Съвети за абсолютно начинаещ

01.02.17
19:13

Значи понеже на 10 метра от нас има фитнес  и мога да ходя когато си поискам,а и имам това време вчера си извадих карта . Идеята ми е да ходя да тренирам абсолютно всеки ден като това е абсолютно първия ми път в живота ми когато ще ходя на фитнес и изобщо не знам за какво става на въпрос . Нямам ясни цели (мускулна маса или релеф) защото не знам какъв тип е моето тяло и как ще се повлияе от тренировките обаче със сигурност искам да тренирам всеки ден като съм си определил нещата така,че всеки ден да тренирам различна мускулна група като 6тия или 7мия ден зависи как се падне вместо почивка ще използвам басейна във фитнеса за да плувам . Искам да ви попитам какво мислите по въпроса със тренирането всеки ден и понеже никога през живота си не съм тренирал как ще ме посъветвате да подходя . Аз си мисля да започна с някакви базови упражнения за всички мускулни групи първата седмица за да развия мускулна треска и да имам време да се възтановя от нея след което да започна всеки ден ралзични мускулни групи ,но не съм сигурен ,че това е правилния подход и затова пускам темата . Също ме интересуват въпроси като например дали да започна със символични килограми или направо на големите килограми да се хвърлям за да “стресирам ” мускулите . Общо взето всеки съвет ми е добре дошъл .

01.02.17
20:05

1. Няма нужда да тренираш всеки ден, особено щом си начинаещ. “Повече тренировки” не е равно на “По- добри и бързи резултати”. За да расте мускула, трябва и да си почива.
2. “Мускулна маса или релеф...” И двете се постигат не само с тренировки, но и с хранене. А и за двете цели е нужна една тонизирана мускулатура.
3. Мускулната треска не е фактор за мускулното развитие.
4. Хвърли се на тежест с която ще можеш да изпълняваш правилно техниката на движенията. Не е срамно да тренираш само с лоста.
Ще “стресираш” мускулите, когато тренираш с правилно изградена тренировъчна програма, която ще е подходяща за теб, с достатъчно и пълноценно хранене и почивка. А не с “хвърляне на големите килограми”.

01.02.17
23:14

Като начинаещ и като за първи ден днес използвах само басейна за да си раздвижа тялото и се надявам утре да имам лека мускулна треска по цялото тяло защото ме е страх веднага да почвам с тежестите да не прецакам някой мускул . А кое мислите е по-добре - да се ловя на щангите или фитнес уредите ? В смисъл кое е най-ефективно ?

02.02.17
09:44

Ефективно за кое? Ако те е страх че ще се направиш нещо т.е. нямаш никаква двигателна култура, по- добре почни от уредите - там траекторията е зададена и по- трудно можеш да се контузиш. А най- добре щом нямаш никакъв опит си плати на инструктор или поне убеди приятел, който е в час да ти показва нещата първия месец.

03.02.17
11:31

Преди 5 години си прецаках кръста като седех цяло лято на климатик . Излизах навън да работя и после потен влизах вътре на климатик - просто работата ми го изискваше и тогава за първи път ме “захапа” не знам как му е правилното название на термина ама така му викаме в нашия край и тогава това ми се случи още 2 пъти за една седмица и от тогава ако случайно тръгна да вдигна неправилно нещо около 20-30 килограма и веднага ми се схващат мускулите на плешката с готовност за “захапване” . Ако тренирам гръб има ли шанс да се пооправи този проблем или може да стане по зле . Това “захапване” се дължи на прещипани нерви от мускулите като първия път когато ми се случи почти щех да умра защото ме схвана на много гадно място - точно под плешката от вътрешната и страна и ми блокираше дишането .

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1