15.11.16
16:43
Здравейте , занимавам се с 9 месеца с фитнес и целта ми е релеф. Промених си програмата за гърди от скоро и днес реших да попитам инструктора дали натоварвам всичките части на гърдите. Обясних му , че гърдите най-много ми изостават и затова правя толкова упражнения , даже заради тях съм спрял тотално пилешкото. Та казах му , че правя за гърди - Лежанка , Горна Лежанка , Дъмбел преса с дъмбели от лег , дъмбел преса от наклон , флайс , кросоувър и кофи. Всичките ми са по 5 серии. Той ми каза много упражнения правиш за гърди и ги свиваш и така няма да има ефект. Аз след това му каза , че се възстановявам отлично (до колкото знам ми трябват 48 часа за възстановяване след като се е появила мускулната треска) и той ми каза Какво означава да се възстановяваш добре? И трябва да ЗАДЪЛЖИТЕЛНО , да взимаш добавки , за да имаш ефект. И аз му каза Добре , мерси за съвета. Пиша тук , защото мисля , че най-добре ще ми дадете съвет. Никога в живота си не съм взимал добавки и бях skinny fat , но без добавки направих мускули , може да са малко , но са плод на труд. Аз ям месо , салати , яйца , риба , плодове и тн , но съм направил мускули. Имам един въпрос - Вярно ли е , че с тези упражнения няма да имам ефект? Аз лично знам , че при тренировка влакната се разкъсват и след това мускула се възстановява. Просто се учудих и са упражненията и за възстановяването , може и аз да бъркам. Какво Ви е мнението? :)
15.11.16
17:30
Само не казвай, че правиш всичките тези упражнения /7 ги преброих/ по 5 серии във всяка тренировка. Дори един път седмично да тренираш гърди по този начин, нищо чудно, че нямаш прогрес. Да не би просто да въртиш упражненията по 2-3 в различните тренировки и да не си се изразил точно.
Релеф се прави с диета най-вече и ако гърдите са ти малки, ефекта от орелефяването е никакъв.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 15.11.16 17:32.
15.11.16
18:01
Правя всичките тези упражнения с по 5 серии. В гърдите ми има женски и мъжки хормони , женските са малко повече (поради пубертета). Не е гинекомастия лекарката ми каза да спря пилешкото. 6 упражнения добре ли са?
Мнението беше редактирано от Yordan Yordanov на 15.11.16 18:05.
Тази тема ...
Треньорът ти е прав, че правиш много упражнения. Но те съветва пак грешно.
Това с хормоните не искам да го коментирам.
Общо взето трябва сериозно да прочетеш тук из сайта и форума.
15.11.16
19:18
Благодаря за отговорите. Треньора сигурно не е прав за възстановяването. Какво ще кажете за 6 упражнения за гърди?
15.11.16
19:27
Приятел, това са прекалееено мн ненужни серий. Да не си на препарати?
Пробвай така - 3 упражнения по 3 серии (препоръчвам ти кофи, лег с лост, лег с дъмбели от наклон като държиш - 4-6 повторния, можеш флайс да добавиш накрая да поръзтегнеш). Сега за самото трениране, правиш тежки серии като следиш мн за формата.
Мнението беше редактирано от Светослав Захариев на 15.11.16 19:30.
15.11.16
21:03
Средната част на гърдите е най-голяма, следователно, за да имаш големи гърди, трябва да тренираш -
1. Хоризонтален лег ( с щанга и с дъмбели)
Най-трудната част за изкарване е горната част на гърдите, но и най-необходимата, за да изглеждат гърдите още по-големи и по-красиви....следователно:
2. Горна лежанка ( с щанга и с дъмбели)
За да станат гърдите още по-големи, трябва да се разтегне мускула, следователно в края на тренировката за гърди трябва да се прави разтваряне с дъмбели, а не кросовър))
3. Разтваряне с дъмбели.
