С кое упражнение мога да заменя клек с щанга на гърди?

The Barber

15.03.17
00:46

Здравейте, започнах програма 5х5 в която имам клек с щанга на гърди. Тренирал съм щанги,  знам техниката , но стойките за нормален лост са без шипове за височината и няма как да ги използвам за клек. Не ми е проблем да си кача щангата от земята ,но така се уморявям по бързо и си развалям сериите .Знам, че на Смит не е същото, но е по добре от нищо. Днес обаче се опитах с щанга отпред и ми се видя невъзможно , спрях защото започнаха да се подсмихват :) Траекторията доста се променя и дори не можах да сляза до долу, а за изправяне дума не може да става. Някой успяваш ли е да кляка на Смит с щанга на гърди, ако не с кое упражнение мога да го заменя ? Знам, че щанга на гръб е най близо , но така или иначе го имам и него в програмата.

Темата беше редактирана от The Barber на 15.03.17 02:06.

15.03.17
08:08

Обръщай си лоста от земята, ако си тренирал щанги, както пишеш, едва ли ще ти е проблем. Така ще правиш 2 в 1.

15.03.17
08:24

Преден клек на смит машина не е лош вариант

Иван

15.03.17
08:48

казано от Barber на 15.03.17, 00:46:

стойките за нормален лост са без шипове за височината и няма как да ги използвам за клек.

Как така са стойки, а нямат шипове? Как клякаш на гръб?

Мнението беше редактирано от Иван на 15.03.17 08:54.

The Barber

15.03.17
10:35

казано от Иван на 15.03.17, 08:48:

казано от Barber на 15.03.17, 00:46:

стойките за нормален лост са без шипове за височината и няма как да ги използвам за клек.

Как така са стойки, а нямат шипове? Как клякаш на гръб?

На Смит:( Стойките са нагласени за лежанка, мога да ги повдигна, но нямам какво да пъхна в дупките :)

15.03.17
10:37

Вместо да се чудиш с какво да смениш предния клек, защо просто не смениш залата? Зала, в която няма стойка за клек, пффф.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 15.03.17 10:38.

The Barber

15.03.17
10:39

казано от Alexander Krastev на 15.03.17, 08:08:

Обръщай си лоста от земята, ако си тренирал щанги, както пишеш, едва ли ще ти е проблем. Така ще правиш 2 в 1.

Ако трябва да съм честен дори повече си ми харесва да обръщам щангата , а и това е единственото с което превъзхождам батките във фитнеса :) но в програмата са ми разделени , а аз имам проблем, че гледам да спазвам всичко стриктно :) Прав си че в този ден в който ми дават клек отпред имам и тяга и реално почти ги съчетавам . Разликата е че само на тяга вдигам почти двойно .

The Barber

15.03.17
10:43

казано от Alexander Krastev на 15.03.17, 10:37:

Вместо да се чудиш с какво да смениш предния клек, защо просто не смениш залата? Зала, в която няма стойка за клек, пффф.

Залата е много хубава и сравнително спокойна в сравнение с останалите , близо е до вкъщи, точно до училището на децата, а аз тренирам след като ги оставя . Всичко е техноджим всеки има ключ с дата памет Бла Бла , има стойка за клек от най смотаните без предпазители ,но незнам защо ги няма шиповете които застопоряват височината , може би искат да принудят хората да използват Смит. В чужбина са болни на тема безопасност .Глобите при инцидент за убийствени.

Мнението беше редактирано от The Barber на 15.03.17 10:45.

15.03.17
10:43

Ами зависи колко тежък е предния клек. Ако не е кой знае какво, 5-6 обръщания ( колкото са ти общо сериите ), няма да променят коренно програмата.

п.с. аз в дните, в които имам по-обемен, пък по-лек клек на гърди, лоста си го взимам с обръщане. Когато имам тежък клек с 2-ки, 3-ки, си го взимам от стойка.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 15.03.17 10:44.

The Barber

15.03.17
10:46

казано от Alexander Krastev на 15.03.17, 10:43:

Ами зависи колко тежък е предния клек. Ако не е кой знае какво, 5-6 обръщания ( колкото са ти общо сериите ), няма да променят коренно програмата.

п.с. аз в дните, в които имам по-обемен, пък по-лек клек на гърди, лоста си го взимам с обръщане. Когато имам тежък клек с 2-ки, 3-ки, си го взимам от стойка.

Програмата е тази  http://www.bb-team.org/workout/4606_sistema-5x5
Всъщност те го дават клек или клек отпред , мога да избера , а в петък така или иначе го дават обръщане. Просто ще се лиша от класическия клек отпред , за друго не се сещам.

Мнението беше редактирано от The Barber на 15.03.17 10:51.

IS

15.03.17
12:05

Може да пробваш със Зерчер клек,като взимаш щангата от стойката на лежанката или друга такава по-ниска.
Също така и Хакен клек с щанга-  натоварва краката идентично като предния клек.

Зерчера е за предпочитане,щом правиш такава силова програма.

Мнението беше редактирано от Ivaylo Stefanov на 15.03.17 12:10.

The Barber

15.03.17
14:06

казано от Ivaylo Stefanov на 15.03.17, 12:05:

Може да пробваш със Зерчер клек,като взимаш щангата от стойката на лежанката или друга такава по-ниска.
Също така и Хакен клек с щанга-  натоварва краката идентично като предния клек.

Зерчера е за предпочитане,щом правиш такава силова програма.

Благодаря ти, ще пробвам ама първо да прочета какви са тези упражнения, че за първи път ги чувам :)
Иначе опитах да я взема от лежанката и почти ми се получи , но опитвах хвата с кръстосани ръце и не бях много стабилен .
Предполагам се сещаш, че стойките като им ги няма клиновете, са дори по ниско от нормалното за лежанка, и стартираш от никаква височина, мен ще ми е по лесно да съм изцяло клекнал :)
Абе, индианска работа ще взема да поръчам два клина от ибей, няма да са милиони :)

Мнението беше редактирано от The Barber на 15.03.17 14:26.

Точно това тръгвах да ти пиша - след като има опция да си нагласиш стойките на желаната височина, но ти липсва клин (или там както се нарича), то на твое място бих:
а) предложила на фитнеса да си подсигурят, от което полза ще извлекат доста посетители, пък това не е голяма инвестиция
б) ако не са съгласни, ще си купя и ще си ги нося всеки път :D

Аз съм виждала и с отвертки.
Вместо да се чудиш с кое движение да замениш предния клек, решението ти е много по-лесно.
В бонус ще можеш да си клякаш и клека на гръб със свободна тежест.

The Barber

15.03.17
20:53

казано от Вероника Налбатска на 15.03.17, 18:34:

Точно това тръгвах да ти пиша - след като има опция да си нагласиш стойките на желаната височина, но ти липсва клин (или там както се нарича), то на твое място бих:
а) предложила на фитнеса да си подсигурят, от което полза ще извлекат доста посетители, пък това не е голяма инвестиция
б) ако не са съгласни, ще си купя и ще си ги нося всеки път :D

Аз съм виждала и с отвертки.
Вместо да се чудиш с кое движение да замениш предния клек, решението ти е много по-лесно.
В бонус ще можеш да си клякаш и клека на гръб със свободна тежест.

Ще опитам , но съм почти сигурен , че умишлено ги няма клиновете, за да си вържат гащите като пратят всички на Смит машината. Няма друга логика, фитнеса е доста добре, целия комплекс няма забележки, едва ли правят икономия за две отвертки :)

The Barber

16.03.17
17:05

Понеже ме нахапаха малко във форума и снощи се надъхах днес да правя скандал за клиновете. Отивам сутринта надъхан със засилка към рецепция - няма никой! Ъъъ, бързо търси някой докато не ти е минало:)  Влизам във самото помещение с уредите където е и офиса на дежурния инструктор. Още от входа забелязвам , че стойките са необичайно високи. Отивам и гледам , чисто нови клинове:) Отърваха боя ;)))) Кой от вас е звънял снощи във фитнеса???:))))
Направих си страхотна тренировка, много съм доволен. Сега остана в неделя да направя клек от стойките , защото се получи един парадокс. Макса ми 5х5 на клек на гръб на Смит е колкото 5х5 на гърди от стойки, като се има в предвид , че днес имах и доста голяма мускулна на бедрата от понеделник. Което значи , че смита е...

Мнението беше редактирано от The Barber на 16.03.17 17:38.

16.03.17
17:27

казано от Barber на 16.03.17, 17:05:

Макса ми 5х5 на гръб на Смит е колкото 5х5 на гърди от стойки, като се има в предвид , че днес имах и доста голяма мускулна на бедрата от понеделник. Което значи , че смита е...

Това много зависи от разположението на краката :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1