17.11.16
13:04
Здравейте на всички съфорумници.
Какво мислите за следните добавки и как бихте ми препоръчали да ги приемам???
-Креатин (монохидрат)
-Глутамин
-Бцаа
-Суроватъчен протеин
-Карб слам
Моята цел е главно покачване на мускулна маса през зимният период :)
Надям се да получа мнения от вас
Благодаря ви.
П.П.
Също така имам една добавка в наличност, която незнам каква е и никъде немога да открия информация за нея.
Ето я и нея:
17.11.16
16:38
Здравей!
Ползвай търсачката в сайта, за да намериш информация за добавките, тъй като има предостатъчно такава. :)
За целта с покачването на мускулна маса трябва да се съсредоточиш повече върху храненето (и тренировките). :)
Според мен нямаш нужда от carb slam (и всякакви други подобни формули) - убедена съм, че можеш да си набавиш нужното количество въглехидрати от храната. От протеин също нямаш нужда поради същата причина.
17.11.16
17:49
Благодаря за отговора и за съвета, вероятно мога да си ги набавям от храната и протеина и въглехидрата , но съм пребегнал като помощни средства към тях в последствие на забързания ми работен ден. Работя постоянно в движение и храненето ми не е особено добре за тази цел ( храня се ,разбира се че се храня ,но не достатъчно за целта )
А по въпроса с търсачката писах и гледах и търсих.
Интересува ме как мога да ги съчетая всичките
Искате да качвате - зелена светлина да се пръскате от хубава храна, а вместо това предпочитате калориите да ви идват от някакви прахчета, които нито ще ви заситят, нито ще ви дадат удоволствието както от една вкусна и обилна храна, а и измисляте всевъзможни оправдания да ги взимате тези прахчета. Да не говорим, че идва и много по-скъпо от обикновена храна. Ей т’ва никога няма да го разбера, тоя маркетинг явно си го бива...
Вечно нямате време да се храните, но винаги имате време да си бъркате шейковете в движение.
Колкото до наличната ти и неизвестна добавка - предтренировъчен енергиен комплекс на първо четене.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 17.11.16 18:35.
казано от Pleasure на 17.11.16, 18:31:
Да не говорим, че идва и много по-скъпо от обикновена храна. .
Това не е много сигурно. 1 кг протеин като уей пудра(около 1.2 кг) ще ти излезе най-много 40 лв. Същият този 1 кг протеин във форма на свинско ще е около 5кг месо, което можеш да си сметнеш колко струва, а свинското не е от скъпите.
Мнението беше редактирано от Станимир на 17.11.16 19:05.
17.11.16
19:07
Не, не си измисля оправдания за да ползвам ” някакви прахчета ” разбира се , че предпочитам да си давам парите за качествена храна и храна на която ще се насладя , въпроса е както казах че 10 часа от моят ден ( което в момента си е целият ден ) съм в постояно движение. Затова пребягвам към малката помощ която би трябва да ми дадът добавките ( нали все пак са за това , маркетинг или не има изписани милиони статии за тях ) .
Ще се радвам все пак да получа отговор на въпроса които съм задал ( или въпросният форум не е точно за това ;) )
казано от Joro Semerdzhiev на 17.11.16, 19:07:
Ще се радвам все пак да получа отговор на въпроса които съм задал ( или въпросният форум не е точно за това ;) )
На първо четене, Вероника ти отговори на въпроса, който си задал, всъщност на всички въпроси, които си задал, включително този от втория ти пост. Което автоматично обезмисля коментара в скобите.
На второ - ти И сам си си отговорил:
казано от Joro Semerdzhiev на 17.11.16, 19:07:
има изписани милиони статии за тях
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.11.16 20:32.
Това не е много сигурно. 1 кг протеин като уей пудра(около 1.2 кг) ще ти излезе най-много 40 лв. Същият този 1 кг протеин във форма на свинско ще е около 5кг месо, което можеш да си сметнеш колко струва, а свинското не е от скъпите.
Визирах всички изброени добавки като сума (като прибавим и храна към тях, тъй като едва ли ще я кара само на добавки), а не конкретно един от продуктите.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 17.11.16 20:33.
17.11.16
20:54
за да извлечеш необходимата информация от текущите отговори по тази тема , трябва да знаеш толкова по въпроса че да не го задаваш.
Благодаря ви :)
17.11.16
21:08
Joro Semerdzhiev, с извинение, но... монетата има и обратна страна.
Питаш за добавки... а добавките се добавят към останалото в режима. Какво знаем ние за твоя режим?
Затова Вероника ти даде чудесен отговор - на такъв въпрос как да бъдем по-конкретни?
Отделно от това приемът на тези добавки отдавна е внимателно разнищен - с какво твоят режим е по-специфичен, та не си открил нужната информация?
Бих могъл да кажа само следното:
- глутамин, протеин и гейнър не купувай
- креатин и ВСАА приемай по стандартния начин
казано от Кольо Пияндето на 17.11.16, 21:08:
- глутамин, протеин и гейнър не купувай
За протеина не съм съгласен. Времето на прием на протеина е важно, макар и не колкото общото количество за деня. Както показват нови изследвания, приемът на 40 гр. бързоусвоим протеин веднага след тренировка увеличава значително протеиновия синтез. Това е нещо непостижимо с твърда храна, предвид бавното й усвояване. Доколко това е основателна причина за ползването на протеин - всеки може сам да си прецени, но да бъде отписван като ненужда добавка не е съвсем правилно. Разбира се, вместо това може да приема наистина голямо количество BCAA, ако може да си го позволи...
Мнението беше редактирано от Станимир на 17.11.16 21:49.
17.11.16
21:49
Ненужен - не...
...но значително надценяван като значение - по-скоро да.
При определени условия протеинът би могъл да намери място в почти всеки режим.
P.S.
казано от Станимир на 17.11.16, 21:45:
Разбира се, вместо това може да приема наистина голямо количество BCAA, ако може да си го позволи...
Това ми беше идеята...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.11.16 22:17.