30.10.16
17:08
Здравейте.Имам нужда от съвет.Близначките ми са на 16г.преди година,по време на тренировка по футбол ,едната скъса връки на коляното си.операция не е правена по желание на ортопеда.но им каза:край със спорта.Децата не искат да приемат този факт.Чета из нета както положителни,така и отрицателни съвети относно спортната активност при тези проблеми,най- вече с разхлабените им стави.Та ,въпросът ми към вас е:Могат ли да тренират във фитнес зала и какви упражнения,тежести и натоварвания,с какви уреди да се занимават?Благодаря на всички!
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 30.10.16 17:13.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим31.10.16
02:01
И аз имам подобен проблем,та бих казал между 3-4 месеца никакво натоварване на краката,след като мине този период,може да се започне с въртене на велоаргометър-по 20-30мин на леко натоварване и така с дните лека-полека интензивността да се увеличава.Аз лично приемам едни лекарства за заздравяване на стави и връзки,за това може да се консултирате с ортопед.
31.10.16
17:52
Абе вие луди ли сте ,карайте децата при истински ортопед и да ги оперира ще се възстановяват 6 месеца после (сериозна рехабилитация) и са готови пак за игра .Скъсаните връзки не се оправят от само себе си ,а ако не се оперират може да последва и скъсан менискус ,ако вече не е скъсан .Резонанс правихте ли ?Не съсипвайте децата ,представям си какво им е на 16 да не могат да спортуват ,моя съвет е да се отиде при добър ортопед и да се деиства .Новите връзки при адекватна лекарска намеса и стриктна рехабилитация стават по-здрави от старите ,ще забравят ,че са били оперирани .А този над мен ,където е писал за никакво натоварване няколко месеца и лекарства за заздравяване на ставите ,май и идея си няма какво е скъсани връзки .
Всички нужни изследвания са направени.правих консултация с няколко ортопеда.всички са категорични,че детето е малко и е невъзможна операция.най-рано на 22-23 годишна възраст.
01.11.16
18:34
Сигурно ги е страх да не им спре растежа ,но на 16 години още повече ,че са момичета би трябвало да са се развили .Аз лично съм бил в стая с 16 годишно момче ,на което му беше направена пластика на кръстни връзки .Имам доста млади спортисти с оперирани кръстни връзки ,но все пак ако решите да изчакате е хубаво да не спортуват и да не натоварват крака ,за да не се стигне и до други проблеми .
Ужас!все пак ходим на фитнес с минимално натоварване за нея(едната е с проблема в коляното,без пътеки,степер и кростренажор)).но двете са с хиперактивни(разхлабени) ставни връзки,което не се лекува.взех наколенки с шини.мислите ли,че дават опора при упражнения?
Мнението беше редактирано от 3stars на 01.11.16 21:27.
02.11.16
10:33
Не знам най-добре е да се консултирате с добри ортопеди ,да чуете поне няколко мнения .http://www.bb-team.org/articles/4064_hipermobilni-stavi тука може да прочетете за хипермобилните стави .
казано от 3stars на 01.11.16, 21:25:
Ужас!все пак ходим на фитнес с минимално натоварване за нея(едната е с проблема в коляното,без пътеки,степер и кростренажор)).но двете са с хиперактивни(разхлабени) ставни връзки,което не се лекува.взех наколенки с шини.мислите ли,че дават опора при упражнения?
Дават опора, но и учат мускулите на мързел.
Трябва да сте много внимателни с употребата на наколенките и да се концентрирате върху заздравяването на бедрената мускулатура. Това е единственото спасение. Прекомерното разчитане на наколенката не води до нищо добро в дългосрочен план.
Говоря от личен опит. В моя случай комбинацията от упражнения с тежести и бягане без помощни средства и използване на наколенка по време на футбол се оказа най-удачният вариант. Но само за футбол. Наколенката не я помирисвам ако не ритам топка.
Водещите травматолози в областта на колянната става не са толкова много в България - от 3 до 5 са. Консултация с някой от тях е препоръчителна, особено за детето със скъсаната връзка. Не, че другите лекари не са добри, но както във всяка област си има най-добри.
Наколенките ги слага само на пътеката и кростренажора.всички други уреди и упражнения ги прави без тях.въпреки забраната на лекарите за бягане и вървене,тя е упорита.каза,че няма да ги слуша,а ще усеща колената си и ще се води по тях.след празниците ще направим още една консултация.всъщност има намерение дори изобщо да не ги използва,но след около месец.беше с ограничен двигателен режим доста време.да укрепне малко мускулатурата ми казва и “..ще видят те дали не мога нищо!”.
Мнението беше редактирано от 3stars на 13.11.16 10:07.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече