Малко критики за един полу-ветеран.

VS

11.03.17
11:09

Здравейте, аз съм на 25г. 178см. 86кг. Заради прекъсването съм натрупал доста мазнини. Сега пак съм почнал може би по-мотивиран от всякога. Правих кръгове 2 месеца и минах на сплит. Сега си позволявам повечко въглехидрати (по около 2.0гр. на кг.) и се чувствам ок. Ще изкарам така до края на месеца и ще намаля въглехидратите като храната ще изглежда така:

- 100гр. Овес и 8 белтъка, доза протеин
-    Тренировка, доза протеин
- 150гр месо, 100гр. картофи или ориз
- 150гр месо, салата
- 150гр месо, салата, 70гр. Бадеми или орехи (сурови)
- 150гр месо , салата , 2-3 белтъка ( ако има пари и морски дарове за десерт )

Тук въглехидратите идват по около 1.0г на телесно тегло. Въпросът ми е дали ще мога да изчистя без да смъкна много мускулна маса с този режим и по-удачно ли ще е ако правя ротация?

11.03.17
11:54

По-принцип ротацията е по щадящия вариант. Но и по сложен за изпълнение. Може просто да вкарваш по един зареждащ(не чийт) ден. Примерно 3 дни с нисък въглехидрат и 1 ден с висок, после пак 3 нисък, 1 висок и т.н. И още нещо, хапвай си цели яйца, не ти ли е жал да хвърляш жълтъка :D

VS

11.03.17
12:02

Жал ми е ама кво да правя. :Д Ще вкарам 3-4 цели яйца на закуска. Удачно ли е при НВД да има хранене с въглехидрати след тренировка? Ако сутрин правя кардио на гладно кое е по удачното хранене след това: протеин + въглехидрати или протеин + мазнини?

Мнението беше редактирано от Vlad Stoyanov на 11.03.17 12:03.

15.03.17
19:25

Протеин и мазнини са по-удачен вариант.
Пробвай да ядеш въглехидратите само в последното хранене за деня. Ще се учудиш от резултата.

15.03.17
21:47

казано от Маданеца на 15.03.17, 19:25:

Пробвай да ядеш въглехидратите само в последното хранене за деня. Ще се учудиш от резултата.

Това е добър вариант, но ако трябва да бъдем една идея по-конкретни, съсредоточи приема на въглехидрат в определен диапазон от време. Т.е. както ти е казал Маданеца - вечер или пък на обяд, в период на чистене, аз не предпочитам да са сутрин. През останалото време белтъчини+мазнини.

VS

03.04.17
17:55

казано от Маданеца на 15.03.17, 19:25:

Братле, това значи ли че, примерно в 22:00 мога да издумкам картофите или ориза от второто хранене и каква е логиката тук?

Че глупостите да не се ядат въглехидрати след 6 вечер са мит. Вдигането на кръвната захар и инсулина принципно приспиват, затова е удачно да са по-късно. И няма да се отложат като мазнини, не се притеснявай.

Dizzy

19.06.17
16:36

Влад, как върви чистенето на мазнини с корекциите?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1