костите ще се развиват....

Това... сериозно ли е?
Бъди точен, за да няма място за двусмислици и странни тълкувания. Хората четат и възприемат праволинейно в твърде много случаи.

Аз и за разтягането след силова тренировка съм с особено мнение, но да приемем, че там има условности.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.10.16 13:42.

Закрит Акаунт

04.10.16
13:42

казано от Кольо Пияндето на 04.10.16, 13:34:

Аз и за разтягането след силова тренировка съм с особено мнение, но да приемем, че там има условности.

Това ми е интересен въпрос, т.е. след като си с особено мнение, а си и спортуващ, тъй като трениращи и уважавани от мен колеги тук /очевидно и напред в материала и развитието си/, след всяка тренировка описват разтягане и мачкане за /упоменава се не “на”, а “за”, ако има разлика, но го упоменавам / тренираните мускули и сухожилия.
Аз лично нищо не разтягам и мачкам, даже и не загрявам много преди силовата - не без хич де, ама да си питам.

Dydo, особено ми е мнението, защото това са действия с противоположни идеи. Силовата тренировка цели мускулна контракция, а разтягането - точно обратното. Съчетаването им в непосредствена последователност (особено при крайност) може да създаде условия за травматизъм. Условностите идват от това какво и как се тренира, какво и как се разтяга, от целта на тренировката и подобни фактори. Т.е. трудно може да се изведе централна зависимост - да или не на разтягането след силова тренировка, но човек трябва да знае какво прави и какво иска да постигне. След силова тренировка аз не разтягам, но след друг тип натоварване - редовно. Загрявката също е дълга тема. Аз просто не обичам да генерализирам . В интерес на истината през последните години доста ми се промениха възгледите за тези неща... тя и науката се е поразвила за последните 20-30 години, разбира се.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.10.16 14:04.

Закрит Акаунт

04.10.16
14:14

Ясно :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1