Ще се променя.

Казвам се Йоана и се регистрирах, защото мисля че този сайт е това което ще ме мотивира.Та...аз съм на 15, но съм с наднормено тегло.Висока съм 165, но тежа 75 килограма. Не съм много наясно какъв точно режим ще ми трябва. Знам само, че искам да съм здрава и щастлива. Трябва да вляза в нормата за да нямам здравни проблеми. Пък и наскоро приятеля ми ми правеше намеци...бивш приятел. Сега искам да му покажа, че мога да се променя. Но го правя най-вече за себе си. Надявам се да си намеря приятели и да науча какъв точно режим и тренировка ще ми трябват. Проблем е и  че живея в малък град и няма фитнес.
Мисля, че  горе долу имам някакъв опит в тренировките. Дори, ако изчистя ще имам плочки защото усещам мускулите си. Абе общо взето не съм толкова зле за килограмите си. Не ми личи чак толкова. Но искам да съм здрава.
И като хранителен режим трябва да намаля приема. Аз постя в момента и не приемам животински продукти но после предполагам че ще приемам и ще избягвам само месото. Също имам една книга в която се казва как да се яде за да не се създават токсини и да се използват пълноценно  всички хранителни вещества.
Ще съм благодарна ако разбера как да си съставя хранителен режим или ми предложите някакъв. :)

Темата беше редактирана от Йоана Маринова на 18.03.17 13:02.

Здравей, Йоана и добре дошла тук. :)

Не е проблем, че в града ти няма фитнес. Фитнесът не е единственият начин да спортуваш. Сподели обаче по какъв начин смяташ да го правиш - в домашни условия със собствено тегло/ в домашни условия с добавени тежести и ластици/ някакъв организиран спорт/ друго?

Споделяй как се храниш сега и с времето ще получаваш съвети. :)

Добре. Като за начало мисля да почна с тренировки вкъщи със собствена тежест. Както споменах имам известна мускулатура и ще изпълнявам всяко упражнение което ми препоръчате. Също искам да знам по колко като брой и сетове трябва да изпълнявам. На ясно съм, че трябва да засегна голяма група мускули и че няма да тренирам само една определена проблемна зона. Чела съм, че тъй като жените са по-издръжливи се препоръчва да се правят по-малко сетове, но с повече повторения.

За хранителния ми режим...както споменах в момента постя, но после предполагам че ще приемам животински продукти. Целта ми е да отслабна и да съм здрава. Горе долу 60 килограма ме устройват. За да съм здрава и да е безопасно трябва да свалям около един килограм на седмица. Трябва да започна да следя режима си. Макар и да постя приемам доста храна. Мисля, че трябва да приемам към 1500 калории за да съм в дефицит. Спорта ще го измисля :D

Ден 1 (2.12.2016)
Закуска-  4 мандарини, 2 парчета черен шоколад
Обяд- фасул (постен)и инстантни спагети(знам че е грях :D но малко ми дойде фасула)
Следобедна закуска- голяма ябълка
Вечеря- около чиния ориз и малко салата от краставици

Правих и малко упражнения за ръце защото само ръцете ми нямаха мускулна треска.:D
Правих каквото ми дойде на ум. По 3 сета и 15 повторения.
Иначе се гордея с това че имам мускулна треска от вчера :D 8-)

Ще се радвам да чуя забележки и коментари,препоръки и насоки :)

Мнението беше редактирано от Йоана Маринова на 04.12.16 21:12.

Какви серии и повторения ще правиш зависи и от тежестите, с които разполагаш, а и от подбраните движения. Хубаво е да правиш по-предизвикателни тренировки, а не да размахваш до безкрай гиричките. Разгледай раздела с упражнения тук, за да почерпиш идеи, както и раздела с програми.

Описвай по-подробно тренировките си, ако желаеш да получаваш съвети в това направление. От “правих каквото ми дойде на ум. По 3 сета и 15 повторения” можем само да гадаем.

За храната - след като не ядеш животински продукти (сега заради постите), е добре да се информираш по какъв начин можеш да си набавяш достатъчно количество протеин в менюто.
В момента то не е такова, ако се съди по “ден 1” и ако това ще е обичайното ти хранене. В сайта има статии по темата (растителни източници на протеин), потърси ги чрез търсачката. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 05.12.16 09:22.

Добре, взимам си белешки :)
Както споменах ще тренирам само със собствено тегло...то моето си е достатъчно :D (шега, но нямам тежести и в града няма фитнес). Мотивирам се внезапно. Както си разглеждам социалните мрежи и ми харесат някои упражнение и почвам да ги правя. За това се надявах да ми препоръчате някакви тренировъчни планове.Готова съм за предизвикателства така, че не се бойте да препоръчвате. Няма да се откажа. Мотивирана съм. Искам да докажа на себе си и на бившия ми че мога да се променя. :)
За храната- на ясно съм че ми трябва протеин и съм се замисляла дори над инвестиция във вегетариански протеин. Старая  се да ям разнообразно и да имам в менюто си ядки и плодове,зеленчуци и до колкото мога често бобови култури.

Иначе за днес:
Ден2 (05.12.2016)
Закуска- ябълка и две мандарини +2 чаши Wow tea за намаляне на апетита (пия го защото ми харесва не толкова заради “магическите”резултати :D )
Следобедна закуска- бисквити белвита- към 16 часа + микс ядки
Вечеря- 2 препечени филийки и зеленчуци + малко салата с риба (до Никулден може да се яде риба но то е утре така че...вече няма да ям сигурно)

Днес се чудих дали да правя някакви упражнения но просто медитирах 30 минутки :)

Мнението беше редактирано от Йоана Маринова на 05.12.16 23:08.

Музиката ме надъха и в 23 часа почнах с малко упражнение за преса. Зарадва ме снимката но не пишеше по колко сета и повторения да правя...за това почувствах че ще правя по 1сет от 20-25 повторения 8-)

Мнението беше редактирано от Йоана Маринова на 05.12.16 23:41.

Започвам да виждам как ми се стягат мускулите. Чувствам се по-малко мазнина от колкото обикновено. Това ме мотивира още повече. Знам ,че е рано да виждам резултати но докато си вярвам и се радвам, мотивирам няма проблем. Нахъсана съм. Дори ме питаха дали съм почнала да тренирам.

Ден3 (06.12.2016)
Закуска- ябълка и някакво протеиново блокче...не запомних какво точно но другия път ще видя.
Обяд-солети, салата от моркови и зеле.
Вечеря- Риба, салата от картофи и салата от цвекло

Днес ще прегледам статиите които ми препоръчахте за растителния протеин. Трябва да внимавам да не губя мускулна маса.
Също след малко предполагам ще си пусна музика и ще си намеря тренировчица. За крака днес. Преборих се с мускулната  с масаж и активност :D Искам да съм активна. Харесва ми. Чувствам се добре. Макар и да знам че започнах за да отслабна, защото съм натрупвала с много време тая маса имам чувството, че така е трябвало да стане. Сега ме прави щастлива това, че виждам прогрес :)

Леко запотена, но много доволна от самия факт че си направих тренировката. Страх ме е да не си увредя колената и съм малко скиптична към упражнения които много ги натоварват. Ще увеличавам трудността с времето. За начинаещ мисля че е добре 8-)

Just Me

07.12.16
09:00

Мога да ти предложа едни тренировки, които когато не мога да отида правя във вкъщи :) . Напиши в гугъл или инстаграм(предполагам имаш) bbg Kayla Itsines. Натоварващи са, но а ефективни. Може да ги погледнеш и ако ти харесат да ги пробваш. Също така на мен много ми помогна приложението Workout Trainer by Skimble. Има много видове различни тренировки и ти показва как да ги изпълняваш.Идеално е за домашни условия :))

От клековете ли се притесняваш? Усещаш ли някакъв дискомфорт в коленете, когато правиш такива движения?
Въпросът е в техниката, с която ги изпълняваш.

Всъщност не за клековете. Те не ме притесняват, на ясно съм как да ги изпълнявам правилно и нямам дискомфорт. Но понякога получавам от нападите. Все пак е поносимо. Ще видя тренировките. Обичам кратки, но натоварващи упражнения. Благодаря за съветите.

Предполагам в края на деня ще отчета храненето и тренировката.
Също и докато съм свободна ще разглеждам сайта и ще чета статии :)

От няколко дена не ми остава време сериозно да се отдам на целта си. Доста съм заета но се опитвам да спазвам активност.

10.12.2016
Закуска:мекици + сладко (3 мекици)и две мандарини
Обяд: Солети и протеиново блокче.
Вечеря: Салата трушия, 1 морков и царевица

Активността ми... -днес се разхождах, и бягах защото с приятелите ми излизахме по тъмно и беше много студено. Трябваше да се сгрявам :D

Даскалото много ме изпива... Много е лошо защото съм заета постоянно и ям за закуска по някога, в голямото междучасие и вечер се натъпквам... ;(

Яд ме е че не ям разнообразно нито здравословно.
Закуска: сок от лимон и вода, мандарини 2
Обяд(16 00): протеинов бар и малко солети
Вечеря: Картофени кюфтета и салата от краставици

Много съм уморена. Но днес ще си направя тренировчица

Не е ли по хубаво да се яде по 5 пъти на ден,а не 3 пъти ?

Как издържаш само с 3 хранения ? :D

14.12.16
13:41

Три хранения са абсолютно достатъчни, ако доставят необходимите нутриенти. В нейния случай, по-страшното е, че трите й “хранения” много трудно могат да се дефинират като храна.

Мнението беше редактирано от Pleasure на 14.12.16 13:43.

Е да, но според мен 5 хранения на ден е по-добре

14.12.16
16:17

казано от Габриела Бориславова на 14.12.16, 16:10:

При такова скромно количество храна, по-добре да са 2.

14.12.16
16:48

Ако не се лъжа има множество проучвания, които доказват, че стига количеството да е еднакво, дали ще го изядеш на 3 или на 5 яденета няма значение.

14.12.16
17:51

казано от SimplySatisfying на 14.12.16, 16:48:

Ако не се лъжа има множество проучвания, които доказват, че стига количеството да е еднакво, дали ще го изядеш на 3 или на 5 яденета няма значение.

То това е и една от причините билдърите да ядат по n брой пъти - голямата храна, която приемат, е по-лесно да я изядат на повече хранения.

Йоана, правят ти забележка, че ядеш малко и некачествено като съдържание - нямат предвид, че ядеш джънк, а че не ядеш храни, които да ти дадат дневната нужда от белтъци, мазнини, въглехидрати и витамини. Ако искаш да отслабнеш, следи да си в калориен дефицит, но това не означава да гладуваш. Казваш, че си заета - подготви си храна в кутии от предния ден. Като цяло важното е колко желание имаш. А по отношение на тренировките, не те съветвам да взимаш тренировки от ютуб или от онези по картинките, в стил “тонус за жени за долна част”,  а си изготви някакви тренировки със СТ, кондиционно-”силово”ореантирани. Всякакви клекове, американски подскоци(клек, скок дъга, клек, скок дъга)напади, лицеви опори - от колене или пълни, планкове, хиптръстери, румънска тяга на 1 крак . Сложени в кръг, изпълнявани едно след друго без почивка м-у упражненията, тези примерни упражнения биха ти работили.

Мнението беше редактирано от Боян на 15.12.16 00:02.

Лоа...спрях поста. Днес почти не ядох и се нахвърлих върху храната вечерта. Голяма грешка

Вечеря:- салата от краставици и сирене, филия с пастет, някакъв суджук и някакви пръчки.

Изтеглих си едно приложение за тренировка.  Ще почвам от него.

Коледа е. Май няма смисъл да казвам, че днес ядох много. След празниците ще започна нов по-здравословен и разнообразен режим. Ако трябва да съм честна нещо сайта се беше бъгнал и въобще не ми излизаха всички коментари в дневника ми.

Благодаря за корекциите. Знам, че ядях малко и некачествена храна. Вече няма да бъде така. Ще приемам достатъчно протеин и въобще всичко което ми трябва. Ще се стегна. Вече се мотивирах. След Нова година (иска ми се още от сега, но всички знаем че ще е трудно по празниците) ще започна с пълна пара. Благодаря на всички, които ми показаха грешките ми и дадоха съвети :)

05.01.17
13:32

има един канал в youtube ,  fitnessblender се казва и имат над 500 клипчета, много са интересни и разнообразни :*

05.01.17
13:35

казано от R. G. на 05.01.17, 13:32:

има един канал в youtube ,  fitnessblender се казва и имат над 500 клипчета, много са интересни и разнообразни :*

Хора, разберете, че не каналите в ютуб ще ви помогнат, а това да четете и да се интересувате. Само тук, в сайта, има толкова много дневници, пълни с отлично структурирани тренировки и с тежести, и със СТ. Мислете, като тренирате, а не да пуснете някой клип от ютуб, където треньорката промотира аеробика и и розови гири, а сама не тренира така.

Почвам режим. Знам че е по-късно от колкото казах. Дори е много много по-късно. Но не мисля, че тряжва да го чувствам като задължение и напрежение. Да, трябва да съм здрава и искам да съм, но докато не се убедя сама няма смисъл да се мъча.
Е, вече съм убедена. Приятелките ми също искат да влязат във форма и може да ходим заедно на някакви дейности. Като режим мисля да наблегна на вегетарианството. Да прекратя консумацията на месо и също порциите които приемам. Искам да се храня с жива храна и макар зимата да не е най-подходящия сезон смятам да го правя.

В края на всеки ден ще опитам повече от 50% от храната ми да е вода(тоест полодове и зеленчуци).
От утре почвам режима. Ще опитам да го превърна в начин на живот.

Като активност обмислям да правя някакви упражнения.

Ще ходя да бягам! С много приятели се навихме. Много се радвам защото сама нямаше да ходя. Четох доста материал във форума за тичането и мисля че разбрах как горе долу ще процедирам. За сега планът е 3-4 пъти на седмица по една таблица за бягането. В края 10 тата седмица би трябвало да тичам около 48 мин което е добре.

Също не мисля да наблагам само на кардиото а и на силова тренировка.

Може ли да ми препоръчате как да комбинирам тренировката за да не се претоварвам и да ми предложите някакви упражнения за начинаещи?

Като режим мисля да се храня здравословно и да спра повечето “неживи “храни. Това са всички освен плодове и зеленчуци. Искам да ги сведа до минимум защото най-лесната за преработване храна е тази богата на вода.

Станах в добро настроение, взех си душ, направих си закуска от банан и мед. После ми се наложи да ходя до горния етаж и какво да видя - кантара. Стъпвам и гледам, че съм 6 килограма по-лека. Не от последния  път, когато се мерих но от началото на дневника. Не можете да си представите колко  се зарадвах! Първоначално бях върховните 75 килограма, а сега съм 69… Целта ми е да съм между 55 и 60. Имам поне 10 килограма. Ще се храня здравословно. Признавам, че по едно време не го правих, защото не виждах много голям прогрес. Макар че знаех, че трябва да се радвам на това което виждах...

Мотивирана съм, защото сега виждам, че е имало полза от това което правя.А и четох още малко. Сега имам по-добра представа как да се храня. Този дневник премина през постене, гладуване и преяждане. Последните две бяха крайности предизвикани от умората ми. Но сега всичко е различно. Няма да повторя грешките. Сега ще гледам на храната като на гориво и ще обръщам внимание не само на калориите а и на самите вещества и какво ми  дават.

Закуска- банан на пюре и мед
преди обяд -овесени ядки с мед и орехи около една малка чаша 250 мл
Обяд - ще си сваря яйца
след обед-  ще си купя портокал или ябълка
Вечеря- мисля да е картофи с чесън и бекон

Защо винаги забравям да водя този дневник? Прогресирах. Радвах се. Загубих резултата доста след като спрях да го водя. Този факт малко ме обнадеждава че съм била на правилен път. Фактът че винаги започвам а не се отказвам напълно също леко ме успокоява. Но както и да е.

Вярно е че правя глупости с тялото си. С едни приятели решихме да се съберем за да отпразнуваме рождения ден на един повек от компанията. Та на въпросното събиране пихме. На следващия ден се чувствах ужасно и си казах че вече казвам не на алкохола и да на спорта.

И пак съм тук. Пак съм 70 кг за 165 см. Пак съм над нормата.

Но пък сега знам че вече мога. Направих го един път и съм сигурна че мога пак. Тук е разликата.

Ще го водя тоя дневник този път бее 😄

Довечера пиша с какво съм се хранила.

Bart Simpson

27.07.17
18:07

Моя лайк е за снимката.

68 кила, чувствам се добре! Не съм и приключила. Не попълвам дневника но си водя записки в едно приложение. Така че не се чувствам виновна. Та да. Целта ми е 60 кила и ако си поддържам режима ще съм толкова към Декември! 😄 Пожелайте ми да не се отказвам, защото късмет не ми трябва.

08.10.17
15:02

Не се отказвай!!! И винаги помни, че дори и да си „провалиш” хран.режим, това не е края на света! По-добре да сгрешиш, но веднага след това отново да се върнеш в режим, отколкото напълно да се откажеш! Ако имаш телевизия TLS задължително гледай „Пълна промяна:Отслабване”. Действа много мотивиращо😄

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1