200гр извара
тренировка
25гр шоколад с малтитол
предстои: 400гр гъбки на фурна, пълнени със 100гр пушено сирене, 200гр шунка, 10гр масло; 250гр кварк с протеин
тотал1326 в22 м72 п133
тренировка - крака
клек 10х20,40 5х60 2х3х70 5х60 2х10х50
много съм доволна от клека днес, смятам, че беше с хубава техника. Насяках сериите, защото тренирах сама, а лоста ми беше извън клетката и не ми се рискуваше излишно. По план имам още една кардио-серия, но сговних техниката и се отказах
трап бар тяга 10х20;40 8х60; 3х80; 2х8х60
суинг 3х15х16
бг клек 3х10х12,5 в срещуположната ръка
планк СТ 2мин; 1 мин
повдигане на таза от земята 4х10
потресаващо неравноделни интервали с ниска скорост за скандалното време от 20 мин (3км) - просто не ми се тичаше днес
Много съм доволна от силовата част обаче. Пу-пу!
Имах ужасно неползотворен ден на работа и тва ми скофти настроението тотално. Освен това, кантара показа шокиращата цифра от 67,8 кг, при положение, че се чувстам и виждам в огледалото като тотална мекица. Пък е прекалено рано този месец да съм в такова настроение, при положение, че дори не съм влязла в ламята Спаска моуд. И направо се отвращавам от себе си, че се опитвам за втори ден подред да си отложа няк’ви санитарни манипулации, т’ва просто не отива на дама. Нямам търпение да мине и утрешния работен ден и да се завърна с гръм и трясък в света на хората с две вежди! Пък и се утешавам, че събота е ден за сладолееееееед!
50гр шоколад с малтитол
600гр тиквички, 2с л зехтин, 100гр пушено сирене, 50гр месно руло, кварк с протеин
Тотал 1314 в34 м78 п119
Няма тренировка днес
Ама съм толко’ одървена в краката, че не знам какво ще сътворя утре
Тренировка
Ротации
Много фоумфолер, мачках се с топките на El Champione <3, после клечах върху лоста на една лежанка
Скрипец, тесен подхват 10х40, 5х50, 1/2х60, асистирани набирания 3,3,3,2,2
Скрипец,широк хват 3х8х30
Гребане от пейка 3х10х10
Гребане с щанга 3х15х20, всяка серия с различна ширина на хвата
Обръщане 2х5х20 3х5х25 между тези серии имаше 0х30
Машина за трапец 10х50 3х10х30
Ренегатско гребане 4х10х10
Планк 20,26х50кг
Пътека 2.5км за 13:10
Схвана ми се нещо по корема, не можех да дишам, взех си почивка да направя няколко кобри и успокоих дишането
После 4км за 25 мин, кросче 3км с 10км/ч
По време на тренировка няколко пъти приплаквах, защото болката от схващането беше нетърпима, особено като се мачках. Въобще, толкова съм схваната, че по-болезнена треноровка не помня да съм имала някога. За довечера съм си уговорила още едно бягане, ама надали ще имам сили. И сега си лежа, строшена, и си тъпча боклуци. Не ми се мисли как ще тренирам утре.
Тренировка
Тръстъри 4х10х20
Обръщане 4х15х20
Бърпи с непълна лицева 3х10
Суинг 15х10 3х15х16
Комплекса за Горна част х2
Крос 3,190 за 18:05
Слабо на кроса, ама на 4 часа сън и в 13:00 часа съм топ изпълнител
Лелее, одеве съм изгоряла на спортен сутиен, еба си гадното....
Храната днес
Два домата, 100гр сирене, 4 яйца, 100гр сладолед, 100гр кварк с протеин
Тотал 1325ккал в62 м76 п96
Малко се изхвърлих с този сладолед, ама ми пречеше в камерата голямата кутия с малкото си съдържание. Нищо, пак съм си в сметките,пък и така или иначе искам да си кача храната до някакви човешки количества някой ден в живота...
Чийт съботата ми се превърна в чийт уикенд. Снощи пак изядох един тир с боклуци. Хубавото е, че днес се събудих свежа, сефте за последните три седмици, малко съм подута, но пък тъмните ми кръгове под очите ги няма, енергична се чувствам и дори мисля да тренирам отново днес, ако свърша работа в нормално време. Абе друго си е като се поомажеш. Пък хубавото е, че и не остана гняс да ме блазни вкъщи 😁
Тренировка (след 20 часа фаст)
4яйца на омлет със 100гр кашкавал, 100гр месно руло, салата домати и краставици със сирене и зехтин
Тотал 1113ккал в36 м89 п69
Тренировка - крака
Клек 10х20,40 5х60 3х70 5х60 3х10х50
Трап бар тяга 10х20,40 10х60 4х80 3х10х60
Напади и отпади в сс 4х10х10кг
Степ ъп 4х10х10
Хиперекстензии 4х10
Корем на постелка
Пътека 30 мин - 4.6км, протоколни интервали 2:1 10:13км/ч
Счупих си коленете с гадни клекове. Довърших се с трап бара и повече няма да го правя. Поради неясни за мен причини при изправяне и връщане надолу халтавя с коленете и сега си ме болят, да го еба. Хиперекстензииите обаче, които бях позабравила, си влезнаха съвсем където трябва. Абе... Ще се почива утре. Тряа да си навра една тренировка гърди някъде през седмицата, ама може и за петък да остане. Пък и от гледна точка на работния ми график не е много ясно кога ще стане. Болят ме пищялите, та мамата да си т’кова... Искам свежи краци за следващия крос.
29.08.17
00:54
И понеже пищяли и колене те болят, ще тичаш. Логиката е страшна. Непонятно ми е защо се опитваш да се претрепеш, но поне си последователна...
29.08.17
06:21
В една по-яка реалност, в този дневник щеше да има някакъв напредък по отношение на трениране и възстановяване, но уви, често хората предпочитат да живеят със старите си проблеми, отколкото да търсят нови решения.
Иване, за първи път ме вкарваш в дълбок размисъл...
Дали е оправдание това, че не мога да си структурирам времето през седмицата правилно или ще бъде по-голямо оправдание ако седна да си чакам възстановяването? 😁
Херцогът, ако ме боли от бягането, то е защото не стъпвам правилно. Като спра да бягам проблемът ми не се решава. То и ходенето гадно ще ме амортизира.
29.08.17
08:36
казано от БПН на 29.08.17, 06:51:
Иване, за първи път ме вкарваш в дълбок размисъл...
Дали е оправдание това, че не мога да си структурирам времето през седмицата правилно или ще бъде по-голямо оправдание ако седна да си чакам възстановяването?
Аз нямам никакъв проблем с опитите ти за сарказъм, но така или иначе проблемите ти си стоят. Ако го чакаш, възстановяването, то едва ли ще дойде.
И ти такова елегантно решение даде...
Т’ва беше по инерция. Сега сериозно, благодаря ти за включването!
29.08.17
09:05
казано от БПН на 29.08.17, 08:49:
И ти такова елегантно решение даде...
Т’ва беше по инерция. Сега сериозно, благодаря ти за включването!
Ми ето ти решение - определяш си приоритетите. След това започваш да си създаваш дисциплина. Това става чрез навици - постоянно и безусловно повтаряеми действия, без значение дали навън вали, пече или луната ти е в юпитер или не. Навиците ще те отведат до пътя към успеха. Успехът всеки си го дефинира според неговите приоритети и критерии. Да, важно е какви обстоятелства ти поднася живота, но много по-важно е как реагираш на тези обстоятелства. С мрън-мрън-мрън няма да стане не само в тренировъчната зала, но и като цяло.
Мнението беше редактирано от Иван на 29.08.17 09:06.
29.08.17
09:56
Той Иван вече ти е написал (завиждам на хората, които стават рано...), но аз също да напиша, понеже отприщих по някакъв начин това.
казано от БПН на 29.08.17, 06:51:
Херцогът, ако ме боли от бягането, то е защото не стъпвам правилно. Като спра да бягам проблемът ми не се решава. То и ходенето гадно ще ме амортизира.
Сега, извинявай, но това изказване е глупаво. “Понеже ме боли от нещо, то и от друго ще ме боли предполагам, но нека правя от това, от което със сигурност ме боли, щото да..”
От известно време мислех да се намеся, но все се възпирам при условие, че имаш човек, който ти реди по някакъв начин тренировките и натоварванията (дори да не е изцяло).
Мисля че е редно да седнете с И.Т. и да решите :
1. Какво точно ИСКАШ? Щото в момента правиш една БЕЗУМНА манджа с грозде. От всичко по малко - кросове, от време на време и спринтове (поне правеше преди), силово-билдърски тренировки, но и движения, които макар и полезни като цяло, не мисля че трябва да правиш.
2. Като измислите горното, се нарежда една рамка - ясно е, че ежедневието винаги ще има изненади, но една рамка - 3 или 4 тренировки примерно, ама не “каквото ми скимне 10 минути преди тренировка”, а структурирано от 1вото движение до последното.
3. Като го направите това, измисляш как ще намериш време за възстановяване под формата на soft tissue work - мачкане с ролер, разтягане, мачкане с тенис топки, контрастни душове.
4. ОПРАВИ ТАЯ ХРАНА, БЕ! Горните 3 са безсмислени, ако не го направиш. Аз си мисля, че моята храна е далеч от стриктна, ама в сравнение с теб съм почти на строга билдърска диета. Забравяш за тези извращения и чийтове. Казано от мен (фитнес моделът на форума), надявам се да ти звънне едно звънче, че нещата ТРЯБВА да се оправят.
5. Не знам колко ти е сънят, но ако е под 7 часа, мислиш и в тази насока.
И както каза Иван - приоритети. Няма как да станеш топ-бегачка, кросфитърка, билдърка и да надградиш сила, като в същото време се опазиш от контузии. Н Я М А. Избираш си едно от 1вите, комбинираш с това да не се контузваш и действаш.
Надявам се да се замислиш 🙂
Поздрави
Така...
Какво искам се вижда. Става ли - става, ама бавно. То нали и нямало гладък път към звездите 😁
За първи път ми е обяснено разбираемо защо правя, което правя. Колко е достоверно в случая не е въпрос, който ще се разисква.
Имам 4 планови тренировки седмично. Гръб и крака, които се смачкват поради изоставане, гърди и Горна част за поддръжка, щото тях си харесвам и една тренирока за другарят кеф - с неща, които намирам за готини. Кросът за енергоразход, а интервалите за доизцеждане на краката и за да се подобряват резултатите на кроса, защото с всяко натоварване се привиква. Но като цяло фокусът е на кросовете и затова съм толкова дисциплинирана в тях. Другото го правя с идеята, че може би някой ден да заимам техника, когато реша, че ще натисна за сила. И да, позволявам си лукса да си въртя упражнения, както и големина/тежест на сериите, защото съм жена и... Да се върнем на момента с кефа.
Не тренирам за спортни постижения, не тренирам защото ми е супер готино, а защото искам да ида донякъде.
Това е субективно, както вече казахме. Та това е рамката. Имам работен график, който до голяма степен ми контролира ежедневието, тренировките, храната и социалния живот със сигурност. Приоритети, да. При положение, че днес с едно обаждане ми създават хиляда часа работа, някак не ми се вижда логично в 9 часа вечерта, да ида да мачкам краката. Просто щото по това време си ми отказват и без тренировка. Не мога да си позволя лукса да имам фиксирани дни за тренировка, освен уикенда.
Храната. Това е място, където със сигурност приемам критика и е поле за мнооого сериозна работа. Действа се, но пак според обстоятелствата.
Всички изброени софт тишу квото беше ги действам. Включително и невероятният за мен прогрес, да се науча да разтягам след тренировка.
А сънят е единственото нещо, с което наистина нямам компромоси. Пак има вариации и брутализми, но в седмицата рядко имам повече от един ден с по-малко от 7 часа сън.
Та мисълта ми беше, че за някой е оправдание, че днес ще правя крака, а не гърди. За мен е просто опериране с обстоятелствата.
Надето е от моята партия - иска всичко да тренира и няма система. Наде, трябва да се включиш в чалънджа за плочките. 😄
Има схема, Димо. Но искам всичко, да.
А в неделя как ме беше яд, че нямам подходяща светлина вкъщи... Така красиво обезводнена се събудих, че наистина имаше зачатъци на плочки. И си викам “дейба, що не участвах” 😁
Ма то не е късно да се включиш! То по- късното включване е по- трудно, щото по- малко време имаш за работа и за промяна.
Да има една дама да ни краси косматата тестостеронена групичка с отчети по плочки 😄
п.п. Ай, като тийзър ти предлагам фотосесия за финала 🙂 (Сори Барти, двойни стандарти брат 😄 )
Мнението беше редактирано от Димо на 29.08.17 11:34.
Негласно си бях дала обещание, че ще се чалънджна с вас, ама само пред мен си. Истината е, че съм плашипутак и просто нямам топки да се захвана с нещо, което няма да успея да доведа до край, а в случая - да спечеля. И другото е, че наистина, както бях споменавала боря проблеми в главата си на тема голота и не съм съвсем ок да си показвам мръвките пред голяма аудитория. Засега тормозя само посетителите в залата и от време на време разни приятели като сме си само по-наши хора.
200гр извара
4 яйца, 500гр патладжан, 100гр топено сирене
кварк с протеин
тотал 1133ккал, в 43 м 50 п130
нетренировъчен
Тренировка
150гр кварк с протеин
420гр патладжан, 3с л зехтин, 180гр тофу, 4 яйца
Тотал 1204ккал в42 м46 п125
Тренировка - гърди и ръце
Лежанка 2х10х20 10х30 5х35 3х40 3х6х35
3ката на 40 с вазелин можеше да стане 5ца, обаче взех някакъв педерастски лост, подцених нуждата от магнезий и едва добутах 3тото,защото хватът ми се събираше в движение. Време е да си запиша, защото очевидно няма да се науча, кой лост за какво е.
Горен лег с дъмбели 3х10х10
Флайс 2х10
Раменна преса 3х8х20
Две суперсерии за ротаторите
Фейспул 3х10
Сгъване за бицепс от седеж 3х2х7.5
В сс с кик бек 3х10х2
Разгъване на скрипец
Домързя ме да правя корем
Пътека 4.8км за 30 мин, протоколни 3км с 11км/ч
250гр зелен фасул от консерва, 300гр пилешко филе
4 яйца, 110 гр сирене
нетренировъчен
Кварк с протеин
4 чушки, пълнени със 150гр извара и 2 яйца, 1с л зехтин
125гр пастет, 180гр тофу
Тотал 1247ккал в 37 м69 п124
Нетренировъчен
01.09.17
19:24
Що не ядеш хубаво сирене, а избираш извара и тофу? Извинявам се, ако си посочвала причината вече.
Изварата я обичам. Ама конкретната причина, е че в понеделник ще си получа заплатата, а това имам в хладилника в момента
01.09.17
21:58
казано от БПН на 01.09.17, 21:35:
Изварата я обичам. Ама конкретната причина, е че в понеделник ще си получа заплатата, а това имам в хладилника в момента
Ако вземеш предвид калориите на 100г продукт от двете, няма ли сиренето в това отношение, да излезе икономически по-изгодно. Както и да е, тва е уважителна причина, но не съм сигурен дали съществува реално.
Мнението беше редактирано от Иван на 01.09.17 23:05.
Сиренето ми беше първото, което си купих като си пазарувах за новото място. Където живеех преди, нямах избор на сирена, а само млечни продукти и наистина го избягвах тогава.
Ама не виждам смислена причина да си пълня чушките с извара, ако имам сирене.
Тофуто е нещо свръхгадно, бях го взела, защото е с прилични макроси и е в опаковка, която мога да разнасям с мен и да започна да обядвам ма работа. Уви, все още не съм измислила как да обядвам, защото когато стане време да имам 4 мин да ям, е вече време да бягам към залата...
02.09.17
11:19
Лесно е - нагласи си храненията според ежедневието, а не обратното. В крайна сметка от кое вадиш кинти директно - от храненето или от работата? Приоритети - вече го споменах. Като си знаеш ясно приоритетите, негативният стрес намаля за сметка на позитивния.
Мнението беше редактирано от Иван на 02.09.17 11:26.
Еми това съм направила. Фаствам щото само вечер имам възможност да ям.
Днеска е ден за свинщина. От малките часове се подкарах, ама ми трябваше малко енергия за да ида да тренирам. Изобщо нямах желание, а и ми е неразположено някво, уморена съм и по места просто не съм ок. Плюс, че новата кола има сууупер гадна седалка, която май няма копче за регулиране на изпъкналата част на облегалката (което крЕпи кръста) и практически ми е уред за мъчения в момента. Та, храна няма да описвам.
Тренировка
Скрипец 10х40
Асистирани набирания 4,3,3 1/2неасистирано 3,3
Скрипец 5х50 2х8х40
Гребане от пейка 3х10х10
Долен скрипец 3х10х30
Гребане с щанга 3х15х20 всяка серия с различен хват
Обръщане 15х20, 2х10х25 6х25 (7то стана отказ) 10х20
Ренегатско гребане 4х10х12
Повдигане на крака от вис 4х10
Пътека 5км за 31:43, протоколни 4 км с 10км/ч
Не знам дали заради нежеланието, натрупана умора или душевен мензис, ама на силовата хич ме нямаше. За крос смятам, че това ми е идеалното темпо. Позволява ми издръжливост и ме поти здраво, а в същото време не ме товари прекалено за да ми се схващат хип флексори и междуребрени мускули. Е, след 25-тата минута ми се вдървява гърба, където е контузен, ама няма пълно щастие.
Тегло след тренировка 66.2.
Сутринта пак имаше наченки на плочки.
1/2 банан с 1/2 шоколад, 4 американски кукита
Два малки десерта с бананово нещо си
Супер мини порция спагети със сос болонезе, парченце кашкавал и 125гр пастет
Тренировката я проспах
След 22 часа фаст си пиша отчета и отивам да се къпя в коритото, като първобитните (да живее местния ТЕЦ! и фактът, че нямам телевизор и разбрах за профилактиката, потна като свиня, в залата 😄 )
тренировка - гърди и ръце (силно казано)
лежанка 10х30 4х40 3х8х35
горна лежанка 3х8х12 (и раменете ми хрущяха застрашително)
флайс 2х10х3
раменна преса 3х10х20
гигантска серия за рамо (напред, встрани, задно) 3х10х 2х3
ссх4
сгъване за бицепс 10х2х7.5
разгъване на скрипец 10х25
пътека 5.5км общо за 35мин протоколни 3 км с 10 км/ч и накрая още 1км с 11 км/ч
трябва да се преборя, с интервалите, да кача кроса до 11 км/ч, ‘щото взех да се лендзя много днес, щом успях и енимъл планет да гледам докато си треса телесата...
или може би съм свежа, защото доста почивах миналата седмица
а и захраних добре...
69.3
храна
4 яйца, 230 гр свинско контрафиле, 50гр топено сирене
кварк с протеин
тотал 1186 ккал в13 м58 п142
Мнението беше редактирано от БПН на 04.09.17 21:36.
зелка айсберг с 2с.л. зехтин и консерва риба тон
4 яйца с 35гр сирене и 150гр пастет
кварк с протреин
тотал 1214ккал в13 м68 п130
нетренировъчен
и кой каза ОТ-ПУС-КААААААА!!!!
Тренировка - крака
Клек 10х10,20,40 5х60 2х70 4х3х60
Тежко беше, пък и търсех техника, не повторения
Тяга 5х50 10х50 3х5х50
Преден клек 4х5х25
Мъчих се да правя клек с щанга над глава, ама нямам мобилност за това начинание
Румънска тяга 3х5х50
Крънчове на постелка, няколко различни серии
Пътека 25 мин общо 4.3км; 3 км на интервали 2:1 с 10:12км/ч
Боли ме кръста, но не е от тренировките и не ми се напъваше изооообщо.
Храната ще допълня после.
Кварк с протеин, половин шоколад със стевия
240гр гъби, 150гр топено сирене, 10гр масло, 260гр (сурово) контра филе от себеподобно
Тотал 1372ккал в20 м89 п116
245гр печено пилешко
Кварк с протеин
340гр тиквички на печен чипс, пак ги забравих във фурната
4 яйца с 50гр кашкавал и 100гр пастет
Тотал ~1300ккал
Нетренировъчен
Занимавах се с лични дела и бях на лекар. Като изключим фактът, че сутринта се занимавах с работа, което не исках да става в отпуската ми, се окръглям активно, успях да профукам прилично малка сума в шопинг, мързелувам и съм доволна. За момента здравословните ми опасения са отхвърлени и остава просто да потърпя до сряда, да излезнат и последните резултати и после да си дам още малко релакс.
Тренировка - гръб
Скрипец 10х40 3х50 0х60
Асистирани набирания 6,5,5,5
Преместих ластика за по-малко помощ - 2
Скрипец 3х10х40
Гребане от пейка 4х10х12
Долен скрипец 3х10х30
Гребане с щанга 3х15х20,различен хват всеки път
Обръщане 15х20 3х10х25 15х20
Ренегатско гребане 4х10х12
Повдигане на краката, почти прави, от стенд
Без кардио. Снощи си обърнах стъпалото наопаки и ме боли глезена. Реших да не се правя на мазохист, щото така и така не ми се бяга особено. В цената на истината, помъчих велоергометъра, но той ми дразнеше едното коляно и си викам, че е знак от съдбата... Та са супер ми пари около кокалчето на единия крак и като повдигам петата от земята. Ще ги почина малко краката, поне днес. Таван една разходка довечера и това ще ми е.
Много ми е омразно да си готвя само за себе си, ама съм решила, че днес ще си правя дроб по селски. Нямам червено вино и се чудя дали мога да сложа малко бяло...
Ще се опитам, поради графика за другата другата седмица, да си дръпна в неделя тренировката за понеделник. Ако не - другата седмица по-стегнато, с по-малко почивки и така ще е.
Планът за днес е един мнооого женски чиклит и пълно разложение.
Храната за днес:
Порция от дробчетата, две пуешки наденички и 100гр пастет
Тотала ~1300ккал
Сладоледът се топи в хладилника за утре, а може и да оставя чийта за неделя, че този път дори шоколада не ме съблазнява.
Тази книга е толкова брутално плоска, че на моменти е зрелищно чак. Дори не мога да си обясня защо такива бози ме релаксират толкова. И все пак е класи над Стийл.
Снощи рязко се сдухах, отворих една бутилка вино и... Се събудих със сладолед в носа. 😂. Спах доста неспокойно, стомахът ми се бонтува доста и сутринта имах главоболие, което се задълбочава... Но въпреки опасенията си да не одера пръча някъде, отидох да тренирам.
Тренировка
Милион и един опита за изтласкване, щото тръстърите ги завървах с раменни преси досега. Имаше външен наблюдател, който открехна какво пропускам. Не връщам лактите надолу като се изправя и си убивам подема от краката.
Тръстъри 4х5х25
Обръщане 4х15х20
Суинг 10х10 4х12х16 можеше и още, но понеже не съм сигурна в техниката, а не искам да ме боли кръст, се ограничих до толкова
Бърпи с полулицева 3х10
Комплекса за Горна част х4
Планк на предмишница-планк на ръце 4х10
Крос 1км за 6 мин на пътека, което ми дойде вработване, после скочихме до нса 3км за 15:43
Са си пека една пица и ще гледам миньониииии. Топлата вода е факт вече и тре’а си измия банята, ама мисля да си донакажа ръцете утре, след трвнировката гърди.
Начииии втора вечер не спя от киселини и мисля да се откажа. Ше си ям извара, докато смъртта ни раздели. Поне от нея не боли. Ех, че и рима стана 😂
Тренировка - гърди, рамо, ръце
Лежанка 10х30 5х40 8,8,5х35
Горен лег с дъмбели 3х10х 2х10
Флайс 2х10х3
Раменна преса 10,8,10,10 х20
2х сс ротатори
Кик бек 3х10х2
Сс бицепс/трицепс на скрипец
Пътека ходене под наклон
5мин 15% 4.5-5
4мин 12% 5.5
7мин 9% 6.3
3 мин 6% 7.5
5 мин до без наклон със 7км/ч
Всичко 24 мин 2.250км
Не беше добра идея за коленете, ама да не е без хич.
С’а, след малко, се започва с банята....
Имам мускулна треска на неподозирани места, например кожните мускули. За трапеца изобщо не ми се коментира просто. Два дни ще почивам сега с чиста съвест.