Зелена салата с риба тон и зехтин
Омлет с кашкавал
Парче наденица
Кварк с протеин
1350ккал
3 яйца
250гр чипс от тиквичка
Наденичка, парче сушеница, 50гр кашкавал
50гр крекери със сусам
Тотал 1400 ккал
Тяга 10х3х70
Скрипец 10х3х50
Преден клек 10х3х35
Лежанка 10х3х37.5
Всичко през 45 секунди
Пътека 33 мин - 5км, някви гадни, неравноделни интервали правих
Тази програма не ми харесва. Пасва ми идеално на работата, но ми се отразява зле на психиката. Снощи съм сънувала, че мейтовете от залата ми обясняват как съм надебеляла. Което е факт, ама не е фрапантно... Така или иначе ще я завърша още две седмици, ама после нямам идея какво ще правя. Малкото ми релеф подпухна и това ме изнервя много, много, много. Ама почти инам ребра на гърба отново, което е добър показател...
Мрън, студеният уикенд е време за мрънкане.
На мен подредбата на движенията ми се струва ужас.
Клек след тяга...не ми звучи никак добре.
Еми тя програмата е готова, от някакъв сайт, ама и аз не съм разсъждавала особено върху системата. Иначе аз съм доста далече от теоретичния макс,така че мога да си правя каквото си пожелая.
Клек 10х3х60 през 40 сек
Гребане от пейка 10х3х20 през 30сек
Румънска тяга 10х3х 2х25 през 40 сек
Раменни преси 10х3х23 през40 сек
Хиперекстензии 3х10
Глутеус мост 3х10х34
(щото пак ми е станало плоско дупето)
Кардио 5км за 30:17 без особено много зор
Общо 6.5км за 43 мин
Не ми се полагат кросове по тази програма, ама ми са прекалено вдървени краката за фартлеци. И оценявам, особено вчера и днес, колко е важно хубавото вработване.
Храната за днес:
Един шоколад. Защото така!
4 яйца, една наденичка, малко гъбки и топено сирене
Всичко 1360ккал
4 яйца, 100 гр топено сирене, 50 гр обикновено сирене
зелена салата с 2 с.л. зехтин
300 гр пуешко филе
тотал 1150 ккал
500гр наденички от пилешко филе
2 синемореца и 1 фафла стевия
тотал 1415ккал
12 мин въже
и цял ден бягане на работа
550гр винери
1250 ккал
хапва ми се и един локум без захар, който си взех, но днес бях по-скромна в активността на работа и ще се въздържа от излишни калории, че и без т’ва съм свинсченценце.
По средата на една брутална командировка съм. След днешното ми пътуване на 40 км за един час, никога повече няма да се оплаквам от пътищата в и около София. Много, много ме е яд, че нямах спортен екип в мен, защото днес времето беше ок, а и хотелът ми е в съседство до мнооого готин парк, но нямаше как да го оползотворя, защото съм само с фльорценски дрехи и обувки в мен.
От вчера официално си влезнах в новата длъжност. Като задължения имам предвид. Много предизвикателно ми се вижда като позиция, но от друга страна малко ми се убива кефа, защото не ме преназначиха и на документи съм на старата си длъжност все още. Днес колегите ми звъняха да честитят. Мисля, че от гледна точка на отношенията ми с тях, това ще има само негативи, но съм готова да си ги бера, няма как да се развиваш без ревност и завист - и двете са човешки емоции. Напоследък се случват и някакви много бесни интриги във фирмата, но съм доволна, че засега успявам да излизам суха от тия неща. Потресена съм от факта, че новите служители, и то тези, които са с доста повече от мен житейски опит, не си дават сметка за елементарни неща от сорта на това, че нормално критиката става от висшестоящите и че в обратната посока се приема зле в най-добрия случай, ако не доведе и до по-сериозни последици. Все съм казвала, почти наизуст, че е много сложно да се намери съвестен персонал, но последните колеги просто ме потресоха тотално още от първите им работни дни.
Успокоявам се сама. Още малко газ до ламарината и годината приключва. Само още малко.
04.10.17
20:54
казано от БПН на 04.10.17, 20:06:
550гр винери
Наде, какво е това?
Иначе спокойно може да си правиш тренировка в стаята в хотела. Праскаш 200 клека, напада и стотина лицеви в 5-6 серии и си готова. Аз съм се набирала дори на ръба на касата на врата, като бях на обучение в Бояна преди години.
Някъв модел мини кренвирш от пилешко месо.
Яд ме беше заради слънчицето, по разписание нямам тренировка. Но определено си мисля, че занапред в работните дни, в които нямам как да стигна до залата, ще правя тъпотии вкъщи/в хотела. Просто тренировка без тежест някак не ми е тренировка.
днеска пак ядох няк’ви кренвирши по пътищата... лемава работа
1250 ккал тотал бия
Изнервена съм, много ми е напрегнато от работа. Скапана съм от път, но знаех какво ще ме разведри - да харча пари и да готвя. В този порядък. Напазарувах си за месеца. Стандартното за мен - яйца, месо и 1000 вида сирена. Купих си тиква, защото много обичам, а и имаше размери като за 4-5-6 готвенета, а не торпеда, както обикновено. Мисля си за някакъв мус от тиква. Нещо с кварк и протеин, примерно. Протеина, защото ми се досвидяха пари за подсладители, не че нещо друго, ама това ще се измисли в движение. Определено ми се иска да избягам от варианта с крем супата, защото последната едва я прекарах и то с много сирене.
И понеже обожавам да правя сладкиши, забърках нещо като мъфини от грис с какао и банани, за моите фитнес мейтове. С много любов (и още повече захар). Както обикновено, готвя без да опитвам, но практиката сочи, че така ми се получава най-добре. Разлях във формички, които умишлено подмаслих, но ми е едно... нааах, отвътре, защото досега не съм правила нищо подобно, по принцип майсторлъка ми е в кексове, торти и тутманици, и не знам дали ще успея да ги разлепя, без да им повредя формата. Така или иначе трябва да изчакам да изстинат добре за да опитам. Абе.... дано си ги харесат чадата мои. Пък ако имат добър търговски вид, ще снимам, че да се похваля.
На мен винаги ми се е получавал мноооого добре.
Станаха мъфините. Чуднички!
И да се похваля къде бях вчера 😂
Мнението беше редактирано от БПН на 06.10.17 23:54.
Тренировка
размених им местата, за да добия собствено убеждение кое е по-гадно - да клякаш след тяга или обратното.
клек 10х3х60 през 35 сек
гребане от пейка 10х3х21 през 20 сек
румънска тяга 10х3х 2х26 през 35 сек
раменни преси 9х3х25; 3х23 през 35 сек
пътека - общо 22 мин; правих фартлеци 2:1 първия 7:13, а после още три 7:14
тегава работа. задните ми бедра в какво състояние са.... те още преди да почна бяха трескави, а утре сигурно ще рева в залата.
Тяга 8х3х75 2х3х70 през 35 сек (вработвах доста серии, до 90, защото исках да работя с 80,но явно се изпържих в загрявката и се наложи да дояня на малки кг)
Скрипец 10х3х50 през 35сек
Преден клек 8х3х35 2х3х37.5 през 35сек
Тука пак не си прецених работната тежест. Има някаква корелация в проблемните точки - ако задържа гърба идеален, свалям леко лактите и обратно, затотва още не се пускам на 40.
Лег 7х3х37.5 3х3х35 през 35 сек
Пак бях счупена за интервали и се пуснах на крос, да омекне москола и против трески, то пък взе, че ми тръгна за рекорд 5км за 29:20, походих още 10-тина мин до 5.5 и слезнах, защото около това разстояние си излизам от комфортната зона и започват да ме притесняват колене и глезени. Дебелея, ама си качвам резултатите, което е в разрив с целите ми, ама е хубаво да не си неможач за малко.
Имам две кардио тренировки и една силова и програмата ми завърва. Храня се безконтролни напоследък и няма как да отчета резултати, но като формат ми допада. Смятам да се ориентирам към нещо простичко, с базови упражнения, на интервали, далече от максовете и да карам така. Само време ми трябва, да го разпиша. И много, много ми се иска да избягам от изолиращите и пълнежа. Имам доста идеи, ще видим какво ще излезе...
Мнението беше редактирано от БПН на 08.10.17 15:06.
250 гр тиквички на чипс със с.л. зехтин
4 яйца, 5гр масло, 300гр шунка, 80 гр крема сирене
тотал ~1300ккал
Вчера бих тотала на 1250ккал
Печени гъбки с кашкавал, шунка и Омлет от 4 яйца с топено сирене
13 мин въже, на предела на силите ми, в хиляда часа вечерта
Вчера имах кошмарно дълъг работен ден и съм супер неприятна за комуникация, защото съм свръхнапрегната. Сейлс на края на годината, с две думи.
А, дейба, още е сряда!
БНП извинявам се, ако вече сте коментирали този въпрос, но тези 1200 - 1300 калории не са ли ти супер малко? Правиш огромен обем тренировки, а не даваш на тялото дори енергията, която му трябва, за нормалното функциониране на основните системи. Каква ти е основната цел - релеф и чистене ли?
Ако е така - не вярвам да го постигнеш с чист калориен дефицит. Просто при такъв огромен дисбаланс - тялото намира начин, от една страна да пести енергия за всички процеси, а от друга КПД - то с което усвоява получената енергия се увеличава. Просто организма намира начин да оцелява при новите правила на играта.
Казвам го не за да се правя на интересен - минал съм по същия път. Просто идва момент в който увеличението на калорийния дефицит не води до горене на мазнини. Според мен, увеличи много бавно и постепенно приеманите калории поне до 1700-1800, дай на тялото 4-5 месеца почивка, да се нагласи към новата парадигма. Приеми, че ще вдигнеш 2-3 килограма и в последствие ще видиш много по - добри резултати .
Ако решиш да го правиш, запази качеството на храната и съотношението на макронутриенти в нея. Също, много е важно да вдигнеш калориите много бавно и плавно. Ако сега, изведнъж вдигнеш на 1600 ще започнеш да трупаш мазно много бързо. Просто тялото е озверяло и в момента всяка допълнителна калория, която му даваш, ще я складира за предстоящите черни дни, които очаква. Мисля, че увеличение от 40-50 калории всяка седмица ще е ок. Алтернативно - можеш да вдигаш калориите си по - бавно, но да разчистиш обема на тренировките си от многото излишни упражнения, които към момента според мен правиш.
Такъв е плана. Благодаря за изчерпателния коментар на ситуацията! 🙂
днес
300 гр печена тиква
4 яйца, 50гр кашкавал; 200 гр шунка, наденичка
150 гр кварк с протеин
тотал 1382 в39 м83 п 124
имах кардио по разписание, но ме боли едното яйце и не е добра идея т’ва с въжето
Открих ключа за бараката. Защо съм качила само 2 кг, а дрехите ми омаляват и съм се развиснала така яко. Последните три седмици приемът на протеин драстично е намалял, почти с 1/3 и ей ме на. То ‘убаво влиза повечето мазно, ‘ма се и заседява.
Утре е петъъъък!
2 наденички, 4 яйца, 38гр кашкавал, 200 гр кварк с протеин
утре в залата ще се мре. и съм невероятно потресаващо схваната, незнайно защо.
и нямам никаква идея какво и как ще тренирам занапред, нито енергия да го мисля точно сега. Дано получа помощ от приятел...
14.10.2017
тяга 2х10 вработващи; 3х5х70
лег 5х5х35
скрипец 2х8х30 3х5х45
горен лег 3х5 х3х10
раменна преса 5х5х25 - зорно и между последните серии счупих интервала
рамо:
- напред 4х10х3
-встрани, прави ръце 4х10х3
- задно рамо 4х10х4
фейспул 2х12
кик бек 3х8х3
концетрирано сгъване 3х8х7.5
сс
трицепс на скрипец/ сгъване от стоеж за бицеп 3х12
всичко през минута, само на раменната окъках, ама ми тежа зверски много
днес:
клек 10х20; 5х40; 3х60; 1х70; 5х5х55
преден клек 3х8х35
разгъване 3х12 с малка тежест и много бавно
добро утро 10х10 10х20 10х30 3х12х35 (да, да, никаква последователност в сериите, ама за първи път го правя и не знаех колко мога. Всъщност като тежест не е нищо, ама нямам координация все още. Аз и като цяло не съм му фен на това упражнение, ама си нямате идея колко е гадна машината за сгъване)
сс
аддуктор/абдуктор 2х20
хиперекстензии 2х10
хип тръст 10х50
пътека 5км за 28:44 с все вработването. Много съм доволна от резултатът си.
Общо-взето съм готова. Реших, че е време да оправя храната и започвам от утре с 1250ккал таргет. Зима иде, имам нужда да ми е топличко. 🙂
Концепцията ми беше разписана по-горе от някого. Качване с 50 ккал на седмица. Две мръсни хранения - петък вечер и събота на обяд. Нещо се отворих на паста и сосове в мръсните дни, така че ми се струва разумно.
Две силови през уикенда, понеделник и вторник въже, в сряда- нещо в домашни условия (представям си го в смисъла на каланетика, макар че е разписано по-скоро по друг начин), четвъртък и петък пак въже.
Любопитна съм колко ще кача за месец. Имам настройка, че така ще се случват нещата, но ми е малко страшно все пак.
200гр карфиол, 4 яйца, 100гр топено сирене, 100гр наденица
250 гр кварк с протеин
тотала е горе-долу 1250, не съм броила точно, но по-скоро е малко по-малко
13 мин въже
И днеска официално си счупих и собствените рекорди за мултитаск, ама нямам време да се хваля, че въжето ме чака....
Гювече от карфиол, сирене, яйца, наденица
Кварк с протеин
Тотал точно 1259ккал
13 мин въже
Един ден да свърша работа по-рано и те ще ме накарат да върша хиляда неща от вкъщи, дамн. Усещам как в четвъртък и петък кардиото ще е мираж.
4 яйца, 300гр гъби с кашкавал, 190гр свинско, 120гр кварк с протеин
Домашна уона би тренировка
5х10 1/2 лицеви
4х25 1х50 клека
Напади напред-назад-странични
4х10 1х15 с пулс и задържане накрая
Сс глутеус ритник - пожарникарски кран
2х10
И ми крампираха задните бедра
Крънчове, няколко вида 3х15
Всичко с по 10-15 сек между сериите
4 яйца, 80гр кашкавал, 300гр варено пилешко, невероятно гигантско количество бърза туршия
Тотала затади туршията не мога да го сметна
14 мин въже
След вчерашните гигантски разочарования на работа, днес се утеших с антидепресанти и две мазни, големи сделки
Пилешко филе на скара с малко сос барбекю, зелена салата, две ябълки, едно малко кексче
Почивен от тренировка
Въпреки че бях станала в 5,се изнасилих да се социализирам след работа. Преди малко едва си стигнах до нас, зверски съм уморена, напрегната и знам, че имам разписано въженце и днес, а задните бедра са ми толкова счупени, че ми е беден речника. А утре трябва да дърпам сутринта...
Въжето взе да ме отегчава. Утре мисля да разходя, да си купя степер. Не знам дали ще има файда, ама така и така са ми дебели прасците ( 😂), поне тях ще помпам.
Добрютрю.
Тренировката вчера
Тяга 8х40 5х60 2х80 1х90 (много гърбаво) 2х5х70 3,5х70
Много тежи тая тяга, накъсаха ми се сериите. Работните серии през минута максимум, около 40 сек
Горен лег 5х5х 2х12 много леко, през 30 сек
Скеипец 2х8х35 3х5х45 през зо сек
Лег 5,2х37 5,3х35 през 30 сек е байгън, с две затискания на малките серии
Раменна преса 5х5х23 през минута
Рамо всяка серия през 30 сек
-напред 4х10х4
-встрани 4х10х2
-задно рамо 4х10х4
Фейспул 2х10
Кик бек 2х10х3
Концентрирано сгъване 2х8х7.5
Френско с дъмбел 10/Сгъване за бицепс със 7.5 2х10
Малко крънчове
Днеска ще е филм.
клек 10х20; 8х40; 3х60; 1х70; 1х75 5х5х55
преден клек 3х6х40
разгъване 3х12 с малка тежест и много бавно
суинг 3х12х16
аддуктор/абдуктор 2х20
хиперекстензии 2х12
хип тръст 3х8х60
пътека вработващ 1км за 7 мин, после си рестартирах пътеката и издаяних къде на интервали, къде с почивки 4 км за 24:14
храната:
една порция отровно чесново шкембе (най-накрая си намерих!)
гювече от 4 яйца, 150 гр моцарела, 100-тина гр пуешка наденица, 3 с.л смес за миш-маш
една малка ябълка
и вярвам, че съм си около таргета 1300 ккал
И понеже не съм от често качващите снимки, а не искам да съм голословна, непрестанно изтъквайки, че дебелея....
Все още баш какт’ трябва, ама смятам, че имам прогрес, а и като се вземе предвид, че гоня и темпо, намирам че бива.
15 мин степер
Гювече от 4 яйца, наденица, моцарела и шепа гъбки
Доза протеин
Малка ябълка
25 мин степер - не мислех, че е възможно, но падна пот
150гр пуешко, 2 яйца и 50гр кашкавал
Направих си протеинов кекс - 2яйца, кварк, протеин и какао
Ама не стигнах до него, вместо него хапнах парче истинска торта
Тотала ми отиде в дивия
Вчера си доядох гнусния кеск, затапих с омлет с кашкавал и малко пуешко и две малки ябълки
Искам гръм да ме удари, такова чудо от години не е било, такива менструални болки. На всичко отгоре и стресът е на ниво - утре ще правя една голяма презентация и ми е притеснено.
И не, не съм тренирала. И мисля да спра да го водя този дневник. Единственото, което ми е незаменимо, е че си гледам подредбата на упражненията в редките случаи, в които стигам до залата.
Тяга 10хлост 10х40 5х60 1х80,90 5х70 2х5х75
Много съм си развалила техниката на тягата
Лег 10х20 5х5х35
Скрипец 3х8х35 3х5х45
*забравих горния лег
Обръщане многох много х18
Изтласкване много х 2 до 5 х 18
Изтласкване с обръщане 5х3х23
Рамо
-напред 4х10х4кг
-встрани 4х10х4
-задни рамо 4х10х5
Фейспул 3х12
Концентрирано сгъване 4х10х5
Кик бек 4х10х3
Сс
Скрипец за трицепс 3х10
Сгъване 3х10х7.5
Тяга за техника 4х5х60
Ще кача и клип
Раменете трябва да са на 10-тина см пред лоста в начална позиция, а не точно над или дори зад него.
Много благодаря, Боби!
Усещах, че нещо не е наред в старта, но не можех да установя какво точно е...