17.01.17
12:16
Здравейте, въпросът ми е относно съвсем началната фаза на движението - самото “отлепване” на щангата от пода ми е проблемно (и при сумо тяга, и при стандартна). Какви специфични упражнения да правя, за да го подобря?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим17.01.17
12:23
Дърпай от дефицит, но не по-голям от 5 см и наблюдавай защо ти е слаб старта, в смисъл кое звено не може да си свърши работата, за да може да му обърнеш допълнително внимание и да го засилиш.
17.01.17
20:36
казано от James Hinks на 17.01.17, 12:23:
Дърпай от дефицит, но не по-голям от 5 см и наблюдавай защо ти е слаб старта, в смисъл кое звено не може да си свърши работата, за да може да му обърнеш допълнително внимание и да го засилиш.
Благодаря за съвета; слабото звено предполагам са краката? - като правя тяга с тежести, които са близо до макса ми, се усещам, че дърпам много повече на кръст и гръб. Затова предпочитам сумо тягата, там дори при големи тежести почти не се изгърбвам заради механиката на самото движение, но пак старта ми е слаб. Ще правя тягата от дефицит и мисля да включа 1-2 асистиращи упр в тренировката за крака, примерно клек с дъмбели или хакен клек (нещо да мога повече тежест да сложа, да развие сила)?
казано от Иван Илиев на 17.01.17, 20:36:
казано от James Hinks на 17.01.17, 12:23:
Благодаря за съвета; слабото звено предполагам са краката? - като правя тяга с тежести, които са близо до макса ми, се усещам, че дърпам много повече на кръст и гръб. Затова предпочитам сумо тягата, там дори при големи тежести почти не се изгърбвам заради механиката на самото движение, но пак старта ми е слаб. Ще правя тягата от дефицит и мисля да включа 1-2 асистиращи упр в тренировката за крака, примерно клек с дъмбели или хакен клек (нещо да мога повече тежест да сложа, да развие сила)?
Може да добавиш и римска тяга в тренировката за крака.
20.01.17
13:29
казано от deqn91 на 17.01.17, 22:47:
Може да добавиш и римска тяга в тренировката за крака.
Този варинат на тягата е “румънска”, не “римска” :)
казано от Иван Илиев на 17.01.17, 20:36:
Това, че дърпаш на кръст може съвсем да не е следствие от слаби крака, а от слаб пояс или слаби задни бедра, или слаб глутеус, или комбинация от някои от тях след като сумото ти е по-лесно. Но което и да е, то дефицита ще го засили, а си струва и да погледнеш съвета за румънската тяга.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече