24.01.17
21:44
Здравейте уважаеми съфорумници, тук ще си водя моят дневник с резултатите и с тренировъчният и хранителният ми режим, отворен съм за мнения, критики и съвети.
Малко история на кратко: до 5 клас бях дебеличък, реших да почна фитнес.. вдигах малки тежести, правех и кардио и смъкнах доста, влязох в пубертета и се удължих, но до 8 клас станах много слаб (в момента съм 8)
Реших да почна зала заради тъгата, която изпитвах от ежедневието (дълга история)
И така.. купих си един креатин монохидрат за по-голяма мотивация и започнах.. след 1-вата седмица забелязах, че имам много повече сила, енергия и издръжливост, надъхах се повече и вече си бях отбелязал кога да ям според времето, което имам, хранех се по 4-5 пъти на ден, 2-3 литра вода и минимум 8 часа сън.
Минаха още 2 седмици, намерих едни аминокиселини, които брат ми беше подарил, също така си купих един протеин, направих си стакче , храненията станаха по 6 на ден, като включим и протеина 8 (1 преди, 1 след трен.)
И до сега.. стана вече месец и 1 седмица, направих си 2 снимки първата седмица, днес пак се снимах и забелязах, че има ефект.. реших да постна 4 снимки (съжалявам, че не са толкова добре снимани)
И така.. мисля да се отдам на този спорт, вече онова момче, което стоеше пред компютъра цял ден и ядеше само дюнери и пици го няма, продължавам напред и се надявам един ден да постигна това, за което винаги съм мечтал!
п.с. 14 години, 1,62см, 58кг, мисля един месец преди лятото да си взема един фат бърнър, да почна нисковъглехидратна диета и тренировъчна програма за релеф съчетана с кардио, защото имам подкожни мазнини в областта на корема и талията, и то доста.. Но дотогава има много време, засега само качване и това е! :)
Edit: Намерих снимка в 4 клас, за съжаление не успях да намеря по-подходяща, надявам се да си личи, тогава бях доста пълен :D
Темата беше редактирана от Vasil Poriazov на 24.01.17 22:55.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим24.01.17
21:57
Здравей! :)
Добре дошъл и успех.
Кажи кой от двата дневника да оставим, а другият ще бъде архивиран.
24.01.17
22:03
казано от Вероника Налбатска на 24.01.17, 21:57:
Здравей! :)
Добре дошъл и успех.
Кажи кой от двата дневника да оставим, а другият ще бъде архивиран.
Ако може оставете този, другият малко неподготвен го направих.. :D
п.с Благодаря! :)
Мнението беше редактирано от Vasil Poriazov на 24.01.17 22:03.
25.01.17
21:22
Такаа, днес менюто не беше много разнообразно, но пак да има.
6:30 - 2 хапчета амино, бисквити белвита, мляко (днес просто нямаше как да хапна.. нямаше нито яйца, нито имах нещо съществено по това време)
9:50 - 3 кюфтета по черпански със сос и 1 препечена филия хляб.
11:00 - 1 рогче с маслини си взех през малкото междучасие
12:35 - 3 кюфтета, 1 препечена филия отново..
1:50 малко саламче
2:30 Легнах да поспя малко и станах в 4:40
5:30 направих си 5 яйца, 5:50 изядох едното, пих 2 хапчета амино и излязох до магазина да си купя за утре за закуска, също така взех и 2 пакета бисквити белвита, на път за училище изядох единия пакет (6:15), към 7 изядох и 4 яйца и още едно пакетче белвита)...
Днес изобщо не беше добре, еднаква храна, не съобразих времето, всичко хаос..
По принцип програмата ми е такава:
6:30 закуска преди училище,
9:35 ям вкъщи
12:40 ям вкъщи след училище
2:40 пия амино/протеин и 3:20 отивам на тренировки
5 свършвам, пия протеин/амино
6-6:30 ям вкъщи
8:00 ям вкъщи
10:20-10:40 лягам.
Мнението беше редактирано от Vasil Poriazov на 25.01.17 22:34.
Пиши в 24-часов формат, че аз лично трудно ти разбирам така.
Други коментари... много бързаш с добавките, малък си още. Фетбърнъри, протеини, аминокиселини ала-баланици... Вместо да харчиш парите на родителите си за глупости гледай на тоя етап да се храниш качествено. И с релефите много бързаш. Като ти гледам снимките релефът го гони поне след година и половина, сега наблягай на маса. Също така, в пети клас не си бил точно дебеличък - типична скини фат структура, говори за заседнал начин на живот. Слаби ръце и крака, натрупани мазнини в коремната и седалищната област. Както и да е, идеята ми е да не бързаш, много характерно е за децата на твоята възраст. Нещата не стават от днес за утре. Спортът е начин на живот, преди всичко.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 25.01.17 21:58.
25.01.17
22:33
казано от Pleasure на 25.01.17, 21:42:
Пиши в 24-часов формат, че аз лично трудно ти разбирам така.
Други коментари... много бързаш с добавките, малък си още. Фетбърнъри, протеини, аминокиселини ала-баланици... Вместо да харчиш парите на родителите си за глупости гледай на тоя етап да се храниш качествено. И с релефите много бързаш. Като ти гледам снимките релефът го гони поне след година и половина, сега наблягай на маса. Също така, в пети клас не си бил точно дебеличък - типична скини фат структура, говори за заседнал начин на живот. Слаби ръце и крака, натрупани мазнини в коремната и седалищната област. Както и да е, идеята ми е да не бързаш, много характерно е за децата на твоята възраст. Нещата не стават от днес за утре. Спортът е начин на живот, преди всичко.
Разбирам, благодаря много! :)
И аз да добавя нещо.. пари от родителите не съм взимал, работех на царевицата лятото :D
Също така снимката със зелената тениска беше 4 клас, и да, ръцете бяха слаби, но не мога да кажа същото за краката по-нагоре и да не говорим за коремната област и талията.. Мазнините в коремната област са адски много, точно там се трупа най-голяма част при мен. И на последно място, но не по важност - За никъде не бързам, тренирам, ям, спя, с времето всичко ще стане. :)
Искам просто за лятото да понамаля поне малко мазнините.
Още един път благодаря за мнението!
Малко са ти объркващи писанията в началото, та не става много ясно кога си почнал да тренираш, дали в пети или в осми клас, и кога си взел креатин, аминокиселини и протеини, но гледам там се мержелее някакъв един месец... Това противоречи с думите ти, че не бързаш. Влизаш в залата и веднага се хвърляш на креатин, аминокиселини и протеини? Че и стакчета си правиш? И твои да са парите, пак не се променя факта, че са напразно похарчени. Съвсем приятелски ти казвам, на 14 години си, храни се и си тренирай правилно, за креатини и глупости има време. В момента и на тази ти възраст, нито ти трябват, нито ще ти донесат кой знае каква полза, нито имаш опита да ги използваш ефективно. За фат бърнъра дето е толкова важен за плажа пък изобщо няма да коментирам...
Мнението беше редактирано от Pleasure на 26.01.17 00:06.
28.01.17
12:36
казано от Pleasure на 26.01.17, 00:03:
Малко са ти объркващи писанията в началото, та не става много ясно кога си почнал да тренираш, дали в пети или в осми клас, и кога си взел креатин, аминокиселини и протеини, но гледам там се мержелее някакъв един месец... Това противоречи с думите ти, че не бързаш. Влизаш в залата и веднага се хвърляш на креатин, аминокиселини и протеини? Че и стакчета си правиш? И твои да са парите, пак не се променя факта, че са напразно похарчени. Съвсем приятелски ти казвам, на 14 години си, храни се и си тренирай правилно, за креатини и глупости има време. В момента и на тази ти възраст, нито ти трябват, нито ще ти донесат кой знае каква полза, нито имаш опита да ги използваш ефективно. За фат бърнъра дето е толкова важен за плажа пък изобщо няма да коментирам...
Амии в 5 клас не знаех нищо за какво иде реч, просто правех тоя, което инструктора ми кажеше и не съм правил тежки тренировки, включвах и кардио, нямах нито тренировъчен и хранителен режим (даже мисля, че и на тази възраст не ми трябва, просто да не ям глупости и по няколко пъти на ден).
В осми клас почнах пак (преди месец както споменах по-горе) и си взех креатина, после тия другите... но си абсолютно прав, признавам трябваше ми мотивация, но като се замисля в момента наистина нямаше нужда от този креатин, иначе признавам, че заради задръжката на вода и подпухването много повече се надъхах, но както и да е.
Наистина искам да се забърза макар и минимално процеса ми, признавам, но и не съм очаквал, че като пия креатин ще стана Арнолд :D Разбира се без тренировки, ядене и добро възстановяване нищо няма да стане. Имам търпение, такива работи няма да взимам повече засега, наистина не ми трябват. Благодаря ти за мнението!
08.02.17
22:00
Не бях в България и нямах възможност да пиша.
Днес:
9:30 банан, 2 мандарини
11:00 ориз със зеленчуци и месо
13:00 амино
13:30 тренировка
15:50 амино (след трен.)
16:20 ориз със зеленчуци и месо
18:00 3 яйца
19:50 3 яйца, 2 мандарини
22:30 - извара с кисело мляко - към леглото.
Днес нямах възможност да хапна повече, утре. :)
За тренировката:
Днес първи ден по нова програма:
Гърди, Бицепс
(Не знам имената на упражненията.. няма да изброявам)
Мое впечатление - доста повече се изтощавам и не мога да си направя доволно упражненията за бицепс..
Предишна програма:
1 ден: Бицепс, Трицепс
2 ден: Гърди, Предно рамо, Средно рамо.
3 ден: Гръб, Задно рамо, Трапец.
4 ден: Крака
Нова програма:
1 ден: Гърди, Бицепс
2 ден: Крака
3 ден: Предно рамо, Средно рамо, Трицепс
4 ден: Гръб, Задно рамо, Трапец
п.с. ако имате някакви критики и забележки моля споделете за да поправя нещо в режима си. Благодаря! :)
Мнението беше редактирано от Vasil Poriazov на 08.02.17 22:07.
Здравей и честит дневник. Аз също ще се съглася с колегата, че все още ти е рано за креатини и протеини, защото тялото ти още расте и ще бъде най-добре да поизчакаш още 2-3 години преди да започнеш да ги пиеш, защото смятам. че сега ще ти увреди повече, отколкото ще ти помогне. И аз съм минал по този път, и аз съм искал да си купувам добавки, но за вече година и половина стигнах до извода, че всичко е в тренировките и спазване на правилна диета(при мен не е точно диета, а ядене на “каквото ми падне”). Вече ако искаш да постигнеш някакви наистина по-големи резултати от простия спорт и развлечение в залата тогава може да наблегнеш на добавките. Дано не се откажеш скоро и продължавай да хапваш и да тренираш правилно!
Само напред и нагоре.
09.02.17
21:49
казано от ant-o на 08.02.17, 23:09:
Здравей и честит дневник. Аз също ще се съглася с колегата, че все още ти е рано за креатини и протеини, защото тялото ти още расте и ще бъде най-добре да поизчакаш още 2-3 години преди да започнеш да ги пиеш, защото смятам. че сега ще ти увреди повече, отколкото ще ти помогне. И аз съм минал по този път, и аз съм искал да си купувам добавки, но за вече година и половина стигнах до извода, че всичко е в тренировките и спазване на правилна диета(при мен не е точно диета, а ядене на “каквото ми падне”). Вече ако искаш да постигнеш някакви наистина по-големи резултати от простия спорт и развлечение в залата тогава може да наблегнеш на добавките. Дано не се откажеш скоро и продължавай да хапваш и да тренираш правилно!
Само напред и нагоре.
Благодаря ти!
Да, прави сте.. наистина ми е рано, направих грешката да ги взема, остават малко аминки и повече добавки няма да си купувам засега.
Да, искам наистина големи резултати (не искам да прозвуча сякаш, че като взема добавките и ще стана Арнолд) :D все пак това са добавки, нали? Аз не очаквам магия от тях, 40-50г протеин добавени към хранителния режим мисля, че не са проблем, като искам да добавя, че от малък съм с подкожните мазнини, сега не съм дебел, даже слабичък, но подкожните са в изобилие при мен.. (като малък тъпчех яко сладко) и искам да огранича въглехидратите до минимум, но няма как.. аз достатъчно протеин нямам възможност да си осигуря за деня, а пък да не говорим и ако намаля максимално въгл. затова е тази работа с добавките, иначе от креатина пък като се замисля наистина няма смисъл, но пък изчетох сума ти статии из нета и проучих марки, всичко.. взех си креапюр, казват, че няма никакви странични ефекти, аз също досега нито един такъв не съм получавал от креатина (в момента не го пия).
И последно за аминокиселините, не съм ги купувал, брат ми имаше и е студент, беше ги забравил и го питах дали може един път да си направя от тях и вика да ги взимам направо, реших да ги ползвам, тъй като хем фитнес, хем ходя на брейкденс, а там си е доста голямо натоварване, силова преди и силова след тренировката, а по време на тренировката 2 часа въргаляне на земята без да се спира.
Като цяло пак казвам мисля да не взимам, просто исках да разкажа по-подробно за какво става въпрос, все пак не съм толкова кух да вляза в нета и айде, едни аминки, един креатин да се подпухна, айде един протеин да кача яко :D :D
Оу.. забравих и да добавя, давам максимума всеки път в залата и мисля, че би ми било от полза аминото (за креатина не знам..)
И благодаря ти отново!! :)
11.02.17
00:02
Днес:
Предно рамо, Средно рамо, Трицепс
Тренировката беше доста добра и съм доволен, за жалост стана твърде късно и няма да изброявам какво ядох днес, но си беше доволно. Пия една извара с кисело мляко и лягам. :)
11.02.17
17:16
—Днес—
Храна:
10:00: 2 пакета бисквити белвита
11:00: пиле, сложих 1 картофче, че искам минимално въгл. :D + 1 ябълка
13:00: амино
13:30: тренировка
15:30: амино + 1 протеинова вафла brownie (след тренировка)
17:00: 4 яйца, малко картофи
18:00: ще съм на рожден ден, там най-вероятно пици и сандвичи ще има, но аз ще се огранича.. най-много 1 парче пица да изям.
20:00: ще ям вкъщи паржоли
10:30 извара + кисело мляко разбъркани във вода и към леглото..
Тренировка: Гръб, Задно рамо, Трапец + Преса и Кардио
За гръб правих на скрипеца, отпред и отзад, една машина, която се дърпа назад и още няколко упр. които не знам как се казват.. оу и да добавя, за пръв път правех гребане, това беше първото упражнение, направо ме изцели доста.
За пресата първото упражнение беше лег пресата, после планк, повдигане на крака от лег, още едно за повдигане на крака, на онзи уред, където се правят кофички, пак не знам името..
Кардио - 12 минути:
лека загрявка
2 минути 6 пулс
5 минути 9 пулс
1 минута 11 пулс
2 минути 6 пулс
2 минути 5 пулс
(изброявам в последователност)
Това ми е програмата за днес.
Следващите 2 дена почивам, като втория ще отида само за преса, може би и малко кардио.
11.02.17
17:35
казано от Боян Д. на 11.02.17, 17:21:
Лег преса за преса? :D
Може и при мен да е грешката, не им знам наименованията, нов съм в тази сфера. :D
Няма проблем, просто гугълни лег преса да видиш, че не е за корем упражнение. :Д
казано от Vasil Poriazov на 11.02.17, 17:16:
—Днес—
Храна:
10:00: 2 пакета бисквити белвита
11:00: пиле, сложих 1 картофче, че искам минимално въгл. :D + 1 ябълка
13:00: амино
Искаш минимално въглехидрати и махаш картофите, а за закуска изяждаш 2 пакета бисквити? :) Другия път си изяж картофите, а разкарай бисквитите, ако искаш да спестиш въглехидрати.
12.02.17
01:20
Боян Д. явно моя е грешката, благодаря за инфото!
Pleasure ще го имам в предвид, благодаря ти много! Като се замисля наистина е по-добре картофи вместо бисквити, но за закуска не знам какво да ям, би ли ме посъветвал някакви храни? Наистина закуската ми е бедна.
Благодаря отново и на двамата. :)
13.02.17
23:20
Днес:
Гърди, Бицепс
Гърди:
1. Повдигане на лост от лег за горна част
2. Повдигане на лост от лег за долна част
3. Flyes
Бицепс:
1. Френско с крив лост
2. Френско с прав лост
3. Чукове
Днес имах точно един час, тъй като понеделник свършвам 19:00 училище и хуквам към залата, почивах по-малко, също така ми оставаше още 1 упражнение за Гърди и 1 за Бицепс, но к’вот такова.. като мина на първа смяна всичко ще е окей :)
Нещо на дясната ръка бицепса ме боли, няма как да е мускулна треска защото преди 4 часа се върнах от зала, може би нея съм я претоварил повече..
казано от Vasil Poriazov на 12.02.17, 01:20:
Pleasure ще го имам в предвид, благодаря ти много! Като се замисля наистина е по-добре картофи вместо бисквити, но за закуска не знам какво да ям, би ли ме посъветвал някакви храни? Наистина закуската ми е бедна.
Благодаря отново и на двамата. :)
Разгледай мъжките дневници и изплагиатствай една закуска, която те кефи. Макар че не съм сигурен колко мъже останаха във форума, които закусват. Сега май модата е да се прескача това хранене :) Като цяло аз бих заложил на нещо с далеч повече белтъчини от бисквитите.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 16.02.17 02:34.
20.02.17
23:00
казано от Pleasure на 16.02.17, 02:29:
казано от Vasil Poriazov на 12.02.17, 01:20:
Благодаря отново и на двамата. :)Разгледай мъжките дневници и изплагиатствай една закуска, която те кефи. Макар че не съм сигурен колко мъже останаха във форума, които закусват. Сега май модата е да се прескача това хранене :) Като цяло аз бих заложил на нещо с далеч повече белтъчини от бисквитите.
Определено ще погледна. :)
Ще го имам в предвид това с белтъчините, благодаря ти!
20.02.17
23:08
Компютъра се разбрица нещо и нямаше как да пиша тук.
Днес:
10:30: Мюсли + банан
12:30: Свинско с картофи
15:35 свинско с картофи и 2 филии хляб
18:45 азотен бустер (за него ще пиша по-надолу..)
19:10 тренировка
20:20 амино + протеинова вафла с въглехидрати (brownie) (след трен.)
21:10 Пиле с ориз
Тренировката:
Трицепс, Рамо. Ох тая втора смяна... нямах време да си направя хубаво тренировката ;/
Относно азотният бустер, моля не ми се нахвърляйте, исках просто от любопитство да опитам, нищо повече! (п.с. преди това се запознах със всички странични ефекти, както и положителни)
Взех на Stacker 2 Rush Enraged 1 доза
Мога да кажа, енергия усетих, но не беше нещо особено, напомпването не беше много голямо, издръжливостта и силата са налице, менталният фокус също беше слаба работа..
Оу да не забравяме игличките, беше ми доста забавно първоначално, но после като започна и на по-странни места се побърках... :D
Това е от днес.
21.02.17
20:39
Днес:
Гръб, Трапец
Доста изтощителна тренировка, правех също така гребане накрая, като то направо ме довърши, но си влезе здравата.. :D
Ядене:
10:30: 2 малки банана, 2 сурови яйца + мляко на миксера
12:30 пиле с ориз
15:35 свинско с картофи
16:00 взех си и 3 мандаринки да хапна в училище.
18:20 амино (преди трен.)
18:45 тренировка
20:00 протеинова вафла Brownie (с въгл.) + амино
21:20 пиле с ориз
21.02.17
21:53
Както си слушах песен на 2-Pac ми дойде музата, знам, че ти, който четеш това няма да разбереш как се чувствам в момента, искам само да кажа, че мисля да се отдам на bodybuilding-а (не искам да ставам културист, просто искам да се отдам на промяната и сериозно да започна да се занимавам с изграждането на тялото си), искам да докажа на себе си, че имам волята да се променя, защото никога не съм се харесвал как изглеждам, а и с това искам да мотивирам и други, то вече и стана с няколко приятеля, след което ме питаха и доста познати относно храненето и т.н., моля ако четете това уважаеми съфорумници да пишете тук, аз ще ви пиша на лично съобщение, нуждая се от вашата помощ, искам да попитам няколко въпроса, + ако може да ви пратя снимки на себе си, както и подробна информация и да ми дадете насоки към каква програма и храни да се ориентирам, наистина АДСКИ много ще ми помогнете, пиша ви това от сърце и се надявам да получа вашата подкрепа! Благодаря ви безкрайно много предварително!!
Поздрави от мен. :)
04.03.17
00:33
Не съм писал от доста време, но не съм се отказал!!
започнах в нова зала за известно време, тъй като брат ми имаше карта там и като замина аз поех нещата. :D
Искам да се обърна към вас относно една тренировъчна програма, но преди това:
Цел: Сила, Масивност.
Преди това да кажа точно деня, в който започнах: 12.11./16 - 4.3./17 (около 2 месеца и половина)
тренирах по програма 4:2, което ми се отрази доста добре, качих около 7 килограма за това време.
Години: 15
Ръст: около 1,63
Килограми: 60
Програмата се състои от 3 базови упражнения в 3 тренировки седмично, като се провежда по следния график:
Понеделник: Мъртва Тяга: 1x8, 1x5, 1x3 (общо 3 серии)
Клекове: 2x4, 1x3 (общо 3 серии)
Лег: 2x4, 1x2 (общо 3 серии)
Вторник: Почивка
Сряда: Мъртва Тяга: 1x8, 1x5, 1x3 (общо 3 серии)
Клекове: 2x4, 1x3 (общо 3 серии) >>Същото<
<
Четвъртък: Почивка
Петък: Мъртва Тяга: 1x8, 1x5, 1x3 (общо 3 серии)
Клекове: 2x4, 1x3 (общо 3 серии) >
>Като тук добавяме и бицепс<<
+ бицепсово сгъване с щанга 3x6 (общо 3 серии)
Събота, Неделя: Почивка.
п.с. отворен съм за критерии, също така ако някой има предложения относно промяната на програмата ще ми е от голяма полза!
Това със бицепса е защото не искам да ми изостанат ръцете, а и те по принцип са ми леко изоставащи..
За храненето ми е ясно, всичко зависи от мен. :)
16.03.17
23:15
Такаа всичко върви супер, днес беше първата тренировка от втората седмица, за жалост малко се объркаха нещата и почивах само един ден преди втората седмица, затова утре и в други ден ще почина.
Научих правилната техника на повечето упражнения и влизат супер!
А за мъртвата тяга мога да кажа, че я правех грешно и вдигах с краката, но се поправих и сега влиза яко в гърба.
За сега: Тяга - от 70 на 75 / +5 за първата седмица
Гребане: от 50 на 60 / +10 (искам да добавя, че влагам повечко усилия тук, за да правя с тази тежест)
Лег: Тук мога да кажа, че няма разлика в тежестта, освен в повторенията. от 1x5x40, 1x3x45, 1x1x50 стана на 1x6x40, 1x4x45, 1x2x50
Клек: от 65 на 75 / +10 (със 75 правя последна серия, като мога да клекна макс 2 пъти и се напъвам до някаква степен)
Набирания: от 3 серии по 3 - 3 серии по 4 (като и на последната чийтвам накрая) също така тук главно не ми върви..
Кофички: Ами за сега съм правил само един път, както е и в програмата, не успях да ги изпълня много правилно, но ще гледам в бъдеше да науча техниката.
Също така правя Лицеви опори (широк и тесен хват) правя много повече отпреди, като вече мога и със пляскане (правих днес втори път лицеви и пробвах пляскането и го можех, предполагам от общата добавена сила на тялото)
Това е засега.
Целта ми е 90кг тяга, 90кг клек, 70кг лег.
Също така искам да попитам колко време да съм с тази програма и дали ще ми се отрази негативно за в бъдеще като сметнем, че съм на 15 години (3 март направих) 60кг, 1,63см висок.
Благодаря на всеки отделил от времето си да прочете!!
Прави клека преди тягата в една тренировка и редувай лега с раменна преса прав през тренировка. Вместо бицепс и трицепс прави набирания и кофи. Не разбирам смисъла от 1х8, 1х5, 1х3, как увеличаваш тежестта? Като ще правиш по 3 работни серии, прави с еднаква тежест и повторения/примерно 5/, като като ги направиш, слагай 2,5кг отгоре.
Петко и Веселин в другия раздел ти бяха казали много добре как да ги структурираш тренировките. Вкарай раменни преси, набирания, кофи и гребания.
За ръста и тежестите - не мисля, че има от какво да се притесняваш, не е научно доказано, че тренировките с тежести спират растежа.
Мнението беше редактирано от Боян на 16.03.17 23:45.
16.03.17
23:54
Благодаря ти изключително много за отговора!
Искам да добавя и аз нещо.
Следвам програмата, просто не исках да пиша толкова подробно, защото щеше да стане прекалено дълго.. тренирам точно по програма (както и по ред на упражненията, просто тук не ги писах последователно), но тук наблегнах каква ми е целта на тези три основни упражнения, но разбира се искам във всичко да вдигна силата. :)
Съжалявам, ако не съм се изразил стриктно, и благодаря за най-долната информация!
Отделно 5x5 не знам дали да правя, мислех, че ще е по-добре примерно 1x5, 1x3, 1x1 (като на всяка серия се увеличава тежестта), но може и да греша. Благодаря отново за бързият отговор!
Мнението беше редактирано от Vasil Poriazov на 16.03.17 23:56.
31.03.17
23:17
Такаа.. остават около 5 дена докато стане около месец откакто започнах да трен. с новата програма.
