05.01.17
20:08
Здравейте, като за начало, искам да кажа, че ако някой прочете цялата тема и наистина ми помогне, ще съм безкрайно благодарен!Тренирам от началото на октомври 2015, тоест вече година и няколко месеца. Понеже, приятелят, който ме зариби по фитнеса ми казваше какво да правя в началото, аз му се доверявах, но с времето разбрах, че за някой неща не е прав и, че имаме различни цели. Той “bulk-ва” ама такъв “bulk”, че не се лишава от нещята и не си брой “macros” тоест калории, протеин , въглехидрат, мазнини и като цяло просто гледа да си направи дневните хранения. Да, обемен е, но релефа, хич го няма, и това мен не ме кефи въобще, но като цяло не мога да му казвам какво да прави, все пак той ме вкара в тоя спорт. Моята цел е тяло, средно голямо, с релеф (не прекалено много), общо взето да си личи, че тренирам, но не и да е твърде много мускули. Снимката долу е стара, но както казвам- няма много промяна от тогава.
Та аз в началото почнах от 57 кг, после за няколко месеца имаше прогрес, станах 68 кг след това почнах да разбирам, че няма смисъл да си гледам килограмите и да ям каквото и да е, защото искам да имам релеф, така научих за “lean bulk”, но от 5-6 месеца, ако не и повече съм в етап между bulk и cut и не знам какво правя като цяло? Не ми работи кантара вече, но мисля, че съм към 65 кг сега. Нито ям много, нито ям по-малко, не ям боклуци (рядко, примерно солети или малко шоколад). Попринцип си правя около 4 хранения на ден, може би си набавям достатъчно протеин, сънят ми е от 6-8 часа. Тренировките ми са сплит (което съм гледал някакви теми, че не било най-добрия вариянт в случай като моя, но не знам), това ми е програмата (може би един проблем, е че не си сменям програмата, от началото до сега съм имал 2 или 3 програми, а в сайта бях видял, че трябва да се сменят на 10 седмици или нещо такова, забравих вече). :
Пн: Гърди, Бицепс
Вт: Гръб, Трицепс, Трапец
Ср:
Чт: Крака
Пе: Рамо, Трицепс
Причината, че имам 2 пъти трицепс е, че винаги ми се е струвало, че ръцете ми не растат достатъчно, и направих малко ‘research” и разбрах, че може да е добър вариянт. Нещо друго, което обаче ми е странно е, че в ютуб бях гледал клипове на един Scott , забравих му фамилията, изглежда , че разбира момчето, ама до колкото помня, беше казал, че за “lean bulk” трябват 60% протеин 30% въглехидрат 10% мазнина. Но проблема е, че има много малки храни, чиито протеин е повече от въглехидрат и не знам как трябва да стане тая схема? Унас се готви достатъчно, но все пак не е рестурант, а аз не взимам добавки (и няма да взимам). А не мога да ям 3 едни и същи неща постоянно.
Та сега финалните въпроси на тази тема:
1) Имам мазнини в долната част на корема и долната част на гърба - “love handles” му викат. Искам да ги изчистя, без да губя мускул - как? Наскоро някъде, ми бяха казали да взимам 2000 калории на ден , друг ми беше казал да взимам 1400 на ден за 2 дена и на третия да ям нормално, ама като цяло аз всеки ден трябва да ставам рано, и никога не се наспивам, дори да спя 10 часа, така, че ако взема толкова малко калории най-много да припадна.
2) Да речем, че като ми обясните как да вляза в дефицит , го направя, изчистя се малко - после как мога да постигам максимално качване на мускулна маса, без много мазнина?Да знам, че няма как да няма мазнина, когато искаш да станеш по-здрав, но как да направя така, че да е минимално?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимНе си ли чел за аеробните тренировки? Първо качваш обща маса и се “освинваш” :D , а сетне изчистваш сланината напролет и си готов за плажа. :) Искаш да станеш тип манекен ли?
Мнението беше редактирано от Миро на 05.01.17 23:47.
казано от Миро на 05.01.17, 23:46:
Не си ли чел за аеробните тренировки? Първо качваш обща маса и се “освинваш” :D , а сетне изчистваш сланината напролет и си готов за плажа. :) Искаш да станеш тип манекен ли?
Да, това го прави авера ми, за който споменах в темата. Но мен лично не ме кефи да съм дебел цяла година и евентуално лятото да не съм. Аз предпочитам да си имам винаги релеф, и просто да качвам бавно, но качествено, търси из нета “David Laid” , ако намериш снимка, в която е освинен те признавам, но няма да намериш.
казано от Димо на 06.01.17, 01:20:
Пусни няколко снимки на пичове с физиката, към която се стремиш.