Това са 3 упражнения, които трябва да се правят за да натрупаш необходимата маса на гърдите. След това следва оформяне вече:
1. Лег с тесен хват, кросовър, кофички и т.н.....
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 15.11.16 21:16.
15.11.16
21:06
казано от Carbohydrate на 15.11.16, 21:03:
Средната част на гърдите е най-голяма, следователно, за да имаш големи гърди, трябва да тренираш -
1. Хоризонтален лег ( с щанга и с дъмбели)
Най-трудната част за изкарване е горната част на гърдите, но и най-необходимата, за да изглеждат гърдите още по-големи и по-красиви....следователно:
2. Горна лежанка ( с щанга и с дъмбели)
За да станат гърдите още по-големи, трябва да се разтегне мускула, следователно в края на тренировката за гърди трябва да се прави разтваряне с дъмбели, а не кросовър))
3. Разтваряне с дъмбели.
Това са 3 упражнения, които трябва да се правят за да натрупаш необходимата маса на гърдите. След това следва оформяне вече:
1. Лег с тесен хват, кросовър, кофимки и т.н.....
Благодаря!
15.11.16
22:22
Прочети за високо честотното трениране. Накратко, тренираш повече пъти в седмицата дадена мускулна група (2-3 пъти) с по-малко упражнения и серии, в порядъка на 6-8 повторения с чисто и прецизно изпълнение на даденото упражнение, като избягваш отказите.
Пример:
Понеделник – горна част
Вторник – долна част
Сряда – почивка
Четвъртък – горна част
Петък – долна част
Събота – почивка
Неделя – почивка
16.11.16
07:30
Обмислих вчера колко упражнения да правя за дадена мускулна група. Гърди - 6 , Гръб - 6 , Рамо - 5 , Ръце - 5 бицепс , 5 трицепс , 2 предмишница и 5 крака. Какво мислете?
След всичко изписано в темата, си стигнал до извода, че трябва да увеличиш упражненията?!!
Сигурен ли си, че правиш разлика между серии и упражнения?
Това, което си написал може и да става за някой астроном, интересуващ се от астероиди, но за обикновено трениращ - да не говорим за броя общо, но и 10 упражнения за ръце...
16.11.16
21:02
Явно не си ме разбрал, или аз не съм се изразил правилно. Имах предвид, да правиш по-малко упражнения и серии, за сметка на по-честото трениране, по този начин ще имаш постоянен протеинов синтез, следователно и по-добри резултати. Според мен програмите, от типа, по една мускулна група всяка седмица с голям обем са безсмислени за натурално трениращ, който не използва анаболни стеройди, но пак казвам това си е лично мое мнение, и ти можеш да тренираш по каквато си искаш програма. :)
26.11.16
11:52
казано от Yordan Yordanov на 15.11.16, 16:43:
Обясних му , че гърдите най-много ми изостават и затова правя толкова упражнения , даже заради тях съм спрял тотално пилешкото.
Това пък защо? :D
27.11.16
23:03
Защото освен лекарката, явно и пациента е за конкретен специалист!
28.11.16
02:53
казано от Yordan Yordanov на 16.11.16, 07:30:
Обмислих вчера колко упражнения да правя за дадена мускулна група. Гърди - 6 , Гръб - 6 , Рамо - 5 , Ръце - 5 бицепс , 5 трицепс , 2 предмишница и 5 крака. Какво мислете?
Мислим, че грам не ти дреме какво ти пишем. Засега си на принципа “те си говорят, ама казват нещо различно от това, което мисля, значи няма го взема под внимание”. На такива като теб се бие един игнор по бързата процедура. Като си “строшиш главата” (или иначе казано седиш без прогрес още сума време), може да ти дойде акъла и да слушаш ;)
П.П. За да не съм голословен откъм градивна критика и конструктивни питания - бицепса/трицепса/рамото колкото краката ли са ти големи....? :)