29.10.16
21:27
Здравейте!Така и така се е видяло,че скоро няма да мога да тичам,карам колело или играя футбол(луксация на коляното),реших да си сменя значително много тренировките,та вече мисля да правя всеки ден(от днес) по 60 лицеви(като през няколко дни ще ги увеличавам с 10),по 100коремни,както и кофички на пейка по 10(като ще ги увеличавам с по 1-2,защото трицепсите ми не са свикнали на такова натоварване).
Аз съм 1.93,горе-долу 100кг,на ден пия средно по 2л вода,избягвам сладкото,наблягам на плодове и зеленчуци,както и някои меса(можете да видите в дневника ми).
Искам да чуя вашите мнения и препоръки,пак казвам целта ми е оформяне(ръце,гръден кош,корем,кръст и накрая крака)
Специално за упражненията, ако са ти толкова лесни, не мисля, че ще имаш много голяма полза от такъв брой повторения. Измисли си по-трудни варианти и ги прави в серии по 10-15. Ако целта ти е да чистиш мазнини - малко повече серии (4-5) с по-малка почивка между тях или супер серии или др. Може да се импровизира доста по темата.
Мнението беше редактирано от Badfish на 30.10.16 12:18.
30.10.16
19:38
Ами лицевите ги правя на серии(няколко по 20горе долу),кофичките не са ми лесни,защото започнах отскоро да ги правя,а коремните как да кажа,някой път имам леки болки в гърба и тогава веднага спирам,но попринцип си правя по 90-100 (като имам време),други упражнения не правя,засега.
30.10.16
20:00
А защо не правиш набирания?
30.10.16
20:54
Незнам защо,ама немога да се набирам,четох тук във форума,че може да се замени с лицеви,тъй като пак тежестта на тялото пада върху ръцете
30.10.16
20:57
Ами не знам какво си чел, но ще е добре да се научиш да се набираш ;).
30.10.16
23:21
Добре,но ще може ли да ми кажеш по кой начин ще е по-добре-като хвана лоста,пръстите да сочат към мен или наобратно?
казано от Kristiyan Goranov на 30.10.16, 23:21:
Добре,но ще може ли да ми кажеш по кой начин ще е по-добре-като хвана лоста,пръстите да сочат към мен или наобратно?
С пръстите към теб (подхват) е по- лесния начин, защото вкарваш силните бицепси в изтеглянето. Почни с подхват, помагай си с подскоци нагоре, прави половинки - докъдето можеш да се издърпаш дори и със засилка или ако имаш възможност с поставка/стол/камък се качвай горе помагайки си с краката и пускай вече надолу контролирано доколкото можеш. Набирания се учат набирайки се. Лицевите тренират ръцете и по- точно трицепса, но за гърба, че и бицепсите, трябва да работиш с набирания.
31.10.16
14:35
Мерси за съветите,ще видя кога ще имам възможност да ходя на лостове
31.10.16
20:41
казано от Димо на 31.10.16, 07:15:
казано от Kristiyan Goranov на 30.10.16, 23:21:
С пръстите към теб (подхват) е по- лесния начин, защото вкарваш силните бицепси в изтеглянето.
По-лесния начин е, но обосновката е точно обратната :) Бицепсите съвсем не са силен мускул, а с подхват в движението участват много повече много по-силните гръбни мускули, особено латисимусите.