26.10.16
17:41
Пичуе, въпрос.
Мит ли са тренировките вкъщи с висок интензитет?
Малко за мен, имам опит с фитнеса - 5-годишни непрестанни тренировки, хубаво тяло, погледи на плажа и контузия... След възстановяването не можах отново да свикна на тренировъчен режим. Нямам време, нямам желание.
В момента съм отпуснат като дроб. 175см, 80кг. Горе-долу прилично изглеждам, но нямам никакъв тонус и същевременно имам доста тлъсто по мен.
Това, което гледах като добра алтернатива за движение са т.нар. тренировки с висок интензитет и по-конкретно тази на снимката. Упражненията се изпълняват със съвсем малки паузи общо за 7:53 мин.
Та, да се захващам ли с това? Целя да постигна:
1. Тонус - работя цял ден на компютър и съм дроб, никакво желание за движение, до нон-стопа се ходи с колата...
2. Издръжливост - ако някой открадне на гаджето чантата, да мога да пробягам 200м спринт без после да си изплюя белите дробове.
3. Някакво изчистване, т.е. леко оформяне и втвърдяване на мускулите. Не говорим за 6 pack, но все пак да не ти потъва пръста като ми барнеш корема.
Това, което мисля да започна е да изпълнявам програмата два пъти дневно. Какво мислите? Някой пробвал ли е? Ще свърши ли работа за моите цели?
Чудеса не очаквам. Смятам, че 7 minute workout е по-добре от 0 minute workout. Вие тук сте по-вещи, дайте мнение :) Както виждате чудеса не се очакват, нито някаква тайна съставка за “само сега, по 7 минути на ден, яки плочки след 2 седмици” и тем подобен булшит...
26.10.16
18:47
казано от babadona на 26.10.16, 17:41:
Смятам, че 7 minute workout е по-добре от 0 minute workout.
Ти го казваш сам. При така описаната ситуация ще има полза от подобна активност, така че си създай малко по малко навик да я изпълняваш.
Когато системно тези 7 минути не са нищо за теб и имаш нужда от повече, варианти - много. Просто започни да я правиш, без да чакаш онези подли вълни на мотивацията. Я дойдат, я не.
26.10.16
19:31
Ти сам написа, че можеш да пробягаш 200 м спринт без проблем после, значи тези тренировки просто нищо ново няма да ти дадат и никаква интензивност. Ето ти друг подход с голяма интензивност и със същите упражнения. Опитай, може да ти харесва. Носи много голяма полза: хормони, млечна киселина, психическа и физическа умора и т.н. - все хубави неща ).
Изпълнение: малка амплитуда, без отпускане на мускула, да е в постояно напрежение. Бавно и подконтролно изпълнение. Трябва да усетиш парене и психическа невъзможност за изпълнение към 30 - та секунда. 3 серии по 30 секунди с почивки между тях по 30 секунди отново. Едно упражнение за горна част, последвано с едно за долна част и така се продължава в кръг докато не изпълниш твоите там 5,6 упражнения.
Почиваш активно 5 минути И почваш 2-ри кръг. Такива кръгове са 3-5.
Пробвай )), ако издържиш, разбира се ;).....иначе онези 7 минути, както си ги написал, са за деца от училище, за гимнастика. Няма интензивност, за да провокира синтеза на тестостерон, който е в основата за промяна на визията, и не само! Успех!
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 26.10.16 19:48.
казано от Димитър Михайлов на 26.10.16, 18:47:
Ти го казваш сам. При така описаната ситуация ще има полза от подобна активност, така че си създай малко по малко навик да я изпълняваш.
Когато системно тези 7 минути не са нищо за теб и имаш нужда от повече, варианти - много. Просто започни да я правиш, без да чакаш онези подли вълни на мотивацията. Я дойдат, я не.
Апетитът идва с яденето, както казват :) В момента идеята ми е да започна с 2 такива серии на ден - сутрин и следобед.
Пробвах... абе честно казано ме е срам от себе си, но веднага втори цикъл не мога да направя. Вече, когато мога да завъртя да речем 3 последователни цикъла без почивка, смятам че ще съм изчерпал програмата на макс и сам ще усетя глад за нещо повече.
Въпросът е докато стигна това ниво да усетя някаква промяна - тяло, тонус, издръжливост, каквото и да е. Дойде ли и най-малка промяна, ще дойде и мотивация за повече. Така смятам :) И именно това се чудя дали нещо подобно, създадено като пропаганда за дебелите американци, може да ми го даде.
казано от Carbohydrate на 26.10.16, 19:31:
Ти сам написа, че можеш да пробягаш 200 м спринт без проблем после, значи тези тренировки просто нищо ново няма да ти дадат и никаква интензивност. Ето ти друг подход с голяма интензивност и със същите упражнения. Опитай, може да ти харесва. Носи много голяма полза: хормони, млечна киселина, психическа и физическа умора и т.н. - все хубави неща ).
Изпълнение: малка амплитуда, без отпускане на мускула, да е в постояно напрежение. Бавно и подконтролно изпълнение. Трябва да усетиш парене и психическа невъзможност за изпълнение към 30 - та секунда. 3 серии по 30 секунди с почивки между тях по 30 секунди отново. Едно упражнение за горна част, последвано с едно за долна част и така се продължава в кръг докато не изпълниш твоите там 5,6 упражнения.
Пробвай )), ако издържиш, разбира се ;).....иначе онези 7 минути, както си ги написал, са за деца от училище, за гимнастика. Няма интензивност, за да провокира синтеза на тестостерон, който е в основата за промяна на визията, и не само! Успех!
Това ми прозвуча доста добре. Може ли малко по-детайлни насоки, един вид програма :) В момента малко повече тестостерон ще ми е от полза, въпреки всичко останало, трябва да борим есенна апатия.
Почвай, брат. Има една теория за 22-те пъти - като направиш нещо 22 пъти и ти става рутина и вече нямаш нужда от (себе)убеждаване. Полека ще си влезеш в нагласата да имаш психическа нужда да тренираш. Дори час на ден за тренировки са едва 4% от времето в денонощието, а 7 минути не знам какъв нищожен процент е. Нищо не ти коства и като нищо не очакваш най- много да се изненадаш приятно :) Почвай програмката и бъди редовен.
27.10.16
08:26
казано от babadona на 26.10.16, 22:56:
казано от Димитър Михайлов на 26.10.16, 18:47:
Апетитът идва с яденето, както казват :) В момента идеята ми е да започна с 2 такива серии на ден - сутрин и следобед.
Пробвах... абе честно казано ме е срам от себе си, но веднага втори цикъл не мога да направя. Вече, когато мога да завъртя да речем 3 последователни цикъла без почивка, смятам че ще съм изчерпал програмата на макс и сам ще усетя глад за нещо повече.
Въпросът е докато стигна това ниво да усетя някаква промяна - тяло, тонус, издръжливост, каквото и да е. Дойде ли и най-малка промяна, ще дойде и мотивация за повече. Така смятам :) И именно това се чудя дали нещо подобно, създадено като пропаганда за дебелите американци, може да ми го даде.
казано от Carbohydrate на 26.10.16, 19:31:
Пробвай )), ако издържиш, разбира се ;).....иначе онези 7 минути, както си ги написал, са за деца от училище, за гимнастика. Няма интензивност, за да провокира синтеза на тестостерон, който е в основата за промяна на визията, и не само! Успех!Това ми прозвуча доста добре. Може ли малко по-детайлни насоки, един вид програма :) В момента малко повече тестостерон ще ми е от полза, въпреки всичко останало, трябва да борим есенна апатия.
сам си подбери упражнения, каквито ти харесват и имаш нужда от тях....