Може ли да ми помогнете да си направя програма за фитнес

02.02.17
09:43

Добро утро.
Може ли да ми помогнете да си направя програма за фитнес?
На 15г съм, висок съм 175см , 62кг
Как изглеждам? снимка: http://prikachi.com/images/817/9029817U.jpg
Може ли да ми помогнете да си направя форма до лятото? Благодаря ви предварително :(
Използвам протеин: http://prnt.sc/e1fe0b
Ще купя и още протеини+протеин бар т.н. но само ми трябва една програма :(

Искам да изглеждам нещо колкото в 2-те снимки. (Знам че не е възможно до лятото но поне малко ми трябва форма) :(
Не можах да намеря други подходящи снимки по моя вкус с форма:
http://prikachi.com/images/703/9030703a.jpg
http://prikachi.com/images/705/9030705t.jpg

Темата беше редактирана от Serdjo Serd на 02.02.17 09:53.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

02.02.17
10:17

Момче, имаш съвсем нереалистични очаквания. Показваш снимки на напълно развити мъже професионални фитнес модели с години стаж и искаш да станеш като тях до лятото на 15 години. Нещата не стават така. Започни да се храниш, почни да тренираш изобщо, и с времето ще имаш по- конкретни идеи и въпроси. Търси идеалната програма преди да почнеш да тренираш и ще си останеш само с идеята и желанието.

02.02.17
12:03

А защо вместо да си купиш протеин, не си купиш програма ?

02.02.17
19:44

Ето сега намерих подходяща снимка:  http://prikachi.com/images/101/9031101D.jpg на 16г. е  момчето :)

Точно за това става ВЪПРОС. Не МОГА да си намеря програма. За това отворих тази тема.

03.02.17
04:23

Тук в сайта има много програми просто трябва да се разровиш повече.

Carbohydrate

03.02.17
06:59

Понеделник: Гръб и бицепс
Сряда: Гърди и трицепс
Петък: Крака, Рамене и корем

Упражнения:
Гръб
1. Горен скрипец - широко зад врат
2. Долен скрипец - тясна ръкохватка
3. Мечка/гребане с дъмбел/гребане с щанга,/ - едно от тези, като ги сменяш всяка тренировка
4. Тяга с прави крака

Бицепс
1. Скотово
2. със щанга
3. чукове

Гърди
1. Хоризонтален лег - щанга
2. Горна лежанка - щанга
3. Хоризонтален лег - дъмбели
4. Горна лежанка - дъмбели
5. Разтваряне с дъмбели с леки килограми, бавно с голяма амплитуда - цел разтягане!

Трицепс
след лега, трицепса ще е уморен, така че
1. трицепсово разгъване на скрипец
2. френско с EZ-лост седнал/легнал
3. кофички на пейка -ръцете зад гърба

Рамо
1.Военна преса прав/седнал с щанга/дъмбели
2. хеликоптер, хват по-широк от раменния
3.Изолирани упражнения
Трапец също можем да направим в този ден

Крака
1. Клек/бутане на платформа
2. бедрено разгъване
3. бедрено сгъване
4. прасец -  прав и седнал

Корем
1.
2.
3.

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 03.02.17 08:06.

03.02.17
08:38

казано от Carbohydrate на 03.02.17, 06:59:

Упражнения:
Гръб
1. Горен скрипец - широко зад врат
2. Долен скрипец - тясна ръкохватка
3. Мечка/гребане с дъмбел/гребане с щанга,/ - едно от тези, като ги сменяш всяка тренировка
4. Тяга с прави крака

Бицепс
1. Скотово
2. със щанга
3. чукове

Гърди
1. Хоризонтален лег - щанга
2. Горна лежанка - щанга
3. Хоризонтален лег - дъмбели
4. Горна лежанка - дъмбели
5. Разтваряне с дъмбели с леки килограми, бавно с голяма амплитуда - цел разтягане!

Трицепс
след лега, трицепса ще е уморен, така че
1. трицепсово разгъване на скрипец
2. френско с EZ-лост седнал/легнал
3. кофички на пейка -ръцете зад гърба

Рамо
1.Военна преса прав/седнал с щанга/дъмбели
2. хеликоптер, хват по-широк от раменния
3.Изолирани упражнения
Трапец също можем да направим в този ден

Крака
1. Клек/бутане на платформа
2. бедрено разгъване
3. бедрено сгъване
4. прасец -  прав и седнал

Корем
1.
2.
3.

Ще пробвам с програмата.
Благодаря ви много. :)

Carbohydrate

03.02.17
09:16

чакай, има и още нещо, .....как се тренира! по-късно ще напиша,

03.02.17
14:48

Упражнения:
...

А е, Васко, ти сериозно ли?
Не видя ли какво му е телосложението и че е на 15?
:D

Такъв никога няма да станеш.Определи си калориите и моя вариант е : Понеделник-гърди и бицепс,Сряда-гръб и трицепс,Петък - рамо и крака.

Мнението беше редактирано от Горан Здравков на 03.02.17 20:47.

Carbohydrate

04.02.17
07:00

казано от James Hinks на 03.02.17, 14:48:

Упражнения:
...

А е, Васко, ти сериозно ли?
Не видя ли какво му е телосложението и че е на 15?
:D

даже е “по закъснял”, според сегашното време ;), ако почне, да тренира, например, щанги, нали?!)
П.П. почти всички силачи разказват за себе си, как са били хилави, като деца.....Арнолд, например, Чик Норис (силна воля).....

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 04.02.17 07:05.

Защо всички го хвърляте на някакви безумно клиширани сплитове. Има много по-добри варианти, от които ще извлече много повече ползи.
Към автора - първо започни с поставянето на реалистични цели. Първите две снимки са много извън възможностите ти. Такива тела са резултат от години правилно трениране и хранене, а понякога и помощни вещества. Физиката на момчета на втората снимка е напълно постижима, но не е нищо особено. Постига се с лицеви, коремни, малко лостове и недостатъчно ядене.
Второто нещо, което трябва да направиш е да си правих храненето. Не се обиждай, но изглеждаш доста недохранен (това важи и за момчето от третата снимка). Хапвай повече, но качествена храна. И гледай да спиш добре.
Трето - виж накаква програма от типа бутащи-дърпащи, горна-долна част, 5х5 или цялото тяло. Много по-добри са от предложените сплитове.

04.02.17
17:50

казано от Веселин Блажев на 04.02.17, 16:03:

Защо всички го хвърляте на някакви безумно клиширани сплитове. Има много по-добри варианти, от които ще извлече много повече ползи.
Към автора - първо започни с поставянето на реалистични цели. Първите две снимки са много извън възможностите ти. Такива тела са резултат от години правилно трениране и хранене, а понякога и помощни вещества. Физиката на момчета на втората снимка е напълно постижима, но не е нищо особено. Постига се с лицеви, коремни, малко лостове и недостатъчно ядене.
Второто нещо, което трябва да направиш е да си правих храненето. Не се обиждай, но изглеждаш доста недохранен (това важи и за момчето от третата снимка). Хапвай повече, но качествена храна. И гледай да спиш добре.
Трето - виж накаква програма от типа бутащи-дърпащи, горна-долна част, 5х5 или цялото тяло. Много по-добри са от предложените сплитове.

Аз ям всичко месо, спагети, макарони,леща,ориз т.н (само не ям пилешки сърца).
Трябва ми само една програма по която да тренирам  и след вере ще видя дали ще има ефект. :(
Та на втората снимка: той тренираше лостове и в домашни условия лицеви и коремни т.н
Готов съм да правя всичко за да имам хубаво тяло. Сега съм направо пълна трагедия :(

Carbohydrate

04.02.17
17:51

по-добри с какво? какво дават повече, че не ми стана ясно от коментара ти...интересно ми е просто

казано от Carbohydrate на 04.02.17, 17:51:

...

по-добри с какво? какво дават повече, че не ми стана ясно от коментара ти...интересно ми е просто

С неговият стаж и телосложение няма да извелече никаква ползва от това да си “напомпа” гърдите с 4 упражнения веднъж седмично. Научно доказано е, че за оптимален мускулен растеж, при натурално трениращи, са нужни поне по две тренировки на дадена мускулна група. Тази тема е дъвката доста и във форума, даже наскоро имаше тема точно за това. Не казвам, че и твоя метод няма да даде резултат, но няма да е оптимално.

Мнението беше редактирано от Веселин Блажев на 04.02.17 18:49.

Carbohydrate

04.02.17
18:59

казано от Веселин Блажев на 04.02.17, 18:48:

...

С неговият стаж и телосложение няма да извелече никаква ползва от това да си “напомпа” гърдите с 4 упражнения веднъж седмично. Научно доказано е, че за оптимален мускулен растеж, при натурално трениращи, са нужни поне по две тренировки на дадена мускулна група. Тази тема е дъвката доста и във форума, даже наскоро имаше тема точно за това. Не казвам, че и твоя метод няма да даде резултат, но няма да е оптимално.

