21.01.17
12:10
Здравейте!
Тренирам два пъти в седмицата бицепс. Дали това е удачно?
Сряда и Неделя. Гръб не тренирам. В Сряда ми е само бицепса, в Неделя ми е бицепс + трицепс. За първи път ще пробвам двата вида мускуло в един ден.
Мисля, че има голямо време за почивка между дните, но все пак, искам вашето мнение, защото съм гледал различни програми и не съм видял 2 дена за бицепс...
И добре ли е, деня след тренировката за рамо, да тренирам бицепса?
Благодаря!
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
21.01.17
20:06
Здравей!
По-важният въпрос е защо не тренираш гръб?
21.01.17
20:09
казано от Hard Rock на 21.01.17, 12:10:
Гръб не тренирам.
Тука ме срази. Доживях да видя и това.
Ръце се тренират два пъти седмично общо 10-12 серии. (2 дни по 5-6 серии бицепс и същото за трицепс). Това ми го каза един човек, който тренира по доста странни методи като цяло, ама дават стабилни резултати :D въобще мога да ти дам съвет да не делиш на мускулни групи тренировките а на Горна / Долна част. Ще хващаш всеки мускул по два пъти и ще правиш прогрес доста по бързо. А и аз да питам - защо не тренираш гръб?! Та точно той те прави масивен :P
Защото не мога да тренирам всяка една мускулна група за една седмица. Относително отскоро тренирам, както трябва. Как да стане, да тренирам всичко за 1 седмица, да има почивки и да си добавям нужните калории, за изхабената енергия?
И какво толкова всички ахнахте от тоя гръб? Толкова ли е важен?
Тренирам Бицепс, Трицепс, Рамо, Гърди, Корем, Крака. Това е.
Как да добавя и гръб, като искам 4 дена в седмицата да тренирам и 3 да почивам? Искам да качвам, а ако тренирам 5,6 пъти, как да стане, като ще ми трябват още калории?
казано от Hard Rock на 21.01.17, 23:40:
Защото не мога да тренирам всяка една мускулна група за една седмица. Относително отскоро тренирам, както трябва. Как да стане, да тренирам всичко за 1 седмица, да има почивки и да си добавям нужните калории, за изхабената енергия?
Как да добавя и гръб, като искам 4 дена в седмицата да тренирам и 3 да почивам? Искам да качвам, а ако тренирам 5,6 пъти, как да стане, като ще ми трябват още калории?
Просто тренирай повече мускулни групи в една тренировка.
22.01.17
00:34
Според мен темата е майтап от страна на автора.
Всичко по-малко от 2 тренировки седмично за определена мускулна група е недостатъчно за мускулен растеж
22.01.17
10:39
Не е задължително да тренираш всяка една мускулна група в отделна тренировка. Още повече, че тренираш и отскоро - съвсем спокойно можеш да пропускаш трнеировките за бицепс и трицепс, а вместо тях да наблягаш на гърди, гръб, рамо, крака. Не се притеснявай, ръцете ти пак ще растат.
Как да стане за 1 седмица? Има много варианти - цяло тяло в една тренировка и да направиш 3 тренировки за седмицата, или да редуваш горна/долна част и да направиш 2 тренировки за горна и 2 тренировки за долна част.
Ще имаш необходимата почивка, а набавянето на нужните калории си зависи от теб.
На колко години си?
Това, че като застанеш пред огледалото и не виждаш гърба си, не означава, че той не съществува и че не е важен. И да оставим настрана визуалния аспект. Много по-сериозен е функционалният. Не можеш да пропускаш такава голяма мускулна група, да тренираш редовно останалите и да очакваш, че няма да си докараш дисбаланси.
вариант:
понеделник - горна част
вторник - долна
сряда (1ви почивен ден)
четвъртък - горна
петък - долна
събота (2ри почивен)
неделя (3ти почивен)
—- total: 4 тренировки, 3 почивни
Варианти има още. Поразрови се в сайта, информация също има.
