24.02.17
20:26
Здравейте
Това с което ще започна е че съм 1.61 и тежа 90кг.
От началото на седмицата започнах някакъв хранителен режим , а той е следният
сутрин: яйце
обяд : салата (айсберг , домати, краставици , но зависи понякога само домати и краставици, понякога вместо айсберг е китайско зеле) и пилешка пържола/риба тон (консерва)
следобяд: кисело мляко 0,1% една кофичка
вечеря: същата като обяда
По повод на режима ми казаха че липсвали мазнини, Кое от нещата мога да заменя и с какво ?
По повод на тренировки ,
разполагам с кростренажор, гири, лежанка за коремни преси и себе си.
За момента няма как да посещавам фитнес.
За така наречените тренировки общо взето мога да отделям време всеки ден , сутрин по около час, вечер колкото искам.
Та мисля да започна с наличното кростренажора първата седмица по 15 мин, след това с по 5 да ги увеличавам.
Коремни преси пак така започвам с малко, всяка седмица увеличавам, и други упражнения тип загрявка .
Някой ако може да съдейства кое може да променя и кое да премахна, и кое по колко да правя.
Ще бъда благодарна ако нясой може с нещо повече да съдейства.
Здравейте
сутрин: яйце
обяд : салата (айсберг , домати, краставици , но зависи понякога само домати и краставици, понякога вместо айсберг е китайско зеле) и пилешка пържола/риба тон (консерва)
вечеря: същата като обядаПо повод на режима ми казаха че липсвали мазнини, Кое от нещата мога да заменя и с какво ?
Да, аз ти казах, че ти липсват. А ти каза, цитирам: “Така наречените мазнини ще ги включа след 14 дни”.
“Така наречените мазнини” си се казват така по принцип, а не че аз съм си го измислила.
Кое от нещата да замениш? Аз бих казала по-скоро да допълниш. Предлагам:
Сутрин: 2 яйца с малко масло, можеш да добавиш малко сирене + филия пълнозърнест хляб/плод
Обяд: овкусяваш салатата със зехтин или ядеш риба тон в мазнина и добавяш малко въглехидрат - ориз, картофи или нещо друго;
Вечеря: писала си, че е същата като обяда, значи важи същият принцип.
Киселото мляко можеш и да го пропуснеш.
Относно движението - според мен, на този етап, каквото и да избереш да правиш, най-важното е да го правиш редовно.
Съгласих се с теб (sun) Затова и го написах и тук и не само ти ми го каза междодругото. А тук това го пиша някой с повече опит да каже какво мисли и в правилната посока ли е (tmi)
Подкрепям казаното от Елена! Ще допълня само да избягваш обезмаслените продукти. Ако ядеш кисело мляко (Елена нямаше предвид да не ядеш мляко като цяло) си купувай пълномаслено. Полезните мазнини в него, както и тези от различни масла, олиа, авокадо, пълномаслени сирена и кашкавали, ядки и т.н. са важна част от балансираното меню :)
Подкрепям казаното от Елена! Ще допълня само да избягваш обезмаслените продукти. Ако ядеш кисело мляко (Елена нямаше предвид да не ядеш мляко като цяло) си купувай пълномаслено. Полезните мазнини в него, както и тези от различни масла, олиа, авокадо, пълномаслени сирена и кашкавали, ядки и т.н. са важна част от балансираното меню :)
Благодаря и на теб.
Това ще бъде променено още утре :)
Съгласих се с теб (sun) Затова и го написах и тук и не само ти ми го каза междодругото. А тук това го пиша някой с повече опит да каже какво мисли и в правилната посока ли е (tmi)
Радвам се, че и други са ти го казали, а не само неопитни хора като мен. :D :D :D
Радвам се, че и други са ти го казали, а не само неопитни хора като мен. :D :D :D
Хах може би неправилно се изразих и други опитни хора ;) Надявам се ме разбираш правилно какво исках да кажа с написаното.
Извинявай
26.02.17
00:58
Здравейте, а BMR? Калории няма ли да броим:) Не съм с голям опит, но свалих 13 кг за 4, месеца без да загубя мускули, поне не видимо и смятам, че броенето на калории е най- важното. Първо бъди постоянно в калориен дефицит около 300-400, и междувременно си нагласяй режима като макронутриенти. Успех.
Мнението беше редактирано от The Barber на 26.02.17 01:03.
26.02.17
01:05
Криси, на колко години си?
Здравейте, а BMR? Калории няма ли да броим:) Не съм с голям опит, но свалих 13 кг за 4, месеца без да загубя мускули, поне не видимо и смятам, че броенето на калории е най- важното. Първо бъди постоянно в калориен дефицит около 300-400, и междувременно си нагласяй режима като макронутриенти. Успех.
Броенето на калории е ефективно, но зстормозяващо и често не е необходимо за видим резултат при начинаещи. Криси казва, че е 161см висока и тежи 90кг - склонни сме да допуснем, че няма сериозен и системен спортен опит и практика - т.е. правилото на ръцете за измерване на порциите и въвеждане на базова физическа активност биха свършили чудесна работа на този етап, без излишни притеснения за грамове и калории.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 26.02.17 07:58.
26.02.17
10:02
Броенето на калории е ефективно, но зстормозяващо и често не е необходимо за видим резултат при начинаещи. Криси казва, че е 161см висока и тежи 90кг - склонни сме да допуснем, че няма сериозен и системен спортен опит и практика - т.е. правилото на ръцете за измерване на порциите и въвеждане на базова физическа активност биха свършили чудесна работа на този етап, без излишни притеснения за грамове и калории.
А, на мен защо не си ми го казвала това, а ме остави да се мъча?:)
Аз не съм казал да ги брои с екселска таблица, а да ги брои. Дали ще е с длани, пръсти , купички и тн. все трябва да брои:)
Няма да е лесно и тя трябва да е готова за това, особенно ако си пада по сладкото, което щом е жена е почти сигурно :) Повечето обичайни сладки храни които ядем ежедневно по принцип , като шоколад и тн. само докато ги докосне и отнемат 1/3 от лимита калории за деня. Колкото и малки длани да има, ако яде сладко ще и е много трудно:)
Мисълта ми е, че ако и го правим лесно и правим лоша услуга.
Моите съвети. Зареди се с воля, ограничи калориите. Как ще ги мериш е твое решение. Първата седмица е вероятно да свалиш 3-4 кг на кантар , но да знаеш това не са мазнини , а основно вода и други течности. След това нещата ще се забавят, което не означава , че някъде бъркаш. Не се отчайвай . След втората седмица ако сваляш повече от 1 кг на седмица значи трябва леко да увеличиш калориите защото губиш и мускул .Ако не сваляш или сваляш 200 гр. трябва да намалиш още малко калориите. Когато започнеш се притегли сутрин след ставане и ходене до тоалетна и винаги се тегли сутрин по същия начин. Не се тегли не повече от веднъж в седмицата . Килограмите ти през деня варират с 2- 3 кг. Според това какво си яла, пила, ходила в тоалетна и тн. Това не трябва да те притеснява. Ако примерно си яла солена риба, организма ти ще задържи вода което на кантара е килограми :). Прави разлика между килограми и мазнини. Целта ти е да чистиш мазнини, не мускули, затова си измери мерките , това което аз не направих в началото и после се чудих какво свалям.Кантара да ти биде просто контролно , мерките са по важни.
Не си го прави лесено. Отпускането е твой враг не приятел. Ако си постоянна, ще имаш резултати, това ще те мотивира да продължиш. После ще започнеш да виждаш огромната разлика когато нямаш мазнини. По енергична си по бодра, по жива:) Колкото повече отслабваш ще ти е по лесно с изкушенията , защото метаболизма ти работи по добре. Снощи примерно съм изял двойно калории за деня :) Това го правя всяка събота и не ми се отразява на диетата. При всеки е различно разбира се, ти ще намериш твоя начин . Успех
Обикновено не се наемам да отговарям на така зададени въпроси, но смятам, че има ванс да е полезно и разяснително в темата.
Аз доколкото помня, ти пусна първата си тема вече свалил 10кг и вече броящ калории, т.е. не знам дали би било удачно да те отбиваме от нещо, с което си свикнал и в края на краищата не е грешно.
Здравейте, а BMR? Калории няма ли да броим:) Не съм с голям опит, но свалих 13 кг за 4, месеца без да загубя мускули, поне не видимо и смятам, че броенето на калории е най- важното.
Не не е. Да, дефицитът е най-важното за редукция на тегло, но сметките не са единствения начин да се постигне дефицит - тя и сега е в дефицит, без да брои, от недояждане. Съвсем друге по-важният момент, абсолютно и категорично по-полезно е при нея да се изгради култура на хранене, базисни познания за съставните части на храната, пълноценни хранителни навици и някаква доза контрол върху порциите. Харанейки се на принципа с ръцете ще я научи кои са макронутиентите и по-колко от всеки има нужда, комбинирано със сегашното й тегло и въвеждането на лека активност категорично ще резултира в дефицит, докато успредно с това се храни генерално балансирано и достатъчно.
Аз не съм казал да ги брои с екселска таблица, а да ги брои. Дали ще е с длани, пръсти , купички и тн. все трябва да брои:)
Ако можеш да броиш калории с купички и пръсти, това е някакъв твой си скил. Принципът на ръцете НЯМА общо с броенето на калории.
Няма да е лесно и тя трябва да е готова за това, особенно ако си пада по сладкото, което щом е жена е почти сигурно :) Повечето обичайни сладки храни които ядем ежедневно по принцип , като шоколад и тн. само докато ги докосне и отнемат 1/3 от лимита калории за деня. Колкото и малки длани да има, ако яде сладко ще и е много трудно:)
Всъщност не знам къде видя и как заключи, че сладкото да има място в принципа с дланите?
(Което според мен е един от недостатъците му, повече за джънка, как да го ядем умерено и да отслабваме - в моя дневник :D )
Моята мисъл е, че е много по удачно и полезно да я научим, че 1 обезмаслено кисело мляко не е вечеря вместо да я товарим със цифри и сметки, при положение, че нейните обстоятелства не го изискват. Нарича се индивидуален подход и генерално фитнес индустрията е скарана с него. ;)
Останалото са общи приказки, тук-таме поръсени с дезинформация.
Моите съвети. Зареди се с воля, ограничи калориите. Как ще ги мериш е твое решение. Първата седмица е вероятно да свалиш 3-4 кг на кантар , но да знаеш това не са мазнини , а основно вода и други течности. След това нещата ще се забавят, което не означава , че някъде бъркаш. Не се отчайвай . След втората седмица ако сваляш повече от 1 кг на седмица значи трябва леко да увеличиш калориите защото губиш и мускул .Ако не сваляш или сваляш 200 гр. трябва да намалиш още малко калориите. Когато започнеш се притегли сутрин след ставане и ходене до тоалетна и винаги се тегли сутрин по същия начин. Не се тегли не повече от веднъж в седмицата . Килограмите ти през деня варират с 2- 3 кг. Според това какво си яла, пила, ходила в тоалетна и тн. Това не трябва да те притеснява. Ако примерно си яла солена риба, организма ти ще задържи вода което на кантара е килограми :). Прави разлика между килограми и мазнини. Целта ти е да чистиш мазнини, не мускули, затова си измери мерките , това което аз не направих в началото и после се чудих какво свалям.Кантара да ти биде просто контролно , мерките са по важни.
Не си го прави лесено. Отпускането е твой враг не приятел. Ако си постоянна, ще имаш резултати, това ще те мотивира да продължиш. После ще започнеш да виждаш огромната разлика когато нямаш мазнини. По енергична си по бодра, по жива:) Колкото повече отслабваш ще ти е по лесно с изкушенията , защото метаболизма ти работи по добре. Снощи примерно съм изял двойно калории за деня :) Това го правя всяка събота и не ми се отразява на диетата. При всеки е различно разбира се, ти ще намериш твоя начин . Успех
Дано на някого му е полезно. Със здраве :)
Благодаря , по повод на калориите горе-долу са между 700-900, а иначе по повод на килограмите утре става вече една седмица съм свалила 3 килограма. По повод на сладкото нямам проблем, не ми е чак толкова голямо изкушение, проблем ми беше седенето по цял ден и яденето на боклуци късно вечер и почти никакво движение.
26.02.17
12:57
Криси, ето насоки, какво да пипнеш леко по това, което си харесала. Трябва да хапваш малко повече, защото със 700-800 калории няма да постигнеш нищо добро.
Здравейте
сутрин: яйце + още едно яйце и парче шунка/кашкавал
обяд : салата (айсберг , домати, краставици , но зависи понякога само домати и краставици, понякога вместо айсберг е китайско зеле) и пилешка пържола/риба тон (консерва) - ползвай всякакви меса, включително свинско, големина колкото дланта на ръката, а в салатата 1 с.л. зехтин
Замени го с 1/2 кофичка пълномаслено, препоръчвам ти ЕлБи, има го в Била и Ф-ковечеря: същата като обяда - нека е същата салата, но вместо месо, някакво зряло сирене/кашкавал
По повод на режима ми казаха че липсвали мазнини, Кое от нещата мога да заменя и с какво ?
Замени рибата в консерва с охладена риба (поне два дни от седмицата да е риба), в салатата слагай зехтин и няколко маслини. Ползвайки всякакви зеленолистни, не се ограничавай с айсбергПо повод на тренировки ,
разполагам с кростренажор, гири, лежанка за коремни преси и себе си.
За момента няма как да посещавам фитнес.За така наречените тренировки общо взето мога да отделям време всеки ден , сутрин по около час, вечер колкото искам.
Та мисля да започна с наличното кростренажора първата седмица по 15 мин, след това с по 5 да ги увеличавам.
Коремни преси пак така започвам с малко, всяка седмица увеличавам, и други упражнения тип загрявка .Каквото и да правиш ще имаш резултат с горната храна. Коремни прави през ден, както и най-обикновено клякане. На път за работа, ако можеш слизайки по-рано и ходи пеша. Прави колкото ти е приятно, стреса от промяната на храната е достатъчен на този етап.
26.02.17
13:16
Не си го прави лесено. Отпускането е твой враг не приятел. Ако си постоянна, ще имаш резултати, това ще те мотивира да продължиш. После ще започнеш да виждаш огромната разлика когато нямаш мазнини. По енергична си по бодра, по жива:) Колкото повече отслабваш ще ти е по лесно с изкушенията , защото метаболизма ти работи по добре. Снощи примерно съм изял двойно калории за деня :) Това го правя всяка събота и не ми се отразява на диетата. При всеки е различно разбира се, ти ще намериш твоя начин . УспехБлагодаря , по повод на калориите горе-долу са между 700-900, а иначе по повод на килограмите утре става вече една седмица съм свалила 3 килограма. По повод на сладкото нямам проблем, не ми е чак толкова голямо изкушение, проблем ми беше седенето по цял ден и яденето на боклуци късно вечер и почти никакво движение.
Аз бях специалист по яденето на боклуци вечер. Сникърсче със солетки в леглото преди сън. Божествено :))) Спрях всички боклуци , последно ядене макс 6 часа , но пак не остлавбвах . Не остлавбвах защото принемах повече калории от необходимите. От тези 3 кг които си свалила 200 грама са мазнини :) Но пак казвам, това е началото , трябва да започнеш от някъде . Първо ще изчистиш водата , след това ще започнеш мазнините, дано не стигаш до мускули :) Както са ти писали, калориите ти са малко. Аз също опитах със голяма рестрикция. Пак сваляш , дори по бързо но си правиш лоша услуга защото гориш и мускул. Освен това ако сега си на 800 калории когато влезеш в застоя “платото” трябва още да ги намалиш, ти ще останеш без калории :))
26.02.17
13:48
Обикновено не се наемам да отговарям на така зададени въпроси, но смятам, че има ванс да е полезно и разяснително в темата.
Аз доколкото помня, ти пусна първата си тема вече свалил 10кг и вече броящ калории, т.е. не знам дали би било удачно да те отбиваме от нещо, с което си свикнал и в края на краищата не е грешно.
Здравейте, а BMR? Калории няма ли да броим:) Не съм с голям опит, но свалих 13 кг за 4, месеца без да загубя мускули, поне не видимо и смятам, че броенето на калории е най- важното.
Не не е. Да, дефицитът е най-важното за редукция на тегло, но сметките не са единствения начин да се постигне дефицит - тя и сега е в дефицит, без да брои, от недояждане. Съвсем друге по-важният момент, абсолютно и категорично по-полезно е при нея да се изгради култура на хранене, базисни познания за съставните части на храната, пълноценни хранителни навици и някаква доза контрол върху порциите. Харанейки се на принципа с ръцете ще я научи кои са макронутиентите и по-колко от всеки има нужда, комбинирано със сегашното й тегло и въвеждането на лека активност категорично ще резултира в дефицит, докато успредно с това се храни генерално балансирано и достатъчно.
Ако можеш да броиш калории с купички и пръсти, това е някакъв твой си скил. Принципът на ръцете НЯМА общо с броенето на калории.
Всъщност не знам къде видя и как заключи, че сладкото да има място в принципа с дланите?
(Което според мен е един от недостатъците му, повече за джънка, как да го ядем умерено и да отслабваме - в моя дневник :D )Мисълта ми е, че ако и го правим лесно и правим лоша услуга.
Моята мисъл е, че е много по удачно и полезно да я научим, че 1 обезмаслено кисело мляко не е вечеря вместо да я товарим със цифри и сметки, при положение, че нейните обстоятелства не го изискват. Нарича се индивидуален подход и генерално фитнес индустрията е скарана с него. ;)
Останалото са общи приказки, тук-таме поръсени с дезинформация.
Не си го прави лесено. Отпускането е твой враг не приятел. Ако си постоянна, ще имаш резултати, това ще те мотивира да продължиш. После ще започнеш да виждаш огромната разлика когато нямаш мазнини. По енергична си по бодра, по жива:) Колкото повече отслабваш ще ти е по лесно с изкушенията , защото метаболизма ти работи по добре. Снощи примерно съм изял двойно калории за деня :) Това го правя всяка събота и не ми се отразява на диетата. При всеки е различно разбира се, ти ще намериш твоя начин . УспехДано на някого му е полезно. Със здраве :)
Коментара ми беше дружелюбен , ако мога така да се изразя. Оставам с впечатлението, че мислиш, че нещо те поучавам или се правя на големия разбирач:)
Дано когато започнете да и създавате култура на хранене не я объркате още повече както се случи с мен.
Да ям ли въглехидрати сутрин? Противоречиви мнения.
Да ям ли въглехидрати вечер? Противоречиви мнемия?
Да пия ли протеин веднага след тренировка или не е фатално? Противоречиви мнения?
Да пия ли протеин сутрин ? Противоречиви мнения. Както и много други.
В крайна сметка аз отслабнах с моята си измислена диета смесица между 3 диети с калориен дефицит.
Понякога, стреса от форума е по голям от колкото ако нищо не четеш и питаш:) В началото следвах принципа” който е от по дълго тук значи знае” докато хора с по 5-10000 коментара не започнаха да спорят всеки с противоположно мнение:)
P.S. Сега да не излезе, че смятам момичетата които коментират, че са некомпетентни и ще объркат авторката :) Говоря по принцип. Всяка една от вас които сте коментирали ми е давала ценни съвети, за което благодаря !:)
Мнението беше редактирано от The Barber на 26.02.17 14:46.
Дано когато започнете да и създавате култура на хранене не я объркате още повече както се случи с мен.
Да пия ли протеин веднага след тренировка или не е фатално? Противоречиви мнения?
Да пия ли протеин сутрин ? Противоречиви мнения. Както и много други.
Именно затова започнах да говоря за конкретни обстоятелства и индивидуален подход.
Не разбирам кое е учудващо в обширна материя като фитнеса да срещаш привърженици на различни школи и методики.
Докато търсиш универсални истини и черно-бели факти ще си останеш объркан. :)
26.02.17
22:20
Да пия ли протеин сутрин ? Противоречиви мнения. Както и много други.Именно затова започнах да говоря за конкретни обстоятелства и индивидуален подход.
Не разбирам кое е учудващо в обширна материя като фитнеса да срещаш привърженици на различни школи и методики.
Докато търсиш универсални истини и черно-бели факти ще си останеш объркан. :)
Когато си права- права си :) Няма спор че ако има кой да се занимава с нея с правилен подход , нещата ще са много по лесно. Човек с приличен опит много бързо ще разчете сигналите на тялото и ще види кое е правилно за нея. Кога и колко въглехидрати да яде и тн. Което аз научих с проба грешка :)
Иначе да се похваля вече не съм объркан:) Зададох си няколко елементарни въпроса:
1. Свали ли 13 кг. за 4 месеца? -Да
2. Изгуби ли мускули? - По скоро не.
3. По добре ли ти изглежда тялото Безспорно :)
4. Появиха ли ти се най горните плочки ? Да:))
5. Гладуваш ли? Категорично не.
6. Добре ли се чувстваш? О да:)
Какво ти дреме тогава кога си ядеш въглехидратите и кой какво казал :)))
Разгеле. :) :D (handshake)
26.02.17
22:35
Разгеле. :) :D (handshake)
Много ли се забавих ? :))) По добре късно ...
А, не, не мисля, че си се забавил.
На мен темата за това кой кога си яде въглехидратите ми е малко безсмислена, та затова. :)
Ти добре си напредваш. :)
26.02.17
22:50
А, не, не мисля, че си се забавил.
На мен темата за това кой кога си яде въглехидратите ми е малко безсмислена, та затова. :)
Ти добре си напредваш. :)
Да ти кажа честно, бях се притеснил да не стана анорестик:) Аз имам проблем с вманиачаването в детайлете. Много трудно преминах в калориен баланс. Отне ми 3 седмици да спра да се ограничавам. Сега съм много внимателен :)
Мнението беше редактирано от The Barber на 18.03.17 00:55.