а от какво зависи това “оптимално”? как да разбера, дали съм стигнал това “оптимално”? как се мери?

Carb с теб говорим на един език.

Мнението беше редактирано от Горан Здравков на 04.02.17 19:19.

казано от Carbohydrate на 04.02.17, 18:59:

а от какво зависи това “оптимално”? как да разбера, дали съм стигнал това “оптимално”? как се мери?

Силов прогрес, качване на мускулна маса, по-добра физическа форма, по-добър външен вид и т.н. 100% съм сигурен, че всички начинаещи започват с подобен сплит и после се оплакват, че няма прогрес. Знам, защото и аз съм ходил по този път.

Carbohydrate

05.02.17
19:42

казано от Веселин Блажев на 05.02.17, 19:12:

Силов прогрес, качване на мускулна маса, по-добра физическа форма, по-добър външен вид и т.н. 100% съм сигурен, че всички начинаещи започват с подобен сплит и после се оплакват, че няма прогрес. Знам, защото и аз съм ходил по този път.

и пак не си отговорил на въпроса ми..как да разбера дали е “оптимално”, като тренирам...защо 2 пъти трениране, а не 1 или 3, например или по друг някакъв начин...не ми замазвай, а отговори конкретно, като те питам
П.П. това, как си постигнал нещо, не е мерило за нищо...нали?!)
защото така, като пишеш, оставам с впечатлението, че всичко което си изредил, зависи от броя на тренировките в седмица на мускулната група!
Или: тренираш, като тебе преди, 2 пъти в седмицата мускулната група,...качил си маса и сила 100% и си решил, че това е твоето “оптимално” ли?!
Значи, според теб, всъщност мускула расте от броя тренировки на седмица?! Ааааааа, а аз си мислих, че от друго... :(

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 05.02.17 19:54.

05.02.17
20:08

Интересно ми е, ако древните не бяха избрали да разделят месеца на седмици от по 7 дни, ами примерно от по 10 или 12, пак ли щяхме да тренираме една мускулна група веднъж седмично? :D
При положение, че протеиновият синтез се връща в норма след макс 48 часа (за натурално трениращи), не виждам причина да чакаме още 5 дни, преди да натоварим същия мускул отново. А растеж може да се предизвика с много по-малко от 4 упражнения по 3-4 серии...

Мнението беше редактирано от Станимир на 05.02.17 20:09.

Carbohydrate

05.02.17
20:15

Ааааааа, добре), значи младите и без стаж, синтезират за 48 часа, за това качват по-бързо, а ние дъртите, с голям стаж дето сме)), веднъж.....браво, ок, разбрах и теб)))

05.02.17
20:17

Не съм писал подобно нещо. При напреднали периодът на повишен протеинов синтез е още по-кратък. Възраст не съм коментирал. Тоест вариантът, при който тренираме даден мускул/група веднъж седмично, е неподходящ за абсолютно всеки натурално трениращ.

Приносът ти в тези дискусии клони към 0. Да почнеш да се аргументираш ли...?

Мнението беше редактирано от Станимир на 05.02.17 20:21.

казано от Carbohydrate на 05.02.17, 19:42:

казано от Веселин Блажев на 05.02.17, 19:12:

и пак не си отговорил на въпроса ми..как да разбера дали е “оптимално”, като тренирам...защо 2 пъти трениране, а не 1 или 3, например или по друг някакъв начин...не ми замазвай, а отговори конкретно, като те питам
П.П. това, как си постигнал нещо, не е мерило за нищо...нали?!)
защото така, като пишеш, оставам с впечатлението, че всичко което си изредил, зависи от броя на тренировките в седмица на мускулната група!
Или: тренираш, като тебе преди, 2 пъти в седмицата мускулната група,...качил си маса и сила 100% и си решил, че това е твоето “оптимално” ли?!
Значи, според теб, всъщност мускула расте от броя тренировки на седмица?! Ааааааа, а аз си мислих, че от друго... :(

И аз си мисля,че расте от друго ,а те толкова много бягат от него...........:(

Мнението беше редактирано от Горан Здравков на 05.02.17 20:24.

Carbohydrate

05.02.17
20:25

казано от Станимир на 05.02.17, 20:17:

Не съм писал подобно нещо. При напреднали периодът на повишен протеинов синтез е още по-кратък. Възраст не съм коментирал. Тоест вариантът, при който тренираме даден мускул/група веднъж седмично, е неподходящ за абсолютно всеки натурално трениращ.

Приносът ти в тези дискусии клони към 0. Да почнеш да се аргументираш ли...?

това е защото се намеси в дискусията, в която пише друго ;)
Значи, според теб, Менцер, Арнолд, и много много други, които тренирали на времето по 1 път МГ, са грешили и можело да станат още по-големи. А като сметнем, че после и се боцкали с анаболи, то съвсем, можели да тренират и 7 пъти седмично МГ)), така ли? Правилно ли съм разбрал? Давам ти жокер, мисли!

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 05.02.17 20:27.

05.02.17
20:32

Има също толкова примери с класически културисти, които няколко пъти седмично са правили една и съща тренировка за цялото тяло. Това, че нещо дава резултат, не го прави оптимално или най-подходящо. Арнолд също така е тренирал по 10-12 часа като тийнейджър, и това ли препоръчваш? Това, че въпреки липсата на знания и информация са постигнали много, се дължи по-скоро на невероятната им генетика, отколкото на тренировъчните им режими.

Мнението беше редактирано от Станимир на 05.02.17 20:35.

Carbohydrate

05.02.17
20:37

Нищо не препоръчвам....до сега се изясни в дискусията, че може да се постигнат еднакви цели с 1,2,3 и т.н.пъти трениране на седмица (трениране на МГ), нали?!
Е, аз пиша, че не зависи от броя на трениране, а Веселин пише, че има значение и е 2 пъти. Ти също се намеси и каза, че 48 часа стигат и значи може да се тренира 2,3 пъти, нали?!
Е, как така се получава, едни тренират 1 път, други 2, трети - 3 и всеки постига същото! )))бах мааму))...нещо изпускаме май?

05.02.17
20:42

Кой ще предложи първи 5x5? Аз гласувам за изпитаната схема :)

Carbohydrate

05.02.17
20:44

казано от Lachezar Tomov на 05.02.17, 20:42:

Кой ще предложи първи 5x5? Аз гласувам за изпитаната схема :)

за начинаещ 5 по 8 е по-добре да се започне, като компромисен вариант

05.02.17
21:17

Първо - той е на 15, изключително хилав и вие вместо да му говорите за хранене и правилен калориен баланс, спорите като госпожици за кой тренировъчен метод ще е по-правилен. Естествено, че базови с щанги е по-хубаво. Но замислихте ли се дали ще намери някой, който да го научи на правилното изпълнение, на правилната методика? И още по-важно - не е ли важно като възрастни да му кажете, че на 15г фитнеса, т.е тежестите не трябва да са му единствената физ.активност!?! И че е много по-важно да е активен, да играе, скача, тича навън( скокове, лицеви опори, набирания и т.н със СТ) + 2 пъти седмично щанги/т,е на 2-3 дена/ да прави клек, тяга, раменна, обръщане, лег и гребане.
“5х5 или 5х8?”
Ами нито едно от двете според мен, надали ще има концентрацията и двигателната култура за нито едно от двете. По-скоро 3х5 работни серии в стил Starting Strength, в които да е максимално концентриран. Личното ми мнение е, че Starting Strength с леки модификации в обема/т.е увеличаване/ на тягата, ако ще ходи 2 пъти седмично на зала, ще бъде отличен избор.

Carbohydrate

06.02.17
06:40

Вижда се, че нямаш нито опит и нито стаж, за да пишеш по темата, но се изсказваш! Точно поради изложените от теб причини: млад, не опитен, той не трябва да почва тежки силови програми, когато не е изградена моториката на движенията. Трябва да се почне именно фитнес с уреди и не повече, нито по малко повторения - 8 с 2 запас. Първоначално се набляга на обема на тренировката, който ще се увеличава постепенно. Никакви 5 повторения не трябва да прави, защото е твърде тежко на тоя етап и при лоша координация и изпълниние, може да се контузи. 15 години не е никак малко, защото след още 3 ще влезе в казармата))).
П.П. по леко в обръщенията, когато общуваш ;) Госпожички сме били)))) Ты на себя посмотри!
П.П.2 програмите и упражненията, ще си останат само движения, без да се напише как да се изпълняват и няма да донесат желания резултат, как то и виждаме от форума! Защо? това е въпросът)
Бояне, за времето, от как то си на форума и твоите тренировки, не си качил нищо))), но даваш съвети. Прехвърлих ти целия дневник и прочетох как третираше...така, че просто не пиши по темата повече, а само чети

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 06.02.17 06:57.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1