17.01.17
12:16
Здравейте, въпросът ми е относно съвсем началната фаза на движението - самото “отлепване” на щангата от пода ми е проблемно (и при сумо тяга, и при стандартна). Какви специфични упражнения да правя, за да го подобря?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
17.01.17
12:23
Дърпай от дефицит, но не по-голям от 5 см и наблюдавай защо ти е слаб старта, в смисъл кое звено не може да си свърши работата, за да може да му обърнеш допълнително внимание и да го засилиш.
17.01.17
20:36
казано от James Hinks на 17.01.17, 12:23:
Дърпай от дефицит, но не по-голям от 5 см и наблюдавай защо ти е слаб старта, в смисъл кое звено не може да си свърши работата, за да може да му обърнеш допълнително внимание и да го засилиш.
Благодаря за съвета; слабото звено предполагам са краката? - като правя тяга с тежести, които са близо до макса ми, се усещам, че дърпам много повече на кръст и гръб. Затова предпочитам сумо тягата, там дори при големи тежести почти не се изгърбвам заради механиката на самото движение, но пак старта ми е слаб. Ще правя тягата от дефицит и мисля да включа 1-2 асистиращи упр в тренировката за крака, примерно клек с дъмбели или хакен клек (нещо да мога повече тежест да сложа, да развие сила)?
казано от Иван Илиев на 17.01.17, 20:36:
казано от James Hinks на 17.01.17, 12:23:
Благодаря за съвета; слабото звено предполагам са краката? - като правя тяга с тежести, които са близо до макса ми, се усещам, че дърпам много повече на кръст и гръб. Затова предпочитам сумо тягата, там дори при големи тежести почти не се изгърбвам заради механиката на самото движение, но пак старта ми е слаб. Ще правя тягата от дефицит и мисля да включа 1-2 асистиращи упр в тренировката за крака, примерно клек с дъмбели или хакен клек (нещо да мога повече тежест да сложа, да развие сила)?
Може да добавиш и римска тяга в тренировката за крака.
20.01.17
13:29
казано от deqn91 на 17.01.17, 22:47:
Може да добавиш и римска тяга в тренировката за крака.
Този варинат на тягата е “румънска”, не “римска” :)
казано от Иван Илиев на 17.01.17, 20:36:
Това, че дърпаш на кръст може съвсем да не е следствие от слаби крака, а от слаб пояс или слаби задни бедра, или слаб глутеус, или комбинация от някои от тях след като сумото ти е по-лесно. Но което и да е, то дефицита ще го засили, а си струва и да погледнеш съвета за румънската тяга.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече