Много съм слаб - изграждане на мускулна маса.

ДВ

14.03.17
18:10

Привет, драги фитнес фенове.
Пускам тази тема с лично закъснение и се обръщам към вас, знаещите, с една голяма молба за помощ.
Убеден съм, че този тип теми са ви вече досущ банални и има информация почти навсякъде,  така че няма да се обидя ако тя бъде модерирана или получа негативни коментари.
Искам да попитам персонално за себе си, вследствие моите обстоятелства и спрямо вашите ъпгрейднати знания и програми за най-правилната тактика. :)))

Почти на 22г. съм, 1.80 висок и саамо 60кг.
Ситуацията е плачевна, още боря волята да започна да тренирам, но истината е че  просто не знам откъде да започна и как. Буквално!
Прочетох някаква базова информация, за хранене, какво да вдигам, режими, програми, стъпвал съм във фитнес зала, не падам от гората, но тогава са ми помагали с упражненията и последователността им, а сега няма да имам помощ и се пренавивам (явно) че няма да успявам да се справям точно и правилно с упражненията.

Какво бихте ме посъветвали в случая? И какъв е най-добрият начин/режим/програма да изградя мускулна маса спрямо моето хилаво телосложение в момента? :))) И още нещо, относно храненето и най-вече добавките. Какъв ефект имат те върху изграждането на мускулна маса.

Благодаря ви и съжелявам, ако съм сгафил нещо в темата.
Очаквам вашите отговори. :)))

14.03.17
19:09

Здравей и добре дошъл. Поздравления за решението да се променяш към по- добро.

Най- просто казано, трябва да започнеш да се храниш и да тренираш. Основните положения за това можеш да прочетеш в ето тази тема.

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742

Ако имаш вече по- специфични въпроси след като се запознаеш с основите, питай спокойно.

Мнението беше редактирано от Димо на 14.03.17 19:10.

14.03.17
19:11

Яж много пъти на ден по средни порции. Качваш маса, когато ядеш много калории.  Добавки не ти трябват.  Като за начало някаква лесна програма с базови упражнения -  лежанка, клек, дърпане на скрипец, раменна преса,коремни преси.  От всичко 3 серии по 8 повторения, 3 пъти седмично (понеделник-сряда-петък)

ДВ

14.03.17
20:05

Екстра сте момчета, 10х!

Другото.. понеже съм активен пушач, оказва ли пушенето влияние при изграждането на мускули и качване и ако е така, доколко?

Още веднъж ви благодаря за точните отговори;
чакам още помощни съвети. :)

Carbohydrate

14.03.17
20:25

Потърси това: Майк Менцер и неговата система Heavy Duty . Ще разбереш някои неща, които ще са ти полезни на този твой етап!

14.03.17
22:47

Да, пушенето пречи на качването на маса. Хем забързва сърцето и повишава метаболизма изразходвайки повече калории, хем убива апетита, намалявайки приетите калории.

15.03.17
08:56

казано от Д В на 14.03.17, 20:05:

Другото.. понеже съм активен пушач, оказва ли пушенето влияние при изграждането на мускули и качване и ако е така, доколко?

Намаляш цигарите, а в последствие ги спираш напълно. Ако почнеш да се нервираш - дъвчеш дъвки, нервирането е страничен ефект от спирането на цигарите

15.03.17
18:05

Тренираш главно с базови упражнения и с малко кила все пак си начинаещ. След това започваш постепенно да  качваш примерно след 1-2 месеца и ще видиш резултата може да е малък но,все пак ще има нещо.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1