Тегло: 59кг-61кг
Клек: 65кг-85кг
Гребане: 40кг-65кг
Лег: 40кг-50кг (слабо упр. ми е)
Раменна преса: 30кг-45кг
Мъртва тяга: 60кг-90кг
Набирания: 1,2-5,6 (пълни)
Кофички: 3,4-9-10
———————————————-
По мои наблюдения гърбът и краката са пораснали доста, но трябва явно да наблягам повече на ръцете, раменете и гърдите.
Можеше резултатите да са много по-добри, но съм 1-ва смяна и възстановяването ми не е на лице, тъй като имам проблеми със съня..
Сега минавам по нова програма заедно с втората смяна, ще увелича приема на въгл., ще е нещо такова: 55:35:10 (въгл., протеин, мазнини)
Като преди това беше нещо такова; 40:50:10
Моля да изявите мнение дали е по-добре по новия или по стария вариант за покачване на ММ като съотношение на елементите?
03.04.17
00:14
Нямам компютър и не водя редовно дневника, но тренировките са налице.
Започнах по нова програма след едномесечната за сила.
Ето я и нея:
1 ден: гърди, бицепс, корем
2 ден: гръб, трицепс
3 ден: крака, корем
4 ден, цяло рамо, трапец
5,6 ден: почивка (тук се чудя дали да включа кардио сутрин, че съм 2-ра смяна и мисля да се възползвам.
Яденето е със съотношение 40:55:5 (протеин, въгл, мазнини)
Нашите правят повечко ориз и картофи, вместо месо (разбира се картофите с пиле, а ориза с меса вътре, но не е доволно количество..)
Моля за критики и съвети, какво да променя в съотношението по-горе , в програмата??
Благодаря предварително!!!
08.04.17
21:24
https://youtu.be/CIaRiqSej00
Малко мотивация! 🙂=)
Мнението беше редактирано от Vasil Poriazov на 08.04.17 21:24.
09.04.17
00:06
казано от Боян Д. на 08.04.17, 22:43:
Извлече ли максимално от миналата програма, че я сменяш?
Можеше още, но големите м. групи надделяха адски много в сравнение с малките.. + аз не излизам почти, само училище, ядене, тренировки и сън и просто 3 тренировки в седмицата не ме удволетворяваха.. нямах търпение да мине почивния ден за следващата и просто вече не се издържаше.
Може би след 2 месеца пак ще я започна, защото резултати имаше 🙂
Мнението беше редактирано от Vasil Poriazov на 09.04.17 00:08.
22.04.17
02:38
Бях направил една тема с въпрос относно азотен бустер, няма значение.. Един човек беше дал мнение, че дори и да не ми казвате относно този вид добавки, че щом съм решил ще си взема. Еми не е така, ако исках щях просто да си купя и изобщо да не разпитвам из форума. Може да не съм достатъчно голям, но имам глава на раменете си, попитах просто дали ще ми повлияе по някакъв начин ако карам 1 месец с бустер заради причини, които изредих. Също така се консултирах с лекар и каза, че не е проблем, тъй като кофеина в него бил малко, аз все пак обърнах внимание на стимулантите и милиграмите според теглото ми.
Исках просто да си то кажа тук, няма да си купувам, но поне да не ми беше трита темата, беше съвсем нормален и адекватен въпрос, включително подробни данни за мен и здравословното ми състояние, както и причините, поради които питах за такъв продукт... И да не забравя, ставаше дума за C4.
22.04.17
09:07
казано от Vasil Poriazov на 09.04.17, 00:06:
... нямах търпение да мине почивния ден за следващата и просто вече не се издържаше.
За какво ти е буустер, като така или иначе имаш силно желание за тренировка? Един от основните стимуланти в бустерите е кофеина, който да ти възбуди нервната система. Щом ти се тренира - просто отивай в залата и тренирай.
22.04.17
18:01
казано от Vasil Poriazov на 22.04.17, 02:38:
Бях направил една тема с въпрос относно азотен бустер, няма значение..
Исках просто да си то кажа тук, няма да си купувам, но поне да не ми беше трита темата, беше съвсем нормален и адекватен въпрос, включително подробни данни за мен и здравословното ми състояние, както и причините, поради които питах за такъв продукт... И да не забравя, ставаше дума за C4.
Здравей.
Темата ти не е трита.
24.04.17
00:36
казано от Вероника Налбатска на 22.04.17, 18:01:
казано от Vasil Poriazov на 22.04.17, 02:38:
Бях направил една тема с въпрос относно азотен бустер, няма значение..
Исках просто да си то кажа тук, няма да си купувам, но поне да не ми беше трита темата, беше съвсем нормален и адекватен въпрос, включително подробни данни за мен и здравословното ми състояние, както и причините, поради които питах за такъв продукт... И да не забравя, ставаше дума за C4.Здравей.
Темата ти не е трита.
Странно, проверих навсякъде из форума и я нямаше, моя е грешката! Благодаря, че споделихте и двамата! =)
24.04.17
00:53
Писна ми.. писна ми да живея за другите, да гледам какво става из интернет, какво правят преуспелите хора, омръзнаха ми празни приказки, познавам толкова много хора от много ранни години и дружа с тях, но знам, че не са ми иснински приятели дори и да се познаваме от детството. Това е!
Започвам да гледам само себе си, развали ми се режима и се поотпуснах малко, време е да поправя всичко.
1 смяна след няколко дена:
6:30: 3 яйца, банан, 1 лъжица мед, 200мл мляко на миксера
9:35: (голямо междучасие) каквото има в къщи (ориз с месо и зеленчуци/пиле с картофи/кюфтета с бял сос и др..)
12:50 тренировка
14:50 амино (след трен и 15:10 някъде някое от изброените по-горе)
17:00 същото
19:00 същото
20:50 2-3 белтъка + лека саладка
22:30-23:00 сън
През всичките тези часове ще се яде огромно количество, че да се вдигне максимално маса до лятото, че тогава апепита не е много налице, като дойде времето ще го мисля.
24 април - 24 юни са 2 месеца, в момента съм 62кг, поставил съм си за цел 66-67кг.
Програма:
1 ден: гърди, бицепс
2 ден: гръб, трицепс
3 ден: крака
4 ден: цяло рамо, трапец
5 ден: почивка
Това е за сега.
27.04.17
01:54
Ставане: 10:30
10:40: шейк: 2 банана, 2 яйца, лъжица мед
12:20: ориз с месо и зеленчуци
2:45: едни форнетки си взех
3:40: ориз с месо и зеленчуци
6:50: трен.
8:50: (след трен) доза телешки протеин, амино
9:30 ориз с месо и зеленчуци
Тренировка: гърди и бицепс
Загрявка - 15м
Гърди:
1. Повдигане на дъмбели от полулег
2. Повдигане на лост от лег
3. Повдигане на лост от полулег
4. Флайс с дъмбели
Бицепс:
1. Чукове
2. Повдигане на дъмбели със завъртане от стоеж
3. Повдигане на прав лост от стоеж
4. Концентрирано сгъване от седеж
Изпито кол. вода: само около 2л. :/
Като цяло съм доволен, но мисля, че още малко храна можеше да вкарам.
04.05.17
23:24
Охх тука стана едно сменяне на програми...
Идва лято, искам да се отърва от 2-3кг излищни мазнини, но в гена ми е заложено да имам малки ръце и гърди, а гърба започва като гардероб да става.. ако кача размер в големите м. групи и малките ще порастнат, за това се връщам на 5x5, а и много обичам да надминавам себе си :p
Ще включа и по 2 упр. за бицепс и трицепс в края, ще се пека на плажа за тенче, а юни ще започнем лекото чистене =)
04.01.18
00:18
Добър вечер, съфорумници!
Не съм писал сигурно от почти година, но не се отказах да тренирам!
Така.. имаше момент, в който се отдалечих от целта, но волята ми надделя...
Започвам да пиша отново тук, макар и през два-три дни, все пак ще съм активен.
Искам да споделя моите резултати до момента..... на първата снимка съм 51кг, (м/у 15-20 юли) започнах да тренирам в края на декември до лятото, тогава качих до 61кг, (2-3кг са били вода, но не съм знаел) след което имах 3-месечна пауза, където ходих постоянно на дискотеки и излизанки наляво-надясно и изгубих доста от постигнатото (около 54-55кг)
започнах пак (15 септември) до сега (4 януари) - 65кг (от както почнах да ходя на фитнес до сега)
Тук ще изпратя и няколко снимки....
Също така имам и в началото на дневникът ми.
Поздрави и не се отказвайте никога от мечтите си, било то фитнес, плуване, футбол, волейбол... Следвайте себе си!!!
п.с. трябва да си оправя гърдите.. те ми вървят най-малко като мускулна група и се разваля всичко... а корема лесна работа... но сега качване! 😄
Мнението беше редактирано от Vasil Poriazov на 04.01.18 01:02.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече