Операция на коляното?

21.11.16
17:37

Здравейте!На 16 съм,а вече коляното ми се изважда два пъти.След първия път носих шина и след това слагах наколенка при спортуване.Нямах никакви проблеми(след като се възстанових) играх футбол,бягах,карах колело и всичко това по доста време.След около 4-5 месеца ,сутрин,правих разгрявка чрез тичане,след това реших да направя няколко напъна и -коляното ми излезе отново,но този път се прибра и отидох до спешното на собствен ход.Там ми казаха,че е добре да се направи операция,но шансът да се управи не бил голям.От тогава не съм натоварвал много краката(от време на време ми се налагаше да тичам или някой път да си подаваме топка,но нищо повече).Какво е вашето мнение,дали да си направя операция или не?
П.П Сега мисля да започна отново лека-полека с футбол и колело,защото просто не мога да издържа.

21.11.16
18:21

Кристияне, колкото и пъти да пуснеш една и съща тема, няма да получиш различни отговори!!!

21.11.16
19:33

Другите бяха с различна насоченост,като например че бях питал за натоварванията на крака и за шината,мисля че а тука питам дали въобще тази операция ще ме управи ,тъй като всеки е на различно мнение

21.11.16
20:54

Няма как във форум да получиш адекватна информация. Отиваш при 1-2-3-ма специалиста, преглеждат те и решават дали си за операция или не, няма друг начин за решението на проблема.
Явно от изместване до изместване има разлика, но и аз съм измествал два пъти капачка когато бях на твоята възраст, и за операция не са ми споменавали.
Единия от ортопедите ме беше посъветвал да изградя мускулатурата на краката си. Развитата мускулатура щяла да предпази капачката от бъдещи измествания.

21.11.16
22:06

Именно за това писах тука,защото едни ми казват да си направя операция,други ако стане отново,а трети ми казват това ,което ми казваш avitohol ,просто вече незнам какво да правя.Ще пробвам за няколко месеца с едното,пък ако не с другото.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1