Нуждая се от съвети за отслабване и здравословно хранене

09.02.17
21:25

Здравейте , казвам се Георги на 14 години съм , 170см висок , 61кг . Нуждая от съвети как да сваля тези мазнини за около 5 месеца !
За сега се храня 3 пъти дневно, за закуска, обяд и вечеря. За закуска ям овесени ядки с плодове , за обяд пилешко филе с ориз домати и краставици, понякога само ориз с домати и краставици и за вечеря салата обикновено с някаква пържола. Понеже наскоро ми беше счупена китката правя кардио от 18:00 до 18:40 и различни упражнения за корема  ,като 30 мин. преди това пия протеин на impact whey и като свърша пак пия. Кардио правя 6 пъти седмично, а за корем упражненията ги правя 5 пъти в седмицата.
Ако някой може да ми даде съвети за лятото да съм във форма , ще съм му много благодарен!
ПС: това , което правя за сега добре ли е ?

Темата беше редактирана от Georgi Martinov на 09.02.17 21:26.

09.02.17
21:59

Като ти се оправи китката почвай силови тренировкии и стабилно хапване... на 55 кила без грам мускул няма да изглеждаш по-добре. За съжаление няма да стане за 5 месеца :/ Отървахме го плажа това лято...

Мнението беше редактирано от Pleasure на 09.02.17 22:04.

09.02.17
22:02

казано от Georgi Martinov на 09.02.17, 21:25:

Ако някой може да ми даде съвети за лятото да съм във форма , ще съм му много благодарен!
ПС: това , което правя за сега добре ли е ?

За начало започни да си следиш калориите в някой онлайн калкулатор. Изграждането на едно тяло е 70% диета и 30% тренировки!

Мнението беше редактирано от Tony Leen на 09.02.17 22:03.

10.02.17
00:00

Здравей,

От кога започна да се храниш така и какъв беше ефекта от тогава? И защо искаш до лятото да отслабнеш? За морето?

170 см на 61 кг не звучи зле, но явно нямаш много мускули, затова имаш повечко мазнинки. Като правило, щом искаш да отслабваш, трябва да почнеш да си броиш калориите за да си сигурен че си в калориен дефицит. Кардиото е ОК като добавка към калорийния дефицит, упражненията за корем може и без тях - мазнината на корема няма да ти се стопи от коремни преси, ще се стопи като си на калориен дефицит. Но лошо няма да ти е здрава пресата.

Би било чудесно да тренираш с тежести, но със счупена китка си доста ограничен. Сещам се за клякане с тежест. Пълниш една раница с най- тежките неща, които намериш и почваш да клякаш.

А протеина за какво го пиеш?

10.02.17
00:17

Прави каквото щеш ,но Тонито не го слушай грам!

10.02.17
00:22

казано от Димо на 10.02.17, 00:00:

170 см на 61 кг не звучи зле, но явно нямаш много мускули, затова имаш повечко мазнинки. Като правило, щом искаш да отслабваш, трябва да почнеш да си броиш калориите за да си сигурен че си в калориен дефицит

Дефицит на 14? Не мисля, че е коректно. Тренировки и правилно хранене/поне на неутралния кал.баланс/. Клекове, подскоци,  скок колене към гърдите, планкове, тичане, спринтове, докато се възстанови китката.

П.п не пий протеин, наблягай на правилна храна. Кардио е широко понятие. Горе ти написах примерни упражения. Какво кардио правиш?

Мнението беше редактирано от Боян на 10.02.17 00:24.

10.02.17
02:49

Момчето пита как се отслабва, казвам му. Иначе на 14, със счупена ръка, колко ще му е дефицита, толкова ще са му и тренировките, ама айде...

10.02.17
08:36

казано от Димо на 10.02.17, 02:49:

Момчето пита как се отслабва, казвам му.

Не, не пита как да отслабне, а как да свали излишните мазнини. Това ще стане не с общо отслабване, а с промяна на съотношението мазнини/мускули. Изобщо не мисля, че му трябва дефицит. Не всичко е математика - той е на 14!!, 171/61кг, какъв дефицит?!

казано от Димо на 10.02.17, 02:49:

Иначе на 14, със счупена ръка, колко ще му е дефицита, толкова ще са му и тренировките, ама айде...

Тренировки може да си прави. Всякакви упражнения със стартови движения от краката, бягания, спринтове, подскоци, за корем не 30мин, едни планкове с тежест са достатъчни. Ако се структурират правилно горните упражнения , са си тренировка. ;)

Мнението беше редактирано от Боян на 10.02.17 08:39.

10.02.17
11:21

Мнението беше редактирано от Georgi Martinov на 10.02.17 18:31.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1