Има ли дИбели лели?

Прескочи до:

10.09.17
12:58

казано от БПН на 10.09.17, 12:55:

Имам мускулна треска на неподозирани места, например кожните мускули. .

🙂 ?? 🙂

И аз като Кобрата искам да знам ... 😄 😄 😄

10.09.17
13:41

Очевидно погрешно смятам, че имам m. Cutaneus trunci, но в кофи брейка не намирам смислен източник, който да потвърди или да ме обори...

Така или иначе, всичко ме боли.

Мнението беше редактирано от БПН на 10.09.17 13:43.

11.09.17
09:46

Наденце, надали киселините ще ти се получават ако консумираш чисто месо. Възможно е да е най-вече от дробчетата, но и наденичките евентуално са пълни и с подправки, които понякога дразнят стомаха. Аз бих заложила на по-чисто месо преди да се откажа нацяло 🙂

11.09.17
14:32

Не, не. Не е от месото, друго имах предвид.

Днес се подкарах с пилешка пържолка от бут и зеленчуци на пещ. Мисля да го давам кротко днес и утре с храната...
И си понесох геройски полета и си спестих 2гр захар от близалките против повръщане.

13.09.17
09:46

Към храната на 11.09 прибавям и една порция миди. Грях е да седнеш на плажа и да не удариш едни миди. 😂

Менюто за вчера беше:
Закуска - три бъркани яйца с малко кашкавал
20гр шоколад
Зелена салата с риба тон
Кварк с протеиин, парченце сирене и 200гр свинско контрафиле

Похапвам си добре и все повече ми личи - такова чудничко коремче съм заформила... Това не е най-лошото обаче. Тоооолкова съм схваната цялата, без грам да съм тренирала, че думи нямам. И снощи, докато пътувах, от клинатика, ми се одърви врата и сега съм в робокоп моуд. Уж си взех тренировката гърди за тази седмица, ама като гледам как вървяъ нещата, ще трябва да си я завторя...

13.09.17
14:41

Тренировка
Скрипец 5х40,3х50 0х60
Асистирани набирания, с не чак толкова опънат ластик 3,3,3,2,2,2 и вече последното беше като глист на буца
Скрипец 3х8х40
Гребане от пейка 3х12х12
Долен скрипец 3х10х30
Чукове 3х10х25,всяка серия различен хват
Обръщане 15х20 3х10х25 15х20 20 не ги усещам, 25 едва довършвам сериите, еба си
Ренегатско гребане 4х10х10
Повдигане на таза 4х10
Наведи с пудовка 16кг 4х10/посока
Повдигане на таза със завъртане встрани 4х10
В сс с крънчове лакът-коляно
Глутеус мост 4х10 тва не е част от тренировката, но си чаках ред за пътека и трябваше да правя нещо

Пътека общо 4.5км за 28мин, крос 3км по 1 км с 10,10.5,11км/ч

Потресаващо бавно, ама с оглед на това, че накрая пак ме схванаха хип флексорите, значи е било моето темпо. Не знам от кое, как и защо, ама бедрата ми изгарят, да усещам парене и в момента. Усещам си кръста сууупер вдървен и нещото на плешката опъва и то. Еба си разложението. Теглих се днес, не съм качила фрапантно, някакъв 1кг. Обаче видимо е за сметка на мускулете. Нищо, живи и здрави да сме. Поне ми излязоха изследванията и съм здрава, поне в този отдел на тялото.

А с’а, понеже от две седмици ми се хапваше, ще се опитам да си сготвя прясно зеленценце. <3 и очевидно и днес няма да почивам, както си мислех, но съм развълнувана за една дългоочаквана среща довечера.

14.09.17
14:02

Храната за вчера :
Количество от моето зеленце, което стана гадно, щото прекалих с червения пипер, ама ще си го доям днес, за другия път ще знам
Парче леберкез
Протеин с извара

Калориите около 1350

Днес:

Тренировка
Лежанка 2х10х20 10х30 4х40 0х47.5 2х6х37.5 6х35 не е моето разписание, ама спотъра ме натисна...
Горен лег 3х8х 2х12
Флайс 2х10х3

Раменна преса 3х10х20 с тънкия лост е мед
Шоулдър шокър х2

Сс 4х10
чуково Сгъване за бицепс 2х7.5
И френско с дъмбел 9.5

Коремът ми е лешник от вчера
Кардио няма, защото забелязах вчера, че контузеният ми глезен отича, а и сутринта доста ме притесняваше и скатах.

Днес менюто ще е същото като вчера. Утре ще почивам от тренировка и дори смятам да взема да ида на работа, ако ми позволят да си разместя малко отпуската.

14.09.17
14:22

Наде, честно- как оцеляваш с 1300 ккал? И то основно млечни протеини, които никак не засищат.
Чета те всеки ден и се чудя не си ли гладна през цялото време? Имаш ли енергия и издръжливост? Това стандартно твоя хранене не ти ли се отразява на храносмилането, косата, кожата?

14.09.17
14:42

Нямам проблем с малкото храна. Т. Е. Имам, защото знам, че трябва да е повече и искам да е повече, обаче засега не съм ок с повече.

През деня си движа ангажиментите и честно казано нямам проблем по време на работа, но аз тогава и нямам време да мисля дали съм гладна и колко сила имам. На тренировки си проличава видимо. Ден през седмицата и ден след свинщина е съществена разлика, ама и това не ме притеснява особено. Имам нещо на ум по този въпрос...

А за глада, споделям мнението на Димо по въпроса. Докато не ям съм си ок и не чувствам глад. Дори и след 24 часа неядене, просто ме заболява глава и ставам по-вяла. Но глад няма. Като седна да ям обаче... Тогава нещата излизат извън контрол и ми е много трудно да спра. Затова за момента съм избрала прозорец на хранене следобед. За да мога да изляза след това или да се занимавам с нещо и да не прекалявам.

А за стомаха... Единствения бонус на пропушването ми, е стимулацията на перисталтиката. Доста неща съм пробвала, нищо не действа по същия начин. Не съм като в клишето със сутрешното кафе, но си действам редовно.

Мнението беше редактирано от БПН на 14.09.17 14:44.

15.09.17
20:21

500 гр тиквички на чипс, 2 с.л. зехтин
пуешка наденичка с 50гр кашкавал
4 яйца с 50гр сирене
протеин

тотал ~1350 ккал

почивен

На мен лежанката ми е най слаба😯Може ли да ми обясниш защо правиш толкова много серий,какъв е смисълът?

казано от БПН на 14.09.17, 14:02:

Храната за вчера :
Количество от моето зеленце, което стана гадно, щото прекалих с червения пипер, ама ще си го доям днес, за другия път ще знам
Парче леберкез
Протеин с извара

Калориите около 1350

Днес:

Тренировка
Лежанка 2х10х20 10х30 4х40 0х47.5 2х6х37.5 6х35 не е моето разписание, ама спотъра ме натисна...
Горен лег 3х8х 2х12
Флайс 2х10х3

Раменна преса 3х10х20 с тънкия лост е мед
Шоулдър шокър х2

Сс 4х10
чуково Сгъване за бицепс 2х7.5
И френско с дъмбел 9.5

Коремът ми е лешник от вчера
Кардио няма, защото забелязах вчера, че контузеният ми глезен отича, а и сутринта доста ме притесняваше и скатах.

Днес менюто ще е същото като вчера. Утре ще почивам от тренировка и дори смятам да взема да ида на работа, ако ми позволят да си разместя малко отпуската.

15.09.17
22:41

Първите две серии са ми вработващи. Идеята на многото серии е да заучавам техника и евентуално по-голям енергоразход. Не само с лежанката, с основните движения съм така.

Ако търсиш енергоразход баш от лежанката...

Мнението ми си остава - тренираш една манджа с грозде, която няма цел и идея.

16.09.17
15:43

Бодилски, нямам дислексия, просто не съм те сметнала за авторитет по конкретния казус. Причините за което са комплексни. Благодаря, че понякога ми помагаш в залата и че се чувстваш толкова обвързан с моите желания и цели, но еднократно мнение е достатъчно.

Тренировка
Клек 10х20,40 3х60 2х70 1х75
Няколко серии СТ
Преден клек 3-4х5х20
Машина за разгъване 6х5 с рехабилитационна цел и техника
Две серии прасец до отказ
Машини абдуктор и аддуктор 4х12
Хиперекстензии 3х10
Глутеус мост 4х10х15
Повдигане на краката с отлепяне на таза 3х12

Туй то.

Храната ще е нещи от сорта на запеканка а броколи и телешка кайма, гоним 1300 ккал.

17.09.17
13:13

Тренировка

Клек 10х3х50, всяка серия през 45 секунди
Гребане от пейка 10х3х17.5 през 30 секунди
Румънска тяга 10х3х60 през 45 секунди
Раменна преса 10х3х25 през 45 секунди

Кардио - 15 мин, протоколно 3 интервала 2:1 с 10:13 км/ч

Търся си тежестите още, защото теоретично поставените, не са подходящи за мен.

Храна няма да описвам днес, чийтвам.

18.09.17
08:47

Hello, понеделник!
Примерно.

Искаше ми се да направя някакво обобщение от няколко дни. Просто анализирах отделни факти и се опитвах да направя точните причинно-следствени връзки.

Първо, от известно време започнах един вариант на чийт, който си даде позитивите, но вече го усещам само като тежест и затова ще бъде променен. Натрових се от шоколади, чипс и тесто. Очевидно тези неща са ми липсвали само дотолкова, доколкото са били интерес като забранени. Гади ми се от мисълта за такава храна. Нямам ясна представа как точно ще се случват занапред нещата, но определено няма да е както досега.

През последните две седмици си залепих 2-3кг,които са си само чиста мазнинка, по женските части от тялото. Причините са комплексни. Освен прекаленото тъпкане, което си бях спретнала, активността ми през последната седмица, се свеждаше основно до домакински задължения. Отпуска,която е към края си.  Не го намирам за фатално, крачката назад е засилка напред.

Изключително щастлива съм, че тялото ми се е адаптирало към по-малко тегло и сега се съпротивлява на идиотските ми пориви да дебелея. Усещам нуждата от няколко дни глад. Стомахът ми е разтегнат и раздразнен, а и от гледна точка на сметките и ежедневието ми, фастът никак не е лоша идея.

От вчера започнах нова програма. Абсолютно дебилски преписана от интернет,разбира се. Изглежда удобна, защото имам намерението да си оставя силовите за уикенда, когато има кой да ми коригира техниката. Интервалите ги намирам за много добра опция, защото ми позволявят тежест, с която да се контролирам, а в същото време ми идват доста интензивни като натоварване. През седмицата имам някакви кардио активности и евентуално едно ходене до залата за рехабилитационните движения. Дала съм си 4 седмици, както реално е разписана програмата, за да преценя дали интервалите ще са моето нещо занапред.

Дотук добре. Трудната част е храната. Мисля, че напоследък отбелязах малък прогрес в храната. Създадох си навика да включвам зеленчуци, които макар и малко, са си някакви фибри. Този вариант на НВД, който спазвах, ми пасва на вкусовите предпочитания и за момента ми е ок. Пък и напоследък загубих и малко от мускул, така че...

Едно от нещата, които не са ми се избистрили още, е какви калории ще е добре да спазвам. Активноста ми намалява, спрямо предишния период, заради по-малкото тренировки, но честно казано не искам да се връщам трайно на 1100 ккал, защото.... То тва май не изисква обяснение.
Няколко дни ще изкарам на както дойде, а после мисля да започна от 1300. Искам да ги кача до 1500, но съм почти сигурна, че това трябва да стане когато се върна до теглото, което си усетих като моето - 66, защото там някъде ще вляза в баланс.
Та на такива теми ми се бият бръмбарите в главата днес, да видим докъде ще я докарам.

18.09.17
16:04

Тренировка

Тяга 3х10х70 през 45сек
Набирания 5х3 асистирани, разбира се, през 45 сек
Скрипец 5х3х45 през 45 сек
Преден клек 10х3х25 през 45 сек тука много лекичко, че сама не съм помпала, а и гърбът ми е леш и трудно щях да обърна 30
Лежанка 10х3х35 през 30 сек, тука по-скоро съм за 37-8

Пътека 4км за 25 мин, тръгнах за фартлеци, но бях на скапаната пътека и 12км/ч, което и е макса, ми беше бавно. Направих вработване и два несполучливи опита, изнервих се, ударих 1км на макс и се оставих да се успокоя до 4км спокойно.

Харесва ми тази програма. Особено където/когато мога да си спазя кардиого, ще става бързо. Някои упражнения трябва да ги преосмисля, защото не ме потят толкова.

Иван

18.09.17
18:22

казано от БПН на 18.09.17, 08:47:

но честно казано не искам да се връщам трайно на 1100 ккал, защото.... То тва май не изисква обяснение.
Няколко дни ще изкарам на както дойде, а после мисля да започна от 1300. Искам да ги кача до 1500, но съм почти сигурна, че това трябва да стане когато се върна до теглото, което си усетих като моето - 66, защото там някъде ще вляза в баланс.
Та на такива теми ми се бият бръмбарите в главата днес, да видим докъде ще я докарам.

До абсолютно никъде няма да я докараш или със сигурност до някъде другаде, но не там, където искаш. В следващото обобщение ще си го потвърдиш. Леко пътуване 🙂
И един съвет - престани с тази глупост “да слушаш тялото си”, защото радиото ти е разваленооо 🙂

Мнението беше редактирано от Иван на 18.09.17 18:23.

18.09.17
18:40

Имах предвид, че на 66 се чувствах най-ок с начина, по който изглеждах, а не че на тия кг достигам Нирвана и звездите ми заговарят.
Имам някаква картинка в главата си и тия кг са ми доста близо до нея. Може би на 60кг ще стоя доста по-добре, ама не ми се седи толкова гладна. Не мисля и че е нужно.

Пък и са пак съм на вълна болежки и кг не са ми такъв приоритет.

19.09.17
20:10

150гр сирене
500гр домат
250гр свинско
200гр пилешко

Тотал ~1350

19.09.17
20:50

Наде,доста просторни размисли си записала, но понеже само те чета, а не те наблюдавам на живо, ще е добре да опишеш и други важни неща- например  какви са ти мерките сега, какво ти е теглото, към какви мерки, пропорции или визия се стремиш, колко свали/качи, за какъв период, как ти се отрази на травмите, здравето, благосъстоянието.
т. е Нещо, което да даде база за сравнение за тези, които те четат. Ако имаш желание и това е цел на дневника ти , разбира се.

Храната ти като някакви калории е на границата на оцеляването,  а като съставки ти липсват цели групи вещества. Разбирам , че се стремиш към нещо като НВД, но смятам, че може да го прилагаш по-здравословно с не повече разходи или усилия.

19.09.17
23:09

От началото на юли влезнах в силно стресов за мен период. Физически, емоционално и всякак. С всичките бонуси от недояждане, недоспиване, пропушване и преумора. Започнах на 71 и буквално за една седмица стигнах 68. После си ги удържах, вече бях започнала да тичам. Задържах си ги кг, а като започнах да си държа сметка за подобряване на резултата на бягането, смъкнах до 66. Тва ми е най-ниското тегло от 6-ти клас насам и затова ми е прицелно. С всичко казано дотук, предполагам, че става ясно, че не съм седяла да си правя измервания всяка седмица.

На мен визуални ориентири са ми ребрата и долната част на корема. Аз не съм с много силна гръдна мускулатура, така че над гърдите има ли ребра и долната част на корема да е хлътнала и в моята глава всичко изглежда ок.
Поставям си за цел, в обозримо бъдеще, а не сега ден-два преди мц, да си направя снимка, сходна с първите ми снимки в дневника и да потърся разлики.

Кардиото ми е геймчейнджъра, но както беше отбелязано назад имам дисбаланси, които го правят прогресиращо неприятен експириънс. Работя в посока да се оправят нещата, пък ще видим.

В общи линии е малко сложно да правя съпоставка между режими и периоди. Просто обстоятелствата напоследък бяха твърде екстремни за да са представителна извадка. Освен това, независимо колко лоша техника имам и в момента, имам и прогрес, нека си спомним кви криви тяги, дето не бяха тяги качвах тука декември месец миналата година...

И понеже нямам срам...

20.09.17
20:00

350гр шунка
4 яйца
150гр сирене
Малка ябълка

10 мин скачане на въже, които подозирам, че мнооого ще ги страдам, ама така е разписана програмата, длъжна съм да пробвам поне. Пък и така ми се връзва като време.

20.09.17
22:28

казано от БПН на 20.09.17, 20:00:

10 мин скачане на въже, които подозирам, че мнооого ще ги страдам, ама така е разписана програмата, длъжна съм да пробвам поне. Пък и така ми се връзва като време.

Заради коленете предполагам..
Нали не отскачаш до тавана, тип “тежък” подскок 😄
Като видя някои хора как се мъчат да скочат все едно борят височина , лошо ми става. Особено, когато имат и маса.

Мнението беше редактирано от ZshA на 20.09.17 22:29.

21.09.17
08:39

Това, предполагам, е един много нежен начин да ми напомниш, че имам дебели прасци, а? 😂

знаех, че имам потенциал да се самонараня с това и затовя от неделя гледам тюториъли и чета блогове по отношение на техниката. Установих, че правя паразитно подскачане, докато въжето е в ход и сега се мъча да се отуча, скачам нисичко, приземявам се само на възглавничките, в едното видео някаква състезателка по скачане на въже (не знаех, че има такова нещо) обясняваше петата изобщо да не стъпва на земята.  И те така те...
Вдървиха ми се прасците и още ми пулсират стъпалата, но честно казано, очаквах да съм по-зле.

21.09.17
20:56

Бонбон мерси
Почти две парчета наденица
4 яйца с малко сирене
Салата зеле, майонеза, пастет, зехтин
Два шоколада комфорт, със захар

22.09.17
10:11

11 мин въже
В началото ми беше много тегасо, защото още имам трески от миналия ден, ама си го направих

22.09.17
19:27

4 яйца
200гр сирене
Два резена диня
Малко парченце наденица

Започнах Магнерич. Не съм сигурна дали го бива, ама ще си го прекарам. Един от докторите ми каза, че един на ден е достатъчен и че до седмица трябва да видя ефект. Ами да видим...

Мнението беше редактирано от БПН на 22.09.17 19:34.

23.09.17
15:14

Закусих с две оризовки, хапнах бонбон, че ситния ми е рожденик

Гала обяда беше кюфтета и пържола от бут със салата зеле и моркови. Хапнах си как си знам, дано да е само това за днес. Тортичката помолих да ми я пратят утре ще си хапна сладичко.

Май тоя път неделята я чакам повече заради тренировката, отколкото заради глупостите.

24.09.17
14:49

Тренировка
Клек 10х3х50 през 40 сек
Гребане от пейка 10х3х17.5 х17.5 през 20сек
Румънска тяга с дъмбели 10х 2х20 през 40сек
Раменна преса 10х3 х23 през 40сек

Една табата, класическия протокол за 4 мин, за корем

4х интервали 2:1 10:13, с вработване и успокояване 3.5км за 24 мин

Първа седмица с новата програма. Сефте от много време направих хубав клек. Лек, но относително добър на техника. Като програма ми е ок, резултат няма, защото храната беше извън контрол. Определено интервалите ми пасват, а и ми харесват по-плътните тренировки.

25.09.17
19:00

22 часа фаст
11 мин въже (и задобрявам)

предстои меню омлет от 4 яйца, 200гр домашен бабек, 250 гр зелен фасул от консерва

от вчера - 69кг прекрасност

Днеска нервите ми скочиха до неподозирани висоти. Малкото ми протеженце, се обадило на шефката, да ме тропа едва ли не, че не съм и подала информация, която и е нужна. Излезнах от ситуация, така или иначе грешката в случая не беше моя, обаче мееега много ме издразни. И следобед, ми се обажда, колежката, с целия си чар и мазност да ме пита няк’ви пълни дебилизми, от сорта на: при даден адрес и посочено лице за контакт къде точно, в мега невероятно огромната порутена съборетина от 2 етажа, да си намерела кабинета, който и трябва. Винаги съм си губела времето с такива ненужни указания (мен преди две години ме пуснаха след 3 дни теоретично обучение, с една недовършена база данни да се спасявам по единично), но днеска с най-чиста съвест и казах, като бял човек, да ходи и да пита на рецепцията кое къде се намира. Дундуркаш ги, дундуркаш ги, да ти серат на главата. Ем ня’а да игаем така.

утре е почивен от тренировки, ще е тегав за работа и скапан откъм храна.
Ди Бос (ама този на моя шеф) е на интернационална разходка и ще ни водят, да ни покажат, така че храната ще е навън и сигурно ще е няк’ва гадна, ресторантска. Малко ми е хем развълнувано, хем притеснено. Ако не знае английски, което не го вярвам, ще е е голям ташак.

26.09.17
07:36

Имам една дилема и се чудя какво точно да взема за да си облекча храносмилането. Колебая се между един пробиотик (ПроКомбо) или ще е по - добре да започна Вердин, защото има и ензими вътре?
И колко време да го пия също е под въпрос.

26.09.17
09:58

казано от БПН на 26.09.17, 07:36:

Имам една дилема и се чудя какво точно да взема за да си облекча храносмилането.

Според мен по-голямо изобилие от плодове и зеленчуци и пълнозърнести култури, както и храни с натурални ензими- като ферментирали зеленчуци, мед, кефир, кисело мляко ще направи чудеса за стомаха ти.

26.09.17
10:42

Благодаря за констатацията на очевидното. Все пак за двата продукта ми беше думата...

Мнението беше редактирано от БПН на 26.09.17 10:42.

26.09.17
16:31

казано от БПН на 26.09.17, 10:42:

Благодаря за констатацията на очевидното. Все пак за двата продукта ми беше думата...

А защо търсиш решение извън очевидното и най-лесно като решение.
И всичките продукти да вземеш, все тая, като няма добра храна. Те не случайно се казват “добавки” - защото се ДОБАВЯТ към храната.

26.09.17
17:31

Ко питаш ,ко ти думат....))))))

27.09.17
08:33

И един мармот увива шоколада в станиол....

It’s all fun and games until your jeans don’t fit anymore…

Нещо подхапвам по никое време напоследък и... Да.
Мисля, че не беше добра идея да се започвам да ям повече точно след като си намалих активността. Трябва ми поне още една силова в седмицата. Това си го пожелавам, не че има как да стане точно зимата. Може да започна да правя някакви женски тренировки вкъщи, знам ли...

Снощи хапнах прилично. Пилешко филе с моцарела и кашкавал. Дозамезих с останалия вкъщи бабек и подмезих с няколко пълнозърнести крекера. Въпреки многото смислени коментари Вердина ще си изпия, защото него имам в момента, но съм почти 99.9% сигурна, че дискомфорта е от късните вечери, а не от нещо друго.

Защо питам за нещо странично, а не смятам, че храната ще ме оправи? Защото с изброените храни се запичам дори повече. Миналата зима изядох промишени количества кисело зеле и ферментирали зеленчуци и пак си ходех задръстена. Класически комбинации като сливи/круши с вода, тиква и други “очевидни” и общоприети решения не ме топлят особено също. А в момента го нямам този проблем изобщо, просто се подувам и ми е тежко, другото се върши...

27.09.17
11:14

Аз ползвах храносмилателни ензими Креон 10 000 или 25 000 IU (втората концентрация ми я предписаха след подобни оплаквания). Дай му шанс ако искаш, подпомага храносмилането добре. Аз го пиех предимно с вечерята, защото само тогава усещах дискомфорт.

27.09.17
21:56

12 мин въже, ама за 13 мин 😂
Не се раздишах добре и ме сви далака

Храната е нещо като гръцка мусака, ама не баш: зелен фасул, сирене и кашкавал, наденица и яйца

После може да мушна една порция кварк с протеин, ама нр е много сигурно

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1