14.02.17
06:07
здравейте, от заглавието е ясно какъв проблем имам, просто не мога да хвана щангата като хората. Ако я подпра на раменете и я хвана с ръце, хвата ми е много широк, щангата е много високо на раменете и ми причинява болка и съм изключително неустойчив, а когато ми се наложи да оставя щангата на стойката дланите ми попадат точно на пътя на железата, служещи да държат лоста на стойката . За бонус получавам изключителна болка в китките от лошия хват и напрежението. Правя упражнения за мобилност, разтягания, но ефекта е минимален. Тренирам само с лоста да намеря най-добра позиция и стигнах до момент в който се чувствам добре с щангата, но искам мнение колко лоши могат да станат нещата, ако щангата ми натежи и нещо се обърка. В момента заставам под лоста, нагласям си щангата на ниската точка, която от това дето съм чел се ползва повече от трибойците, но вместо да хвана желязото с длани, аз прехвърлям ръцете и опирам щангата на предмишниците и вдигам, ако не можете да си го представите има снимки в нета на Пол Андерсън, който “държи” желязото по приблизително такъв начин. През цялото движение се чувствам добре и удобно, без болка и напрежение и много устойчив, а при оставянето на щангата на стойката ръцете ми са на безопасно разстояние от железата. Вчера направих 8х10х90кг, за да отработя тази позиция, но ме притеснява как ще е положението при сериозна тежест. Ужасява ме момента, в който щангата може да ме захлупи и да не мога да се освободя от нея безопасно. Вкъщи имам лост и мисля да се опитам да тренирам как в ниска точка да се освободя от щангата по безопасен начин без да си строша ръцете, но как ще е под тежест, това е Божа работа. Моля за мнение, относно хвата, относно опасността и като цяло за целия ми проблем, описан по-горе.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 14.02.17 07:03.