Понеже и двамата ме питате какво целя , ето:
Това което искаш може да се постигне чрез стимулиране на мускулите да станат по-силни и съответно обемни. Сиреч - чрез интензивни тренировки в комбинация с хранителен режим, съдържащ достатъчно протеин и с повече калории, отколкото имаш нужда за да поддържаш (но това което го беше написал по-горе, да имаш 60% от калориите протеин не го прави, излишна загуба на пари е и с нищо няма да ти помогне ;) ). Сиреч на бросайънс език - пак “бълкваш”.
Като гледам не си много мазен, не си и напълно изчистен, но дори да тръгнеш да сваляш, по-изчистен няма да станеш. Просто колкото повече мускули има ,толкова по-малко мазнини качваш и толкова по-лесно чистиш.
Най-добрият вариант за теб, дори да не ти изглежда така, е да се ориентираш към тренировъчен стил, основан на силов прогрес в базовите движения (лег, клек, тяга, военна преса, кофички с тежест, набирания с тежест). Сиреч тези движения да са основата на всеки твой тренировъчен ден като можеш да ги допълваш с други по-леки, но основното ти е, да прогресираш на базовите като съответно мускулите стават по-силни и по-големи. И това е така, защото тялото ти има нужда от стресиране чрез подходящи тренировки, за да се развие. Със скрипец и машина за гърди например няма да стане това стресиране.
п.п. Под бълк много хора разбират да се тъпчиш на воля през зимата, а тренирането - квото дойде. Всъщност за да качиш каквото искаш трябва да тренираш интензивно и качествено, иначе наистина ще си качваш само лой.
Мнението беше редактирано от Nnn на 06.01.17 17:11.
06.01.17
22:20
казано от stabber на 06.01.17, 13:46:
Джъсти Бийбър? :/ Сериозно?
07.01.17
11:23
казано от Миро на 05.01.17, 23:46:
Не си ли чел за аеробните тренировки? Първо качваш обща маса и се “освинваш” :D , а сетне изчистваш сланината напролет и си готов за плажа. :) Искаш да станеш тип манекен ли?
Да, това го прави авера ми, за който споменах в темата. Но мен лично не ме кефи да съм дебел цяла година и евентуално лятото да не съм. Аз предпочитам да си имам винаги релеф, и просто да качвам бавно, но качествено, търси из нета “David Laid” , ако намериш снимка, в която е освинен те признавам, но няма да намериш.
казано от Димо на 06.01.17, 01:20:
Пусни няколко снимки на пичове с физиката, към която се стремиш.
та той има гинекомастия))) цицкииии за щипане
07.01.17
12:18
Ми ти изглеждаш супер, бе младеж! Наистина смятам, че изглеждаш много хубав. Какво си тръгнал да се оплакваш? Просто тренирай силово, включи още един ден за крака и всичко, каквото ти писаха тези добри хора по-горе.
Като David Laid няма да стенеш, ако щеш да се насереш от тренировки и бълкване, защото , както знаеш, неговата физика не е резултат от мамините кюфтета, а и детето има уникална конструкция с тесен таз и мъничка талия.
казано от Веселин Блажев на 06.01.17, 22:20:
Джъсти Бийбър? :/ Сериозно?
Това не е Джъстин Бийбър, и мисля, че еб*вките с JB умряха през 2015, ти сериозно ли?
та той има гинекомастия))) цицкииии за щипане
Страшно много ми помогна коментара ти, благодаря!
казано от Queen Cobra на 07.01.17, 12:18:
Ми ти изглеждаш супер, бе младеж! Наистина смятам, че изглеждаш много хубав. Какво си тръгнал да се оплакваш? Просто тренирай силово, включи още един ден за крака и всичко, каквото ти писаха тези добри хора по-горе.
Мерси. Попринцип, зная, че има хубава генетика, но аз говорих за самия му начин на тренировки и ядене, как никога не се омазнява. А относно краката, и тях ги тренирам :). Мерси на Таз и всички, които помогнаха!
07.01.17
23:22
Може би не се омазнява не заради диетата, а благодарение на препаратите, които приема. Или просто не се снима в мазните си периоди :) Това момченце(няма 20 години май) изглежда страхотно но тази максимално изчистена физика не е резултат само на хранене и тренировки, а много сериозно суплементиране и най-вероятно стероиди.
Просто си развивай собствения потенциал, ти също имаш хубави пропорции- поне в горната част какъвто се вижда по снимката, така че след още някоя друга година ще напреднеш. 1 година не е нищо. Първите поне 6 месеца тялото едва се е научило да се движи правилно и да изпълнява упражненията. Така тях въобще не ги брой.
Всички, по чиято физика ще въздишаш според мен са на скъпоструваща суплементация. Наскоро станах свидетел на леко комичен за мен разговор - говорят си един мой модел и един бивш модел, който сега работи инструктор и този бившия му вика: “Майна, ми ти изглеждаш направо като натурален!” при което другия се засрами (че изглежда като натурален, което явно е няк’ва завоалирана обида)
Кобрата хубаво ти го е казала - тренирай, храни се и ще ти се получат нещата в определена степен. И се научи да се харесваш, това се вижда от другите.
Мнението беше редактирано от Димо на 08.01.17 02:35.
08.01.17
08:09
Рядко щастие е, да мисля като нея, но наистина - слушай лелчето по-горе какво е писало. Успех (y)
Мнението беше редактирано от Иван на 08.01.17 08:15.
казано от Queen Cobra на 07.01.17, 23:22:
Това момченце(няма 20 години май) изглежда страхотно но тази максимално изчистена физика не е резултат само на хранене и тренировки, а много сериозно суплементиране и най-вероятно стероиди.
Съгласен съм с всичко, което написа, само това не съвсем. Не е ли логично именно защото няма 20 да е толкова изчистен? :) Стероиди не мисля, че приема, може просто да си тренира здраво, да яде правилно и да пие хубави добавки. А и всички знаем, че генетиката играе роля.
п.п Проверих и e на 18г - набор 98’.
Мнението беше редактирано от Боян на 08.01.17 12:51.
08.01.17
13:01
Той дори е на 18 години май, доста е дръпнал, но пък чак такъв развит за възрастта си, малко ме усъмни... :)
http://instaliga.com/davidlaid/1259152189328124716_44755953
Иначе страшен ген, така е.
08.01.17
18:03
казано от Боян Д. на 08.01.17, 12:36:
казано от Queen Cobra на 07.01.17, 23:22:
Това момченце(няма 20 години май) изглежда страхотно но тази максимално изчистена физика не е резултат само на хранене и тренировки, а много сериозно суплементиране и най-вероятно стероиди.
Съгласен съм с всичко, което написа, само това не съвсем. Не е ли логично именно защото няма 20 да е толкова изчистен? :) Стероиди не мисля, че приема, може просто да си тренира здраво, да яде правилно и да пие хубави добавки. А и всички знаем, че генетиката играе роля.
п.п Проверих и e на 18г - набор 98’.
а циците са му пораснали, като на жена, от пилешкото)))
08.01.17
19:11
казано от Димо на 08.01.17, 02:34:
Всички, по чиято физика ще въздишаш според мен са на скъпоструваща суплементация. Наскоро станах свидетел на леко комичен за мен разговор - говорят си един мой модел и един бивш модел, който сега работи инструктор и този бившия му вика: “Майна, ми ти изглеждаш направо като натурален!” при което другия се засрами (че изглежда като натурален, което явно е няк’ва завоалирана обида)
Кобрата хубаво ти го е казала - тренирай, храни се и ще ти се получат нещата в определена степен. И се научи да се харесваш, това се вижда от другите.
Аз мислех,че това е постижимо....иначе момчето е колкото него почти.
Аа, приятел, доста далече съм от него.. Аз съм 1,80 , 65 кг ; а той е 1,88 , 85 кг. Та иначе, благодаря на всички за мненията по темата, и все пак някой може ли да ми поясни какво да променя, освен храната, която ще се опитам да подобря? Аз си знам,че може би ако взимам повече въглехидрат ще кача мускулна маса, но не искам да се омазнявам :(. А иначе до тренировките и сменянето на програми, да си сменям ли програмата и с каква? Това за наблягането на силови упражнения съм го чел на много места, и като цяло аз си ги правя всичките силови без мъртвата тяга, защото нямам колан. Попринцип до колкото знам е повече до храна, от колкото до начин на тренировка, но все пак някои съвет няма да е излишен. Добавям отдолу още няколко снимки, да видите генетиката ми. (снимката с гърба е стара, но нямам скорошна, затова там ръцете ми изглеждат и още по-малки). Сигурно ще си кажете еми супер бе, защо недоволстваш? Ама да не забравяме колко голяма роля играе светлината и ъгъла на снимката. Също така още от началото имам някакъв комплекс, че не ми растат ръцете, въпреки, че на снимката може би изглеждат добре, и като цяло като стягам са си добре, ама отпуснати - хич ги няма, и винаги съм имал чуството, че сравнение с другите ми части от тялото са малки, какво да направя по въпроса? Упражненията ги правя правилно попринцип, от горе до долу както трябва, забелязал съм обаче, че нямам много сила, дали да не наблегна на силата?