Не очаквай, че тук ще те потупат по рамото и ще ти кажат “да, супер е, че не тренираш изобщо гърба, продължавай така”. Това няма да се случи. :)
казано от Любомир Найденов на 22.01.17, 02:51:
Всичко по-малко от 2 тренировки седмично за определена мускулна група е недостатъчно за мускулен растеж
Ти направо ме съкруши и отчая!
Аз едвам 1 път намирам, ти говориш, че всяка мускулна група, трябва да се тренира по два пъти седмично....
На 24 години съм. тежка 67 кг. 180 сантиметра. Целта ми е около 72,3 кг за 2 месеца.
Както е дало момичето съвети, примерно в Понеделник горна част, как да тренирам бицепс, рамо, трицепс, гърди и не знам още какво спада в горната част, в един ден? Как да го направя ползотворно? Нали, за гърди са нужни трицепси, в рамото също участват.. изобщо, не виждам как мога да се справя с подобно предизвикателство в един ден, толкова много мускулни групи.
Гръб не тренирам, понеже не искам да ставам като гардероб. Не ми харесва. Виждал съм мъже с много големи такива части и не ми харесва. Просто ставаш много широк. Ако ми кажете, какво е предимството, мога и да започна, защото най-главното е, че не мога да го вместя за момента.
Нека ви кажа как тренирам. От малкия ми опит, си направи сам седмична програма за тренировките.
Тренирам с дъмбели. Имам лежанка за коремни. Имам и гладиатор, но той е в друг апартамент, затова не го ползвам, пък и съм чувал, че с дъмбели и щанга, най-много се добива маса.
Понеделник: почивка
Вторник: Рамо + Корем
Сряда: Бицепс + Крака
Четвъртък: Почивам
Петък: Гърди + Корем
Събота: Почивам
Неделя” Бицепс + Трицепс
Това е. Така съм свикнал вече няколко седмици и не искам много да я променям.
Слагам 2 пъти корем, понеже плочки се правят най-трудно. Поне аз така съм забелязал. Мита, че слабите хора, просто си ги имат, не е така.
Та, ако ми кажете къде да сложа гърба, без да променям много, много, добре.
Не започвайте сега, това е смешна програма, нищо няма да постигнеш. С нея тренирам от 1 месец постоянно и виждам, как ми се оформят и рамото, и бицепса, и гърдите. Да, маса трудно ще кача, но мойте цели са 5 килограма, което прави изпълнението по-достъпно.
Благодаря ви все пак за отговорите.
22.01.17
12:09
Както е желанието ти , да не се променя програмата,за мен най-удачно е при раменете да сложиш гърба.
Искаш и да не се разширява, значи движенията отгоре надолу отпадат,а за плътност упражнения отпред назад в домашни условия са гребане с дъмбели и хоризонтални набирания.
Мнението беше редактирано от Димитър Станчев на 22.01.17 12:10.
Чувал съм, че тренировките за гръб натоварват много бицепса. Това ще ми попречи ли, ако го сложа при рамото и на следващия ден тренирам бицепс?
Има ли вариант гръб и гърди в един ден?
22.01.17
13:56
Да ,правилно си чувал.При основните упражнения за гърди и рамене трицепсите са синергисти,а при упражненията ,когато гърба е динамист ,тогава бицепсите.Няма да ти попречи, в обратния вариант да ги сложиш пред гърба вече е грешно.По две причини:
1-во с невъзстановени бицепси няма да можеш да изпълняваш упражненията за гръб .
2-ро няма да растат защото ги удряш пак ,а не си им оставил достатъчно вр.
Гърди и гръб в една тренировка ,аз лично не мога да тренирам.
22.01.17
20:20
казано от Любомир Найденов на 22.01.17, 02:51:
........
Мнението беше редактирано от Горан Здравков на 22.01.17 20:35.
Не ги слушай какво ти обясняват тук, всички големи специалисти го раздават, щом искаш бицепс го прави по 3 пъти в седмицата само него, за какво са ти гърди, крака... а чак пък те карат и гръб да тренираш...
22.01.17
21:58
казано от Hard Rock на 22.01.17, 11:53:
Гръб не тренирам, понеже не искам да ставам като гардероб. Не ми харесва. Виждал съм мъже с много големи такива части и не ми харесва. Просто ставаш много широк. Ако ми кажете, какво е предимството, мога и да започна, защото най-главното е, че не мога да го вместя за момента.
