Тяга 4х5х60
Скрипец 4х8х40
Гребане от пейка 3х10х15
Лежанка 5х4х40
Горен лег 3х5х14
Раменна преса 5х5х20
Шоулдър шокър х2
5хсс бицепс/трицепс с тежести за 8 повторения
клек 10х3х60
преден клек 5х3х50
сгъване/разгъване 4х10
абдуктор/аддруктор 4х12
планк СТ х 1,30
страничен планк х30сек в посока
3км пеша към залата и 3 км пеша наобратно
после още 1-2 на разходка
Не съм доволна. 10 3ки на 60 трябваше да ги направя за 15-тина мин макс. Имаше няк’ви драми с коляното, свалях тежести и клека ми отиде на 25-30 мин. После другото обаче беше набързо, де. И свалянето върви по програма. 700-800 гр/седмица ми изглежда прилично. Като вземем предвит, че си ям едно към гьотере и калориите към 1800 са суууупер пожелателни. Снощи пак прах шоколади и бисквити. Не смятам, за момента да си рЕдя храната някак, защото от другата седмица активността ми ще се покачи драстично. Поне месец ще съм пешеходец. (май съм единствения човек на света, който някога се е радвал, че слиза от служебна кола и се качва на метрото 😄 ).
Преди малко си предадох всички документи, колата, телефона и к’вото още имах от старата фирма. Много се успокоих, след като видях колко много шефката ми държи да съжалявам, защото само ме убеди, че няма за какво. В понеделник започвам наново. Имам си някакви неща на ум, но съм приятно развълнувана, най-накрая.
С’а е време за мързел.
Тяга 4х5х60
Скрипец 5х8х40
Гребане с щанга 3х10х25
Лег 3х4х40 2х3х40
Горен лег 3х5х14
Раменна преса 4х5х20
Комплекс Горна част х2
Отидох за контрола. Не стана. Толко’ си мога и тва е...
Клек до 80 после забримчих нули на 87.5. Връщах се на 80 сполучливо и после пак нули на 87.5. Или само се надупвам и ме хваща шубе, или омеквам докато клякам. Последното, впрочем, си беше чиста проба опит за самоубийство, ако нямаше кой да ме пази, отма бях са разбила по Очи.
Така....
5км за 30:31, всичко 5.5км за 40 мин
Ама ми стана свидно, че краката не са тренирани и се до върнах са си ги направя.
Клек 10х3х50 пак бутам коленете много напред, но беше добре, за моите възможности. Може да кача клип после
Преден клек 2х5х40 3х3х45
Трисет 4х10
Предно бедро/абдуктор/аддуктор
После правих кардио у нас с мопа.
Храната продължава да е тотален шит. Цяла седмица не бях си стъпвала вкъщи, хранене все навън и основно на шоколади го карах. По груби сметки калориите перманентно са над желаните 1800, но пък съм смъкнала малко. А ме боли гъза от седене, че цяла седмица бях затворена в една заседателна зала да слушам презентации. Тепърва започва да се качва активността и затова и не мисля да правя опити да се сапикясвам.
Утре е интересно дали ще успея да направя нещо на тягата и на лега.
Тяга до 90 2х3х70 3х5х70
Лег до 45, 2х1х45 2х2х42.5 имаше мегдан да са тройки, ама... Другия път
Гребане от земя 4х6х30
Раменна преса 2х5х20 3х5х22.5
Фейспул 4х10
3х10 сс бицепс/трицепс
Туй то. Претупано.
Клек 10х3х65
Преден клек 5х40,45 3х5х50
Бг клек 4х10х10кг пред гърди
Трисет предно/външно/вътрешно бедро 4х10
4км за точно 25 мин
Тяга 5х70 4х5х75 тръгнах за пета серия 75,ама изтървах на 3тото...тряа си купя машинка за ръкоблудци
Лег 5х40 3,2 х42. 5 2х4х40
Гребане с щанга 4х6х30
Горен лег 4х6х14
Рехаб за раменете с лост 6х10х10кг лост
Сс странично и задно рамо 3х10х4кг
Сс бицепс/френско с дъмбел х10кг
Отказах се да бягам, защото бълвам гной от всички естествени отвори по главата и не исках да се прибирам потна. Ама имам общо 6км отиване-връщане пеша до залата.
45 мин степер рано сутринта
В залата:
Раменна преса 8х18 3х5х23 2х8х18
Изхвърляне 10х10 5х15 4х10х10
Рехаб 5х10х10
Сс рамо напред/встрани 4х10х2кг
Фейспул 3х10
Сс
Сгъване за бицепс 3х8х7.5
Кик бек 3х10х3
Болна съм, ама на харабията. И съм в болнични. И мисля, че основната причина е, че през уикенда се смилам с идеята да наваксам, а само си преча в генерален план. Затова реших че поне малко ще си отнема от неделната тренировка и за събота остават краката, а в неделя гърди и гръб. В понеделник ме лепна вирус. Температура яко, включи се и синузита, и ушите по някоето време. Правих се на мъж, да свалям само температурата, да не пия хапове ама... Не става. Абсолютно бях решила да игнорирам факта че всичката гняс си тече необезпокоявано през глътката към дроба. И вчера сутринта щях да почина докато стигна тъпото рпу и реших, че няма да печеля тиквени медали и в тая фирма и си пуснах болничен. Колкото и да не исках, почнах и антибиотик и сега ме чака най-мъчното - да изчистя каквото има по трасето и одеве си направих един секс с АЦЦ, което вече действа и се давя яко. Такава ми беше идеята и сутринта със степера, да раздвижа и да тръгне от само србе си, но уви, не беше достатъчно. Остава ми само да се надявам, че до понеделник ще съм успяла да се попрочистя. Като планирам още доста садо - мазо - инхалации, втори муколитик и те така те....
Мнението беше редактирано от БПН на 08.02.18 13:33.
5 км за 30:03 всичко 6км за 40 мин
+3км пеша сутринта към залата
След сутрешната дози сироп, се давих мъчително около час и нещо. Определено синусите са по-прази. Температура не вдигам повече от веднъж дневно, но още има хрипове. Мисля да си изкарам двоен 6-дневен курс на антибиотика, за всеки случай. Доста ми е сънливо и замаяно. Направих си чудесен пудинг от 300ккал и мисля да си го ликвидирам докато гледам Марта Стюарт. Пък после едно бебешко сънче и на лов за пички. Намирам случая за удачен да взема да спра цигарите. Пък утре, трябва да се кляка. Имам опасения, че днешното ще ми дойде в повече, ама... Кот’ - тако’а.
Клек 2х3х60 4х3х65 10х3х50
Преден клек 5х3х50
Трисет предно/външно/вътрешно бедро 3х10
Ше разтварвам докато се науча,бахти и клека, бахти родилната мъка...
Боли ме кръста, гърба ми се одърви от толко влизане под лоста (за протокола да кажа, че са ми писани само работните серии, инак са повече)... Доволна съм донякъде от себе си. Не съм доволна от други неща... Не стига че от два дни ми играе нерв под окото ами и пръстите ми взеха да изтръпват днес. Ша зема да зема да пия магнезий пак. Похвал! Правя си пица с кокосово брашно.
Тяга 5х5х70
Лег 5,4,4,3 х40
Горен скрипец 3х8х40 бавно, с разтяжка
Горен лег 4х6х14
Гребане с щанга 4х6х30
Рехаба 3х6-8-10?
Обръщане 4х10х20
Изхвърляне 4х5х18
Довошна съм. Са ше пека пици и кукита пак че вчера добре се получи. Краката ми са пред тотален блок, ама не е треска, а е немощ в тях, което усещам. А дано от тая седмица ми тръгнат плановете за домашните тренировки.
Раменна 5х6х20
Повдигане напред, встрани, задно рамо 4х10х3кг
Хай пул 4х10
Сс бицепс/трицепс 4х8
За няма и 30 мин толкова.
Скрипец 10х30 3х8х40
Асистирани (ама много) набирания 2х5
Хамър машина 2х10х20 2х6х30
Ротатори 4х10
Хиперекстензии 4х10
Бицепс 5х10
Корем 2х трисет горна, странична, долна част
Много разтягане
Понеже имах невероятното щастие да ми се възпалят коленете след първото качване в кола след два месеца абонатизъм на метрото та тази седмица няма да се тренират крака. Приемам акъли за изолирани упражнения за квадрицепс, защото положението е потресаващо. Всичко си правя само на задно бедро и глутеус, та затова и така се възпалявам на яката. Магнезий и мачкане тази седмица за краката, туй то.
Мнението беше редактирано от БПН на 17.02.18 18:29.
Лежанка 4х4х40 нещо се разконцентрирам по време на движение и последните бяха с клизма, а по принцип 40 кила ги направлявам успешно и без спотър...
Горен лег 4х6х14
Арнолд преси 4х10х5
Машина за раменна преса 2х8х машина 3х6х+10
Тесен лег 5х6-8х20
Клек само с лост 5х6-10
Само да си тествам новите буйки за клек
Вчера и днеска напъвах да поразтегна вътрешната част на бедрото, щото е проблем. Ама... Квото и да си говорим, в момента, в който изнеса таза назад, всичко отива само на задно бедро. Планът занапред е лек клек, до 5ци като бройка, само за техника, и много много разтяжки и тъй ша е тя. Обаче обувките са топ. Лошо, че мускулите около гръбнака са ми много слаби и колко и малко да ги натоваря на единия ден, на следващия трудно се изпъчвам за клека, дори и само с лост. Та... И това трябва да се тренира.
3 км за 18:03
Раменна преса 6,6,5,5 х20
Повдигане напред и встрани 3х10х3кг
Фейспул 3х10
Бицепс/трицепс 3х10
Всичко 40 мин.
Набих се в залата буквално за да се разтуша, не че нещо съм направила. Ужасно ми е стресово на новата работа. Всяка заповед е предпоследна, никой не ми дава никакво инфо, не знам към кой от хилядата си шефа за какво мога/трябва да говоря... Днес ми беше първата проверка, беше ужасно гадно, а нямам право на фийфбек от проверяващия. Евентуално, ако някой реши да ми каже нещо, ще е прекият ми началник и то чак другата седмица.... И като цяло, дано не съм настъпила котето по опашката, тва ми се иска. Кофтито е, че независимо че всичко мина, не мога да се отърся още от стреса. А в делнични дни не е оферта да си подкърквам... А шоколадът ми свърши.
клек с пауза (силно казано) 10х4х50
преден клек 5х3х45
бг клек с 10 кг пред гърди 3х10
напади с 10 кг пред гърди 3х10
хиперекстензии СТ 1х10; 1х отказ - със задържане горе и стискане на бузки 😄
трисет чики-рики (квадрицепс, вътрешно, външно бедро) 3х10
Аз съм си доволна от клека, но ако някой има забележки, е добре дошъл да коментира.
Не исках да се счупвам и не съм се чупила от зор, ама все пак не мога да кажа, че не съм си потренирала. Хиперекстензиите не ми т’варят достатъчно глутеуса. Сигурно не мога да е наглася на уреда. Мен си ме е и страх от точно този де, ама не мога да се сетя за нищо изолирано за гз, защото както казах, искам да си изолирам задното бедро от всичко спомагателно, макар да няма съвсем как да стане. От тук нататък ще има доста чики-рики.
24.02.18
15:09
На мен ми изглежда добре клека, нямам забележки 🙂
клек с пауза (силно казано) 10х4х50
преден клек 5х3х45
бг клек с 10 кг пред гърди 3х10
напади с 10 кг пред гърди 3х10
хиперекстензии СТ 1х10; 1х отказ - със задържане горе и стискане на бузки 😄
трисет чики-рики (квадрицепс, вътрешно, външно бедро) 3х10Аз съм си доволна от клека, но ако някой има забележки, е добре дошъл да коментира.
Не исках да се счупвам и не съм се чупила от зор...
Интересно ми е дали чувстваш някакво напрежение в кръста след серията , защото правиш чупка там при повторенията.
В опит да ти бъда полезен за клека:
След серия не. Но на другия ден имам като треска обикновено.
Умишлено не клякам хай бар, независимо колко ми се иска.
Тяга 5х5х70
Лег 4,4,5,4,4х 40
Вертикален скрипец 4х8х40 4х50
Горен лег 3х8х14 които май не са съвсем 14, защото 15-ките пък не мога да ги докарам дори до старта
Хамър машина 10х+20 2х8х+30
Флайс 3х10х2
Изхвърляне 3х3х18 с много вработване, няколко повторения си бяха с клек
Туй то.
25.02.18
14:22
Аз съм си доволна от клека, но ако някой има забележки, е добре дошъл да коментира.
Казал съм ти го още преди година - не е твоя начин на клек това.
Според мен Джеймс е прав и на мен не ми изглежда добре. Също така кой ти е казал че като клякаш така, ще е по добре от стандартния клек за гръбнака ?
Чакай сега, казваш, че не клякаш хай бар, а това на клипа си е хай бар отвсякъде. За лоу бар ти трябват още поне 5-10 см.
По-важно - защо инциираш движението с таза? Когато започнеш да сгъваш коленете, вече си на половин “добро утро” в гъза и кръста. Напълно излишно и вредно.
Това, което правиш сега, със сигурност не намалява напрежението върху гръбнака. Ако си зле, минавай на преден клек. Ако не си толкова зле, оправи задния. 🙂
По-ми е лесно да си контролирам щангата на това ниво. Освен това, не ми набива кокалите така, както преди с по-високо поставен лост. Първия път, когато си преебах гърба, беше точно така.
Таза го изнасям назад, за да мога да не бутам коленете напред, доколкото е възможно, и да си запазя максимално права оста на движение на лоста. Да, виждам, че не е идеално права. Нищо не ми коства да пробвам и иначе, освен евентуално пак да страдам седмица-две-три, но определено не смятам, че ще е по-добре.
Да са т’ковам в кривендела крив и аз...
Не си кривундел...просто се опитваш сама да се нагодиш...обувките също са кофти.
Димо не го ли виждаш там?
Помоли го за 2-3 тренировки,ще ти даде поне леки насоки.
Нервак, само за обувките не съм съгласна. Равни и твърди са И има чувствителна разлика между тях и другите, с които бягам.
Димо го виждам, ама имам по-добър план. Намерих си рехабилитатор и просто трябва да потърпя да се засечем.
И ти за всичко имаш план.И аз бях така,преди време...ама ми мина.Обувките изглеждат с дебела подметка.
Мнението беше редактирано от nervak на 25.02.18 20:09.
А не трябва ли точно за този клек да са по-високи подметките?
Щото аз тренирах и вкъщи, с дръжката на метлата (да, вече няколко човека ме бъзикаха, че щом не съм опитвала да летя с нея, значи все пак ми е останал капка здрав разум 😅 ) с отлепени пети от земята става криво-ляво, ама инак все го правя с привеждане напред.
Другия вариант е да се задоволя с полуклек на този етап. Друго просто не измислям в момента.
Мнението беше редактирано от БПН на 25.02.18 23:10.
Подметката трябва да е твърда и да лежи с цялата си повърхност на пода.Всичко това за да е стабилно стъпалото. По-високата пета улеснява постигането на дълбочина на клека , но ти така или иначе не забелязвам да постигаш такава...Практикуване на Зерчер Клек , както и Преден клек , биха ти помогнали да поправиш навеждането напред , както и с дълбочината , там е по лесно олимпийското клякане , а и се налага да държиш гърба по-изправен.Ти с това навеждане няма как да клекнеш до долу , просто става анатомично невъзможно без да сгънеш опасно.
Мнението беше редактирано от XXL на 26.02.18 01:49.
Зарежи обувките - не са най-важни при теб. Т.е. важни са, но има още много хляб да изядеш/клек да изклякаш, докато станат най-важното. 🙂
Не обърна никакво внимание на това, което ти казах за инициирането на клека от таза. При теб е доведено до крайност - виж един скрийншот от клипа ти на първия момент, в който започваш да сгъваш коленете.
Това нямаше да е грешка, ако беше дебел трибоец със силен гръб и пояс, който иска да използва цялата задна верига в клека и не му дреме за натоварването върху гръбнака, но ти хем казваш, че точно заради гръбнака правиш лоу бар, хем правиш точно обраното на пазенето му.
Когато инициираш клека от таза, тежестта моментално се измества напред и включва максимално цялата задна верига и особено еректорите, за да компенсира въртящия момент (системата става ротационна с ос на въртене в таза ти и рамо цялата височина на торса ти до щангата). Поради позицията на гръбнака ти в екстензия това означава компресия, както и страничен натиск.
Иницииацията на движението от коленете пък позволява на бедрата да останат по-дълго време непосредствено под лоста, тоест центърът на тежестта на щангата да съвпада с твоя. Това намалява момента на сила, приложен върху еректорите, както и общото количество извършена работа. Освен това намалява абсолютната сила и компресията, приложени върху гръбнака.
Вероятно вече си го заучила доста стабилно така. Можеш да промениш това, като спреш за извстно време изцяло със задния клек и минеш на преден.
По-ясно и подробно от това не мога да го обясня. Нататък вече е твоя воля дали ще го вземеш предвид. От мен толкова.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.02.18 09:28.
26.02.18
10:33
Много интересен въпрос се обсъжда, който ме касае пряко. Т.е. мисля не е спам, тъй като се отнася и за БПН.
Последния път, когато кляках също така тръгвах с таза-усещах много по-добре нещата. И по-лесно някак ми идваше със съответната тежест, и по-правилно като да сгъвах коленете и изнасянето им леко встрани, и по-лесно ми идеше да правя дълбочина и т.н. Гледам, че всепризнатият Рипетоу дава тоз акъл и то за начинаещи, та затова и го пробвах. Единственото може би, което не правя при такъв клек, е да дам доста по-ниско лоста на гърба. Не знам, дали за мен е противопоказно, тъй като съм с по-дълъг торс и по-къси крака, но както казах, по-добре ми идва такова клякане. Е, не се изнасям/навеждам чак толкова напред с торса. Просто с тръгването с таза ми е по-удобно да клякам, от колкото да спускам директно надолу от коленете. Сигурно е, защото са ми слаби краката и задната верига компенсира, както се изказахте при този вид клек.
Благодаря за изчерпателните коментари на всички.
Какво да кажа... Ще си яхам метлата у вкъщи, пък в събота ще видим какво точно ще клякам.
Преден клек така или иначе клякам винаги. Ще се следя с още клипове и така ще е...
26.02.18
14:45
Що предаде предизвикателството уа?
Трябва да има поне двама хахахахах
Ни ма искаш да ти сготвя някоя вкусотийка, на коленце дет се вика.
Щотооо... Казах защо. 😅
Нещо не ми понасят добре шоколадите напоследък, та не се знае, ако успея да спра сладкото, какви обрати ме очакват.
Макар че още сутринта започна с бонбони Линд и... Дано да си устискам довечера само на зеленажа, който съм подготвила.
Между другото, доволна съм, че напоследък започнах да обядвам. Много ми тръгнаха салатите и вече сама си ги търся, въпреки че бая време ги пренебрегвах.
26.02.18
14:56
Браво това са хубави неща, на мен в кръчмата вече ми викат- зеления, що само салати гърмя на работа.
...тъй като съм с по-дълъг торс и по-къси крака, но както казах, по-добре ми идва такова клякане. Е, не се изнасям/навеждам чак толкова напред с торса...
Ех как ми се щеше и аз да съм с такива пропорции!БНП е с по-дълги крака и по-къс торс и не може да има сравнение между вас...тя с тези крака винаги ще и се налага да се навежда повечко , за да компенсира и балансира , докати ти си си облагодетелстван отсекъде , ма то аз всъщност не казвам нищо ново...тези неща са елементарна логика.
Ъп.
8х8 подходяща ли е да се направи с базови упражнения?
В духа на това, което коментирахме, клека по никакъв начин няма (как) да по протокол.
Ъп.
8х8 подходяща ли е да се направи с базови упражнения?
Зависи какви са ти целите. Това е доста обем със сравнително ниска интензивност.