Голям съм физик ...да-за да съм на това място най-малкото.
За да охладим малко темата,ще ви кажа:
Пийте бира,това е едиствения алкохол ,който не се фалшифицира и оцветява и подправя.Да тя бирата щот не я блъскат с буклуци та да я изкарат на 15 ден вместо на 25 тия и да седи по половин година без да се разваля .
Разбираш и ти от бира колкото аз от водка ;-)
Не се познаваме...не само разбирам от бира,ами и правя от години и съм обучил и обучавам хора на различни стилове бира.
Аз бирата мога да я изкарам на 3-4 ден след бутилирането...вероятно я блъскам с някви химии,ъъ или физики.
Една нормална бира без претенции за кой знае, каква хигиена при майшуване и варка, с плато на варката 12 може да изкара месеци.
Няма практика в такъв тип бира...примерно лагер като най-разпространен да се добавя ,каквото и да било...най-много пастьоризация.
Имам трапистки бири с плата 22 които се търкалят по две години в мазето и нищо им няма.
Това ,че едно време бирата ставаше на парцали след 20тина дена е факт...както и е факт каква кочина беше по заводите,от където и идваха тези парцали,като нежелана микрофлора и фауна)))
А...нова страница)))
Наздраве.
Мнението беше редактирано от nervak на 17.06.20 13:11.
17.06.20
14:41
Наздраве! :D
17.06.2020
клек пауза 5х60 - преса 5х65 - кофички 8 - гребане с пудовка 5х36 (на ръка)
клек пауза 5х100 - преса 5х65 - кофички 8 - гребане с пудовка 5х36 (на ръка)
клек пауза 5х125 - преса 5х65 - кофички 8 - гребане с пудовка 5х36 (на ръка); 3 пъти
Храна:
300гр. мляно месо смес
200гр. ориз (суров)
моркови, тиквички
домат
100гр. кашкавал
2 вафли ная
...
Голям съм физик ...да-за да съм на това място най-малкото.
За да охладим малко темата,ще ви кажа:
Пийте бира,това е едиствения алкохол ,който не се фалшифицира и оцветява и подправя.Да тя бирата щот не я блъскат с буклуци та да я изкарат на 15 ден вместо на 25 тия и да седи по половин година без да се разваля .
Разбираш и ти от бира колкото аз от водка ;-)Не се познаваме...не само разбирам от бира,ами и правя от години и съм обучил и обучавам хора на различни стилове бира.
Аз бирата мога да я изкарам на 3-4 ден след бутилирането...вероятно я блъскам с някви химии,ъъ или физики.
Една нормална бира без претенции за кой знае, каква хигиена при майшуване и варка, с плато на варката 12 може да изкара месеци.
Няма практика в такъв тип бира...примерно лагер като най-разпространен да се добавя ,каквото и да било...най-много пастьоризация.
Имам трапистки бири с плата 22 които се търкалят по две години в мазето и нищо им няма.
Това ,че едно време бирата ставаше на парцали след 20тина дена е факт...както и е факт каква кочина беше по заводите,от където и идваха тези парцали,като нежелана микрофлора и фауна)))
А...нова страница)))
Наздраве.
Е , бира с 22 плато има 11% алкохол , то е като вино , как да се развали
Все пак без пастьоризация едва ли ще изкара дълго време , камо ли 2 години
Едно време наистина условията не бяха толкова „хигиенни“ и всичко се прехвърляше с въздух(кислород) , а то е в основата на окислението .Сега всичко е с СО2 и хигиената е топ.
Все пак бирата има хранителни вещества и трябва наистина висока хигиена и липса на кислород във всеки етап от варенето до бутилирането
Наздраве :-)
о е в основата на окислението .Сега всичко е с СО2 и хигиената е топ.
Все пак бирата има хранителни вещества и трябва наистина висока хигиена и липса на кислород във всеки етап от варенето до бутилиранетоНаздраве :-)
Изобщо не е проблем кислорода при етапите,както бира се окислява изключително трудно.
Бира С плато 22,не е с алкохол 11,а най много 9-10%.
Изобщо няма нужда от пастрьолизиране .
Имам и бири на по 5-6% стояли по година и....друг е защитния механизъм .
Нека драскаме в моя дневник за бирата...че оцапахме дневника.
Мнението беше редактирано от nervak на 17.06.20 16:29.
17.06.20
18:26
Христо, по-вероятно е да убедиш някого, че Джеимс не разбира от био-механика и щанги, отколото Нервата от бира.
Знам, пил съм, ял съм, не пипай там.
17.06.20
21:11
Ам, Василе, тук може да спорим много...
Ако Илия докара бирата там, където аз съм докарал тренирането, ще е някъде в топ 10 на света ?
17.06.20
21:34
Ам, Александре, добре.
Ама бирата на Нервата по ма кефи от твойте интервали, дет само ми се драйфа от тях и се едно умирам.
?
18.06.20
12:23
Е ти изпий 20 бири от на Илия, па да видим дали няма да ти се додрайфа :D
18.06.20
12:31
За да е по-коректно сравнението, трябва да ги изпие през 10 сек :)
За да е по-коректно сравнението, трябва да ги изпие през 10 сек :)
Хахах...горе долу на 10повт,...100% сме се оповръщали))))))))))))))
19.06.20
15:00
19.06.2020
клек 5х60 - лежанка 5х70 - тяга 5х60 - кофички 5хСТ - набиране 5хСТ
клек 5х100 - лежанка 5х80 - тяга 5х100 - кофички 5х(+5) - набиране 5х(+5)
клек 5х120 - лежанка 5х90 - тяга 5х140 - кофички 5х(+10) - набиране 5х(+10)
клек 5х140 - лежанка 5х100 - тяга 5х160 - кофички 5х(+15) - набиране 5х(+15)
клек 5х165 - лежанка 5х115 - тяга 5х185 - кофички 5х(+20) - набиране 4х(+20)
Храна (20 часа фаст):
1/2 хляб Вита
120гр. шунка
100гр. хумус
доза протеин
150гр. сметана
мед
...
Мощно причерняване след последния кръг, направо бях неадекватен - един пич ме пита дали ще ползвам колана за тежестите, а докато се опитам да кажа, че колана си е мой и ще си го прибирам, че си тръгвам, сигурно прекарах 20 секунди с отворена уста и празен поглед :D
22.06.20
14:13
22.06.2020
клек 5х147.5 - преса 5х67.5 - набиране 5х(+15) - кофички 5х(+15); 5 врътки през 3-4 минути
Храната:
св. вратна пържола
пил. пържола бут
домат, краставица, чушки
3 филии Вита
хумус
...
Тряя да спра да пия дейба, почна да ми пречи на възстановяването ...
Недей да спираш да пиеш, сега заради вирусите. Август може да поспреш, намали малко тренировките , да не ти пречат съответно на имунната система и боренето на вируса. Алкохола си е важен :):)
22.06.20
14:17
Викаш, да наблегна само на важните неща - кви са тия тренировки само да ми пречат на възстановяването за пийньето :D
22.06.2020
клек 5х147.5 - преса 5х67.5 - набиране 5х(+15) - кофички 5х(+15); 5 врътки през 3-4 минути
Храната:
св. вратна пържола
пил. пържола бут
домат, краставица, чушки
3 филии Вита
хумус
...Тряя да спра да пия дейба, почна да ми пречи на възстановяването ...
А защо пиеш ?
22.06.20
16:01
Явно защото има какво :D
22.06.20
16:11
Според мен пие за да забрави, но той ще си каже :Ц
22.06.20
16:20
А защо пиеш ?
Еми щот ми се пие - що за въпрос? :D
23.06.20
09:20
Лош индикатор е когато не ти се пие..
А когато спреш да тренираш ще спреш ли да пиеш :-) ?
Сигурно тогава почва, по време на тренировка си е доста трудно..
23.06.20
10:16
За сега нищо не съм спирал...
23.06.20
10:19
Ами трудно,Димага ме караше да пия бира и после да правя силови и коремни на лоста...
Ами трудно,Димага ме караше да пия бира и после да правя силови и коремни на лоста...
T. нар. контрастна силова тренировка? :D :D
23.06.20
10:33
T. нар. контрастна силова тренировка? :D :D
В първия момент го прочетох “сливова тренировка” и си представих как пия сливова ракия, докато дигам щанги :D
Ма те хората вече го правят:
Малко съм разочарован от вас приятели !
Алкохола е наркотик ! Зависимост, вредна за здравето.
Алкохола, убива бавно и мъчително теб и близките ти ! Алкохола не лекува той притъпява-приспива сетивата . Той не отпуска а руши нервната система и организма .
Алкохола не решава проблемите, проблемите ги решаваш ти ако ти стиска !
Това трябва добре да се разбере и осмисли.
Трябва ли ти анестезия след, като спортуваш и защо ? Сам по себе си спортът е наркотик .. за мен в добрият смисъл.
Това че здравните органи в България не обръщат внимание (умишлено или не) на този проблем, който е в пъти по опасен от корона вируса, незначи че той не съществува. Това е един от основните проблеми днес за който всички нехаем и се правим че не съществува .
Всяка сутрин в 5:30 сутринта аз отивам да взема моето от спорта и виждам млади хора-деца, пияни , неадекватни , момичета неприличащи на хора, изгубили всякакво чувство за срам- свян раздърпани , размазани . Но ние не виждаме това , защото ни се пие !
Да, аз мога да изпия бутилка водка ! И какво от това?! Резултата е че тогава няма да видя истината, красотата, реалността .. а нещо фалшиво и измислено. Аз искам да живея в реалността , добра или лоша, днес ! Не ми е нужна анестезия за да се веселя и радвам на живота.
Не поучавам никой ! Това е мое мнение, всеки има един живот и може да решава сам за себе си как ще го живее.
Но не е хубаво във форум, като този да се толерира точно това! Нека поне тук не го правим моля!
По съвест и лични убеждения! Хайде със здраве !
Да не си бил алкохолик...та така пламенно прокламираш за вредата от алкохола?
Абе прав е, да ти кажа. И аз пия, ама без да си правя каквито и да било илюзии какво си причинявам.
Мой близък почина от алкохол. Беше спортист , здрав мъж за няколко години се стопи разболя се и си отиде ! Никой неможа да му помогне ! Накрая едвам го познах . От тогава не пия алкохол .
Абе прав е, да ти кажа. И аз пия, ама без да си правя каквито и да било илюзии какво си причинявам.
Е много ясно ,че е прав...да не падаме от луната.
Чакам за тютюнопушенето пламенен пост.
За пушенето мога и аз да ти напиша... Ама не искам. :) Вече преодолях “кръстоносния” си период. :)
Ами аз също така и не пуша, мога да изнеса някоя и друга лекция !
Чакам за тютюнопушенето пламенен пост.Ами аз също така и не пуша, мога да изнеса някоя и друга лекция !
А и наркотици не употребявам :-)
23.06.20
11:48
Единствения извод за мен е, просто да се пие умерено и да не се прекалява - ако ще се пие. Има хора доста по-податливи на заболявания от алкохола, сравнено с други. Вариации всякакви - някои редовно се напиват и търкалят, обаче нямат някакви сериозни органни изменения. Други пък носят яко, пият редовно и по много и така дълги години без да им има нищо, като накрая или спират или се разболяват-тежко или по-леко. Трети и се търкалят и са и болни и т.н.
Има нации без поне чаша вино на вечеря не сядат на масата, като така я карат почти всяка вечер до живот и кажи речи дълбока старост. Науката казва горе долу колко общо взето може да преработва черния дроб без проблеми. Някои със сигурност имат по-висок праг. Проблемът идва тогава, когато преди да се е освободил/да е преработен постъпилият токсин, постъпва следваща доза. И това продължава редовно и дълго време
Мнението беше редактирано от Dydo на 23.06.20 11:49.
23.06.20
11:48
Че е прав - прав е. Но много патос, много нещо...Един от най-добрите ми приятели почина от алкохолизъм, 30 години нон стоп всеки ден, количества по 2-3 литра. Ама той беше руснак, та явно по-корав излезе :D Вечерта след като почина бам едно кило водка в негова памет и нищо ми нямаше :D
23.06.20
12:10
Имаше един автомонтьор в квартала, чувал съм, че имал златни ръце, ама се пропил. Изпил апартамента, развел се и започна да живее на улицата. Синът му бачкаше в Германия, успял човек, идва си тук лятото, ама не контактува с баща си. Та тоя, стана клошар и в един момент си изгуби краката, продължи да живее на улицата в инвалидна количка и да пука, преживя една зима и на следващата финишира. Това пиенето е хубаво нещо, ама с мярка, че инак си е***о майката.