казано от stabber на 09.01.17, 03:41:
Аа, приятел, доста далече съм от него.. Аз съм 1,80 , 65 кг ; а той е 1,88 , 85 кг. Та иначе, благодаря на всички за мненията по темата, и все пак някой може ли да ми поясни какво да променя, освен храната, която ще се опитам да подобря? Аз си знам,че може би ако взимам повече въглехидрат ще кача мускулна маса, но не искам да се омазнявам :(. А иначе до тренировките и сменянето на програми, да си сменям ли програмата и с каква? Това за наблягането на силови упражнения съм го чел на много места, и като цяло аз си ги правя всичките силови без мъртвата тяга, защото нямам колан. Попринцип до колкото знам е повече до храна, от колкото до начин на тренировка, но все пак някои съвет няма да е излишен. Добавям отдолу още няколко снимки, да видите генетиката ми. (снимката с гърба е стара, но нямам скорошна, затова там ръцете ми изглеждат и още по-малки). Сигурно ще си кажете еми супер бе, защо недоволстваш? Ама да не забравяме колко голяма роля играе светлината и ъгъла на снимката. Също така още от началото имам някакъв комплекс, че не ми растат ръцете, въпреки, че на снимката може би изглеждат добре, и като цяло като стягам са си добре, ама отпуснати - хич ги няма, и винаги съм имал чуството, че сравнение с другите ми части от тялото са малки, какво да направя по въпроса? Упражненията ги правя правилно попринцип, от горе до долу както трябва, забелязал съм обаче, че нямам много сила, дали да не наблегна на силата?
За да имаш прогрес, трябва да стресираш тялото чрез тренировки. Може да използваш различен начин, смяна на програма, намаляване на почивки между сериите, увеличаване на работни тежести и т.н.
Храната също трябва да отговаря на целите ти. Но както не става само с тренировки, така не става и само с храна, двете неща вървят ръка за ръка.
09.01.17
15:23
Докато не опишеш пълно няколко тренировки и хранене каквито са в действителност, никой не може да ти даде съвет. Тук няма гадатели.
09.01.17
15:29
Чуек, какво се притесняваш да не омазниш, ти трябва да носиш по 2 камъка в гащите да не те духне вятъра. Страх го било да не омазни. И какво - ще загубиш бруталната преса ли?
Хващай някаква сериозна силова програма и почвай да ядеш, че ребрата на гърба ти се броят.
09.01.17
20:45
Ще трябва много сериозно да ядеш.Особено ако гониш чисти 85кг!
Мнението беше редактирано от Горан Здравков на 09.01.17 20:47.
11.01.17
22:56
Натуралните трениращи прогресират в мускулната маса паралелно на прогреса на тежестите в основни движения като клек, тяга, лег, тласкане, кофи, набиране, лицеви с тежест.
Има и такива случай за да прогресираш трябва да тренира доста. Под доста нямам напред вит да се изморяваш до краен предел. Нормални тренировки. За една година не очаквай кой знае какво минимум 2. Относно физиката ти добре е стика си е компресирал тренирай си за кеф. Гледай да правиш повече базови упражнения като тяга,клек рамени преси ,френско,лежанка.. Наблягай на храната и ще видиш как ще качиш постепенно. Друг важен съвет не прекалявай с тежестите..
казано от James 25 на 13.01.17, 18:36:
Гледай да правиш повече базови упражнения като тяга,клек рамени преси ,френско,лежанка
Не мисля, че френското е базово. :)
Набиранията и гребането с дъмбели, обръщането и кофите също трява да са в списъка :)
13.01.17
21:28
Не забравяйте ,че за да има мускулен растеж ,калоричността на храната трябва да е висока ! Ако иска да расте на мускули ,трябва да яде наистина много!
Друг важен съвет не прекалявай с тежестите..
Това пък защо ?
казано от Боян Д. на 13.01.17, 19:33:
Гледай да правиш повече базови упражнения като тяга,клек рамени преси ,френско,лежанка
Не мисля, че френското е базово. :)
Защо пък да не е ?
казано от deqn91 на 13.01.17, 22:58:
Друг важен съвет не прекалявай с тежестите..
Това пък защо ?
Защо ли? важно е да изпълнява упражнението правилно не казвам да тренира с женски тежести. Пък и с тежко не си правиш добро. Лесно може да си прецакаш някоя става.
Мнението беше редактирано от James 25 на 13.01.17 23:24.
Според теб правилно изпълнение с големи тежести е невъзможно? Ако изпълнението е лошо ще прецакаш ставите и с малка тежест, даже е по-лесно заради по-големия брой повторения.
P.S. Като гледам каква тема си пуснал за “предмижница”...мислиш ли, че изобщо си в позиция да даваш съвети?
Мнението беше редактирано от Станимир на 14.01.17 20:27.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече