Въпрос за азотен бустер

22.11.16
18:43

Първо да кажа здравейте! Нов съм тук и не съм сигурен дали тове е правилният раздел, в който трябва да пусна тази тема.

Имам бустер Swedish Supplements - The Butcher
В началото като го взимах ефект голям, особено първите 2-3 дози. С времето естествено отслабна. Сега сякаш направо спря, дадох по доза и малко да 2ма приятели, който не са взимали бустер и нищо. Намерих едно малко цилиндърче на което пише да не се яде и от горната и долната страна е надупчено като солничка и може има някакво бяла пудра вътре. Какво може да е това, никаква информация не мога да открия и дали има нещо общо с ефекта?

22.11.16
18:55

Силикагел, използва се против влага.

Защо изобщо те вълнува, след като пише да не се яде? И не, няма нищо общо с ефекта, просто организмът ти се адаптирал към съставките на продукта.

Мнението беше редактирано от Pleasure на 22.11.16 18:57.

22.11.16
19:02

За адаптирането към съставките, ясно. Но просто се учудих, че като дадох доза и малко на двама приятели, ефект никакъв. Даже грешка, единият взимаше от моя 3-4 дози но това е преди 3 седмици, едва ли неговият организъм се е адаптирал към съставките. Не или аз си внушавам, единственият помен от бустера е, как ми се затоплят ушите, преди цялото ми тяла ставаше на бодли и не можех да си намеря място. Явно ще го спра за 2-3 седмици и ще видя как е, мерси за отговора все пак :) .

22.11.16
19:03

Всеки има различно ниво на толерантност спрямо определни съставки. Не се знае и твоят приятел на какво е бил преди това. И, да, може и да си си внушавал, също не е изключено. При всички положения, не е свързано с находката ти :)

Мнението беше редактирано от Pleasure на 22.11.16 19:05.

22.11.16
19:10

На нищо, заедно започнахме да тренираме и го черпих 3-4 дози бустер, ефекта беше - не можем да си намерим място докато не отидем в залата, сега ъц :D

Обмислям следващият бустер да е Adapt Nutrition Bitter Edge или Jack3d Advanced Formula.

Pleasure е един от ‘старите’ участници в този форум със солиден стаж в залата.Ти защо не го попиташ,дали изобщо имаш нужда от Азотен бустър.

22.11.16
19:24

Няма да е зле да чуя мнението на още един “ветеран”. Ако има значение 75кг. съм 183 висок, на 21г. , целя се да стана 80кг за сега и имам изморително ежедневие. Отивам на зала след работа и мисля, че бустера ми помага да преборя умората.

22.11.16
21:52

Потренирвам от известно време, но определено не се смятам за спец в сферата.

Мнението ми е, че ако се ползва конкретно за енергия, има доста по-евтини източници от този тип добавки, които за тази цел в основата си разчитат предимно на добрия стар кофеин. Цялостното ми мнение е по-скоро негативно и защото масово са с изкуствено завишени цени. Казвам изкуствено, защото тези цени биват обяснявани с наличието на най-различни съставки, които обаче са в дози, крайно недостатъчни, за да се извлече някаква реална полза от тях. Не знам как стоят нещата конкретно с този продукт, тъй като не съм го разглеждал, нито тествал, но говоря за общата картинка. Също така смятам, че при този тип добавки силно се разчита на плацебо ефект, повлиян от нереалистични маркетингови твърдения.

22.11.16
22:13

Бодличките които си усещал са от Бета- аланина, който се съдържа в азотния бустер. Самият бета- аланин се продава отделно на пазара. Но приемеш ли с 1-2гр. повечко, направо полудяваш от бодежи и сърбежи по носа, ушите, ръцете и тн. Неприятно усещане бих казал :D .
Може и да не съм разбрал правилно, но това цилиндрично нещо, което си намерил в кутията, явно е пакетче, което попива влагата. Такива пакетчета се поставят в доста прахообразни хранителни добавки.
Отдавна съм на мнение, че азотните бустери са малко или много безполезни добавки. Както са ти писали по- горе, този тип добавки са пълни с какви ли не неща, които с нищо не ти помагат, но оскъпяват продукта. Маркетингов трик просто.
Като искаш енергия, приемай кофеин преди тренировка. В дългосрочен план, резултатите идват с храненето, качествените тренировки и сън, а не с прахчетата.

22.11.16
23:53

Склонен съм да се съглася в вас. Но мисля, че ефекта в моя случай не е точно плацебо, наистина имаше дълго болезнено напомпване след тежка серия, за разлика от тренировка без бустер, не си го втълпявам. Предполагам, че трябва да го спра за известно време, даже мисля да направя както каза @avitohol и да видим какво ще стане. Мерси за изчерпателните отговори.

P.S Ако реша следващият път да си купя добавка за сила, мога да взема само бета-аланин или евентуално само аргинин вместо бустер?

Мнението беше редактирано от Resistance на 23.11.16 00:03.

23.11.16
06:49

Такова нещо като добавка за сила може да се каже, че няма. Аз на твое място бих си взел креатин монохидрат. От бета- аланина и от аргинина не съм усещал някакви ползи относно силата.
“Добавка за сила” няма. Силата идва с правилно изградена тренировъчна методика, достатъчно хранене и пълноценно възстановяване.
Ако ще и да стакнеш 10 добавки, нямаш ли изброените три неща, работите няма да се получат.

Ефектът от продукта отслабва неизбежно - просто организмът ти се адаптира към ударната доза стимуланти на нервната система.

При всички положения този клас добавки не са водещ фактор при контрола над умората. Потърси начин да оптимизираш храненето, тренировките и почивката. Предтренировъчните продукти биха могли да ти бъдат полезни за някакъв ограничен фиксиран период от време, да, но не за постоянно...

Моята препоръка е да помислиш над комбинацията бета аланен и креатин монохидрат. Смятам, че при един добре обмислен и прилично изпълняван режим ще ти донесе много повече ползи в дългосрочен план спрямо азотен бустер.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.11.16 10:34.

23.11.16
12:34

Подкрепям препоръката на Кольо. Азотните бустъри изобщо не са това, което бяха по времето, когато DMA беше разрешен и влизаше в състава им.
Сега разчитат предимно на ударни дози кофеин и на почти произволни комбинации от бета-аланин, креатин (да се чуди човек защо ще има креатин в нещо за преди тренировка), л-аргинин и др.
По-добре се храни правилно, а ако толкова искаш нещо за преди тренировка, си купи насипен бета-аланин и не се занимавай с глупости.

казано от Resistance на 22.11.16, 23:53:

P.S Ако реша следващият път да си купя добавка за сила, мога да взема само бета-аланин или евентуално само аргинин вместо бустер?

Не си давай парите за глупости, по-добре си купи кюфтета.

23.11.16
13:44

Отговорих си на доста въпроси, благодаря ви.

28.11.16
17:23

Ъпдейтче. Тренирам около седмица без да взимам от бустера и като се замисля, единствената разлика е, че съм бил по-бодър и като го пих и първите пъти от приема му съм си втълпявал, че имам повече сила. С 2 думи излишни пари съм дал.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1