Ако не тренираш гърба се получава дисбаланс в тялото, което може да доведе до контузии и/или изгърбване. Сега няма да го осетиш, но в дадне момент ще стане проблем.
казано от Hard Rock на 22.01.17, 11:53:
Вариант 1: Понеделник: почивка
Вторник: Гръб + Рамо + Корем
Неделя” Бицепс + ТрицепсВариант 2: Понеделник: почивка
Петък: Гръб + Гърди + Корем
Неделя” Бицепс + ТрицепсВариант 3: Понеделник: почивка
Неделя” Гръб + Бицепс + Трицепс
Това са ти вариантите. Нужни са ти две-три упражнения: Набиране, Гребане с лост, Едностанно гребане с дъмбел. Това е всичко. Ако избереш Вариант 3, ще ти е нужно само едно, макс. две, упражнения за бицепс след гърба, а ефектът ще е “УАУ”! Трицепсът можеш да си го трнираш нормално след това.
22.01.17
23:32
казано от deqn91 на 22.01.17, 20:58:
Не ги слушай какво ти обясняват тук, всички големи специалисти го раздават, щом искаш бицепс го прави по 3 пъти в седмицата само него, за какво са ти гърди, крака... а чак пък те карат и гръб да тренираш...
:D
Последния коментар на г-н Блажев, ще ме накра да започна да тренирма и гръб.
Вчера, за първи път тренирах Бицепс + Трицепс, ръцете ми се надуха сериозно и в момента трицепсите ме болят стабилно, а ги тренирах първи. После силата за бицепсите ми бешемалко изцедена, но направих добра тренировка.
Имам въпрос:
Заграях за трицепса и започнах да го тренирам. Докато го тренирах, загравях за бицепса и после веднага след края за трицепс, започнах бицепс. Можете ли да ми кажете две неща:
Първо: Как да загрявм? Да разгрея двата вида мускулни групи едновременно и тогава да започна тренировката или така, както го направих вчера, но ми се струва, че втория начин не е правилен.
И Второ: Трябва ли да има почвика между тренировките за трицепс и бицепс и с кое е по-добре да се започне първо?
Благодаря!
Инче, не знам какво ще стане, ако тренирам и гръб в същия този ден. Не ми се мисли, но ще го пробвам. Ей, трудна работа са тия тренировки, ама няма да се отказвам.
Искам да попитам, защото горе казаха, че по-малко от две тренировки за 1 мускулна група за 1 седмица, няма да доведе до развитие.... искам да ви питам, това наистина ли е така?
На мен сега ми е трудно, камоли, ако трябва всичко по 2?
За гръба.. ами нямам лост. Имам само дъмбели тук. Ще тренирам упражненията с дъмбели, за които ми каза, а за другото ще потърся други пак с дъмбели.
Благодаря още веднъж за отговорите.
Мнението беше редактирано от Hard Rock на 23.01.17 15:32.
23.01.17
17:16
казано от Hard Rock на 23.01.17, 15:23:
Последния коментар на г-н Блажев, ще ме накра да започна да тренирма и гръб.
Вчера, за първи път тренирах Бицепс + Трицепс, ръцете ми се надуха сериозно и в момента трицепсите ме болят стабилно, а ги тренирах първи. После силата за бицепсите ми бешемалко изцедена, но направих добра тренировка.
Имам въпрос:
Заграях за трицепса и започнах да го тренирам. Докато го тренирах, загравях за бицепса и после веднага след края за трицепс, започнах бицепс. Можете ли да ми кажете две неща:
Първо: Как да загрявм? Да разгрея двата вида мускулни групи едновременно и тогава да започна тренировката или така, както го направих вчера, но ми се струва, че втория начин не е правилен.
И Второ: Трябва ли да има почвика между тренировките за трицепс и бицепс и с кое е по-добре да се започне първо?
Благодаря!Инче, не знам какво ще стане, ако тренирам и гръб в същия този ден. Не ми се мисли, но ще го пробвам. Ей, трудна работа са тия тренировки, ама няма да се отказвам.
Искам да попитам, защото горе казаха, че по-малко от две тренировки за 1 мускулна група за 1 седмица, няма да доведе до развитие.... искам да ви питам, това наистина ли е така?
На мен сега ми е трудно, камоли, ако трябва всичко по 2?За гръба.. ами нямам лост. Имам само дъмбели тук. Ще тренирам упражненията с дъмбели, за които ми каза, а за другото ще потърся други пак с дъмбели.
Благодаря още веднъж за отговорите.
Просто се ориентирай към по-големите мускулни групи на преден етап, от които ще извлечеш повече сила, пък след няколко месеца мисли сплитове, в които да си имаш дни за бицепс и трицепс. А и при 67 кг на 180 см ще имаш всичко друго, но не и големи ръце, пък ако щеш само тях тренирай..
Раздели го на 2 тренировки, примерно гърди и рамо едната, другата крака и гръб, врътни всяка от тренировките 2 пъти в седмицата и с качествено ядене ще имаш резултат.
23.01.17
21:05
казано от Hard Rock на 23.01.17, 15:23:
Имам въпрос:
Благодаря!Инче, не знам какво ще стане, ако тренирам и гръб в същия този ден. Не ми се мисли, но ще го пробвам. Ей, трудна работа са тия тренировки, ама няма да се отказвам.
На мен сега ми е трудно, камоли, ако трябва всичко по 2?
Първо - Може въобще да не загряваш бицепса след трицепса (а и по принцип).
Второ - Почваш с по-голямата група - трицепса. Почвиката е минута-две максимум.
Една мускулна група на седмица ще доведе до развитие, но в никакъв случай не е оптимално. Два или три пъти седмично на група е оптимално за мускулния растеж. Това не значи два или три пъти да правиш цяла тренировка за гръб и гърди или пък за бицепс и трицепс. Достатъчно е да направиш 2-3 упражнения в едната тренировка и 1-2 за същата група, в друга.
казано от SimplySatisfying на 23.01.17, 17:16:
Раздели го на 2 тренировки, примерно гърди и рамо едната, другата крака и гръб, врътни всяка от тренировките 2 пъти в седмицата и с качествено ядене ще имаш резултат.
Момчето не иска да сменя програмата си, въпреки че в 4 дни спокойно може да ги раздели два на два дърпащи-бутащи.
Всичко написано тук, ме кара да променям програма и да увелича тренировките. Вие каква програма бихте ми препоръчали, щом оптималното е 2 пъти на седмица за мускулна група. Програма, която да включва всичко онова, което аз тренирам + гърба, който ще започна, защото аз не знам как да си я направя сам за 1 седмица, да тренирам всичко това. Да кажем 2 пъти в седмицата да се почива, ако е възможно.
24.01.17
20:49
Това момче ще ви побърка......
Е, ако е толкова сложно, ще почета още и ще се пробвам сам. Вече уж измислих една, според това, което съм чел, но питам тук, защото знам, че е форум за хора с опит.
25.01.17
22:54
Вариантите ти са много - бутащи/дърпащи, горна част/долна част, цяло тяло. Можеш да тренираш два на два или през ден. При теб проблема ще е главно в разнообразието на упражнения - ограничен си от към оборудване. И все пак има доста неща, които можеш да правиш и с дъмбели. Ако инвестираш в един ластик и един лост за набиране няма да сбъркаш, но и без тях пак ще се оправиш.
Мнението беше редактирано от Веселин Блажев на 25.01.17 22:55.
Аз мисля, че е малко два пъти в седмицата.
Опитай всеки ден като през ден го тренираш и двуразово.
Слагай си и турникет за по яко нацепване и издуване на вени докато помпаш.
Турникета ще държи кръвта в бицагата и така ще расте два пъти бързо.
Много е важно за закуска да ядеш препечен бял хляб намазан със свинска мас и пудра захар отгоре.
Така тренираше бат Данчо Перката и имаше 52 ръка, сгъваше с 77 за 10 - ки.
Доказано работи.
казано от ISB на 26.01.17, 05:40:
Много е важно за закуска да ядеш препечен бял хляб намазан със свинска мас и пудра захар отгоре.
Моля моля ,с бял до никъде!ТИПОВ ,едно време му викахме черен ... и маста поне колкото филията ,пудрата е за лигльовци.
27.01.17
11:11
Между другото като тинейджър направих 47см ръка с всекидневно вдигане на гири вкъщи, но това е нещо, което работи, когато хормоните са ти доста над нормата на улегналия човек.
Общо взето ако си хилав, със слабо телосложение, малко килограми и едвам вдигаш собственото си тегло, няма как да очакваш големи и масивни ръце. Но хилавите юноши така и не се научиха, че бицепса пролет не прави.
Чакайте, че не знам от къде да започна, още не мога да си намеря място след тоя мач на Григор!
По темата:
Всеки ден бицепс? Не мисля, че ще мога. Не съм човек, с огромен опит в тежките тренировки, а камоли всек ден бицепс. Това може да го правите вие, не мисля, че е за мен.
Понеже нямам опит и не ми е достатъчно просто дърпащи/ бутащи, когато напишете или горна/ долна, нека ви кажа, каква програма си измислих аз. Кажете, дали я бива или съм поставил тренировките неправилно, както казах, нямам опит.
Пон: Почивка
Вто: гърди + корем
сря: гръб + бицепс
чет: почивам
пет: гърди +корем
съб: бицепс + крака
нед: трицепс + рамо
И друго искам да кажа... сериозно ли се очаква, да вдигам 67 килограма, колкото тежа? Тоест, по 33 в едната ръка и говорим за бицепс?
Между другото, кое е по-ефикасно за такива като мен. По-големи тежести и по-малко повторения, или по-малки тежести и повече повторения. Аз съм пробвал и двете и мисля, че по-малкото килограми с повечето повторенияе по-добре. Вие какво мислите?
Благодаря!
Прави тренировки за цяло тяло през ден и не се занимавай с глупости.. 6-8 повторения по 3-4 серии.. Ти даже не разбра иронията в горните коментари...
С кое прецени, че повечето повторения ти действат по-добре?
28.01.17
07:12
казано от James 25 на 28.01.17, 05:57:
тренирай бицепса един път седмично. Два пъти е грешно.
Би ли споделил защо?
Мнението беше редактирано от Иван Благов на 28.01.17 07:13.
28.01.17
13:35
Здравей!
Не смятам да коментирам цялостно тренировката ти, защото ти не това питаш. Не зная какви са целите поставени в нея, нито как точно си я структурирал. затова ще се огранича само в рамките на твоя въпрос.
Като цяло двуразовата в седмица тренировка на мускулна група, като бицепс (същото е и за трицепс) е нещо напълно нормално. Когато структурираш една програма е добре да се отчитат основните принции, както и цели, които си поставяш и са налице по отношение на конкретната мускулна група.
Конкретно за бицепсите - това са малки мускулни групи, които при тежка и средно тежка тренировка имат нужда от почивка в рамките на 3-4 дни. Предполагам знаеш, че мускулите не растат по време на тренировка, а по време на почивката. Тренировката е стрес стимул за мускулите.
Та, ако осигуриш този период за възстановяване на бицепсите, то ти можеш спокойно да ги натоварваш двуразово.
Желая ти успех в начинанията!
ПП: Добре е да прецениш целите си в тренировката. Безцелното ходене във фитнес залата и поставянето за цел на хиперразвитието на само конкретни мускулни групи води до дисхармония на физиката и несиметричното й развитие.
казано от Иван Благов на 28.01.17, 07:12:
казано от James 25 на 28.01.17, 05:57:
тренирай бицепса един път седмично. Два пъти е грешно.
Би ли споделил защо?
бицепса е малка мускулна група и има нужда от почивка. Без това той се товари от другите упражнения. Прекаленото натоварване не е хубаво поне според мен. Но все си има глава на раменете така,че давам просто мнение..
Мнението беше редактирано от James 25 на 29.01.17 02:30.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече