28.10.17
18:26
Не слушай човека от видеото. Честно. Дори и да има правилни намерения /а той няма/, си няма и идея как трябва да звучи една команда.
Мнението беше редактирано от Иван на 28.10.17 18:33.
28.10.17
19:03
Щангата ти прескача коленете в хода си нагоре-надолу обаче оправиш ли това, което Боби ти е написал за раменете, би следвало и другото да се изчисти.
Имаш дърпане на кръст или поне аз така го засичам + главата не трябва да е в такова положение (назад и нагоре). Нека вратът да следва естественото продължение на гръбнака.
Другия път пак да снимаш. 🙂
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 28.10.17 19:04.
http://allaboutpowerlifting.com/head-shin-position-in-the-deadlift/
Това беше първият отговор на гугъл за позицията на главата. Още не съм го чела детайлно, но смятам
29.10.17
06:51
Не е само позицията на главата. Вероника говори за линията на движение на лоста и това че я нарушаваш с коленете - като си “горе” тръгвай с гъза назад, а не с коленете напред. В начална позиция - задника по-нагоре - от там ще се наместят и нещата, за които Боби говори. Не мога да преценя от тази гледна точка за разкрача ти и съответно позицията на ръцете. Нагледен пример как някой може да ти скапе нещата с дадено движение. Просто си подбирай по-внимателно източниците на информация. В начална позиция също - “обери” лоста и тогава “бутай” пода с краката. Снимай в профил.
Мнението беше редактирано от Иван на 29.10.17 06:53.
Много благодаря за конкретните насоки на всички. Ще продължа да качвам клипове и от следващи тренировки.
Тренировката днес
Клек 10х20,40 5х60 2х70 1х80 5х5х60 върнах на 40 и направих няколко броя с пауза. Обмислям и работните серии да ги направя да са с пауза занапред.
*започнах да уча клек с щанга над глава. Много съм далече от щангата още де 😂
Преден клек 5х4-5х40 - сложно ми е с постановката на раменете на предния клек. Ще снимам и него.
Суинг 4х15х10
Абдуктор / аддуктор 3х20
Исках да избягам 5км,но ме стегнаха хип флексорите (на 10-тата мин и 1.7км се отказах) и правих наклон
10 мин 15% на 4.5км
Х 3 мин на 13, 9, 6, 3% и на всяко сваляне, качвах по 0.5 км/ч
Общо 25 мин. Не е като тичането, но доста вдигнах пулса.
15 мин въже
Яденето предстои, някакви яйца и мръвкаляци ще да е. На гости съм на нашите и нямам търпение мамам да си дойде и да направи от бързата туршийка <333 и да изям тонове от нея.
ГаСягата ми е строшена от вчера. Краката също. Ама нищо - утре ще е по-зле. Нервно е нещо положението. Имам супер малко ангажименти, а ми действат по-напрягащо, отколкото като не спирам цял ден. Нищо, командировките тепърва почват. Но пък остават 20-тина работни дни до края на годината, йей!
протеин х 2
кварк
кит-кат
протеиново куки
парченце пуешко
тотал към 1250, ама от сърце
Критично гадна храна. За критично гадни условия. Сгъвам си хапчето за главоболие и умиргам. Толко’ за днес.
Клек 20х ст 10х20,40 5х60 2х70 1х80 5х5х60
Тяга вработване до 80,направих отказ на 90 и оставих
Преден клек 5х5х40
Тяга 5х3х60
Разгъване 3х12
Абдуктор /аддуктор 2х20, 15
Суинг 3х15х10
Бях си оставила 20 мин за пътеката, ама не ми се тичаше изобщо и си тръгнах
Раздвижванка айляк. Всички серии през минута, между упражненията само товаренето. Ама се офлянках много с тягата.
Скрипец 3х10х30 5х8х40
Лежанка 5,3,3,3,4 х37
Обръщане 10х20 4х5х30
Лицеви 7,5,5
Изхвърляне много по 10 3х3х18 тук там с клякане, много изхвърляне с клек щанга над глава х10
Нещо като хайпул, ама не баш - коригиращо за и изхвърлянето и обръщанията 4х5х10
Пътека 3 км за 17:10
Мнението беше редактирано от БПН на 05.11.17 12:29.
Не знам дали някой е поглеждал статията, която бях постнала за позицията на главата при тягата... Вчера се наредих до един от учениците на единия от “капацитетите” в залата и той също ме кара да дърпам с главата назад. Статията, която съм постнала по-назад, също клони натам. Някъде и в самата статия пишеше, че дори и да тръгна от неутрална позиция, то в моментът, в който лоста минава през коленете, трябва да повдигна брадичката, а всички, с които съм тренирала досега са единодушни, че в момента на кое да движение, такива маневри са рискови.
Така де, не че някой се интересува или че точно в момента тренирам супер усилено, ама... сейфти фърст, нали....
05.11.17
16:46
Въпросът е какво мнение искаш......което да потвърди капацитетите или друго?
Пример : https://www.youtube.com/watch?v=T9Y4o_BqC0A&ab_channel=OfficialStrongman - главата неутрална.
Втори пример : https://www.youtube.com/watch?v=5M13EBl_jF0&ab_channel=DanBryant
Трети пример : https://www.youtube.com/watch?v=ua8oObEPptQ&t=710s&ab_channel=RonnieColeman
А този Тим Енрикес само като му видя резюмето и ми иде да се разплача от смях.
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 05.11.17 16:46.
Благодаря за светкавичната реакция!
Очаквах нещо от рода на “защото.....”. Искам информиран избор просто. Т’ва, че друг го прави еди си как не е особено информативно само по себе си. Особено ако се съгласим, че тягата е едно от движенията, в които можеш да си компенсираш кривините най-много.
Надявам се да съм ясна, че нямам желание да споря, защото е видно, че нямам капацитет в случая.
05.11.17
20:36
Защото да правиш това с главата не е много по-различно от котешки гръб (доколкото тук може да се каже, че зависи малко от пропорции като при Константиновс), заоблен кръст или при заключване да направиш брутална хиперекстензия в кръста в опит да направиш мост назад. Тоя гръбнак верно е мобилен, но все пак. Да не говорим, че е единна структура, така че ефектът не е само върху частта във флексия/хиперекстензия.
30 мин степер
В много гадна серия съм, зад предела си вече и трябва някак да го принудя това тяло да произвежда ендорфини...
Днеска ми дойде вдъхновение за домашна тренировка (силно казано)
Клек ст 4х10
Напади 4х10
Отпади 4х10
Странични напади 4х10
Кракомахания с ластик, два модела 4х10
Лицеви 4х10
Три вида крънчове 4х10
Глутеус мост с ластик на бедрата 4х10
Тия ластици, макар че са доста тънички, не бяха зле похарчени 8лв.
Обаче се дразня, че от мини токчетата, с които фльорцвам на работа, нещо ме притесняват глезените. Пък и копитцата много тупкат вечер.
Отбелязвам, че днес имах желание за живот, което е нещо ново за мен.
Клек 20х ст 10х40 2х60 1х70,75,80 и на 85 се насрах след като я извадих и я прибрах без да клекна 5,3,3,5х60
Тяга 10х лост 5х40,60 1х70,80 на 90 хвата отказа 5,3,3,5 х70
Лег преса,вертикална 2х15х +25 12х+50 1х+100
Преден клек 2х5х20 5х30 5х5х35
Суинг 12х10, 4х10х16
Разгъване 3х12
Абдуктор / аддуктор 2х15 1х10 (отказ заради крампи)
Повдигане на краката от лежанка с повдигане и на таза 4х10
Пътека 3 мин вработване на 7км/ч
7мин наклон 15 с 4.5км/ч
5 мин наклон 12 с 5км/ч
5 мин наклон 9 с 5.5км/ч
5 мин наклон 6 с 6км/ч
5 мин наклон 3 с 6.5 км/ч
5 мин нормализиране на пулса
Днеска, традиционно за събота, съм ба кулинарна вълна. Наготвих Чили кон карне, едно картофено руло и домашно Киндер пингуи. Нищо не е диетично, ама е вкусно. Лошото е само, че трябва да намеря на кого да го пласирам всичкото това, защото въпреки безкрайната ми лакомия, ми е ту мъч като количество.
И нещо кръста ме притеснява, та планирам леганье и дреманье до края на ден.
Скрипец 2х10х35 5х5х45
Лег 6х6х35
Обръщане 10х20 4х10х25
Раменна преса 10,8 х 18; 2х8х21
Гигантска серия за рамо х3
-напред 3х10х3
-встрани 3х10х4
-задно рамо 3х10х4
Фейспул 3х12
СС бицепс/трицепс 3х10
Пътека:
3 мин вработване
10 мин 15% с 5км/ч
7 мин 12% с 5.5км/ч
4 мин 9% с 6 км/ч
3 мин 6% с 6.5 км/ч
3 мин 3% със 7 км/ч
5 мин успокояване
Не ми се тича и отказвам да се насилвам!
Ами да ви разкажа как приказката за лакомия гъз ме застигна вчера. Хапнах си от картофките, полях ги с боб, но наистина в нетипично скромни за моята особа количества. Аз си имам едно на ум, че картофите ме газират много... И снощи от една лиготия, да се начекна - крампира корема, завиха се тия ми балонирани черва някак си и настана еба си коликата зверска. Поплаках 10-тина мин в леглото, пък си викнах такси и в спешното. По принцип не бих си дала този зор, но от 4-5 дни имах една тъпа болка вдясно и се притесних да не е апандисит. В спешното - пълен ташак, разбира се. На празно спешно висях 30-40 мин, после дойдоха, казаха “дисменорея” и взеха да ми пукат вените, да ме пълнят с но-шпа. Което, с оглед на това, че взе да ме отпуска, им го отказах на първия неуспешен опит. Та така... не било толко’ страшно да си сам кукувичок.
Понеделнииииик!
Много гаден график съм си направила...
Очаква ме много стресово начало на седмицата. Очакват ме 6 работни дни, но от четвъртък съм на конгрес и се предполага, че ще забича айляк. В Пловдив е ивента все пак 😂
Вчера проспах по-голямата част от деня, но по-важното е, че си дадох равносметка за много неща. Резултатите са негативни, но такъв беше планът. Смятам, че назаднах достатъчно. Имам нова перспектива за нещата и още съвсем суров план. Така или иначе по-голям регрес не знам дали и при целенасочени усилия ще успея да отбележа.
Тази седмица не е най-удачна за пренареждане на ежедневието ще нагласям нещата някак. Полека-лека.
40 мин степер
Саботира ме лайняното време и ме отказа от тичане. А нямах търпение до 19:30 да дочакам груповата, на която се бях наканила. Нищо, другия път.
Само се чудя дали е възможно да не правя нещо със степера правилно. Толкова много гъзове има на кутията, изписана цялата с уверения, че и моя те то’кав ще стане от него, а аз се пържа само в квадрицепсите...
Не, че е кой знае каква тренировка това, ама е по-добре от хич.
Храната е като за средата, към края на месеца - гювече от остатъци. Парче от картофеното ми руло (картоф, кашкавал, кайма, парченца чоризо, топено сирене с билки - общо 200гр), 4 яйца и едни три засъхващи в хладилника кладници. И да живее фурната! 😄
13.11.17
18:47
Какъв е степерът, Наде?
ето такъв:
и пуши и пари като сляза 😄
Мнението беше редактирано от БПН на 13.11.17 18:51.
13.11.17
18:53
ето такъв:
Че има ли изобщо натоварване? Пробвала съм подобно, педалите се движеха едва едва на 5 см само. Вдига ли въобще пулса за кардио, след като си свикнала със спринтовете?
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.11.17 18:54.
E, няма какво да се лъжем - не е пътека, не е и велоергометър. Може би, на усет го казвам, като пулс съм като на наклон 9% при скорост 5км/ч. Примерно. Не съм го мерила.
Но нека малката амплитуда не те лъже. Колкото повече му вдигаш степените, толкова повече натиск е необходим за да натиснеш стъпалцето до долу. Съответно, ако гониш темпо, както аз в случая, няма как да я ползваш цялата амплитуда, която поддържа, защото като го натисна до долу, ми се губи ритъма. Аз умишлено тия лиготии ги правя на музика, да ми държи темпо, а и си отмервам времето с музиката, освен с хронометъра.
Когато за първи път се качих на такова нещо, след 40 мин прасците ми бяха пред пръсване от напомпване и не можех да седя права. Сега само бедрата ми горят по време на и след. Ама много парят. Толкова, че днес се качих за да изпапъркам час, но не успях.
40минути на степера рано сабахлян
интересно ми стана за пулса. Към 20-тата мин го хванах около 130
Клек вработване до 70
С пауза 5,4,4,5х50 5х45
Тяга до 80 5,3, 5,5,5х 60
Преден клек 5х5х40
Лежанка 4х5х37 2х40
Обръщане 3х10х20
Коригиращото за ротаторите с лост 4х10х10
Комплекса за Горна част х2
Пътека 30 мин
2 мин вработване
10 мин 15% 5км/ч
10 мин 12%5.5 км/ч
5 мин 9% 6км/ч
3 мин Успокояване
Беден ми е речника какъв съм атрофант след тази седмица, както и колко съм пребита. А вече е неделя следобед и от утре пак... Нещо не мога да вляза в ритъм, работата ми изпива желанието за социалност и всичките сили и не съм щастлива така
Доста добре ти е предният клек според мен.
Можеш да държиш лактите една идея по-високо, като за това ще ти помогне да не държиш лоста с цяла длак, а само с първата и втората фаланга на показалец, среден и безименен. Освен това сякаш на някои от повторенията леко те навежда напред тежеста в средата на позитивната фаза, но не е толкова, че да трябва нещо специално да правиш.
Много благодаря, Боби! Предния клек ми е много важен, защото квадрицепсите ми малко изоставаха, а и сега, когато почти не тренирам, рядко намирам време и желание да включвам корема в тренировките, а това ми го товари доста. Отбелязаха другарчетата ми, че имам лоша мобилност в китките, показаха ми се упражнения за тях, а другия хват просто технически не съм го заучила, но като имам възможност ще помоля пак да ми го покажат.
Не знам за кой друг хват говориш.
Начинът, по който си хванала лоста сега, изисква голяма гъвкавост в лактите (мобилност не е българска дума - използвам я, когато говоря на английски). Вариантът само на върховете на пръстите измества натоварването повече към китките наистина, но не изисква чак такава подвижност според мен.
Виж снимката по-долу.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.11.17 13:00.
Това де, просто аз съм си по рождение кат’ Буратино - дървено човече и не можах да го направя това миналия път. 😂
Мнението беше редактирано от БПН на 20.11.17 13:02.
Начинът, по който си хванала лоста сега, изисква голяма гъвкавост в лактите (мобилност не е българска дума - използвам я, когато говоря на английски).
Мобилност не означава точно гъвкавост.
Подвижността на ставите е техния обхват на движения, независим от качествата на мускули и връзки. Гъвкавостта е съвкупност от няколко качества. Когато държим на точността в изказа, това е важен момент.
Доста хора използват думата мобилност като по-фенси дума за гъвкавост, защото Кели Старет я направи модерна, но не е.
Точно някой(я) си Кели я е направил популярна...
Мнението беше редактирано от nervak на 21.11.17 10:38.
...когато нямаш да кажеш нищо по темата, но трябва да изкоментираш все нещо...
...когато нямаш да кажеш нищо по темата, но трябва да изкоментираш все нещо...
Защото ти много каза...
42 мин на степера
Толко’ плака този степер, че ми стана жал за съседите.
И съм потресена от галимацията, която ми създават Органите за една служебна бележка. Пратиха ме в хиляда различни рпу-та, в общината, в някакъв криминален блок, където кварталния ме предупреди нежно, че ще ме глоби за ненаправена временна регистрация, а аз нямам идея дали наемодателя ми изобщо си декларира приходите от наеми.... Абееее еба си говната, що им тряаше точно моите гуми да режат...
И съм потресена от галимацията, която ми създават Органите за една служебна бележка. Пратиха ме в хиляда различни рпу-та, в общината,.
Е те така се симулира работа и отчита дейност от органите...друго не правят.
Мнението беше редактирано от nervak на 22.11.17 10:37.
22.11.17
10:43
Отиди и натроши прозорците на най-близката гумаджийница в района където са ти нарязали гумите.Така ще сте квит.Работата е като на Чарли Чаплин в “Хлапето”.
Тази сутрин пак установхме, че е имало “акция” снощи. Останалата част от колите пред блока осъмнаха на капли. В 8 без 5 шефа минал пред нас и ми звъня да провери къде ми е колата и дали е цяла. Срещу моя вход има охраняем паркинг, казала съм да си мислят. Щастлива съм само, че не е моята лична кола, защото съм прекалено стисната (а и тя е старичка), че да и плащам каско.
До момента по всичко личи, че може и днес пак да имам време да изнасилвам степерчето. И после с 200 към мамини <3
Тази сутрин пак установхме, че е имало “акция” снощи.
Къде е това?
Мнението беше редактирано от nervak на 22.11.17 12:45.